alkodarek 21.02.14, 11:10 Sporo spraw o obgadania, ale czy aagustw da radę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bananarama-live Re: Wątek bez aagustwa 21.02.14, 20:35 Nie sadzę. To silniejsze od niego. Odpowiedz Link Zgłoś
pierzchnia Re: Wątek bez aagustwa 21.02.14, 21:47 Smutno się jakoś zrobiło... Wolf pojechał walczyć z milicją, August przepadł bez wieści, a jeszcze inni się zwyczajnie obrazili i czekają na lepsze czasy. Mądry Polak po szkodzie... Odpowiedz Link Zgłoś
thomi73pl Re: Wątek bez aagustwa 21.02.14, 22:30 E tam.. smutno. . Ja czekam w napięciu na dalszy rozwój watku.. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Wątek bez aagustwa 22.02.14, 16:52 thomi73pl napisał: > E tam.. smutno. . ____________________. Czemu nygusie negujesz uczucia czyjes...!? A... Odpowiedz Link Zgłoś
wolfbreslau Re: Wątek bez aagustwa 27.02.14, 09:25 pierzchnia napisał: > Wolf pojechał walczyć z milicją, obylo sie beze mnie....a na powaznie: moja dawna przyjaciolka, ukrainka ma dwoch synow. doroslych chlopakow. sama pracuje od lat w polsce. i w te pedy pojechala do iwanofrankowska, gdy sie juz zrobila zadyma na powaznie w kijowie. pojechala, by powstryzmac chlopakow przed ewentualnym pojechaniem na majdan...ale nie zdarzyla. pojechali i juz..a teraz nie odbiera telefonow. tam u nich wszystko jest inne niz w polsce. jakies takie "mocniejsze"...co nie znaczy lepsze.. trzymam za nich kciuki, cokolwiek z tego wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Wątek bez aagustwa 27.02.14, 11:57 wolfbreslau napisał: > ... tam u nich wszystko jest inne niz w polsce. jakies takie "mocniejsze"... __________________________. Moze dlatego tacy "slabi"...!? A... Ps. Dobrze ze wrociles caly i zdrowy (bogatszy w nowe doswiadczenia...) Odpowiedz Link Zgłoś
wolfbreslau Re: Wątek bez aagustwa 27.02.14, 12:35 aaugustw napisał: > "slabi"...!? > A... > Ps. Dobrze ze wrociles caly i zdrowy > (bogatszy w nowe doswiadczenia...) wrocilem glupszy niz bylem, jeszcze mniej naiwny i dobrze. i ogolnie telefony tam dzialaja do kitu....a taksiarze biorą więcej , bo jest okazja. wyszlo mi na zdrowie. mniej wypiłem, wiecej chodziłem na piechote. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Wątek bez aagustwa 28.02.14, 10:40 wolfbreslau napisał: > wrocilem glupszy niz bylem... taksiarze biorą więcej , ... mniej wypiłem, wiecej chodziłem na piechote. __________________________________________________________. Mogles cos powiedziec... - Mam i tam znajomych, nie musialbys chodzic piechota, ani robic innych rzeczy, na ktore jest sie skazanym za granica. (bez przyjaciolki) :-( A... Odpowiedz Link Zgłoś
wolfbreslau Re: Wątek bez aagustwa 28.02.14, 10:56 aaugustw napisał: > > Mogles cos powiedziec... - Mam i tam znajomych, nie musialbys chodzic > piechota, ani robic innych rzeczy, na ktore jest sie skazanym za granica. > (bez przyjaciolki) :-( > A... po pierwsze; nic nie musialem po drugie: na nic nie jestem skazany gdziekolwiek za granica / chyba ze sam cos nawywijam prawnie/ po trzecie: przyjaciolek , bylo u mnie kilka, a wiekszosc z nich nadal jest ze mna w przyjaźni...choc nie wszystkie. więc suma sumarum...nie wiem o co Ci chodziło :-) ale za pomoc po niewczasie dziekuje. dobre i to . intencje post factum hey Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Wątek bez aagustwa 28.02.14, 12:45 wolfbreslau napisał (do A...): > ... przyjaciolek , bylo u mnie kilka, a wiekszosc z nich nadal jest ze > mna w przyjaźni...choc nie wszystkie. > więc suma sumarum...nie wiem o co Ci chodziło :-) > ale za pomoc po niewczasie dziekuje. dobre i to . intencje post factum __________________________________________________________. Moze sie przydac ta pomoc przy wyjezdzie teraz na Krym (z przyjaciolka) A... Odpowiedz Link Zgłoś
7zahir Re: Wątek bez aagustwa 22.02.14, 08:34 forum.gazeta.pl/forum/w,176,149705056,149705056,Chcesz_zostac_moderatorem_tego_forum_.html Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Nie czujesz bluesa zahir, czy chcesz prowokowac..? 22.02.14, 11:35 7zahir napisała: > forum.gazeta.pl/forum/w,176,149705056,149705056,Chcesz_zostac_moderatorem_tego_forum_.html _______________________. Czemu prowokujesz, zahir...!? A... Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Wątek bez aagustwa 22.02.14, 11:36 alkodarek napisał: > Sporo spraw o obgadania, ale czy aagustw da radę? ____________________________________________________________________. To widac, jak sporo tu obgadales... - Zaraz zobaczysz jak ruszy to teraz z A... i AA...! ;-) A... Odpowiedz Link Zgłoś
rauchen Re: bbbbbbbbbbbbbb 22.02.14, 13:53 mialo byc o b..................... --------------------- I My Psychiatrist Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw ooooooooooooooo... 22.02.14, 15:30 Przespalem tak ciekawa dyskusje, w ciekawym watku alkodarka...! :-( A... Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: ooooooooooooooo... 22.02.14, 19:17 Ty byś się nadawał na kaznodzieję . Spróbuj sił. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Wątek bez aagustwa 22.02.14, 15:50 alkodarek napisał zaniepokojony: > Sporo spraw o obgadania, ale czy aagustw da radę? ___________________________________________. Pytasz, wiec odpowiadam...! Tak alkodarku, dam radę, bo jestem trzezwym alkoholikiem, z duzym doswiadczeniem...! Podaj tylko temat, ktory dotyczyc bedzie choroby alkoholowej a postaram sie cie nie zawiesc...! (nie gwarantuje tylko, czy wszystko zrozumiesz jako drobnopijoczek regulujacy swoje picie baclofenem...!?). A... Odpowiedz Link Zgłoś
alkodarek Re: Wątek bez aagustwa 24.02.14, 15:23 aaugustw napisał: > Pytasz, wiec odpowiadam...! > Tak alkodarku, dam radę, bo jestem trzezwym alkoholikiem, > z duzym doswiadczeniem...! > Podaj tylko temat, ktory dotyczyc bedzie choroby alkoholowej > a postaram sie cie nie zawiesc...! Nie potrafisz dać żadnej rady, ponieważ nie żyjesz realnym życiem. Twoje życie to zbór banałów zasłyszanych tu i ówdzie, pustosłowie doprawione solidną dawką żółci, frazesy zaprawione prymitywnym chamstwem. W swoim uzależnieniu od wpychania się wszędzie tam gdzie cię nie chcą ( patrz tytuł wątku), posiadając puste wnętrze żyjesz cudzym życiem. Zatruwasz przestrzeń forumową i odstręczasz potencjalnych forumowiczów, tak od dyskusji tutaj, jak i w realnym życiu od zajrzenia na grupę AA, bo twoje zachowanie rodzi obawy co do sensowności takiego rozwiązania. Gdybym przez kilka lat nie korzystał z pomocy jaką otrzymałem od AA, a miałbym oceniać ruch aowski po twoim zachowaniu, z pewnością nie usiadłbym przy stoliku ze świecą i kapeluszem. Najsmutniejsze jest to, że i tak ciebie to nie skłoni do żadnej refleksji, nadal będziesz szkodził ruchowi AA i temu forum. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Wątek bez aagustwa 24.02.14, 16:55 aaugustw napisał: Pytasz, wiec odpowiadam...! Tak alkodarku, dam radę, bo jestem trzezwym alkoholikiem, z duzym doswiadczeniem...! Podaj tylko temat, ktory dotyczyc bedzie choroby alkoholowej a postaram sie ciebie nie zawiesc...! . . . . . . . . . . . alkodarek odpisał (do A...): > Nie potrafisz dać żadnej rady, ponieważ nie żyjesz realnym życiem... - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Gdybys nie przekrecal prawdy, ujrzalbys i ty ten realny swiat...! Nie pisalem o RADACH dla ciebie, lecz, ze dam sobie RADE...! ___________________________. alkodarek odpisał (do A...) dalej: > ... Twoje życie to zbór banałów zasłyszanych tu i ówdzie, pustosłowie doprawione solidną dawką żółci, frazesy zaprawione prymitywnym chamstwem... - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Ten zbior banalow nazywa sie Program AA i nie z niego sklada sie moje zycie, lecz z wprowadzenia ich do praktyki, zbudowalem sobie (moim bliskim) wolne, bezpieczne i szczesliwe zycie bez alkoholu i bez uzaleznienia sie od innej chemii, np. od baclofenu...! ___________________________. alkodarek odpisał (do A...) dalej: > ... Zatruwasz przestrzeń forumową i odstręczasz potencjalnych forumowiczów, tak od dyskusji tutaj, jak i w realnym życiu od zajrzenia na grupę AA... - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ;-) Wiem, a ci ktorzy tak samo mysla jak ty w tej chwili unikaja mnie jak Diabel swieconej wody...! ;-) ___________________________. alkodarek odpisał (do A...) dalej: > ... Najsmutniejsze jest to, że i tak ciebie to nie skłoni do żadnej refleksji, nadal będziesz szkodził ruchowi AA i temu forum. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Wspolnocie AA nie zaszkodza takie zuczki, jak ty czy ja...! ;-) Wspolnota AA (Anonimowych Alkoholikow) jest dla chcacych nie pic, a ty przeciez nie masz tego zamiaru, uwazajac siebie juz za wyleczonego z choroby alkoholowej... A... Ps. Po co ty tam chodziles, skoro nic z tego nie wziales dla siebie...!? :-( Nie szkoda bylo marnowac tego czasu - wszystko na darmo, podobnie jak i to moje pisanie do ciebie...! Odpowiedz Link Zgłoś
rauchen Re: Wątek bez aagustwa 24.02.14, 20:23 <<Zatruwasz przestrzeń forumową i odstręczasz potencjalnych forumowiczów, << nie ma to jak pojetni uczniowie ktorzy sami zakladaja prowokacyjne watki pachnace stokrotkami - tak jak ten watek wlasnie Odpowiedz Link Zgłoś
iskram Re: Wątek bez aagustwa 24.02.14, 20:27 rauchen napisała: > <<Zatruwasz przestrzeń forumową i odstręczasz potencjalnych forumowiczów >>iskram napisała; >> A wiesz co to jest internet , i jak to działa? Odpowiedz Link Zgłoś
rauchen Re: Wątek bez aagustwa 24.02.14, 20:30 wiem ze jak nie dziala to pojawia sie napis: Page not found :) --------------------- I My Psychiatrist Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Wątek bez aagustwa 24.02.14, 20:35 alkodarek napisal (do A...) Zatruwasz przestrzeń forumową i odstręczasz potencjalnych forumowiczów... - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Rauchen napisala (do alkodarka): > nie ma to jak pojetni uczniowie ktorzy sami zakladaja prowokacyjne watki pachna > ce stokrotkami - tak jak ten watek wlasnie ___________________________________________________. ;-)) alkodarku... - To jest trzezwy, spostrzegawczy umysl, co...!? ;-)) Odloz ty ten swoj pachnacy baclofen, moze choc czesciowo sie odmulisz...! A... Odpowiedz Link Zgłoś
alkodarek Re: Wątek bez aagustwa 24.02.14, 23:18 aaugustw napisał: > alkodarek napisal (do A...) > Rauchen napisala (do alkodarka): > > nie ma to jak pojetni uczniowie ktorzy sami zakladaja prowokacyjne watki > pachna > > ce stokrotkami - tak jak ten watek wlasnie > ___________________________________________________. > ;-)) alkodarku... - To jest trzezwy, spostrzegawczy umysl, co...!? ;-)) > Odloz ty ten swoj pachnacy baclofen, moze choc czesciowo sie > odmulisz...! > A... To tylko, pozbawiony refleksji, głos TWA. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Wątek bez aagustwa z A... 25.02.14, 11:15 alkodarek napisał: > To tylko, pozbawiony refleksji, głos TWA. ___________________________________. Na samym poczatku pragne wyrazic moj podziw do twojego uwaznego czytania naszych (takze i moich) wypowiedzi... - Tak trzymaj, a moze za pare lat i tobie bedzie dane rozpoczecie trzezwienia...(!?). Co sie zas tyczy twojej powyzszej wypowiedzi, coz jestes na takim etapie rozwoju, na jakim jestes...! Kiedy ja skonczylem z piciem i ktos zwrocilby mi wtedy taka uwage na moja nietrzezwa gafe, odpowiedzialbym prawdopodobnie tak samo...! A... Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: 25.02.14, 20:23 Co ciebie obchodzi co alkodarek łyka? Napisałes juz chyba wszystko co mozna było napisać na temat baclo. Tak bardzo zalezy ci na uzdrowieniu alko, czy lubisz podnosic sobie adrenalinę na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
pierzchnia Coś dla Alkodarka 25.02.14, 22:11 "Przestrzeń i milczenie są niezbędne, bo tylko umysł samotny, nie podlegający wpływom, nie ćwiczony, nie krępowany niezliczonym bogactwem doświadczeń, może dojść do czegoś całkiem nowego." Krishnamurti Odpowiedz Link Zgłoś
wolfbreslau Re: Coś dla Alkodarka 27.02.14, 08:54 pierzchnia napisał: > "Przestrzeń i milczenie są niezbędne, bo tylko umysł samotny, nie podlegający w > pływom, nie ćwiczony, nie krępowany niezliczonym bogactwem doświadczeń, może do > jść do czegoś całkiem nowego." > Krishnamurti no i doszedl do czegos nowego ten krisznamutri ? Odpowiedz Link Zgłoś
wolfbreslau Re: Wątek bez aagustwa 27.02.14, 09:31 alkodarek napisał: > > To tylko, pozbawiony refleksji, głos TWA. e tam...jest tu kilka TWA i fajnie. ;-) adoracja pochodzi od slowa zdaje sie dolorosa....oczywiscie w swojej podstawowej tresci. zatem: adoracja jako przejaw kultu i wzajemnego okazywania szacunku...jak najbardziej. a jako forma podstawowa od dolorosy...to przejaw grupowego cierpienia :-) hey Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Wątek bez aagustwa 27.02.14, 12:00 wolfbreslau napisał: > a jako forma podstawowa od dolorosy...to przejaw grupowego cierpienia :-) __________________________________________________________. Zapewne chciales napisac; przejaw wspolczucia, jezeli mowisz w l.mn.! (tu: cierpienie od dolorosa - l.poj.) A... Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Wątek alkodarka bez alkodarka...!? :-o 22.02.14, 17:15 Czyz to nie dzialanie Sily Wyzszej, wlasnie wpadlo mi cos takiego w moje rece: "Błazen ktory milczy uwazany jest za medrca" - przyslowie Serbskie Oraz: "Głupiec, który milczy, zawstydza mądrze mowiacych gadulskich" - Carlos von Tschudi A... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
alkodarek Re: Wątek alkodarka bez alkodarka...!? :-o 22.02.14, 18:39 To nie Siła Wyższa tylko Google, drogi Auguście. Poszperałeś to znalazłeś, nie szukaj naiwniaków bo raczej tu ich nie znajdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: Wątek alkodarka bez alkodarka...!? :-o 22.02.14, 19:45 Coś takiego w rencach - toż to siook Odpowiedz Link Zgłoś
rauchen Re: Wątek alkodarka bez alkodarka...!? :-o 22.02.14, 23:12 no zeby w tych czasach jeszcze google uzywac!?!?!?!? piechota do archiwow w Belgradzie powinien sie udac!!! --------------------- I My Psychiatrist Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw "Kto szuka ten znajdzie"...! 23.02.14, 11:15 alkodarek napisał (do A...): > To nie Siła Wyższa tylko Google, drogi Auguście. Poszperałeś to znalazłeś, nie > szukaj naiwniaków bo raczej tu ich nie znajdziesz. __________________________________________. A czyz Google nie moze byc dla ciebie Siła Wyższa..? Dla mnie najwazniejsze jest to, ze uderzylem w stol a odezwaly sie nozyczki...! ;-) A... Odpowiedz Link Zgłoś
iskram Re: "Kto szuka ten znajdzie"...! 23.02.14, 13:29 Siła Wyższa pomaga tym ,którzy sobie pomagaja.:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
alkodarek Re: Wątek bez aagustwa 03.03.14, 16:00 alkodarek napisał: > Sporo spraw o obgadania, ale czy aagustw da radę?< Oczywiście wątek wygenerowałem w celach obserwacyjno-poznawczych ;) Jako, że dyskusja się uspokoiła, czas na podsumowanie. W "wątku bez aaugusta" na 27 wypowiedzi 14, a więc ponad połowa, pochodziła od aaugusta. Nie dał rady. Uzależnienie okazało się silniejsze. Ani roz wuj ani dwo wuj nie pomogły. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Wątek z aagustwem... 03.03.14, 16:35 iskram napisała (do alkodarka): > Idz leczyć dyslekcje ! ________________________. Baclofenem zalatwi...! ;-) A... Odpowiedz Link Zgłoś
iskram Re: Wątek z aagustwem... 03.03.14, 17:25 aaugustw napisał: > Baclofenem zalatwi...! ;-) > A.. Tak na podpis++++++++++! ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Nic dodac, nic ujac...! ;-) 03.03.14, 16:55 alkodarek napisał po dokladnej analizie wpisow A...: > Jako, że dyskusja się uspokoiła, czas na podsumowanie... ________________________________________________. Najcelniejszy, bo najtrzezwiejszy i z humorem wpis pochodzi, wg. mnie od Rauchen, ktora na zarzut alkodarka w kierunku A... ("<<Zatruwasz przestrzeń forumową i odstręczasz potencjalnych forumowiczów, << ) odpisala, cyt: > ... nie ma to jak pojetni uczniowie ktorzy sami zakladaja prowokacyjne watki pachnace stokrotkami" < A... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
rauchen Re: Nic dodac, nic ujac...! ;-) 03.03.14, 20:16 nie psuj sobie statystyki podpierajac sie moimi tekstami :P --------------------- I My Psychiatrist Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Nic dodac, nic ujac...! ;-) 03.03.14, 20:45 rauchen napisała: > nie psuj sobie statystyki podpierajac sie moimi tekstami :P ___________________________________________________. Chyba nie bedzie takim i nie doliczy mi tego wpisu do rachunku, to bylo tylko male podparcie sie z mojej strony...! :-( A... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
rauchen Re: Nic dodac, nic ujac...! ;-) 03.03.14, 21:50 spojrz w dol - teraz dopiero masz statystyke zje.... hmmm zachwiana w kazdym razie :P Odpowiedz Link Zgłoś
rauchen Re: Nic dodac, nic ujac...! ;-) 03.03.14, 21:52 a co tam, pozwole sobie: teraz wyjdzie zem uzalezniona od neta, no ale na to autor watka juz dawno zwrocil uwage :) aaa, i nie tylko autor watka Odpowiedz Link Zgłoś
rauchen Re: Nic dodac, nic ujac...! ;-) 03.03.14, 21:55 to ile ja juz tych wpisow mam? moze jakies male podsumowanie w zwiazku z nasilona aktywnoscia na watku?? Odpowiedz Link Zgłoś
iskram Re: Nic dodac, nic ujac...! ;-) 03.03.14, 22:58 A widzisz jak podskoczyłaś - tylko żle bo patrzysz w dół! :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
rauchen Re: Wątek bez aagustwa 03.03.14, 20:43 > Oczywiście wątek wygenerowałem w celach obserwacyjno-poznawczych ;) w takim razie nie bedziesz mial mi za zle ze wygenruje ci co mi wychodzi z celu obserwacyno- poznawczego: z jednej strony zakladasz ze jest sposob wylecznia wszystkich alkoholikow sposobem zalecanym przez ciebie, zakladajac zapewne ze kazdy alkoholik bedzie na tyle madry i rozsadny co do ilosci zazycia baklofenu jak ty, a z drugiej strony starasz sie udowodnic ze sa alkoholicy ktorzy sa glupsi od ciebie. Nawet a moze i szczegolnie jak trzezwi. Ty probujesz zakladac, ze do tych glupszych od ciebie naleza przeciwnicy brania baklofenu, AA i pschoterapie, a wiec wg zasady kto nie z nami ten przeciwko nas. Przy czym nie uwazam ze ja, czy inni nie robia podobnie, lub tez bardzo sie staraja zeby tak wyszlo, co nie zmienia faktu ze w stosunku do siebie samego pewnosc wlasnej bezblednosci powinno sie miec ograniczona, co do innych jeszcze bardziej. A juz na pewno jesli chodzi o uzalezniena, bo zazwyczaj to sami sobie to uzaleznienie wychodowalismy - roznica polega na jaka glebe padlo i jakimi bylismy ogrodnikami - ale i tak w tym przypadku przegralismy skoro sami sobie pozwolilismy tak zaszkodzic. --------------------- I My Psychiatrist Odpowiedz Link Zgłoś
iskram Re: Wątek bez aagustwa 03.03.14, 20:55 Mów za siebie- alkoholizm ma rózne podłoża- a juz napewno odwrócone poczucie winy nie jest potrzebne nikomu ! Odpowiedz Link Zgłoś
rauchen Re: Wątek bez aagustwa 03.03.14, 21:04 nie mam na mysli poczucie winy - tylko rozsadne zdanie sobie sprawy z tego skad ten alkoholizm w nas sie znalazl, a co do podloza alkoholizmu, to zazwyczaj jest to dno flaszki, ktore to zazwyczaj wlasnorecznie sie podnosi do otworu gebowego. Takich w ktorych wlewali alko i przez to stali sie alkoholikami to raczej maly procent bedzie. --------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
iskram Re: Wątek bez aagustwa 03.03.14, 21:12 a JA CI POWIEM PROSCIEJ WSTAŃ WEZ SWOJE DNO DO KIESZENI I ZMIENIAJ NIEZALEŻNIE OD INNYCH! Odpowiedz Link Zgłoś
rauchen Re: Wątek bez aagustwa 03.03.14, 21:14 pisz wieksza czcianka, bo dalej nie rozumiem - albo jeszcze lepiej kursywa do tego Odpowiedz Link Zgłoś
iskram Re: Wątek bez aagustwa 03.03.14, 21:16 Ważna jest treść - nie trzcionka ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
rauchen Re: Wątek bez aagustwa 03.03.14, 21:19 tresci tez szukalam..... jakies wskazowki jak ja znalesc? :P Odpowiedz Link Zgłoś
iskram Re: Wątek bez aagustwa 03.03.14, 21:22 Zyj swoim zyciem ,a po treść wiesz gdzie sie udać- do dna powodzenia;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
rauchen Re: Wątek bez aagustwa 03.03.14, 21:37 to powodzenie tez ma dno? to raczej niepowodzenie w tym przypadku Odpowiedz Link Zgłoś