Dodaj do ulubionych

Kto mi pomoże rzucić palenie?

10.03.06, 08:28
Postanowiłam rzucić palenie . Pale bardzo dużo ,ale ostatnio bardzo żle sie
czuje męczy mnie kaszel już nie tylko rano ,ale cały dzień,jestem cały czas
zmeczona .Bardzo bym była wdzięszna żeby ktoś ze mną też rzucił palenie i
bysmy sie podtzymywali na duchu pisząc.Nadmienie że pale już 33 lata. Może
ktoś napisze co rzucił teraz palenie i jak mu sie to udaje , czy bierze
jakies leki czy coś innego .Wszystkim za odpowiedz dziekuje..i pozdrawiam miło
Obserwuj wątek
    • martap12 Re: Kto mi pomoże rzucić palenie? 10.03.06, 10:28
      Nie palę dopiero i aż 10 dni, takze nie jest powiedziane, ze rzuciłam....
      Palacz palaczowi pewnie nierówny, sadzę z całą stanowczością :), ze jak sobie
      sama nie pomozesz, to nikt i nic Ci nie pomoże (poza wsparciem szanownego
      forum :). Przestałam palić nie spomagajac sie niczym, nie i już....Silna wola?
      Natomiast mojej mamie zafundowałam tabex, niestety nie pomógł....
      Dużo juz pisano na forum o paleniu, rzucaniu, plusach, minusach, walce,
      reakcjach itp. poczytaj...
      Pozdrawiam wiosennie! życząc powodzenia wszystkim!
      • pelagia12 Re: Kto mi pomoże rzucić palenie? 10.03.06, 13:02
        Ja zaczelam te walke 5 dni temu i jak narazie walcze dzielnie.Rzucilam palenie
        bez wspomagaczy ale po trzech dniach tak mna nerwy szarpaly,ze myslalam,ze po
        wszystkim,poddam sie i tyle ale jakos bylo mi zal tych 3 dni i kupilam tabletki
        na uspokojenie, ziolowe i pomoglo.Biore je teraz 3 razy dziennie i nie jest tak
        zle,oby tak dalej.Palilam 14 lat,paczke dziennie a w soboty bywalo i tak,ze
        dwie.Moj maz rowniez palil ale w tej chwili podjelismy decyzje razem i nie
        palimy razem wiec naturalnie jest mi latwiej bo wspieramy sie nawzajem ale to
        oczywiscie nie znaczy,ze nie mozemy sie powspirac razem na forum.Takze nie
        czekaj rzucaj i zagladj tutaj czesto,damy rade.Powodzenia
        • inka_k Re: Kto mi pomoże rzucić palenie? 10.03.06, 15:25
          Przeczytałam Pelagio twój post ..bardzo pomogł mi że ktoś mi odpisał co też nie
          dawno rzucił palenie ..dziś nie moge sobie poradzic ..sprzątam myje ..piore
          bo bym zgłupiała ..ale ten nałóg jest silny ..powiedz ktore dni są najgorsze
          ?jak wytrzymam 1 tydz ień to moze bedzie lepiej ..pozdrawiam
          • alinka49 po co się tak katujesz? 10.03.06, 17:11
            nie warto kup sobie TABEX
    • chmurka1234 Re: Kto mi pomoże rzucić palenie? 10.03.06, 17:31
      Zanim rzuciłam palenie przeczytałam dokładnie dwa wątki Gosiiik. Nawet
      wydrukowała. Potem kupiłam Tabcin. Potem powoli ograniczałam palenie, potem
      zamówiłam książkę A.Carr'a "Prosta metoda jak skutecznie rzucić palenie".
      Potem był dzień 5, w którym niby miałam przestać palić - ale właśnie tego dnia
      i to pod wyraźnym wpływem wspomnianej książki paliłam bez umiaru (jest tam
      bowiem takie zdanie "Proszę cię na przykład, żebyś w czasie czytania książki
      nie ograniczał palenia..."). Potem zapaliłam ostatniego papierosa - było to
      tydzień temu.
      Natępnego dnia jeszcze raz przeczytałam tę książkę.
      A potem jeszcze raz tym razem na głos - tak aby i mój małżonek zrozumiał.
      Czytałam ją do niedzieli, kiedy i on przestał palić.
      I tak sobie razem nie palimy ja 7, on 6 dni.

Paliłam z 15 lat, ostatnio ok.2 paczek.
      Generalnie nie jest bardzo ciężko, myślę, że najtrudniejsze jest samo podjęcie
      decyzji.
      Oczywiście będę zaglądała na ten wątek i już teraz trzymam za Ciebie kciuki.
      • mon.dan Re: Kto mi pomoże rzucić palenie? 10.03.06, 18:09
        > Zanim rzuciłam palenie przeczytałam dokładnie dwa wątki Gosiiik. Nawet
        > wydrukowała. Potem kupiłam Tabcin.
        Na pewno miałaś na myśli Tabex :-) ja również polecam.
        • gosiiik Re: do wszystkich 10.03.06, 18:22
          SUPER dziewczyny! Ogromnie sie ciesze że nie palicie i jestem z was dumna!
          Pierwszy tydzień jest najgorszy a po 3tyg to już z górki.
          Polecam założyć skarbonke (może być to nawet słoik) i wrzyucac po ok 4-5 zł. I
          jak wam brak motywacji do dalsej walki, to można jakąś pierdółkę sobie kupić na
          poprawienie humoru, na którą do tej pory szkoda kasy było. Chociażby majteczki,
          albo jakas szmineczke. A dla bardziej cierpliwych polecam zbierac przez minimum
          miesiąc a w chwilach kryzysowych przeliczyc zawartość. Naprawde pomaga.I
          wrzucamy codziennie bez wymówek bo wkońcu na papierosy zawsze kasa sie
          zanjdowała.
          Trzymam za was kciuki! Nikt nie mówił że bedzie łatwo aloe naprawde warto!
          • palacz47 Re: do wszystkich 11.03.06, 07:11
            W poniedziałek minie 2lata i 11 miesiecy jak po prawie 30latach
            przestałem palić.Wszystkim polecam wspaniały tabex który wtedy kosztował
            18zł.Super jest nie palić,chociaż dalej podoba mi sie palenie i dymek dalej mi
            pachnie.
            Wszystkim życze powodzenia i wytrwania.
            • alinka49 Re: do wszystkich 11.03.06, 10:25
              a mnie się czasami papierosy śnią po nocach,ale już nigdy nie wezmę do ust tego
              świństwa - jestem
              • inka_k Re: do wszystkich 11.03.06, 16:09
                alinka49..napisz jak dlugo nie palisz? ..i co brałaś aby nie palić?
                • dzyn81 Re: do wszystkich 11.03.06, 16:49
                  @inka: czy rzucasz na sucho? bo z Twojego opisu wynika ze strasznie sie meczysz. jesli mam racje, to kup tabex, i niepalenie stanie sie latwiejsze :)
                  • inka_k Re: do wszystkich 11.03.06, 17:13
                    nie pale dopiero 2 dzień ..kupiłam sobie gume nicoret i tak przezuwam..tabax
                    jest z przepisu lekarza ..pojde dopiero w poniedziałek do lekarza ,bo podobno sa
                    jakies skutki uboczne
                    • palacz47 Re: do wszystkich 11.03.06, 18:30
                      Poczytaj sobie na opakowaniach papierosów jakie sa skutki uboczne palenia.
                      Powodzenia i wytrwania w nie paleniu.
                    • dzyn81 Re: do wszystkich 12.03.06, 23:03
                      @inka - jedyne skutki uboczne tabexu to

"W przypadku stosowania wyższych dawek, u niektórych pacjentów mogą wystąpić nudności, wymioty, zawroty głowy, skurcze i osłabienie mięśni. Po obniżeniu dawki objawy znikają."
                      • bebiak Re: do wszystkich 13.03.06, 02:21
                        A może wiecie czy Tabex wchodzi w reakcję z tabletkami antykoncepcyjnymi?
                        Ja już dojrzałam do decyzji (ech, parę ładnych tygodni temu dojrzałam), parę
                        dni temu Tabex nawet nabyłam, ale jeszcze czekam na sprzyjające warunki
                        pogodowe i mniej stresującą sytuację w pracy (a taka aktualnie panuje).
                        I jeszcze tylko wyjaśnienie tej ewentualnego działania na tabletki anty -
                        nigdzie nie mogę się doczytać wrrr
                        Pozdrowienia - wszystkim Wam kibicuję
        • chmurka1234 Re: Kto mi pomoże rzucić palenie? 13.03.06, 08:33
          Oczywiście:)))))). Tabcin,Tabex,Tabs,... na rzucenie palenia jest Tabex.
          I działa - u mnie 10 dzień.
          • inka_k Re: Kto mi pomoże rzucić palenie? 13.03.06, 10:11
            Witam ...dziś jest moj 3 dzień bez papierosa ..bardzo jestem wściekła ale
            wzięlam sobie jakies tabletki ziołowe na uspokojenie..myśle że sie nie poddam
            .ten 3 dzień to koszmar:)))
            • chmurka1234 Re: Kto mi pomoże rzucić palenie? 13.03.06, 11:00
              Czy byłaś u lekarza po Tabex?
              On naprawdę pomaga.
              Pomyśl sobie, że za rok papierosy mają kosztować ok. 17 zł za paczkę (tak
              gdzieś słyszałam), weź głęboki oddech i pomyśl sobie, że skoro tylu osobom się
              udało to i tobie się uda. Każdy kto rzucił palenie musiał przebrnąć przez
              trzeci dzień.

• inka_k Re: Kto mi pomoże rzucić palenie? 13.03.06, 12:16
                chmurko:)))...nie byłam po recepte jeszcze żuje gume bo kupiłam
                *nicoret*...chciałam sie zapytać jak już nie pale 3 dni to przy *tabexie* musze
                palić stopniowo i potem zaniechać całkowicie ? ..bo tak zrozumiałam..że w 1 dniu
                tyle itp..pozdrawiam
                • chmurka1234 Re: Kto mi pomoże rzucić palenie? 13.03.06, 13:04
                  Tak łykasz sobie Tabex i stopniowo przestajesz palić. Nie dlatego nawet, że
                  takie jest zalecenie, ale dlatego, że po Tabex'ie nie masz już takiej ochoty na
                  papierosy i dlatego, że papierosy po prostu przestają ci smakować, sprawiać
                  przyjemność.
                  Zgodnie z ulotką powinno się przestać palić od piątego dnia.
                  Ja postąpiłam po swojemu i właśnie piątego dnia najarałam się jak smok (z tym,
                  że np czwartego wypaliłam ok.3 papierosy).
                  Rzuciłam szóstego dnia.

Do gum na twoim miejscu podchodziłabym bardzo ostrożnie.
                  W zeszłym roku próbowałam rzucić palenie z gumami - nie udało się.
                  Mąż mojej koleżanki z pracy nie pali już z 5 lat, ale gumy żuje nadal -
                  uzależnił się od nich (a sama wiesz ile to kosztuje). Uważaj nie zastępuj
                  jednego nałogu - narkotyku drugim (a w zasadzie tym samym i to nikotyna i to
                  nikotyna).

Zresztą poczytaj troszkę:
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=176&w=30885112&a=30885112
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=176&w=30278884&a=30281332
                  Uważam też, że naprawdę warto kupić tę książkę
                  www.prostametoda.pl/
                  • chmurka1234 Re: Kto mi pomoże rzucić palenie? 13.03.06, 13:16
                    I jeszcze informacja o tabletkach Tabex (co to jest, dawkowanie)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=176&w=30436943&v=2&s=0
                    • inka_k Re: Kto mi pomoże rzucić palenie? 14.03.06, 08:41
                      Witam....dziś 4 dzień bez papieroska jeszcze mnie ciągnie i mam ochote zapalic
                      ..ale motywuje mnie bardzo że już nie kaszle tak rano jak przedtem..pozdrawiam
                      wytrwałych ..piszcie od czasu do czasu ..co u Was:)))
                      • palacz47 Re: Kto mi pomoże rzucić palenie? 14.03.06, 11:14
                        Wiele razy pisałem na tym forum ,ze po prawie 30 latach palenia udało mi sie
                        przestać.Były cięzkie czsy,papierosy na kartki a ja musiałem palić.Pewnego dnia
                        kolega polecił mi wspaniałe tabletki o nazwie tabex brałem je przez tydzien i
                        paliłem dwie paki dziennie.Dopiero w 6 dniu poczułem,ze jestem jakosc dziwnie
                        przepalony po wstaniu nie zapaliłem papierosa i trwa to juz prawie 3 lata po
                        dwóch tygodniach od przestania byłem na imprezie i nie ciagło mnie do
                        palenia.Dalej podoba mi sie jak ktspali ale ja niemusze zapalic lecz cały czas
                        mam ta swiadomosc,ze jak zapale jednego to za tydzien dwie paki moga mi byc
                        mało dlatego nie mysle nawet o zapaleniu jednergo papierosa,chociaż
                        niedokonczona paczka caro dolej lezy na mablach koło telewoizora.
                        Smoeszy mnie jak niktóży pisza o sekcie TABEXIAŻY czy nazywaja nas
                        dystrybutorani tabexu ale on jest wspasniały trzeba tylko chciec przestacf i
                        łykac go zgodnie z instrukcja a można być wolnym od tego nałogu.
                        A reklamy polecajace gumy czy plastry polecaja nikotyne tylko w innej postaci
                        która i tak uzależnias.
                        Powodzenia w walce z tym dziwnym nałogiem.
                        PALACZ 47
                        • dzyn81 Re: Kto mi pomoże rzucić palenie? 14.03.06, 22:36
                          palaczu47 - faktycznie moze wygladamy jak akwizytorzy tego leku :) ale wiemy ze jest on bardzo skuteczny. i jako akwizytor pracowac bym nie chcial, ale dla tabexu zrobilbym wyjatek :)
                          • palacz47 Re: Kto mi pomoże rzucić palenie? 15.03.06, 09:08
                            Tabex bardzo mi pomógł,ale pomogły też codzienne wizyty na tym forum i ludzie
                            którzy tu 3 lata temu bywali,nie któży dalej czsami tu zagladaja.Miałem do kogo
                            napisac i powiedzieć,że dalej nie pale i byłem z tego bardzo dumny.Nie było
                            wieczoru abym nie poczytał co pisza bardzo ciekawi ludzie to dodawało mi sił i
                            radośći.
                            Pozdrawiam wszystkich.Powodzenia w wytrwaniu.
                            • chmurka1234 Re: Kto mi pomoże rzucić palenie? 15.03.06, 09:16
                              No to Palaczu bądź tak dobry i pisz jak najwięcej. I wspieraj nas. Liczę na
                              Ciebie.
                              Dziś ok. 21 minie mój 12 dzień bez kiepa w gębie.
                              • niemamowy Re: Kto mi pomoże rzucić palenie? 01.04.06, 13:00
                                Zycze powodzenia i trzymam kciuki!!Wielkie brawa dla wszystkich,ktorzy decyduja
                                sie zerwac z nalogiem!!
    • veltina Re: Kto mi pomoże rzucić palenie? 28.03.06, 19:55
      inka_k napisała:

> Postanowiłam rzucić palenie . Pale bardzo dużo ,ale ostatnio bardzo żle sie
      > czuje męczy mnie kaszel już nie tylko rano ,ale cały dzień,jestem cały czas
      > zmeczona .Bardzo bym była wdzięszna żeby ktoś ze mną też rzucił palenie i
      > bysmy sie podtzymywali na duchu pisząc.Nadmienie że pale już 33 lata. Może
      > ktoś napisze co rzucił teraz palenie i jak mu sie to udaje , czy bierze
      > jakies leki czy coś innego .Wszystkim za odpowiedz dziekuje..i pozdrawiam
      miło
      ja nie bo tez pale
      • haw5 Re: Kto mi pomoże rzucić palenie? 04.04.06, 22:27
        Mnie pomogla bardzo wizyta w Bicomie/www.bocom.plmaja 90%powodzenia.Mnie udalo
        sie za pierwszym podejsciem.Powodzenia-w tabeksy nie wierze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka