Dodaj do ulubionych

Ból głowy

23.06.12, 19:31
Moją mamę męczą codzienne, wyniszczające bóle głowy. Jej historia jest taka, że bóle głowy zaczęły się już dawno temu, jednak były one sporadyczne, więc nie był to powód do paniki. Jednakże zaczęły się nasilać. Wiadomo - migreny. Mogą być bardzo silne, ale po pewnym czasie mijają. Mniej więcej rok temu bóle głowy były już codziennością. Rezonans magnetyczny wykazał u mojej mamy dość sporych rozmiarów gruczolaka przysadki. W październiku przeszła operację, po której przez około 3 miesiące głowa nie zabolała jej nawet przez chwilę(!). Po tym czasie bóle zaczęły stopniowo wracać i teraz są dokładnie takie jak przed operacją. Wszystkie wyniki badań są dobre, mimo to mama codziennie męczy się z bólem, do tego dochodzi przewlekłe zmęczenie objawiające się tym, że po powrocie z pracy mama najczęściej kładzie się na łóżko i śpi. Przecież nie może to być migrena, bo ona atakuje raz na jakiś czas, a nie 24/h. Dodam, że dzień w dzień mama zażywa spore ilości tabletek przeciwbólowych, ostatnio nawet bardzo silny tramal. Może to już nie jest fizyczny ból, tylko lekomania? Jeśli ktoś może jakoś pomóc, proszę od opinię.
Obserwuj wątek
    • 7zahir To wymaga pilnej konsultacji lekarskiej.... 23.06.12, 20:12
      ...ze wzgledu na "naturę "gruczolaka.
    • 0harry Re: Ból głowy 24.10.12, 15:19
      Namów mamę na wizytę u neurologa lub neurochirurga dla jej własnego dobra. Lekarz powinien zrobić badania i będzie wiadomo co się dzieje. Na pewno faszerowanie się proszkami przeciwbólowymi nie jest dla niej dobre, tym bardziej że niektóre tabletki mogą powodować właśnie senność. Mnie na długotrwałe bóle głowy pomógł rezonator biofotonowy, polecił mi go lekarz.
    • fajnababka52 Re: Ból głowy 10.01.13, 18:27
      Zelmer,tez uwazam jak Ktos przede mna,ze powinna mama isc do neurologa (dobrego),moze on postawi diagnoze. Łykanie tylu tabletek i to mocnych nie jest dobre dla Twojej mamy. Jedyne co moge podpowiedziec: mnie tez dokuczaly silne bole glowy,codzienne ale do tego mialam zawroty glowy(Ty nie piszesz o tym),poszlam do neurologa i ten zdiagnozowal chorobe Meniera. Biore leki i bardzo duzo ustapilo. Biore leki od 3 tygodni. Moze zapytac lekarza czy to nie ta choroba? Albo prywatnie sie wybrac z mama do dobrego neurologa? Pozdrawiam i zycze zdrowia dla Mamy i Ciebie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka