Dodaj do ulubionych

lista specjalnie dla Ciebie Auguscie...

14.09.13, 21:03
co robi i jak się zachowuje pijany człowiek:
jest nachalny
jest namolny
wtraca sie w rozmowe
madruje sie choc nikt go o nic nie pyta
chwali sie i mysli ze jest bohaterem
ironizuje w pijackim tonie
prowokuje
zaczepia innych
nie słucha co sie do niego mowi
na wszystko ma gotowa odpowiedz zanim nawet wysłucha pytania
pajacuje
mysli o sobie ze jest doskonaly
nie zwraca uwagi na innych
przerywa
mowi zdawkowo urywa watki i wypowiedzi
wcina sie w kazdy watek nawet jak nie ma nic do powiedzenie
ma potrzebe by ciagle zwracac na siebie uwage otoczenia
musi byc w centrum zainterresowania
zasmiewa
nie przyjmuje krytyki
nie słucha
jest bezczelny
sam sie smieje ze swoich dowcipow
poucza innych by odrocic uwage od siebie
mowi nie na temat i wszyscy to widza tylko nie on
mysli ze jest niesmiertleny
jest jak banka wstanka
pluja mu w twarz a on mowi ze deszcz pada
ludzie go prosze by sie zamknal a on dalej podskakuje usmiechniety, bo nic sie nie stalo
jest nie przyjemny

nie chce mi sie dalej pisac, szkoda pary...tak własnie zachowuje się pijany człowiek, i kazda z tych kwestii dotyczy dzis Augusie twojej osoby, nie sa to tylko moje spostrzezeinia z tego co od miesiecy czytam...
wiec wybij sobie z głowy, ze ktos zdrowy i trzezwy bedzie Ciebie i Twoje diagnozy traktowal powaznie, popsules to forum dawn o temu, bo forum słuzy dyskusji, wymianie mysli,dialogu i kazdy pisze o sobie i w swoim imieniu, a Ty nigdy, Ty zawsze zwracasz sie do kogos i zawsze pouczasz, wcinasz sie w rozmowy i walisz to, czego sie na pamiec nauczyles by zabłysnac..popsules poprpstu forum i dziwie się, ze moderator Ci na to pozwoli, bo to juz nie jest forum o uzaleznianiach, to jest forum gdzie w kazdym watku August urzadza sobie do kogos wycieczki osobiste i sprzedaje swoje rady, oceny opinie i madrosci, a jak nie to sie wychwala pod niebiosa...
Obserwuj wątek
    • bananarama-live Re: lista specjalnie dla Ciebie Auguscie... 14.09.13, 21:44
      Niestety, ale masz rację.
      Auguście prosiłem, prosiliśmy.
      Ty masz wszystko i wszystkich w dupie.
      Przykro - musisz odejść
      • aaugustw Re: lista specjalnie dla Ciebie Auguscie... 14.09.13, 22:01
        bananarama-live napisał:
        > Niestety, ale masz rację.
        > Auguście prosiłem, prosiliśmy.
        > Ty masz wszystko i wszystkich w dupie.
        > Przykro - musisz odejść
        ______________________.
        Oj ty moj biedny zuczku...! ;-)
        A...
    • aaugustw Re: lista specjalnie dla Ciebie Auguscie... 14.09.13, 22:01
      aaugustw zaytał retorycznie:
      > ... Czemu te puste puszki robia zawsze najwiecej halasu...!? :-(
      - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
      miskolaj odpisała:
      bo jstes niereformowalnym chamem?? moze dlatego...
      ________________________________________________________________.
      Nie wiesz dlatego pytasz, wiec odpowiadam...!
      Reformowalny jestem, czego dowodem niech bedzie moje obecne trzezwe zycie...!
      Czy jestem chamem...!? - Osobiscie nazywam to brakiem wyrozumialosci dla
      pijanych przez co ci (te pijane furmanki) w ten sposob potem mnie odbieraja...! ;-)
      A...
      • beka.smiechu-w.sali.obok Re: lista specjalnie dla Ciebie Auguscie... 14.09.13, 23:13
        Auguscie, nie odnoszac sie do argumentow uzywasz ciagle kalki 'jestem trzezwy wiec mam racje'.
        Nieco przypomina mi to argumentacje politykow, na zasadzie 'mam racje, bo jestem patriota'.
        I teraz sie kloc o to, kto jest wiekszym patriota, a temat dyskusji ucieka w niebyt.

• aaugustw Re: lista specjalnie dla Ciebie Auguscie... 15.09.13, 08:23
          beka.smiechu-w.sali.obok napisała (do A...):
          > Auguscie, nie odnoszac sie do argumentow uzywasz ciagle kalki 'jestem trzezwy w
          > iec mam racje'.
          > Nieco przypomina mi to argumentacje politykow, na zasadzie 'mam racje, bo jeste
          > m patriota'.
          > I teraz sie kloc o to, kto jest wiekszym patriota, a temat dyskusji ucieka w niebyt.
          __________________________________________________________________.
          O nie beka, zawsze nawiazuje do konkretnych tematow dyskusji, jezeli nie sa one
          pustym teoretyzowaniem, (wczoraj w twoim watku odpowiedzialem tobie pare razy
          a ty...!? - sam nie wiem bo jeszcze tam dzis nie zagladalem...).
          To tutaj jest zwyklym skowytem niektorych...
          A...
          Ps. Dzisiaj wyjatkowo wczesniej pisze, bo za niedlugo wyjezdzam aby
          pomoc przy swiecie koscielnym i wroce dopiero wieczorem - po grilowaniu...! ;-)
          • miskolaj Re: lista specjalnie dla Ciebie Auguscie... 16.09.13, 18:14
            pomoge przy swiecie koscielnym, bede gosciem na urodzinach, jade na zjazd, mam znamienitych gosci, goslił u mnie, miałem zaszyt....buhahahaha swiety:) masz osobowsc mniej wiecej 8 latka, jesli chodzi o Twoja dojrzalosc...chyba za szybko zaczales chlac i za długo waliles, bo zapomnialo Ci się zbudowac dojrzala osobowosc:)
    • aaugustw Dziekuje za te Liste miskolaj...! ;-) 14.09.13, 22:05
      miskolaj napisała:
      lista specjalnie dla Ciebie Auguscie...
      :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
      ________________________________________.
      Od sympatycznej zawianej panny Madzi z turnusu
      trzeciej terapii dla sympatycznego pana A...! ;-)
      A...
      • miskolaj Re: Dziekuje za te Liste miskolaj...! ;-) 14.09.13, 22:30
        nawet nie przeczytales tego:) kazdy symtop byl o Tobie..czy Ci sie to podoba, czy nie..i co zrobiles??? zasmiales:) hahah obrociles w ironie, bez jednego powaznego zdania...nawet mam to w dupie, to jest jakas reakcja, a Ty zeby tylko nic do siebie nie dpousci...i juz sie nie sil na teksty, ze mam to w dupie mowia pijani w knajpach itd...wszystko co robis zjest pijane człowieku, punkt po punkcie...
        nie jestem zawiana, choc wiem, ze Ci pasuje tak myslec, zobacz człowieku, ze dopoki Ci tu przytakiwalam to mnie wychwalaes, wiesz co napisales?????ze jeszcze nigdy nie spotkales kogos kto tak szybko i pieknie trzezwieje itd...ze doszłam dalej niz inni przez lata:) smoliles mi takie cudownosci, ze az przykro, a odkad powiedzialam Ci jak widze twoje zachowanie, to mi tylko mowisz, ze ja jestem zawiana itd...nie nie jestem, nigdy w zyciu nie bylam tak trzezwa:), nie zaliczam kolejnym ch turnusow, nie chowam sie za programem i aaowskimi hasłami, wiem kim jestem i jaka jestem:) Ty niestety nie masz baldego pojecia...myslisz, ze te 17 lat coś Ci daje???procz obłedu nic wiecej:) poczytaj sobie ta liste i nie zasmiewaj, nie ironizuj - przypomnij sobie lepiej z tej swojej terapii jak działa mechanizm iluzji i zaprzeczen:) i co to jest alkoholika duma itd...i nie wazne od kogo ta lista, wazne ze o Tobie
        • aaugustw Re: Dziekuje za te Liste miskolaj...! ;-) 14.09.13, 22:33
          miskolaj napisała:
          > nawet nie przeczytales tego:) kazdy symtop byl o Tobie..
          ____________________________.
          A to nie byla twoja lista dla mnie...! :-(
          Spij spokojnie...!
          Do jutra:
          A...
          • miskolaj Re: Dziekuje za te Liste miskolaj...! ;-) 14.09.13, 22:36
            to była opis tego co wyprawia napity człowiek (nie moj) wklielam go, bo jakims dziwnym trafem kazdy punkt pasuje do Ciebie...nie musze tworzyc i wymyslac, takich jak Ty jest wszedzie pełno i każdy to zna..robisz tu tylko jedno madrujesz sie i przytykasz....o ironio nazwyasz to rozowjem duchowym, a Ty jestes zwykła pijaczyna
    • czlowieek Re: lista specjalnie dla Ciebie Auguscie... 14.09.13, 22:33

Dzięki Magda... wszystko jest dokładnie tak, jak napisałaś.

Pozdrowienia
      • aaugustw Re: lista specjalnie dla Ciebie Auguscie... 14.09.13, 22:35
        czlowieek napisał:
        > Dzięki Magda... wszystko jest dokładnie tak, jak napisałaś.
        ________________________________________________.
        Psy szczekaja, karawana idzie dalej...! ;-)
        A...
        Ps. Pozwolcie chociaz w nocy spac...!
        • miskolaj Re: lista specjalnie dla Ciebie Auguscie... 14.09.13, 22:38
          co robisz przed snem?? niechc zgadne, gałdzisz sie po odstajacym brzuszku jak mis puchatek i chwalisz sam siebie.."tak Auguscie dzis im pokazlaes" jestes tak czytelny, ze nawet nie trzeba Ciebie widziec...a ze ludzi traktujesz jak psy, to każdy tu wie, uwazaj tylko, zeby Ci ktorys z tej watachy kiedys pól dupy nie odgryzł
          • pierzchnia Re: lista specjalnie dla Ciebie Auguscie... 14.09.13, 22:59
            Ta cała nagonka na Augusta przerodziła się w istne szaleństwo - powstałe na bazie własnych projekcji.
            Sądzicie, że można poznać człowieka na podstawie jego wpisów internetowych?
            Jestem pewien, że gdybyście mieli osobisty kontakt z Augstem Wasza opinia na jego temat zmieniłaby się diametralnie - tak właśnie bywa w życiu.

" Muszę się panu przyznać, że zupełnie inaczej sobie pana wyobrażałam..."
            • czlowieek Re: lista specjalnie dla Ciebie Auguscie... 14.09.13, 23:26
              pierzchnia napisał:

> Ta cała nagonka na Augusta przerodziła się w istne szaleństwo - powstałe na baz
              > ie własnych projekcji.
              > Sądzicie, że można poznać człowieka na podstawie jego wpisów internetowych?
              > Jestem pewien, że gdybyście mieli osobisty kontakt z Augstem Wasza opinia na je
              > go temat zmieniłaby się diametralnie -
              ____

Sorry Pierzchnia... a co to ma do rzeczy, czy i jak można poznać człowieka, czy nie można...

Moim zdaniem szaleństwem jest to, co wyprawia tu August, a to co Ty nazywasz szaleństwem jest raczej naturalną reakcją na paranoję Augusta. Ludzie chcieliby mieć tu spokój, zamiast szarpaniny.

Lista Magdy jest tu bardzo na miejscu. W odniesieniu do Augusta zgadzam się ze wszystkimi punktami. Nie widzisz tego?

Wioskowy głupek może być czymś śmiesznym i oryginalnym, pod warunkiem, że pokazuje się od czasu do czasu tylko, że nie gada bzdur i nie pluje bez przerwy, że nie jest namolny. A jeśli jest taki, to masz go dosyć po prostu i reakcja jest czymś normalnym.

Pozdrowienia
              • pierzchnia Re: lista specjalnie dla Ciebie Auguscie... 14.09.13, 23:43
                Nie u wszystkich August wywołuje takie emocje - zastanawiałeś się - dlaczego tak się dzieje?
                Warto się nad tym głębiej zastanowić.

• aaugustw Re: lista specjalnie dla Ciebie Auguscie... 15.09.13, 08:30
                czlowieek napisał (do Pierzchni):
                > Sorry Pierzchnia... a co to ma do rzeczy, czy i jak można poznać człowieka, czy
                > nie można...
                ________________________________________________________________.
                Pozwol ze ja odpowiem na to pytanie...!
                Ciezko jest poznac kogos w internecie... - Mozna jedynie wytworzyc
                sobie jego obraz na podstawie jego reakcji, ale nie na podstawie tego
                co kto pisze, nty np. taki slodki bubek, czy Magda (furmanka), nigdy
                nie wiedzialbym nic o nich na podstawie ich anielskiego opisu trzezwienia,
                dopiero kiedy im sie wygarnie ich bledy i powie prawde ktora boli, wtedy
                dopiero widac u kogos to jego prawdziwe nie-picie i te slome wychodzaca
                z potarganych butow...!
                A...
                Ps. Zapomnialem tu o agencie "J-23"(do wieczora), thomiku i innych
                jeszcze "parujacych".
            • miskolaj Re: lista specjalnie dla Ciebie Auguscie... 14.09.13, 23:41
              wiesz co to jest ? rekacja..nagonke robi August, to jego jedyna fukcja tutaj, wyskoczyc, pokazac, dokopac,upokorzyc, to jest własnie nagonka, szalenstwem jest, ze to tyle trwa,człoweika poznaje się po tym co mówi, nie po tym jak wyglada:)August czuje sie toatlnie bezkarny w tym co robi i ma z tego niezły ubaw, to nie jest Jego prywatne forum, a mozna sobie takie załozyc - i tam wyczyniac wszystko ci się chce, to co on robi jest wrecz przemoca psychiczna, prowokuje ludzi tylko po to, by pokazac jaki sam jest mocny, to nawet nie jest od dawan smieszne, a obzydliwe jest wrecz to, ze sam est pijany jak bela, a wiecznie ludziom cos wytyka, nie zgadzam się z tym i na to i mam takie prawo, gdy tu wrocilam naublizal mi juz w pierwszy dzien dlatego ze zazartowalam, nie zycze sobie i mam takie prawo..
              nie podoba mi się rowniez, ze nie ma ani jednego normalnego watku do przeczytania, bo wszedzie jest ta sama gwiazda, wszystkie wpisy i dopiski jego sa w 90 procentach nie na temat i zawsze sa to osobiste wycieczki w jego wykonaniu, nigdy nic od siebie, dikucza ludziom bezkarnie, wiec moze kiedy poczuje jak to nie miło pacnie sie w łeb..nie oczekuje, ze on wytrzezwiej, bo szczerze powiem, nie jestm siostra teresa i mi to dynda, ale absolutnie nie ma mojej zgody na to, ze jak mu sie nie podba co ja pisze - i jeszcze nie do niego i nie o nim wtraca swoje chamskie teksty na zasadzie idz sie zajmij dziecmi pijana kobieto itd..tak samo jest to forum dla Ciebie Pierzchnia jak i dla mnie jak i dla Augusta i ludzie tu chca sobie powymieniac poglady, porozmawiac ze soba na tematy zwaizane z yciem i piciem i nie piciem, a jeden gnojek zdominowalm wszystkich, wszystkie watki i tematy wystawiajac wszystkim cenzurki z moralnosci i etapow trzezwienia, wszyscy jestesmy dorosli, hja osobiscie sobie nie zycze by byle jaki pijak, który mnie nie zna, co wieczor odpisuwal mi nie w temacie, stawial diagnozy i nie wiem co jeszcze i nie dlatego ze jestem pijana, ale dlatego ze jestem dorosła, mam swoich teraputow, sponsora ak bede potrzebowala rady to wiem gdzie sie zwrocic...czy to do cholery tak duzo kosztuje zroumiec, ze ludzie sobie nie zyczą Jego chamskich docinek???nie wydaje mi sie, w kazdym razie jha sobie nie zycze, w swiecie w którym wszyscy godza się na gó..., jest gó......a August dał mi sie tu świetnie poznac, wysuwajac inwektywy, błedne diagnozy, straszac mnie nawrotami, ublizajac, oceniajac jaka jestem matka - uwazasz, ze to jest w porzadku???ja uwazam, ze nie - tyle z mojej strony, w realu moze On miec nawet zlota dupoe AAowska i nie pic 113 lat, dla mnie jest zwykłym zarozumialym chamem
              • pierzchnia Re: lista specjalnie dla Ciebie Auguscie... 15.09.13, 00:02
                Miskołaj podchodzi do wpisów Augusta nad wyraz emocjonalnie i to jest problem.
                Wszyscy Ci, których nasz nicpoń doprowadza do szewskiej pasji, powinni zacząć go ignorować - nie wchodzić z nim, w jakiekolwiek potyczki słowne.
                Trudno się bawić samemu, gdy nikt nie odpowiada na posty.

Ciekawe, która z przyszłych matek, odwiedzająca to forum, da swojemu synkowi na imię August ? :)))
                • czlowieek Re: lista specjalnie dla Ciebie Auguscie... 15.09.13, 00:21
                  Pierzchnia napisał:

> Wszyscy Ci, których nasz nicpoń doprowadza do szewskiej pasji, powinni zacząć g
                  > o ignorować - nie wchodzić z nim, w jakiekolwiek potyczki słowne.
                  > Trudno się bawić samemu, gdy nikt nie odpowiada na posty.

____

A ja myślę, że trzeba reagować, pisałem już o tym. Przypuszczam, że bez reakcji z naszej strony chore pisarstwo Augusta rozrośnie się jeszcze bardziej, będzie jak perz, a forum stanie się jego prywatnym folwarkiem już w 1oo%, wreszcie będzie Bogiem. Nie zamierzam udawać, że pada deszcz, kiedy August pluje na wszystkich.

Tu nie chodzi o emocje, o których wspomniałeś. Czasem olewam, ale czasem zależy mi na tym, żeby w przyszłości forum działało normalnie, tak jak inne, i sądzę, że da się to jakoś wypracować.

Pozdrowienia
                  • pierzchnia Re: lista specjalnie dla Ciebie Auguscie... 15.09.13, 00:52
                    czlowieek napisał:

"> A ja myślę, że trzeba reagować, pisałem już o tym. Przypuszczam, że bez reakcj
                    > i z naszej strony chore pisarstwo Augusta rozrośnie się jeszcze bardziej, będzi
                    > e jak perz"

Pytasz więc odpowiadam :)

Problem w tym, że nie istnieje drugie tak dobre forum o tej tematyce - pozostałe przypominają towarzystwa wzajemnej adoracji - jak długo bowiem można powtarzać te same mantry?
                    Przypuszczać można wiele rzeczy, ale będą to zawsze tylko przypuszczenia - najczęściej górę bierze chęć odwetu i jatka rozpoczyna się na nowo.
                    Rozwiązania, moim zdaniem, nie należy szukać na zewnątrz.
                  • aaugustw Re: lista specjalnie dla Ciebie Auguscie... 15.09.13, 08:45
                    czlowieek napisał:

> Pierzchnia napisał:
                    > > Wszyscy Ci, których nasz nicpoń doprowadza do szewskiej pasji, powinni za
                    > cząć g
                    > > o ignorować - nie wchodzić z nim, w jakiekolwiek potyczki słowne.
                    > > Trudno się bawić samemu, gdy nikt nie odpowiada na posty.
                    ____
                    > A ja myślę, że trzeba reagować, pisałem już o tym. Przypuszczam, że bez reakcj
                    > i z naszej strony chore pisarstwo Augusta rozrośnie się jeszcze bardziej, będzi
                    > e jak perz, a forum stanie się jego prywatnym folwarkiem już w 1oo%, wreszcie b
                    > ędzie Bogiem. Nie zamierzam udawać, że pada deszcz, kiedy August pluje na wszys
                    > tkich.
                    >
                    > Tu nie chodzi o emocje, o których wspomniałeś. Czasem olewam, ale czasem zależy
                    > mi na tym, żeby w przyszłości forum działało normalnie, tak jak inne, i sądzę,
                    > że da się to jakoś wypracować.
                    __________________________________________________.
                    Ty czlowieeku (dot. i tych innych nietrzezwych czlowieekow)
                    powinienes pilnie skorzystac z sugestii Pierzchni, gdyz to jak
                    ty (wy) odbieracie moje slowa jest jeszcze pijane... - To nie
                    ja was obrazam, to wy siebie sami obrazacie...! - Dlaczego
                    mnie nie moze byle Pier-doła obrazic, choc stara sie taka miskolaj
                    jak tylko potrafi i nic...! ;-)
                    A...
                    • miskolaj Re: lista specjalnie dla Ciebie Auguscie... 16.09.13, 18:11
                      znowu sobie projektujesz dziadku:) nie można obrazic kogos, kto komplentie nie ma autorefleksji i wgladu w siebie...jest nazwa na taka postawe:) wciaz sobie dodajesz, ze jestes taki wazny...a tu niz z tego, poprostu jestes bezczelny i przeszkadzasz tutaj ludziom nic wiecej, nie ma w tym ukrytego trzeciego dna:) kiedy pisze, ze jestes chory to nie po to by Cie obrazic, stwierzdam fakt, ta lista która Ci wkleilam, mogla stac sie dla Ciebie poczatkiem jakiejs autorefleksji - nic wiecej, a jakie mam zdanie na twoj temat to Ty wiesz, nic nowego sie nie dowiesz, ja wiem co Ty wyprawiasz, chocby z racji zawodu, ale tak jak Ci pisalam nie jestes zadnym ciekawym przypadkiem, tylko wrzodem na dupie tego forum
                • aaugustw Re: lista specjalnie dla Ciebie Auguscie... 15.09.13, 08:40
                  pierzchnia napisał:
                  > Miskołaj podchodzi do wpisów Augusta nad wyraz emocjonalnie i to jest problem.
                  > Wszyscy Ci, których nasz nicpoń doprowadza do szewskiej pasji, powinni zacząć g
                  > o ignorować...
                  _____________________________________________________________.
                  ;-) Baaa... - Wtedy byliby oni juz trzezwi, z kim ja wtedy gadalbym...!? ;-)
                  Ja potrzebuje takze te "parowki"...!
                  A... ;-)
                • miskolaj Re: lista specjalnie dla Ciebie Auguscie... 16.09.13, 18:05
                  mysle Pierzchnia, ze się jednak mylisz:) emocjonalnie to bym podchodzila, jakby płakała, denerwowala sie, martwiła, wsciekała, włosy z głowy rwała...a ja poprpstu nie godze sie na chamstwo...
                  jesli mowisz, ze ktos powinien go ignorowac to tym samym przyznajesz, ze koles przegina, a ludzi którzy o tym mowia jest duzo wiecej niz ja jedna:) - do przemyslenia
              • aaugustw Re: lista specjalnie dla Ciebie Auguscie... 15.09.13, 08:35
                miskolaj napisała:
                > wiesz co to jest ? rekacja..nagonke robi August, to jego jedyna fukcja tutaj, w
                > yskoczyc, pokazac, dokopac,upokorzyc, to jest własnie nagonka, szalenstwem jest
                > , ze to tyle trwa,człoweika poznaje się po tym co mówi, nie po tym jak wyglada:
                > )August czuje sie toatlnie bezkarny w tym co robi i ma z tego niezły ubaw...
                _______________________________________________________________.
                Widze, ze ty zamiast spac glaszczesz tego A... ! ;-)
                A tak naprawde to ja nie chce tobie robic krzywdy, a moglbym juz dawno
                poskarzyc sie u moderatora, ze tu jest taka jedny, ktora uzywa w moim kierunku
                wulgaryzmow i robi to lepiej anizeli niejeden stolek stajenny... - Wylecialabys
                stad z hukiem...!
                Ale ja mam dla nietrzezwych cierpliwosc...!
                Powinnas to umiec docenic...! ;-)
                A...
                • beka.smiechu-w.sali.obok Re: lista specjalnie dla Ciebie Auguscie... 15.09.13, 08:57

> Widze, ze ty zamiast spac glaszczesz tego A... ! ;-)
                  > A tak naprawde to ja nie chce tobie robic krzywdy, a moglbym juz dawno
                  > poskarzyc sie u moderatora, ze tu jest taka jedny, ktora uzywa w moim kierunku
                  > wulgaryzmow i robi to lepiej anizeli niejeden stolek stajenny... - Wylecialabys
                  >
                  > stad z hukiem...!
                  > Ale ja mam dla nietrzezwych cierpliwosc...!
                  > Powinnas to umiec docenic...! ;-)

Jestes wzorowym manipulatorem August. nie wiem, czy to dobrze czy zle, w CIA to chyba dobrze ale w AA to chyba zle.

'moglbym juz dawno' 'ale ja mam cieprliwosc'- klasyczna manipulacja, doslownie jak w filmach.
                  • aaugustw Okragla jak beka, wypowiedz beki...! 15.09.13, 10:35
                    beka.smiechu-w.sali.obok napisała (do A...):
                    > Jestes wzorowym manipulatorem August. nie wiem, czy to dobrze czy zle, w CIA to
                    > chyba dobrze ale w AA to chyba zle.
                    ________________________________________________________.
                    Pogoda (Sila Wyzsza) popsula plany, jestem juz z powrotem w domu
                    i patrze na ten watek z Augustem i widze; ile tam dynamiki w nim...!
                    Uwazam, ze to dobrze...! ;-)
                    Beka natomiast nie wie; czy to dobrze czy zle nazywajac mnie "wzorowym
                    manipulatorem", a ze on nie wie, wiec ja mu podpowiem:
                    Nie wiesz beka, bo uzyles zlego okreslenia w kierunku do A...
                    W czym on niby mialby manipulowac z histerycznie rozwrzeszczona
                    wulgarna pania m...!?
                    Lepiej bylo napisac o A... (np.): wzorowy wylapywacz klamstw i kretactw,
                    ktore sa domena nietrzezwych jeszcze alkoholikow (i drobnopijaczkow...!).
                    A...
                    • thomi73pl Re: Okragla jak beka, wypowiedz beki...! 15.09.13, 15:14

______________________________________________________.
                      > Pogoda (Sila Wyzsza) popsula plany, jestem juz z powrotem w domu
                      -.........

Nie tłumacz się. .

Wiadomo, ze uzależniony od pisania jesteś!
                      Lepiej Co w czymś jak sobie sam sie potlumaczysz..!?

> i patrze na ten watek z Augustem i widze; ile tam dynamiki w nim...!
                      > Uwazam, ze to dobrze...! ;-)
                      > Beka natomiast nie wie; czy to dobrze czy zle nazywajac mnie "wzorowym
                      > manipulatorem", a ze on nie wie, wiec ja mu podpowiem:
                      > Nie wiesz beka, bo uzyles zlego okreslenia w kierunku do A...
                      > W czym on niby mialby manipulowac z histerycznie rozwrzeszczona

-Beka sie tylko pyta..?
                      ( swoją drogą to zdrowsze jest pytanie niz sypanie ocen - a szczególnie tak chorych jak twoje)

> Lepiej bylo napisac o A... (np.): wzorowy wylapywacz klamstw i kretactw,.....

-. I znów mowos komuś - co powiecien napisac.!!!

I To WLASNIE AND JEST TWOJA MANIPULACJA....,

> ktore sa domena nietrzezwych jeszcze alkoholikow (i drobnopijaczkow...!).

Tak kłamstwa tak samo jak manipulacja sa domeną pijakow i nałogówego myślę nia w ogole..

A TY NAJWIECEJ RO KLAMIESZ SAM SIEBIE !!

immych tez próbujesz ale kiepsko ci wychodzi. .
                      Zrob sobie sam liste swooch kretactw w ayoainku do innych.. i nie tyczy sie to tylko "pani m.
                      Tyczy sie to wielu osób , ktoee jak prawdziwy manipulator najpierw " poglaskales" , kiedy wydawalo ci sie se sa z toba, a potem zacząłeś montować chore wszczyki , oceny i pijane epitety _ godne prawdziwego pijaka.. tlumaczac to walka o och trzezwosc... ;)

Powalcz o swoją. .. o ile potrafisZ

Bo miotasz sie jak Bies na uwiezi...
                      ( właśnie klamstwami , manipulacja, oszczerstwami, kretactwem, przekrecaniem, i obrażanie m...)

> A.W.W.D.A. I JEGO WPISY

forum.gazeta.pl/forum/f,244935,Uzaleznienia_pomozmy_sobie.html
                      • aaugustw Pytyjskie wypowiedzi thomi...! 15.09.13, 15:45
                        thomi73pl napisał:
                        > -. I znów mowos komuś...
                        > I To WLASNIE AND JEST TWOJA MANIPULACJA....,
                        > A TY NAJWIECEJ RO KLAMIESZ SAM SIEBIE !!
                        > immych tez próbujesz ale kiepsko ci wychodzi. .
                        > Zrob sobie sam liste swooch kretactw w ayoainku...
                        :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
                        ___________________________________________.
                        Wybacz tobi, ale mimo szczerych checi nie jestem w
                        stanie tobie odpowiedziec na ten pijany bełkot...! :-(
                        Konia z rzedem temu, kto rozszyfrowal to bazgranie!
                        A...
                        Ps. Moze to brak tej poszukiwanej przez ciebie szczeki
                        powoduje takie klopoty w pisowni...!? :-o
                        (sugeruje nie pisac doslownie tego co slyszysz ze swoich ust...!)
                        • thomi73pl Re: Pytyjskie wypowiedzi thomi...! 15.09.13, 15:50
                          Typowa pijaka odpowiedz. .

Masz wymowke bo przez klawiaturę w telefonie literówki sa..
                          • aaugustw Re: Pytyjskie wypowiedzi thomi...! 15.09.13, 15:55
                            thomi73pl napisał:
                            > Typowa pijaka odpowiedz. .
                            > Masz wymowke bo przez klawiaturę w telefonie literówki sa..
                            ___________________________.
                            Tez sie tak kiedys tlumaczylem...! ;-)
                            A...
                            • aaugustw Re: Pytyjskie wypowiedzi thomi...! 15.09.13, 16:05
                              aaugustw napisał:

> thomi73pl napisał:
                              > > Masz wymowke bo przez klawiaturę w telefonie literówki sa..
                              - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
                              > Tez sie tak kiedys tlumaczylem...! ;-)
                              A...
                              ____________________________________________________.
                              A juz calkiem powaznie, (czego ty nie jestes w stanie zauwazyc):
                              Na kazdy swoj popelniony blad odpowiadasz tak, jakby to byly wina innych...!
                              I jak tu wytrzezwiec...!? :-(
                              A...
                              • thomi73pl Re: Pytyjskie wypowiedzi thomi...! 15.09.13, 16:53
                                Do A..
                                Ja zauważam. .
                                I to kiefy zdrobir błąd i to kiedy ktos taki jak Ty -MANIPILUJE
                        • miskolaj Re: Pytyjskie wypowiedzi thomi...! 16.09.13, 18:22
                          ja roszyfrowalam, były o Tobie dlatego Tobie sie nie udalo:) w ogole nigdy nie udaje Ci sie odniesc do tego co o Tobie, ale swietnie sobie radzisz, by odeprzec fakty piszac ojoj jaki pijany bełkot:) jestes mistrzem "oj nie wiem o co chodzi"...
                    • beka.smiechu-w.sali.obok Re: Okragla jak beka, wypowiedz beki...! 15.09.13, 22:39
                      Wiesz, dyskusja moze byc albo merytoryczna, albo personalna. Ta druga zamienia sie w pojedynek, gdzie nie szuka sie rozwiazan, tylko szuka hakow za pomoca taktyk.
                      takie taktyki sa dosc latwo wylapywalne, jak sie jest troche obytym w pyskowkach. Insynuacje, generalizacje, bledne wnioskowanie.
                      'Bocian jest madry wiec lapie zaby'
                      Nie wiadomo, czy lapie bo jest madry, czy z inego powodu. blad rozumowania.
                      'Bocian jest madry'- to jest przeslanka, ale na jakiej przeslance zbudowana?
                      Musza byc kryteria ustalajace te przeslanke. a nastepnie kryteria ustalajace te kryteria.
                      'Golab je ziarno i wszystkie ptaki jedza ziarno wiec, kazdy ptak to golab'- odwrotne wnioskowanie- i manipulacja (wybieg).
                      'Golab je ziarno wiec wszystkie ptaki maja skrzydla'- blad braku zwiazku.
                      'Ptaki jedza ziarno, wiec ptaki sa madre'- przeslanka nie uzasadnia wniosku
                      I tak dalej.

• aaugustw Re: Okragla jak beka, wypowiedz beki...! 15.09.13, 22:45
                        beka.smiechu-w.sali.obok napisała:
                        > Wiesz, dyskusja moze byc albo merytoryczna, albo personalna...
                        _____________________________________________________.
                        No dobra, nie chcesz mi odpowiedziec na konkretne pytanie, wiec
                        zapytam ciebie inaczej (merytorycznie) ;-)
                        Co sadzisz o poziomie zawodowym polskich terapeutow i psychologow...!?
                        A...
                        • aaugustw Re: Okragla jak beka, wypowiedz beki...! 15.09.13, 23:25
                          aaugustw napisał (do beki):
                          > No dobra, nie chcesz mi odpowiedziec na konkretne pytanie, wiec
                          > zapytam ciebie inaczej (merytorycznie) ;-)
                          > Co sadzisz o poziomie zawodowym polskich terapeutow i psychologow...!?
                          __________________________________________________________________.
                          Beka, wycofuje wszystkie pytania ktore skierowalem do Ciebie...! - (powaznie...!).
                          (w miedzyczasie zaszla pewna okolicznosc, ktora wplynela u mnie na taka decyzje...!).
                          Dobrej nocy wszystkim zycze:
                          A...
                          • beka.smiechu-w.sali.obok Re: Okragla jak beka, wypowiedz beki...! 16.09.13, 18:45
                            A czemu wycofales pytania, co to za okolicznosci?

Ale odpowiem. Terapeuci jak terapeuci, wszedzie so dobrzy i zli. Ja nie mam jakiejs terapeuto-fobii, tzn jakiejs nienawisci wobec tej grupy zawodowej. Raczej krytykuje rozwiazania systemowe, ktore z kolei wypaczaja prace terapeutow.
                            Jesli przecietny terapeuta jest szkolony wg tego samego wzorca, to potem to powiela; nie oszukujmy sie i badzmy realistami, nie kazdy albo malo ktory terapeuta ma zylke naukowca i odkrywcy, wiekszosc raczej przyjmuje za fakt to, co uslyszy na szkoleniu i uznaje to za wyrocznie i wytyczne.

Terapeuci od uzaleznien a psychologowie- tez jest roznica. Zauwazylem zreszta wiele razy, ze terapeuci od uzaleznien patrza z dystansem a nawet z gory na 'zwyklych psychologow'.
                            Dlaczego tak sie dzieje? bo tezy terapeutow od Uz czasem sa niezgodne z tezami psychologow. A dlaczego sa?
                            Bo psychologia to nauka otwarta, wielonurtowa, podlegajaca zmianom, postepowi, weryfikacjom i - co najwazniejsze- nie majaca dogmatow.

Dzialka uzaleznien rzadzi sie calkowicie odwrotnymi prawami. Zastoj, zasklepienie, dogmatyzacja, opory przed zmianami, a nawet opor przed jakakolwiek dyskusja. Stad ten konflikt.

Zreszta, w wielkiej brytanii nawet do lecznictwa uzaleznien przeniknelo juz wiele z psychologii wiec stalo sie ono mniej dogmatyczne i zastojale niz polskie, ale sa i w Polsce jaskolki. W USA tez sa takie prady.

Swoja droga nie wiem, czy jestes swiadom, ale juz w 25 stanach sady stanowe zabronily sadom podleglym im wysylania ludzi do AA, poniewaz godzi to w idee rozdzialu kosciola od panstwa? sprawdz to sobie. W USA, w ojczyznie AA.

Dalej, co to za zmiany? Np akceptacja celow terapii innych niz abstynencja. Oferta dla osob, ktore nie chca lub nie moga przestac pic (cpac). Proba laczenia roznych dyscyplin w leczeniu nalogow (terapia behavioralna, poznawcza, leczenie farmakologiczne, leczenie zamiennikami).

Po prostu nastapilo dostrzezenie banalnego faktu- ze wiele alkoholikow nie chce isc do AA, wiele nie chce byc abstynentami a wiele nie moze nawet pic umiarkowanie. Dla nich tez jest juz pomoc- aby dla dobra ich i rodzin czy spolezcnego- jak juz musza pic, to niech to bedzie mniej szkodliwe (cala ta strategia nazywa sie harm reduction approach, mozesz doczytac sobie).

Reasumujac, jak pacjent w gabinecie lekarza mowi, ze nie da rady przestac pic- albo zapije- to nie dostaje tak jak terapeuty skazonego naukami AA kopa w dupe ze slowami 'jak nie bedziesz chodzil do AA i nie chcesz abstynencji to wypierd...' tylko probuje sie mimo wszystko cos pomoc, lepsze troche niz nic.

Lepszy narkoman na metadonie albo legalnej heroinie niz narkoman kradnacy aby zdobyc na nielegallne narkotyki.

Lepszy alkoholik pijany ale w zmienionych ubraniach i umyty i spoikojny, niz smierdzacy zebrak.

Mowie o korzysciach spolecznych i tutaj nawet fanatyk abstynencji Deo jak bedzie uczciwy to sie zgodzi ze mna.
                      • aaugustw Re: Okragla jak beka, wypowiedz beki...! 15.09.13, 23:42
                        > Wiesz, dyskusja moze byc albo merytoryczna, albo personalna. Ta druga zamienia
                        > sie w pojedynek...
                        Jeszcze jedno musze napisac co ja mysle o tym spostrzezeniu Beki,
                        bo lata mi to po glowie i dzwonia moje dzwonki...!
                        Uwazam, ze wlasnie w uzaleznieniach powinnismy unikac takich
                        dyskusji, ktore prowadza do teoretyzowania, a wiecej zadbac o personalne,
                        osobiste dyskusje, bo tam (w nas - alkoholikach) lezy ten nasz problem...!
                        A...
                        • miskolaj Re: Okragla jak beka, wypowiedz beki...! 16.09.13, 18:25
                          nie wygodny temat pod dywan:) ale poniewaz jestes mistrzem manipulacji faktami z wykorzystaniem tego czegos co zaslyszales - nawet bez Twojej woli przez 17 lat włoczac się po zlotach i mitingach musisz pokazac:) w koncu jest co:) i Ty tak masz, odejdziesz od kompa a łeb dymi, jak tu zabłysnac, jak ja August mam pokazac tym prostaczka ze ja to mam łęb..jestes August tak czytelny i tak przewidywalny, ze nie trzeba czytac co odpiszesz, mozna na luzie zgadywac - stosujesz zawsze ten sam schemta, bo powody zawsze te same - zabłysnac, postawic na swoim byc madrzejszym....szkoda ze Ci umyka sens w ogole
                          • aaugustw Re: Okragla jak beka, wypowiedz beki...! 16.09.13, 18:50
                            miskolaj napisała:
                            > nie wygodny temat pod dywan:) ale poniewaz jestes mistrzem manipulacji faktami
                            > z wykorzystaniem tego czegos co zaslyszales - nawet bez Twojej woli przez 17 la
                            > t włoczac się po zlotach i mitingach musisz pokazac:) w koncu jest co:) i Ty ta
                            > k masz, odejdziesz od kompa a łeb dymi, jak tu zabłysnac, jak ja August mam pok
                            > azac tym prostaczka ze ja to mam łęb..jestes August tak czytelny i tak przewidy
                            > walny, ze nie trzeba czytac co odpiszesz, mozna na luzie zgadywac - stosujesz z
                            > awsze ten sam schemta, bo powody zawsze te same - zabłysnac, postawic na swoim
                            > byc madrzejszym....szkoda ze Ci umyka sens w ogole
                            Czys ty sie wsciekla kobieto...!? - Az dziewiec wypowiedzi pod rzad do A...?
                            Czy ty sie zakochalas we mnie, cy co...!? - Jezeli tak, to sugeruje odwrocic
                            te dziewiatke na opak i napisac cos o seksie, (na jedno pier... wyjdzie) ;-)
                            A...
                            Ps. Jako psycholog musisz wiedziec, ze tam gdzie tyle zlosci, tam i tyle
                            jeszcze uczuc...! ;-) - Milosci szkodzi tylko obojetnosc, ale tej tu nie widze...!l
                    • miskolaj Re: Okragla jak beka, wypowiedz beki...! 16.09.13, 18:17
                      chba jednak nie:) ale jak mowilam, w twarz Ci naplują, a Ty poiwiesz o nie nie to deszcz pada, Ty manipulujesz wszystkimi, ale najbardziej soba:)
                      zbawane jest jak mowisz o Auguscie w 3 osobie:) masz jakis problem, zeby się identyfikowac ze soba w pewnych oczywistych kwestiach???ano masz, wtedy jestes osoba 3, dosc czesto tak o sobie piszesz, zawsze wtedy gdy temat jest nie wygodny:) poniewaz nie masz zaufania do rozchisteryzowanej mnie (która w zyciu nie poddaje sie histerii) idz spytaj swojego znakomitego terapute o jakiech objawach zaburzenia osobowsci swiadczy to jak piszesz o sobie:)
                • miskolaj Re: lista specjalnie dla Ciebie Auguscie... 16.09.13, 18:07
                  zgłos:) to bedzie straszna strata nie brac udziału w rozmowei z Toba:) załamie się psychicznie i pojde pic:)
                  nie kazdy jest tak uzalezniony od tego forum jak Ty...wiem, ze ciezko Ci to sobie wyobrazic, bo jak Ci mowiłam masz natrectwa psychiczne
            • beka.smiechu-w.sali.obok Re: lista specjalnie dla Ciebie Auguscie... 14.09.13, 23:42
              Ogolnie tez nie lubie nagonek, ale nie wiem czy Augustowi to akurat przeszkadza- wydaje sie wniebowziety, ze znowu jest w centrum uwagi;)
              Nikt nikogo tutaj nie zna, poza tym, co kto o sobie napisze, August robi to co robi wiec 'zbiera burze', nie jest wzorem grzecznego milego misia, ktory nagle zostal obrany przez klase za ofiare bo jest gruby- przeciwnie, august bardzo czynnie i aktywnie stara sie, by sobie grabic- i niektorzy bardziej sa odporni a inni mniej na jego zachowania.
              Ja akurat mam do tego teraz spory dystans, tak mi siei wydaje, ale kiedys tez mi krwi napsul, jak sie jug augusta pozna to jest dosc niegrozny, ale dla osob nowych wrazenie moze byc wstrzasajace.
              • bananarama-live Fakt 15.09.13, 04:34
                Ta paplanina po jakimś czasie, nie robi już wrażenia. Nadaje ciągle na tych samych falach, do znudzenia. Wszyscy pijani, tylko on trzeźwy :-)
                Ale ja jestem tylko biedny żuczek :] i na pewno pijany :]
                • aaugustw Re: Fakt 15.09.13, 08:51
                  bananarama-live napisał:
                  > Ta paplanina po jakimś czasie, nie robi już wrażenia...
                  _____________________________________________.
                  Ach tak...!? - To dlaczego az trzy wpisy pod rzad wykonales, biedny zuczku...!? :-(
                  A...
              • aaugustw Re: lista specjalnie dla Ciebie Auguscie... 15.09.13, 08:38
                > Ogolnie tez nie lubie nagonek, ale nie wiem czy Augustowi to akurat przeszkadza
                > - wydaje sie wniebowziety, ze znowu jest w centrum uwagi;)...
                _____________________________________________________.
                Nie beka... - Bledna (znowu) diagnoza...!
                Nie powiem dlaczego...! - Ale podpowiem ci; a moze to wcale nie
                chodzi o mnie...!? - A moze przy takich okazjach sam egzaminuje
                siebie i swoje slabosci oraz tchorzostwo...!?
                A...
              • miskolaj Re: lista specjalnie dla Ciebie Auguscie... 16.09.13, 18:19
                żaden neurotyk nie jest szkodliwy - w necie...
                ale to, ze uwielbia jak się skupia uwaga wobec jego osoby, czego daje wyraz swiadczy na pewno o jego pokorze i trzezwosci, bo przeciez cecha trzezwego alkoholika i czlowieka duchowo rozwinietetgo jest robic w okol siebie zadyme i byc w centrum uwagi prawda Auguscie??który to punkt programu bo nie wiem:)
                • pierzchnia Re: lista specjalnie dla Ciebie Auguscie... 16.09.13, 18:47
                  Gdyby te cechy, które zarzucasz Augustowi, Miskołaj, nie tkwiły w Tobie to Aust niczym by Ciebie nie drażnił.
                  • aaugustw Re: lista specjalnie dla Ciebie Auguscie... 16.09.13, 19:07
                    pierzchnia napisał:
                    > Gdyby te cechy, które zarzucasz Augustowi, Miskołaj, nie tkwiły w Tobie to Aus
                    > t niczym by Ciebie nie drażnił.
                    ____________________.
                    ;-) A ja to takze wiem...! ;-)
                    A...
                    Ps. Po paru latach ci ludzie dochodza do siebie...! ;-)
                    (albo i nie...!?) :-(
                    • miskolaj Re: lista specjalnie dla Ciebie Auguscie... 16.09.13, 19:20
                      noo czasem i 17 lat to za mało:) zrozumialam Auguście ze jednak masz te cechy:)?? skoro to wiesz..hahah
                      widzisz Pierzchnia, tym się roznie od Augusta zasadniczoe, ze ja wiem, jakie mam wady i słabości i ani mysle twierdzic, ze jest inaczej, nie wyorazam sobie nawet, ze powiem o sobie, ze jestem idealna i wszystko wiem o kazdym o sobie i o wszystkim:) natomiast Auguste jakby juz jest na takim poziomie rozwoju duchowego, ze nie ma wad i wszyscy są głupi tylko on jeden nie:) to taka zasadnicza roznica...
                      oczywiscie, ze zakładaja ten watek wykazałam się jakas złośliwości - na prawde zdaje sobie z tego sprawe:) w wiekszosci moich odpowiedzi do Augusta jestem złosliwa i mam tego pełna swiadomosc, mam tez mnostwo innych wad - wciaz poznaje nowe...czesto tez - w przeciwienstwie do Augusta mowie, ze popełniłam bład, ze żałuje, albo przepraszam...tego o Auguscie powiedziec nie mozna...a szkoda takze wiekszosc tych cech nie twki we mnie, duza czesc twkila jakis czas temu - to prawda, mam zwyczaj złodzieja nazywac złodziejem choc sama nigdy nic nie ukradlam - wiec twoja teoria podłyszana od teraputow nie do konca ma sens, ale trop spoko, czesto drazni nas u ludzi to, czego nie lubimy w sobie, jednak drazni nas tez czesciej u ludzi to, czego nie lubimy, a sami nie posiadamy...niedawano mialam takie zapedy - po zachlysnieciu się AA, zeby ludziom narzucac, ze to jedyna słuszna droga i inne sa gorsze, ale potrzebowalam 3 miesiecy, by miec refleksje, ze to jest obrzydliwe co robie - ze swiadczy o moim braku szacunku do innych, narzucaniu im swojej woli, nie liczeniu się z tym, ze maja prawo dokonywac swoich wyborow i to nie swiadczy o tym, ze sa głupsi, albo gorsi - nie mam tez problemu zeby sie do tego przyznac, tak bylo, za co tu na forum przeprosilam...widzisz roznice???
                      • aaugustw Re: lista specjalnie dla Ciebie Auguscie... 16.09.13, 20:00
                        miskolaj napisała (do Pierzchni o A...):
                        > ... natomiast Auguste jakby juz jest na takim poziomie rozwoju duchowego,
                        ze nie ma wad i wszyscy są głupi...
                        - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
                        Dziekuje, ze to dostrzeglas...! ;-)
                        ____________________________________.
                        miskolaj napisała (do Pierzchni o A...) dalej:
                        > ... w wiekszosci moich odpowiedzi do Augusta jestem złosliwa i mam tego pełna swiadomosc, mam tez mnostwo innych wad - wciaz poznaje nowe...czesto tez - w przeciwienstwie do Augusta mowie, ze popełniłam bład, ze żałuje, albo przepraszam...tego o Auguscie powiedziec nie mozna...
                        - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
                        • miskolaj Re: lista specjalnie dla Ciebie Auguscie... 16.09.13, 20:08
                          August napisal:)
                          Bo widzisz, ja juz jestem na takim etapie rozwoju duchowego, ze postepuje
                          w Taki sposob, ze potem nie musze nikogo juz przepraszac... - Zyje trzezwo! ;-)

i tym miłym akcentem zakończymy ta rozmowe..Twoje pojęcie trzezwosci jest zaiste z piekła rodem - cała lista, która wklilam to TY, wiec skoro majac te cechy jestes trzezwy to juz faktycznie nie musisz nic ze soba robic..i nie musisz przepraszac, niech się swiat zmienia, a nie TY:)
                          na koniec rzekłabym chetnie, ze była to miła rozmowa, ale ze ścianą rozmawia się tak sobie...
                          powodzenia Auguscie, ja az tak nakręcona jak Ty nie jestem, by latami po forum buszowac...a Ty sobie dalej uprawiaj to swoje podwórko i choduj swoja trzezwosc...
                          i zebys zaraz nie musial wszystkim za mnie tłumaczyc (bo wiesz lepiej) to nie jest pozegnanie z forum, to pozeganie z Hitlerem, który choruje na natrectwa, mitomanie,komfabuluje i pogubił się w swojej pijanej głowie...napisz podanie, moze mimo podeszłego wieku i przeszłości kanalii zostaniesz Papiezem...choć nie przepraszam Jan Paweł drugi wciąz przepraszał do końca zycia, także on wedłe tego co mówisz o sobie nie sięgał Ci do pięt..poddaje się w takim razie, od małego słyszałam, ze tak to juz jest, że głupszemu czas ustapic....leć baloniku wysokoooo:)
                          • thomi73pl Re: lista specjalnie dla Ciebie Auguscie... 16.09.13, 20:24
                            August napisalsmile
                            Bo widzisz, ja juz jestem na takim etapie rozwoju duchowego, ze postepuje
                            w Taki sposob, ze potem nie musze nikogo juz przepraszac... -

BRAVO !
                            Usmialem sie po pachy. .
                            A to się świetnie sklasa ze akurat we wrześniu przy 9 kroku to wyrażasz. .

To co.?
                            JESTEŚ JUŻ TAK WYSOKO ZE TERAZ MOZESZ TYLKO SPAŚĆ. .

( NIe będę ci życzył miękkiego ladowania)
                            • aaugustw Tylko dla thomi...! 16.09.13, 20:40
                              thomi73pl napisał (do A...):
                              > BRAVO !
                              > Usmialem sie po pachy. .
                              > A to się świetnie sklasa ze akurat we wrześniu przy 9 kroku to wyrażasz. .
                              Wytlumacz to Goebbelsie tej krewniaczce Adolfa, jaka mozna miec jeszcze
                              bardziej pijana reakcje na to moje podpuszczenie was... - Ty przynajmniej
                              smiejesz sie przez lzy...! - A ona co...? - Dokonuje samogwaltu na sobie...!
                              A...
                              • miskolaj Re: Tylko dla thomi...! 16.09.13, 20:47
                                widzisz Thomi:) jak nas August podpuszcza:) jak walnie kalafiora to podpuszcza, no nie zawsze sie da upilnowac chora głowe, czasem baki same sie puszczaja:) a jak Go boli, ze mi dynda, jakie znowu tance urzadza, jak zaczepia, do mnie nie pisze tylko do Ciebie o mnie...hahahah ubaw z dziadkiem jest tu po pachy, Thomi radzę Ci zostaw tego głupca, bo to nie ma sensu, niech sie spuszcza nad soba ile wlezie, nie widzisz, ze to Jego jedyne zajecie, liczy cudze posty pisane raz na kilka dni, a sam codzinnie produkuje kilkadziesiat w kazdym watku, to sa przecie jaja jak nic:) zostaw dziadka, bo mu jeszcze pikawa siadzie tak sie nakręcił, a tacy jak on sa potrzebni bardzo, by ludzie wiedzieli co im grozi jak sie za długo chleje a potem flaszke zamienia na samouwielbienie:) on nawet nie jest na twoim poziomie rozmowca, nie rozumie za wiele tylko przekleja, a jak wpadnie to rpowokacja:) no bo co?? sdamochwała, o to na pewno nie:) lepiej napisz Thomi jak się trzymasz i co tam u Ciebie????
                                • aaugustw Re: Tylko dla thomi...! 16.09.13, 20:56
                                  miskolaj napisała (do thomika):
                                  > widzisz Thomi:) jak nas August podpuszcza:) jak walnie kalafiora to podpuszcza,
                                  > no nie zawsze sie da upilnowac chora głowe, czasem baki same sie puszczaja:) a
                                  > jak Go boli, ze mi dynda, jakie znowu tance urzadza, jak zaczepia, do mnie nie
                                  > pisze tylko do Ciebie o mnie...hahahah ubaw z dziadkiem jest tu po pachy, Thom
                                  > i radzę Ci zostaw tego głupca, bo to nie ma sensu, niech sie spuszcza nad soba
                                  > ile wlezie, nie widzisz, ze to Jego jedyne zajecie, liczy cudze posty pisane ra
                                  > z na kilka dni, a sam codzinnie produkuje kilkadziesiat w kazdym watku, to sa p
                                  > rzecie jaja jak nic:) zostaw dziadka, bo mu jeszcze pikawa siadzie tak sie nakr
                                  > ęcił, a tacy jak on sa potrzebni bardzo, by ludzie wiedzieli co im grozi jak si
                                  > e za długo chleje a potem flaszke zamienia na samouwielbienie:) on nawet nie je
                                  > st na twoim poziomie rozmowca, nie rozumie za wiele tylko przekleja, a jak wpad
                                  > nie to rpowokacja:) no bo co?? sdamochwała, o to na pewno nie:) lepiej napisz T
                                  > homi jak się trzymasz i co tam u Ciebie????
                                  Trzyma sie, bo jak sie pusci to upada...!
                                  Ty znowu tu...!? - Ty beze mnie ani paru minut nie wytrzymujesz...! ;-)
                                  Pisalas, cyt: i tym miłym akcentem zakończymy ta rozmowe..
                                  ....leć baloniku wysokoooo:)
                                  I co balonik pekl...!?
                                  A...
                                • thomi73pl Re: Tylko dla thomi...! 16.09.13, 21:45
                                  Odpowiadam
                                  Miskolaj

Prowokacja:) no bo co?? sdamochwała, o to na pewno nie:) lepiej napisz T
                                  > homi jak się trzymasz i co tam u Ciebie????

Szczerze mówiąc ostatnio kiepsko sie trzymam (to subiektywna moja ocena)
                                  Ale :) nie pije..
                                  I nie nachlewam sie wlasnymi wypocinami..
                                  Ani nie zwracam uwagę na nachlane , nachalne i psychopatyczne pomruki..

Mam w swojej głowie ciekawszy świat niz ten ktory oferował mi alkohol , i ten który próbował tu oferować nie tylko mi ale i innym forumowy dziad, ktoremu popierzyla sie duchowosc z nachlanym pijany hajem so samego siebie :)..

Musze przyznać , .. jednak ze humor mi rośnie , kiedy widzę ze ja z moimi 9 miesiacami abstynencji trzymam sie jednak lepiej i lepiej mi samemu ze soba niz komus kto deklaruje tyle lat pracy w kierunku " trzeźwości"...

Masz rację taki pajac jest tez potrzebny. ... :)

Ps z duchowością jak z sexem , albo sie o niej gada albo sie ja ma...
                                  • aaugustw Re: Tylko dla thomi...! 16.09.13, 21:50
                                    thomi73pl napisał:
                                    > Masz rację taki pajac jest tez potrzebny. ... :)
                                    ______________________________________.
                                    Ktore sie pociaga za sznurki, a one podskakuja...! ;-)
                                    A...
                                    Ps. Za pare lat docenisz to wszystko, Thomi...!

Mlody pyta starego:
                                    "co odroznia ciebie, tego ktory prawie juz byl,
                                    ode mnie, tego ktory dopiero bedzie?
                                    Stary odpowiedzial:
                                    "Jestem dluzej".

Mlody pyta jeszcze raz:
                                    "Co musze robic, zeby ze mnie bylo to,
                                    co ty juz jestes?"
                                    Stary odparl:
                                    "BADZ".
                                    Dobranoc...
                                  • thomi73pl Re: Tylko dla thomi...! 16.09.13, 21:53
                                    Hah ha ha ....
                                    Tak sobie przecialem wzrokiem..

. I tak strzeliłem sobie , ze " z duchowością to jak z sexem"..
                                    A tu w oczy bija " orgazmy " , "podniety"... itp..

Co takiego można robic o czym sie nie - gada..

Jej... ale to biedne. ..

Ale nic..
                                    Trochę rozluznilem mięśnie brzucha ze śmiechu przed pójściem do łóżka. ..
                                    ( nie opowoem po co... ; ) nie chce byc odpowiedzialny za czykss zawal.. .. zresztą. . Tu nie ma co opowiadac...
                                    ..)
                          • aaugustw Listy specjalne dla Augusta... 16.09.13, 20:30
                            miskolaj napisała (do A...):
                            > i tym miłym akcentem zakończymy ta rozmowe..
                            > ... wiec skoro majac te cechy jestes trzezwy to juz faktycznie nie musisz nic
                            ze soba robic..i nie musisz przepraszac... :)
                            > na koniec rzekłabym chetnie, ze była to miła rozmowa, ale...
                            > powodzenia Auguscie, ja az tak nakręcona jak Ty nie jestem...
                            > ... i zebys zaraz nie musial wszystkim za mnie tłumaczyc (bo wiesz lepiej) to nie j
                            > est pozegnanie z forum, to pozeganie z Hitlerem...
                            _______________________________________________________.
                            ;-) Wiesz, zauwazylem ze ty masz duzo z tego twojego wujka Adolfa,
                            ktorego tak czesto tu przytaczasz...! ;-) - On takze zaczynal rozmowy
                            bardzo spokojnie i aksamitnie jak ty, a wraz z uplywem czasu twojego
                            pisania dochodzi u ciebie do takiej podniety, ze zapominasz sie do
                            tego stopnia, jakbys zaraz miala przezyc swoj kolejny orgazm...! ;-)
                            Teraz cie rozumiem, dlaczego mnie wybralas na te "swoje polemiki"...!
                            (ale zeby az dziewiec razy pod rzad, tego juz dawno nie przezylem...!)
                            A...
            • bananarama-live To nie wykluczone 15.09.13, 04:25
              ale August robi wszystko, żeby na forum być kimś innym, bo jeśli w realu jest taki sam, to ja wymiękam.
              • aaugustw Re: To nie wykluczone 15.09.13, 08:50
                bananarama-live napisał:
                > ale August robi wszystko, żeby na forum być kimś innym, bo jeśli w realu jest t
                > aki sam, to ja wymiękam.
                ___________________________________________________________.
                A teraz pomysl tak: August robi wszystko, zeby na Forum byc dalej soba,
                ale ja (czyli ty) jestem jeszcze analfabeta trzezwosciowym, ktory nie potrafi
                ani odczytac, ani zrozumiec jego slow miedzy wierszykami...! :-(
                A...
          • yuraathor Re: lista specjalnie dla Ciebie Auguscie... 14.09.13, 22:59
            ale to juz było tralalla :)
            pamietam jak AAugust przyszedł tu w 2006
            jak szybko zaczęto na nim psy i inną zwierzyne wieszać
            sam miałem ochotę go zadusić gdy pochwaliłem sie swoim czteroleciem a
            Augusto mnie jeszcze pijanym nazwał
            i co ?
            nie zadusiłem :)
            wieszatiele gdzies poznikali a AAugust trwa
            i OK
            • bananarama-live Trwa 15.09.13, 04:29
              Większość nie chce jego pomocy, ale on będzie pomagał.
              Niewidomych tez na siłę przeprowadza przez jezdnię.
    • marakuya Wampiry emocjonalne: narcyz. 15.09.13, 07:47
      Judith Orloff "Wolność emocjonalna":
      "Wampiry narcystyczne (osobowość narcystyczna)
      Ich motto to: "Przede wszystkim ja". Wszystko kręci się wokół nich. Mają bardzo rozbudowane poczucie znaczenia własnej osoby oraz przysługujących im praw, za wszelką cenę starają się skupić na sobie uwwagę, pragną podziwu. Tworzą sobie własny wyidealizowany obraz siebie, w którym cały świat kręci się wokół nich."
      Wydawnictwo Laurum, str. 138.
      Ten typ wampira autorka wymieniła na pierwszy miejscu w rozdziale 5: "Walka z emocjonalnymi wampirami - zrozumieć i chronić własną wrażliwość" i zastrzegła, że ten typ jest bardzo groźny i niereformowalny.
      • bananarama-live Ja pierdzielę 15.09.13, 07:55
        Ja tak mam :(
        Ale kurde, ja z tym walczę.
        Jest o 35 % poprawy.
        • aaugustw Re: Ja pierdzielę 15.09.13, 08:54
          bananarama-live napisał:
          > Ja tak mam :(
          > Ale kurde, ja z tym walczę.
          > Jest o 35 % poprawy.
          ______________________.
          Ile wypiles tego likieru...!?
          A...
      • aaugustw Re: Wampiry emocjonalne: narcyz. 15.09.13, 08:53
        marakuya napisała:
        > Judith Orloff "Wolność emocjonalna":
        > "Wampiry narcystyczne (osobowość narcystyczna)
        > Ich motto to: "Przede wszystkim ja". Wszystko kręci się wokół nich. Mają bardzo
        > rozbudowane poczucie znaczenia własnej osoby...
        ___________________________________________.
        Kiedys ty wylazl z knajpy...!? - To jest bełkot nie majacy
        kompletnie nic z prowadzona tu tematyka...!
        A...
        • miskolaj Re: Wampiry emocjonalne: narcyz. 16.09.13, 18:12
          a jaka jest prowadzona tu tematyka???dla Ciebie wszystko jest bełkotem, co nie potwierdza twojej wlasnej (nie majacej nic wspolnego z rzeczywistosia) drogi rozowju duchowego, jestes smieszny:)
      • pierzchnia Re: Wampiry emocjonalne: narcyz. 15.09.13, 10:20
        Typ narcystyczny nie musi być jednocześnie wampirem emocjonalnym.
        Być może narcyzm to rodzaj muru, którym taki człowiek podświadomie izoluje się od świata - przyczyny mogą być bardzo złożone i głęboko skrywane.
        Mój znajomy jest właśnie takim narcyzem - gdy mu nogi spuchły jak banie od alkoholu, a ja, dla porównania, wyciągnąłem swoje to jego reakcja była odwrotna od oczekiwanej:
        " Dobre mam nogi, wszystko jest dobrze..."
        Żyjąc w surrealizmie zagubił nawet instynkt samozachowawczy i pewnego dnia znalazł się w szpitalu - na szczęście go odratowali...
        • marakuya Re: Wampiry emocjonalne: narcyz. 15.09.13, 16:10
          A August nie rozumie dlaczego napisałam o narcyzie i wampirze energetycznym w wątku o nim;-).
          • aaugustw Re: Wampiry emocjonalne: narcyz. 15.09.13, 16:17
            marakuya napisała:
            > A August nie rozumie dlaczego napisałam o narcyzie i wampirze energetycznym w w
            > ątku o nim;-).
            _______________________________________________.
            Niestety Marakuya, nie zrozumialem, wiec nie odpisalem...! :-(
            Przykro mi, ale ja nie wszystko rozumiem co mnie nie dotyczy.
            A...
            • thomi73pl Re: Wampiry emocjonalne: narcyz. 15.09.13, 17:11
              Odpowiadam na A:

> Przykro mi, ale ja nie wszystko rozumiem co mnie nie dotyczy.
              > A...
              • thomi73pl Wampiry emocjonalne: august sam sie udowadnia 15.09.13, 19:09
                aaugustw napisal

wink Baaa... - Wtedy byliby oni juz trzezwi, z kim ja wtedy gadalbym...!? wink
                • alkodarek Re: Wampiry emocjonalne: august sam sie udowadni 15.09.13, 20:29
                  Nie szkoda Wam życia zajmując się wydmuszką nie posiadająca niczego poza wirtualnym awatarem, przerabiającym litery na łajno? Botem, generującym pustosłowie i frazesy?

Nie dajcie chwycić Złu najcieńszego włókna, ponieważ błyskawicznie z niego uplecie powróz i nim Was spęta.

Podążajcie ku Miłości i Światłości. Odsuńcie z od Siebie wszystko to co Was od Światłości oddala a Zło nie będzie miało Do Was dostępu.
                  • aaugustw Re: Wampiry emocjonalne: august sam sie udowadni 15.09.13, 20:41
                    alkodarek napisał:
                    > Nie szkoda Wam życia zajmując się wydmuszką nie posiadająca niczego poza wirtua
                    > lnym awatarem, przerabiającym litery na łajno? Botem, generującym pustosłowie i
                    > frazesy?
                    > Nie dajcie chwycić Złu najcieńszego włókna, ponieważ błyskawicznie z niego uple
                    > cie powróz i nim Was spęta.
                    > Podążajcie ku Miłości i Światłości. Odsuńcie z od Siebie wszystko to co Was od
                    > Światłości oddala a Zło nie będzie miało Do Was dostępu.
                    _________________________________________________________.
                    Opuscilem te trzy wczesniejsze knajpy, zeby tu zagladnac so swiatla...! ;-)
                    Oczywiscie, ze w takim nastroju to jest mi cieplo i jasno i trzezwo...!
                    Przypomnialo mi sie to stare powiedzenie: Kosciol zlego nie naprawi a
                    knajpa dobrego nie zepsuje...!
                    Ale to dotyczy tych, ktorzy juz maja za soba jakis tam etap swojego
                    rozwoju duchowego... - A taka cma jak pofrunie prosto do swiatla, to
                    moze byc jej ostatni lot...! :-(
                    A...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka