Dodaj do ulubionych

POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

22.11.02, 18:46
Dowiedziałam sie dzic co wyrabieja moi uczniowie, otrzymałam ta informacje w
zaufaniu. Nie wiem jak sobie z tym poradzić. Musze cos z tym zrobić. Tylko
jak postąić. Już wyjaśniam. Oni wprawiaja sie w stan odurzenia, tracąc na
krótko swiadomość i to sie dzieje w szkole. Kucają kłada dłonie na kark,
pochylaja głowę i bardzo szybko oddychają 20 razy, potem wkładaja palec do
ust i wciągaja powietrze tracac swiadomośc padają na podłogę a potem
opowiadaja o swoich wizjach, co przeżyli w tamtym swiecie. tak łatwo moga tam
trafić naprawde. nie robią tego tylko najsłabsi uczniowie, ale prawie wszyscy
z najstarszych klas. Czy ktoś moze mi pomoc, słyszelioscie o czymś takim,
gdzie sa jakieś informacje.
POMOCY
Za każdy głos z góru dziekuje
Obserwuj wątek
    • pan_laga Re: POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.11.02, 02:08
      ich napisała:

> Dowiedziałam sie dzic co wyrabieja moi uczniowie, otrzymałam ta informacje w
      > zaufaniu. Nie wiem jak sobie z tym poradzić. Musze cos z tym zrobić. Tylko
      > jak postąić. Już wyjaśniam. Oni wprawiaja sie w stan odurzenia, tracąc na
      > krótko swiadomość i to sie dzieje w szkole. Kucają kłada dłonie na kark,
      > pochylaja głowę i bardzo szybko oddychają 20 razy, potem wkładaja palec do
      > ust i wciągaja powietrze tracac swiadomośc padają na podłogę a potem
      > opowiadaja o swoich wizjach, co przeżyli w tamtym swiecie. tak łatwo moga tam
      > trafić naprawde. nie robią tego tylko najsłabsi uczniowie, ale prawie wszyscy
      > z najstarszych klas. Czy ktoś moze mi pomoc, słyszelioscie o czymś takim,
      > gdzie sa jakieś informacje.
      > POMOCY
      > Za każdy głos z góru dziekuje
      >
      >
      nie słyszałem o czyms takim, niemniej, jeśli jestes faktycznie nauczycielką to
      dziwną co najmniej, skoro opisujesz dokładnie jakąś niebezpieczną, nowatorską
      technikę wyczyniania cudów z sobą, w sieci, gdzie wciąż najwięcej ludzi to
      dzieciaki. myśl ciut kobito!
      amen
      pan laga
      • Gość: Gosiak Re: POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.11.02, 08:10
        Zupełni nie przyszło mi to do głowy. Jestem faktycznie głupia, strasznie sie
        czuje teraz z ta swiadomością. ale byłam w szoku,co moge teraz zrobić
    • zuza22 Re: POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.11.02, 02:22
      Twoje dzieciaki potrzebują,szukają silnych wrażeń.proponuję pogadać z rodzicami
      i jeśli wyrażą zgodę zafundować młodzieży skok na bangi.50% nie skoczy może
      jedna osoba zarazi się sportem ekstremalnym a reszta zacznie się zastanawiać
      czy warto z własnej woli doprowadzać się do omdlenia.:-)
    • ich Re: POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.11.02, 05:29
      Oto ulotka jaką przygotowałam.

ODDECH
      Oddychanie powietrzem o zmniejszonej zawartości tlenu jest utrudnione, wywołuje
      uczucie stopniowo nasilającej się duszności, utratę przytomności, a nawet
      śmierć. Już zmniejszenie ilości tlenu w powietrzu wydychanym do 15% powoduje
      powstanie objawów wyrównawczych, które wyrażają się w głębszych oddechach,
      częstych skurczach serca i zwolnionych procesach utleniania biologicznego. Przy
      spadku zawartości tlenu do 14-9% oddech staje się przerywany, a mięśnie szybko
      męczą się, na skutek niedotlenienia. Dalsze obniżanie zawartości tlenu do 8-6%
      powoduje śmierć przez uduszenie...
      PAMIĘTAJ:
      UTRATA ŚWIADOMOŚCI MOŻE PROWADZIĆ DO USZKODZENIA MÓZGU, NIEWYDOLNOŚCI SERCA,
      UDARU MÓZGU, ŚPIĄCZKI, ŚMIERCI.
    • Gość: spiwor Re: POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.cjb.net / 192.168.0.* 25.11.02, 20:50
      Jeśli to od niedawna to nie ma czym się martwić, pamiętam w szkole też tak
      robiliśmy ale nie po to żeby się odużyć tylko z ciekawości, że takie zjawisko
      istnieje, po 3-4 dniach znudziło się to. To w stylu przytknij dwa Oołówki do
      siebie niech druga osoba kręci trzecim to będą się zachowywać jak magnesy. Tak
      czy inaczej ten pomysł z ulotką jest super.Pzdr
    • Gość: mancini Re: POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 213.25.93.* 26.11.02, 15:06
      Fizjologicznie to jest tak. Dzieciaki doprowadzają hiperwentylacją do zatrucia
      CO2. Wkładanie palca w gardło to podrażnienie nerwu błędnego. Efektem końcowym
      może być zaburzenie świadomości omdlenie ale najgorsze - mozliwy jest także
      ZGON !!!!!! z powodu zatrzymania akcji serca. Ratunek możliwy po reanimacji.
      Tak w skrócie to wygląda. Głupie zabawy małolatów. Robiliśmy coś podobnego ale
      troche inną techniką. Nie będę jej tu ujawniał ze względu na uwagi twojego
      korespondenta, chyba słuszne. Na marginesie jak to dzieje sie na Twoich oczach
      to goń towarzystwo i tyle.!
      • oko_jeza Re: POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.12.02, 14:37
        też tak robiłam jak byłam w piątej klasie podstawówki. potem mi przeszło. w
        jakim wieku są te dzieciaki? spróbuj z nimi pogadac....
    • Gość: edziu Re: POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.12.02, 22:21
      • Gość: Vicctory Re: POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.devs.futuro.pl 17.09.03, 13:35
        Sama praktykowalam z kolezankami tegot ypu zachowania! Nie tylko w szkole ale i
        domu! Bardzo chcialbym pomoc nie wiem jednak jak?! W moim przypadku zakonczylo
        sie to dosc tragicznie - po jednej z takich praktyk na klatce schodowej
        kolezanka udezyla w sciane glowa - stracila przytomnosci i pamiec. Trafila do
        szpitala ze wstrzasnieniem mozgu! Niestety dla mnie i moich znajomych byl to
        szok i tylko przez to przestalismy! Nie wiem jakby to sie skonczylo gdyby nie
        ten wypadek?
        Jedyne co moge podpowiedziec - porozmawiaj z innymi nauczycielami! Sprobujcie
        cos razem. Nie wiem czy wzywanie rodzicow to anjlepszy pomysl? Chociaz moze sie
        myle!
        Powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka