grazkavita
09.06.15, 20:38
Wpadła mi w ręce książka będąca bestselerem 2001 Michała Tombaka pt. Droga do zdrowia. W tej publikacji znalazłam przepis na odzwyczajenie sie od picia alkoholu , gdy alkoholik sam zdecyduje się walczyć z nałogiem i drugi , gdy "obiekt" nie ma takiego zamiaru. Jestem ciekawa co Wy o tym sądzicie?
Przepis na dobrowolna walke z alkoholizmem: Do 0,5 litra wódki wrzucić pokruszone 4 liście laurowe i pozostawić w ciemnym miejscu na 14 dni. Kiedy zaczniecie pić pojawią się silne wymioty i wstręt do alkoholu. Można też:4 suche brzozowe polana posypać kilogramem cukru, rozpalić ognisko, aby drwa płonęły i przez 5-10 minut oddychać dymem , a następnie wypić szklankę wódki. Albo: Do szklanki wódki wrzuć kilka zielonych pluskiew (występują na malinach), nakryć pokrywka, odstawić na7 dni, po czym przecedzić i dać do wypicia pijącemu.
Dla tych "obiektów" co ani myślą skończyć z piciem ( w analogiczny sposób rodzice mogą odzwyczaić dzieci od obgryzania paznokci, moczenia nocnego, lunatyzmu oraz pociągu do narkotyków). Bądźcie cierpliwi , przeprowadźcie kilka seansów, a na pewno wasz trud nie pójdzie na marne...Seanse przeprowadza się w dwóch etapach. Pierwszy etap( wykonać przed pójściem spać) Zanim obiekt się położy spać lub po prostu po kolacji powiedzcie mu te słowa:"Kiedy będziesz spać, przyjdę z tobą porozmawiać, to bardzo ważne". Postarajcie się wypowiedzieć to zdanie spokojnie jakby nie nadając mu żadnego znaczenia.Etap drugi (wykonywać podczas snu) Kiedy obiekt śpi podejdzcie cicho i delikatnie zacznijcie głaskac go po włosach. Mówcie cicho prawie szeptem. Zacznijcie od pytania zwracajac się do niego po imeniu np."maciek, słyszysz mnie?" Jeśli odpowiedź nie nastąpiła, mówcie dalej , cały czas gładzącwłosy. Mówcie jakbyście sie zwracali do obiektu z problemem , który was niepokoi. Mniej więcej po 5 minutach dotknijcie do skroni prawym kciukiem i srodkowym palcem swej prawej ręki i w tym momencie powinniście poczuc pulsowanie tętnic skroniowych prawej ręki. Od tej chwili możecie rozpocząć prowadzenie odpowiedniej sugestii , na przykład"Michale od jutra przestaniesz pić. Kiedy wstaniesz rano nawyk ten zniknie raz na zawsze. itd. Kończymy zawsze:"Nocą będziesz spac spokojnie, a rano obudzisz się we wspaniałym nastroju, wypoczęty, dziarski i wesoły, zapomnisz na zawsze o swoim nałogu i jeśli pojawi się znowu będę zToba jeszcze raz rozmawiać, dopóki nie uda się nam to czego chcemy"Wychodzimy cicho by nie zbudzić obiektu. Uwaga! Czasem przy dotknięciu jego włosów obiekt może się obudzić. Postarajcie sie uspokoic go, rozmawiając z nim i gładząc go po włosach. Kiedy obiekt zacznie oddychać równo i miarowo przystąpcie do seansu