rushmoore 06.04.08, 21:33 chodzi mi o kogoś sprawdzonego, bo nie mam czasu na eksperymentowanie. z góry dziekuję za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aaugustw [...] 06.04.08, 21:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ela_102 [...] 06.04.08, 22:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
e4ska Re: szukam dobrego psychiatry od uzależnień w Łod 06.04.08, 22:36 Wejdź na wątek przyczepiony u góry: biała lista. Wejść na forum Zdrowie. Możesz tez sprawdzić na forum społeczeństwo- psychologia. Idiotyczne, pseudodowcipne wpisy, jakimi dwie osoby stąd traktują nowicjuszy na forum, odpuść sobie. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: szukam dobrego psychiatry od uzależnień w Łod 07.04.08, 11:29 e4ska napisała: > Idiotyczne, pseudodowcipne wpisy, jakimi dwie osoby stąd traktują nowicjuszy na forum, odpuść sobie. __________________________________. Eska, gdybys troszke tylko sie zastanowila, wiedzialabys czyj wpis jest idiotyczny...!? Jak mozna inaczej zareagowac na taka odzywke kogos kto szuka psychiatry...!? "chodzi mi o kogoś sprawdzonego, bo nie mam czasu na eksperymentowanie". Kto potrafi dac odpowiedz na to pytanie...!? A ten kto potrafi, ten powinien byc tym psychiatra...! A... ;-)) Ps. Dlaczego zostalem wyciety...? - Sam musze zapytac psy_chiatry. Odpowiedz Link Zgłoś
1962wolf Re: szukam dobrego psychiatry od uzależnień w Łod 07.04.08, 12:30 ale czemu wycięto posty 2? przecież to chyba lepiej gdy wypowiedź idioty jest widoczna. usuwanie smieci pod dywan to żadna metoda sprzatania, syf pozostaje syfem , tylko że nie wiadomo skąd dokładnie cuchnie. ale może się mylę............. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: szukam dobrego psychiatry od uzależnień w Łod 07.04.08, 16:45 1962wolf napisał: > ... syf pozostaje syfem , tylko że nie wiadomo skąd dokładnie cuchnie.> ale może się mylę............. _______________________________. Nie tu wyjatkowo sie nie mylisz! A... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
rushmoore Re: szukam dobrego psychiatry od uzależnień w Łod 07.04.08, 18:03 spodziewalem sie na tym forum przyjacielskiej i dobrej porady - bo to dość specyficzne forum. Ale jak widzo poziom chamstwa bywa podobny do ogolnego z Onetu. Dziekuje za rade kilku forumowiczów a i forumowe bydło pozdrawiam gromkim howgh! Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: szukam dobrego psychiatry od uzależnień w Łod 07.04.08, 19:55 rushmoore napisał: > ... forumowe bydło pozdrawiam gromkim howgh! ____________________________. Howgh...! - Przodowniku stada! A... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
rushmoore Re: szukam dobrego psychiatry od uzależnień w Łod 07.04.08, 18:01 aaugustw napisał: > Eska, gdybys troszke tylko sie zastanowila, wiedzialabys > czyj wpis jest idiotyczny...!? > Jak mozna inaczej zareagowac na taka odzywke kogos kto szuka > psychiatry...!? można - i tak zaeragowala Eska. Niezłe cuda, nie?? Odpowiedz Link Zgłoś
ela_102 Re: szukam dobrego psychiatry od uzależnień w Łod 07.04.08, 18:28 Cuda? Szukać psychiatry od uzależnień?...nie ma kogoś takiego. Psychiatra to doktor leczący choroby psychiczne lekami... często powodujace dalsze uzależnienia...to raz. Po drugie sprawdzony psychiatra...to znaczy jaki? opinie pacjentów nigdy nie bedę zbiezne w takiej kwesti ...szczególnie że mało kto chwali się leczeniem w ten sposób. raczej jest to "tajemnica" rodzinna ...niestety.. Pisalam w poscie ktory nie wiedziec czemu zostal wyciety... ze w kwseti uzaleznien są specjalizacje typu.. psycholog uzaleznień Instuktor Terapi uzależnień.. i do takiego specjalisty wysyłałam pytajacego...bo jest zasadna:-) Odpowiedz Link Zgłoś
gocharl Re: szukam dobrego psychiatry od uzależnień w Łod 07.04.08, 20:00 ela_102 napisała:> Szukać psychiatry od uzależnień?...nie ma kogoś takiego. > Psychiatra to doktor leczący choroby psychiczne lekami... Ela...zlituj się...doktor leczący choroby psychiczne lekami ;););)i nic więcej ?...dobre Psychiatria jest nauką,która leczy i rozpoznaje również wszelkie uzależnienia… Odpowiedz Link Zgłoś
ela_102 Re: szukam dobrego psychiatry od uzależnień w Łod 07.04.08, 20:04 Oczywiscie ze znacznie wiecej... ale to nie to Forum... Kwestie uzaleznień oddano komus innemu.. "wąska specjalizaja" Psyciatrzy sami o sobie mówią że nie znaja się na uzaleznieniach... znam kilku osobiscie;-) Odpowiedz Link Zgłoś
1962wolf Re: szukam dobrego psychiatry od uzależnień w Łod 07.04.08, 20:11 za to Ela zna sie na: psychiatrach psychologach terapeutach podatkach czołgach 102 sluzach kanału Elbląskiego sama wszak ma wiele specjalizacji a co jedna to "węższa"----zwłaszcza intelektualnie. no i do taego , ta aaugustowa domyslność nikt go palcem nie wskazał , a on od razu się domyslił kto jest "bydłem" i nawet za to podziekował. Odpowiedz Link Zgłoś
ela_102 Re: szukam dobrego psychiatry od uzależnień w Łod 07.04.08, 20:21 Np.Bogdan Woronowicz jest psyciatrą który zrobił DODATKOWO certyfikat psychoterapeuty uzależnień.. Dopóki był tylko psychiatrą...potrafił Uzaleznienie rozpoznać i wysłać na leczenie do "fachowców" Odkąd ma certyfikat może to robić sam... Gdy go nie miał nie potrafil być skuteczny w kwesti "nalogów' ot tyle:-) Odpowiedz Link Zgłoś
beka.smiechu-w.sali.obok Re: szukam dobrego psychiatry od uzależnień w Łod 07.04.08, 21:06 ja nie rozumiem tej rezerwy czasem przechodzacej w pogarde w kierunku zwyklych psychiatrow (czy tez psychologow), w sensie nie od uzaleznien. ciekawe, ze taki "zwykly" musi znac sie na tak odleglych chorobach jak depresja, schizofrenia, psychoza, psychopatia, nerwice, fobie, obsesje itd- a nie zna sie w ogole na uzaleznieniach, nie ma bladego pojecia. Jakos dziwnym trafem opanowal 90% materialu, wszystko oprocz uzaleznien? przeciez to jakis absurd. Z drugiej storny odwracajac sytuaje moznaby powiedziec, ze taki spec od uzaleznien nie ma pojecia o innych chorobach i zaburzeniach psychicznych- a z tego co wiem, to pewnie jakas polowa alkoholikow czy narkomanow ma "inne zaburzenia"- nerwice, depresje itp. Chyba ze uznamy, ze spec od uzaleznien po doszkoleniu nadal wie wszystko o depresji ( bo sie uczyl)a dodatkowo wie wszystko o uzaleznieniach, a spec od depresji nie wie nic o uzaleznieniach tylko o depresji? wydaje mi sie, ze psychiatrzy od uzaleznien maja w pewnym sensie zawezony obraz swiata i po prostu psychiatra "niezalezny", ktory patrzy szerzej, jest niemile widziany- jak niemal heretyk- nbo z reguly taki widzi szerzej problemy, ma wiecej watpliwosci, jest swiadom brakow w wiedzy o psychice ludzkiej, a ten od uzaleznien z reguly czuje sie jak omnibus. Oczywiscie, ze istnieja pewne rzeczy specyficzne dla akurat uzaleznien, oczywiscie ze zawsze warto zglebiac wiedze, oczywiste, ze specjalizacja powinna niby dawac jakis wiekszy dostep do danego zagadnienia- ale bez przesady. A jeszcze argument o tym, ze psychiatrzy "pakuja w ludzi tabletki"- coz za demagogia, to zalezy od osoby a nie od profesji, na pewno wielu psychaitrow woli miec z glowy pacjenta i walnie mu relanium, ale nie kazdy, tak samo jak uzaleznieniowiec nie wnika w psychike i problemy tylko wypycha hurtowo do AA i uzaleznia od od nich. Odpowiedz Link Zgłoś
rauchen Re: szukam dobrego psychiatry od uzależnień w Łod 07.04.08, 21:18 ciekawe czy psychiatrze z dyplomami, ktory nigdy nie byl uzalezniony, przyjda kiedykolwiek do glowy takie psychiczne problemy, jak np strach, delirki, itp??? Moze na symulatorze przechodza takie szkolenia??? Sam robisz antyreklame osrodkowi w ktorym byles, do zadnego psychiatry nie chodzisz, ani do takiego co w ciebie relanium wali, ani takiego co ma wiedze na temat wszystkiego, ponadto sam zes psycholog i pedagog z wyksztalcenia, ktory to ani sobie, ani innym pomoc nie potrafi, natomiast zawsze duzo ma do powiedzenia, glownie na tematy ktorych liznie po trochu z kazdego, i tworzy z tego wiedze w najszerszym jej pojeciu. Nie wymadrzaj sie po prostu addi. Odpowiedz Link Zgłoś
beka.smiechu-w.sali.obok Re: szukam dobrego psychiatry od uzależnień w Łod 07.04.08, 21:29 rauchen napisała: > ciekawe czy psychiatrze z dyplomami, ktory nigdy nie byl > uzalezniony, przyjda kiedykolwiek do glowy takie psychiczne > problemy, jak np strach, delirki, itp??? > Moze na symulatorze przechodza takie szkolenia??? tak tak rauchen, a zeby byc dentysta to trzeba miec samemu wszystkie zeby poprochniale. > Sam robisz antyreklame osrodkowi w ktorym byles, do zadnego > psychiatry nie chodzisz, ani do takiego co w ciebie relanium wali, > ani takiego co ma wiedze na temat wszystkiego, no i co z tego? ja sie wypowiadam ogolnie, zreszta bronie psychiatorw jakbys nei zauwazyla. ponadto sam zes > psycholog i pedagog z wyksztalcenia, ktory to ani sobie, ani innym > pomoc nie potrafi, co to znaczy nie potrafi- a skad ty to wiesz, skad wiem komu ja pomoglem a komu nie? z jakich zrodel masz taka wiedze? mozesz zdradzic? natomiast zawsze duzo ma do powiedzenia, ostatnio nie za duzo, wiecej zdecydowanie ma eskpert od wsyztskiego jaras i jego oblubienica, moze sie do nich przypierdziel. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: szukam dobrego psychiatry od uzależnień w Łod 07.04.08, 19:53 rushmoore napisał: > aaugustw napisał: > > Eska, gdybys troszke tylko sie zastanowila, wiedzialabys > > czyj wpis jest idiotyczny...!? > > Jak mozna inaczej zareagowac na taka odzywke kogos kto tak szuka > > psychiatry...!? ------------------- > można - i tak zaeragowala Eska. Niezłe cuda, nie?? _________________________. Dlatego, ci ja polecilem...! A... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
kropka Re: szukam dobrego psychiatry od uzależnień w Łod 06.04.08, 23:37 przeszukaj ten wątek, może cos znajdziesz sensownego forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=176&w=45870627 Odpowiedz Link Zgłoś
rauchen Re: szukam dobrego psychiatry od uzależnień w Łod 07.04.08, 20:52 psychiatra to moze i byc sprawdzony, gorzej jak pacjent niewypal :))) i mniej wiecej pewnie to tyle w temacie sprawdzonego psychiatry. A co do eksperymentowania - szkoda ze nie przyszlo mi do glowy, zeby z alkoholem nie eksperymentowac. Nie potrzebowalabym szybkich i skutecznych metod na wyjscie z uzaleznienia. wlasciwie eskperymentowalam cos z alkoholem jakies 10 lat, sama, bez specjalistow. A teraz dawaj specjaliste, i zawracamy kijem Wisle juz po jednej wizycie. Odpowiedz Link Zgłoś
beka.smiechu-w.sali.obok Re: szukam dobrego psychiatry od uzależnień w Łod 07.04.08, 21:09 rauchen napisała: > psychiatra to moze i byc sprawdzony, gorzej jak pacjent niewypal :))) > i mniej wiecej pewnie to tyle w temacie sprawdzonego psychiatry. > > tak, tak samo moznaby powiedziec o elektronice- sprzedac czlowiekowi jakis bubel, telewizor firmy krzak, a potem powiedziec, ze trafil sie taki wybradny gad, co mu nie pasuje. ( jak to w starym polskim filmie- "wepchnal sie do kolejki bez kolejki i jeszcze awanturuje sie, ze mu nie dowazyli") Odpowiedz Link Zgłoś
rauchen Re: szukam dobrego psychiatry od uzależnień w Łod 07.04.08, 21:20 ta szkola cos zes skonczyl to musial byc straszny bubel, ze takiego niedorobienca wypuscili jak ty. A teraz narzekasz ze psychiatrzy niedouczeni. Odpowiedz Link Zgłoś
beka.smiechu-w.sali.obok Re: szukam dobrego psychiatry od uzależnień w Łod 07.04.08, 21:30 rauchen napisała: > ta szkola cos zes skonczyl to musial byc straszny bubel, ze takiego > niedorobienca wypuscili jak ty. > A teraz narzekasz ze psychiatrzy niedouczeni. hehe odezwala sie dorobiona. alkoholiczka bulimiczka w depresji, od psychiatry do psychiatry lazi i nic nie pomaga. tu rzeczywiscie juz nie da sie zwalic na psychiatrwo, cos z pacjentem nie tak- zaraz zaraz, sama cos takiego pisalas, z autopsji widac. Odpowiedz Link Zgłoś
nikolinaa Re: szukam dobrego psychiatry od uzależnień w Łod 07.04.08, 22:38 Beka jestes psychologiem :O ? Dobrze ze to nie do Ciebie trafilam :D Odpowiedz Link Zgłoś
beka.smiechu-w.sali.obok Re: szukam dobrego psychiatry od uzależnień w Łod 07.04.08, 23:18 nikolinaa napisała: > Beka jestes psychologiem :O ? Dobrze ze to nie do Ciebie > trafilam :D spoko, nie umiem to nie lecze- zreszta nie jestem dokladnie psychologiem, tylko zawod pokrewny:) Odpowiedz Link Zgłoś
janulodz Re: szukam dobrego psychiatry od uzależnień w Łod 07.04.08, 21:47 Przyznam, że w osłupienie wprawił mnie tekstrauchen Napisała: -"ciekawe czy psychiatrze z dyplomami, ktory nigdy nie byl uzalezniony, przyjda kiedykolwiek do glowy takie psychiczne problemy, jak np strach, delirki, itp???" Idąc dalej tym tropem 1. Lekarz od poparzeń musi być cieżko poparzony. 2. Okulista powinien nosić okulary. 3. Proktolog ma hemoroidy, a dermatolog liszaje Tylko kuśwa, co ma facet ginekolog? A myslałem, ze na tym forum już mnie nic nie zadziwi. Rauchen, jesteś, jak reklama Mobilking. :)))))))))) manager.money.pl/news/artykul/mobilking;reklama;glupich;kobiet;dla;glupich;mezczyzn,252,0,325628.html Odpowiedz Link Zgłoś
rauchen Re: szukam dobrego psychiatry od uzależnień w Łod 07.04.08, 21:51 co ma lekarz ginekolog??? Interes :))) ps jak alkoholizm bedzie mozliwy do usuniecia operacyjnie lub skorygowania za pomoca soczewki, ewentualnie bedzie go mozna smarowac mascia i przejdzie, to moze janu przestaniesz zadawac takie pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
beka.smiechu-w.sali.obok Re: szukam dobrego psychiatry od uzależnień w Łod 07.04.08, 23:17 rauchen fajnie wnioskuje- nie mozna usunac alkoholizmu operacyjnie, to znaczy, ze lekarz musi go przejsc zeby leczyc. ale cos tu nie pasuje- prof. Woronowicz chyba nie jest alkoholikiem, z tego co wiem przynajmniej? twoje wnioskowanie prowadzi tez do tego, ze nieusuwalne choroby musza leczyc ci, ktorzy na nie cierpia- czyli np schizofrenika musi leczyc schizofrenik a depresyjnego zdepresjonowany lekarz- oj wiodl slepy kulawego, dobrze im sie dzialo...:) Odpowiedz Link Zgłoś
1962wolf Re: szurauhen 08.04.08, 08:38 napisałas cus takiego: "...........ciekawe czy psychiatrze z dyplomami, ktory nigdy nie byl uzalezniony, przyjda kiedykolwiek do glowy takie psychiczne problemy, jak np strach, delirki, itp???" czy Ty się czasami zastanwiasz co tY [piszesz? o delirach,lękach,kłopotach z centralnym układem nerwowym, itp itd. psychaitrów uczą, to podstawa ich wiedzy moja droga. depresję alkoholową ,lub inne tego typu "efekty specjalne" diagnozuje własnie psychiatra-a nie jakiś teraputa z papierami na "opowieści dziwnej treści". ciekawa sprawa zresztą z tymi pijakami-zwłaszcza tymi powołującymi się na trzeźwość a'la AA-----------jak po prochy, to biegiem do psychiatry lezą, jak ich delira po wpadce dopadnie-to migiem na detox i pod opiekuńcze skrzydła psychiatrów..............a jak tylko dojdą do siebie: to "wielka księga" w łapę, 200 mityngów w 40 dni, wizyta w MOPS , zlot trzeźwości w Zakroczymiu, msza polowa trzeźwiennarekcja itd itd. paranoja jakaś. normalnie powinno się , częśc tutejszych "niby aowców", poddać testom .......na alkomacie suchym. bo pierdzielą głupoty jakich mało. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: szurauhen 08.04.08, 09:34 1962wolf napisał: > normalnie powinno się , częśc tutejszych "niby aowców", poddać > testom .... na alkomacie suchym. bo pierdzielą głupoty jakich mało. _______________________________________________________. Hmm... - Mam podobne odczucia na temat tych "niby aowców", ale nie wiem czy my myslimy o tym samym...(!?) Czy ty wiesz kto jest "aowiec", zeby mowic o "niby aowcach"...!? :-() A... Odpowiedz Link Zgłoś
janulodz Re: szurauhen 08.04.08, 09:58 Zauważ Wolf. Człowiek zapytał o psychiatrę zajmujacego sie uzależnieniami, a dostał odpowiedź, ze nie ma psychiatry od uzaleźnień, no chociaż własciwie to jest, ale tylko jeden i to na dodatek nie w Łodzi. Potem otrzymał info, ze psychiatra, żeby był dobry , to sam musi być psychiczny, bo inaczej nie zrozumie, dostało mu się też , że jest z Łodzi, a w w, Łodzi kisi się kapuche, chodź mnie się wydaje, że raczej w Elblagu :)) W podsumowaniu: - nie każdy psychiatra może zajmować się alkoholikami - nie kazdy alkoholik godny jest psychiatry - tylko namaszczony i z certyfikatem psychiatra jest dopuszczony do wybrańców a w ogóle to nie jest forum do zadawania głupich pytań. Odpowiedz Link Zgłoś
1962wolf Re: aauguście 08.04.08, 10:05 z Ciebie własnie jest taki "nibyaowiec" takim samym nibykaowcem był pewien facet-co dostał się 40 lat temu na statek wycieczkowy w toruniu i popłynął nim w rejs- jako "kaowiec" kumasz tłuku? czy jak zwykle udajesz sierotę? wiesz ,będę niedługo jechał do luksmeburga-może zachaczę o carlsberg-zobacze co ty tam wygadujesz na tym waszym zlocie. bo coś mi się widzi,że na mityngach jestes cichutki i potulny jak śledź w beczce-a tutaj sobie pozwalasz na wszelkie przejawy "nibytrzeźwego" bajkopisarstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
1962wolf Re: aauguście 08.04.08, 10:08 pytanie było banalnie proste: szukam psychiatry ze znajomością tematyki uzaleznienai do alkoholuw łodzi i odpowiedź jest też banalna: albo takiego znam ,albo nie znam. i szlus a jak komuś nie pasi-to niech siedzi cicho, lub się choć wzniesie na jakikolwiek poziom dowcipu. bo wiekszośc znanych mi alkoholików-to bardzo wymagający i inteligentni ludzie. /zaznacze: -znanych mi............nieznanymi się nie zajmuję/ Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: aauguście 08.04.08, 10:18 1962wolf napisał: > wiesz ,będę niedługo jechał do luksmeburga-może zachaczę o > carlsberg-zobacze co ty tam wygadujesz... __________________________________________. I w tym momencie stal sie cud... - Wolfie...! ;-)) Jezeli ty chcesz przyjechac do Carlsberga, (17-20 kwietnia), to juz teraz, w tej chwili stales sie moim bratem duchowym, ktorego juz nigdy nie nadepne...! (bo widze, ze jednak wszystko zmierza do trzezwosci...!). A... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw do Wolfa...! ;-)) 08.04.08, 10:25 aaugustw napisał: > Nie wiem, czym chcesz jechac do Carlsberga...!? Gdybys potrzebowal sie z kims zabrac, wiem kto sie do nas wybiera z Twoich okolic...! Moge rowniez podac dokladna trase dojazdu... Lub moj adres domowy, gdzie moglbys sie zatrzymac na maly odpoczynek i sniadanie (noclegi juz zajete!) ;-)) - Ode mnie potem juz tylko 120 km do Carlsberga. Wyjezdzam w piatek (18.IV) rano o 7:15. awyst@t-online.de A... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
1962wolf Re: do Wolfa...! ;-)) 08.04.08, 10:39 aauguscie -ja latam samolotami-a na miejscu korzystam z ren- car-nie mam czasu tłuc się po europie pojazdami na 4 koła. nocleg mi też nie potrzebny,w luksemburgu sa naprawdę dobre hotele..ale chętnie Cię zobaczę, jak germanisz z fatalnym akcentem słowa powitania dla niemieckich kolegów z folks-AA. o zlocie mozna p rzeczytać na stronie-więc sam Cie znajdę. lubie polować.....taką mam naturę Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: do Wolfa...! ;-)) 08.04.08, 11:41 1962wolf napisał: > aauguscie -ja latam samolotami-a na miejscu korzystam z ren- > car-nie mam czasu tłuc się po europie pojazdami na 4 koła. > nocleg mi też nie potrzebny,w luksemburgu sa naprawdę dobre > hotele..ale chętnie Cię zobaczę, jak germanisz z fatalnym > akcentem słowa powitania dla niemieckich kolegów z folks-AA. > o zlocie mozna p rzeczytać na stronie-więc sam Cie znajdę. > lubie polować.....taką mam naturę ________________________________________. Tez lubie wolnosc...! - A co do sposobu podrozowania, coz jedno i drugie ma swoje "zady i walety"...! Im szybciej sie podrozuje, tym mniej sie zobaczy, zato wiecej miejsc zaliczy... Nie bede "germanil" z fatalnym jezykiem, gdyz nie bedzie tam zadnego takiego, ktory wlada tylko tym jezykiem... To jest spotkanie polskojezycznych Grup... - 12-krokowych... A... Ps. "fatalnego" akcentu pozbyc sie moze tylko dziecko do ok. 9 lat, a nie stary alkoholik, z zamilowaniem do technicznych rzeczy, ktory w momencie przesiedlenia sie mial 35 lat...! (ale dobrze jest, bo potrafie juz sam przywitac sie w kazdym urzedzie po germansku) ;-)) ("folks"-narod, piszemy przez "V" - Volkswagen, Volksdeutsch ;-)) itd Odpowiedz Link Zgłoś
1962wolf Re: do Wolfa...! ;-)) 08.04.08, 11:49 jestem niemieckim dyslektykiem............. mój syn posługuje sie niemieckim na poziomie lepszym od rodowitych niemców a akcent ma taki ,że pani merkel mówi przy nim , jak przesiedleniec z Rodezji. nie mówiąc już o tym ,że mój syn jest w niemczech zaledwie półtora roku.; a ja niemcem jestem od urodzenia.................ostatnim z "nieprzesiedlonych" hej Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: do Wolfa...! ;-)) 08.04.08, 16:13 1962wolf napisał: > jestem niemieckim dyslektykiem............. - - - - - - - - - - - - - - - - - Wolfie, to jestes w sytuacji dwa razy lepszej ode mnie, jezeli o to chodzi... - Bez kitu... Ja jestem polskim i niemieckim dyslektykiem...! Moi rodzice urodzili sie (z dziada, pradziada), na Slasku i musieli po wojnie uczyc sie polskiego... Wiadomym jest tez, ze nie ma w Europie tego Status Quo miedzy D i PL...! Ja, urodzony juz po wojnie, oficjalnie dla Polakow jestem Polakiem, dla Niemcow - Niemcem. Ale nieoficjalnie w Niemczech jestem Polakiem, a w Polsce Niemcem...! Do czasu kiedy jeszcze pilem nie mialem ojczyzny... Od czasu, kiedy trzezwosci mam je dwie..! ;-)) (a tak wogole to dzieki AA, czuje sie alkoholikiem i Europejczykiem...!) ;-)) ________________________________________________________. 1962wolf napisał dalej: > mój syn posługuje sie niemieckim na poziomie lepszym od > rodowitych niemców a akcent ma taki ,że pani merkel mówi > przy nim , jak przesiedleniec z Rodezji. - - - - - - - - - - - - - - - - - Bo tez i jest ona przesiedlencem - z DDR (NRD). A... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Janu... do eksperta psychola - wolfa... 08.04.08, 10:10 janulodz napisał: > Zauważ Wolf. > Człowiek zapytał o psychiatrę zajmujacego sie uzależnieniami, a dostał odpowiedź, ze................ ___________________________________. Czyli jednak ta moja pierwsza odpowiedz byla prawidlowa: Eska z Lodzi...! A... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
ela_102 Re: szurauhen 08.04.08, 15:52 janu: chodź mnie się wydaje, Takie jest własnie twoje credo.. wszystko się tobie wydaje...nawet to że to widok z okna Cię "uzdrowił" jak i to że żyjesz. Odpowiedz Link Zgłoś
beka.smiechu-w.sali.obok Re: szukam dobrego psychiatry od uzależnień w Łod 08.04.08, 11:36 ciekawe, ze niespotkalem zadnego "zwyklego" psychologa, ktory by sie z przymruzeniem oka wypowiadal o psychologach od uzaleznien, a w odwrotna strone wiele razy. mysle- to taka moja prywatna koncepcja- ze problem w duzej mierze tkwi nie w samej znaomosci lub nie tematu, nawet nie w taktykach postepowania, tylko w sile ataku. Wydaje mi sie, ze spece od uzaleznien uwazaja, ze zwyczajni psyhologowie nie traktuja alkoholizmu wystarzajaco powaznie. W swiecie alkoholizmu dogmatem jest, ze alkoholizm to bardzo ciezka choroba, wymagajaca zmudnego leczenia obejmujacego wlasciwie caly obszar zycia, cos, co powinno zdominowac zycie nalogowca. Zasadniczo psychologia ma dwie nogi- jedna to pomagac ludziom z jakimis zaburzeniami czy deficytami lepiej funkcjonowac, pznawac siebie- a druga to leczenie ciezko chorych i ratowanie ich zycia. Wydaje mi sie, ze "zwyki" psychologowie umieszczaja alkoohlikow w grupie pierwszej, gdy ci od uzaleznien wola grupe numer dwa. Odpowiedz Link Zgłoś
1962wolf Re: szukam dobrego psychiatry od uzależnień w Łod 08.04.08, 11:46 ale prawdą jest niestety-że prózny trud psychologa jesli "leczy" jakies zaburzenia,deficyty itd itp--------a alkoholizm traktuje jako przypadek losowy. według mnie...........jak się chla to trudno cokolwiek leczyć. już lepsze wtedy zwykłe niepicie w zaparte............w końcu wiem co mówię, bo wiele lat tak próbowałem. to znaczy piłem ,a jak już nie mogłem robiłem sobioe przerwy,żeby nie wykitować i naprawiałęm co się da.od rodziny , poprzez finanse , a na własnych flakach kończąc. gdybym jednak jakiś cudem trafił do psychologa kozetkowego-i on by mi "pomagał" w leczeniu czegoś tam, a pił bym ciagle, to po kiego w ogóle sobie zawracac głowę psychologią. wystarczy świadomośc: pijesz----xle robisz i tyle mego "wykładu" na tematy .............metafizyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
beka.smiechu-w.sali.obok Re: szukam dobrego psychiatry od uzależnień w Łod 08.04.08, 12:12 Wolfie, nikt nie mowi tutaj, ze nalezy leczyc psychologicznie pijacego osobnika- skad taki pomysl? Ze co, moze pan psycholog pojdzie do baru razem z pacjentem i pouzala sie nad nim? Oczywiscie, ze albo albo- albo ucze sie postepowac ze swoimi deficytami bez chemii, albo nadal siedze w chemii- przeciez wszelki sens kazdej terapii to walka ze starymi nawykami i zastapienie ich nowymi. Ale to nie oznacza, ze alkoholik ma byc od teraz w poczuciu, ze jest ciezko chory, wrecz umierajacy i ze musi dozywotnio sie doskonalic duchowo i leczyc psychiatrycznie- bo inaczej umrze w ciagu 7 dni. ( 6 dni bedzie pil a siodmego umrze, niemal jak Bog) wedlug mnie dobrego psychiatre poznaje sie tak samo jak dobrego rodzica- musi dac ci wedke a nie rybe, tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
1962wolf Re: szukam dobrego psychiatry od uzależnień w Łod 08.04.08, 15:51 beko-najprostsza odpowiedź brzmi: psycholog słyszy sporo od pacjenta-jeszcze więcej widzio z jego zachowań, wypowiedzi /chyba ,że jest matołem/ a mimo to leczy jakieś domniemane schorzenia zamiast pwrost powiedzieć pacjentowi: człowieku, póki pijesz całe te leczenie to zwracanie kijem wisły. Odpowiedz Link Zgłoś
1962wolf Re: szukam dobrego psychiatry od uzależnień w Łod 08.04.08, 15:55 a te brednie o smiertelności alkoholizmu jako choroby-to sobie darowuję bo są to rzeczy tak oczywiste-że w wieku 21 trudno by ktoś tego nie wiedział palenie papierosów -zabija jazda samochodami to -działanie podwyższonego ryzyka sporty extremalne- to absurdalny sposób spedzania wolnego czasu gra w szachy-------wzbudza nadmierne ciśnienie śródczaszkowe picie mleka-odwadnia masturbacja wpływa korzystnie na wyobraxnie,ale niekorzystnie na długośc stosunku słuchanie mszy w radio-------jest szkodliwe dla oczu, bo nie widac kiedy sąsiedzi wstają ,lub klekają itd itp etc Odpowiedz Link Zgłoś
ela_102 Re: szukam specjalisty do kiszenia... 08.04.08, 15:46 Janu: tylko to tchórz smierdzacy jest, kobitę wysłał, żeby za niego skamlała, zapomniałeś, czy przeoczyłeś? gdzie Ty to wyczytujesz? pytam w myślą o potomnych...jakby się ktoś taki jak Ty jeszcze kiedyś trafił...Może chociaż jemu udałoby się pomóc:-) pomyśl o bliżnich... ***Szczęście to produkt uboczny właściwego postępowania*** Odpowiedz Link Zgłoś
wiedzma-w-podwiazkach do rushmoore 08.04.08, 17:29 Wysłałam Ci na PW konkretne nazwisko łódzkiego psychiatry zajmującego się uzależnieniami. Daj znać, czy skontaktowałaś sie z nim i czy spełnił Twoje oczekiwania. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: do rushmoore 08.04.08, 17:44 wiedzma-w-podwiazkach napisała: > Wysłałam Ci na PW konkretne nazwisko łódzkiego psychiatry Daj znać, czy skontaktowałaś sie z nim i czy spełnił Twoje oczekiwania. ______________________________________________. Telefoniczna linia psychiatryczna - hotline: Dzing-Dzing-Ring... Klick! "Halo tu psychiatria-hotline. Jezeli czujesz sie zagrozona nacisnij szybko 1! Jezeli nie masz poczucia wlasnej pewnosci, popros kogos aby nacisnal za ciebie tastature nr. 2! Jezeli cierpisz na rozdwojenie jazni, nacisnij na 3, potem na 4 i 5 oraz na 6! Jezeli czujesz sie byc przesladowanym, to wiedz, ze my wiemy kim ty jestes. Pozostan na linii tak dlugo, az oddzwonimy z powrotem! Jezeli jestes schizofremikiem, to przysluchaj sie temu glosu, on powie tobie jaki numer masz nacisnac! Jezeli cierpisz na depresje, wtedy nie gra zadnej roli jaki numer nacisniesz: I tak nikt cie wyslucha..! A... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
ela_102 Re: do rushmoore 08.04.08, 20:00 August:-) ha ha ha..ale się uśmiałam ha ha ha;-) do bólu całego ciała:-))))) fajnie mi się skończył dziń...po tym jak się super zaczął. Życie jest CUDEM:-))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: do rushmoore 08.04.08, 20:48 ela_102 napisała: > Życie jest CUDEM:-))))))))))) _________________________. ;-))) na trzezwo...! ;-))) Dobranoc - do jutra: A... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
ela_102 Re: do rushmoore 08.04.08, 20:52 Dobrych snów:-) I cudownego poranka:-)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Elka, chcesz to masz......... 08.04.08, 17:32 janulodz napisał: > Poza tym moja rada. Idź do dobrego psychiatry. _______________________________________________. Widze janu, ze juz tam musiales byc skoro masz takie rady...!? Czy ty przypadkiem miales kiedys problemy z pecherzem...!? Pewien facet takze mial ten sam problem, a bylo to tak: Kiedys spotkali sie po dluzszym czasie dwaj kumple... Dlaczego nigdzie juz nie chodzisz z nami...!? - Pyta pierwszy. Ach, wiesz mam problemy z pecherzem... - Ja sie stale mocze... Byles u lekarza...!? - Pyta znowu ten pierwszy. Tak, odpowiedzial mu ten drugi, ale nie moze mi pomoc...! Pojdz w takim razie do psychiatry, ty na pewno masz problem psychiczny, mowi ten drugi... To dobra rada powiedzial ten drugi... Po kilkunastu dniach znowu sie spotkali... No i co, byles u psychiatry...!? - Pyta znowu ten pierwszy. Tak, oczywiscie... - Odpowiedzial drugi. To znaczy, ze nie robisz juz wiecej do spodni...!? - Pyta pierwszy. O tak, dalej sie mocze, ale teraz juz sie tego nie wstydze... - Jestem dumny z siebie...! A... Ps. Addi, co ty na to...!? :-() Odpowiedz Link Zgłoś
ela_102 Re: Elka, chcesz to masz......... 08.04.08, 19:11 Janu:-) wkleiłeś swój post(usuwany juz kilka razy)jako odpowiedż na moje zapytanie...gdzie czytasz że ja skomlę? I ty wysysyłasz mnie do psychiatry... napiszę to po raz ostatni...JAK WIDZIMY INNYCH TACY SAMI JESTESMY :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rauchen nasz forumowy psycholog dyplomowany 08.04.08, 19:20 addi, sam nie widzi roznicy pomiedzy psychologiem a psychiatra, wiec nie dziwi mnie wcale, ze nie mogl pomyslec o czym chodzilo z tym - no wlasnie, bo teraz juz nie wiem czy chodzilo mu o psychiatre czy o psychologa - ktoremu brakuje doswiadczenia z byciem alkoholikem, a ktory nota bede sam chcialby zeby taki dobry - no wlasnie nie wiem czy chodzilo mu o psychiatre czy psychologa - znal sie na wszystkich zakatkach psychiki, a nie ze jak od uzaleznien, to tylko na uzaleznieniach. mi chodzilo o to, ze wlasnie taki psychiatra wiedzy praktycznej z uzaleznienia nie bedzie mial, bo najprawdopodobniej tluk wiedze teoretyczna, zamiast sie uzaleznic wpierw. I do tego mial problem z matka. I bulimie miec. i znac sie na chowaniu kasy w skarpetkach. I wiedziec cos na temat sie rak trzesacych. I o tym jak to jest na studia nie dostac. I jak to jest dziewczyny nie umiec poderwac. i jeszcze miec kolegow ktorzy wiecej od niego pija, i mowia ze mniej. I Uk pracowac. I miec przykre doswiadczenia z terapii u wpronowicza. I pedzic nalewke z pokrzywy potrafic. i okno miec w domu. I na rowerze jezdzic. Acha, i miec majtki jak williams i umiec sie uczyc grac na gitarze. jesli czegos nie wymienilam, to przepraszam. Acha, i addi jeszcze wspomnial ze to psycholodzy lecza chorych psychiczne w szpitalach psychiatrycznych. Za duzo chemii addi, za duzo.... Odpowiedz Link Zgłoś
beka.smiechu-w.sali.obok Re: nasz forumowy psycholog dyplomowany 08.04.08, 20:40 Ukochana rauchen- usmialem sie do lez. Wyjasnie ci jakes glupia-psychiatra to absolwent medycyny, realizowanej z reguly na Adademiach Medycznych, uczy sie jak kazdy inny lekarz, a na zdaje sie piatym roku wybiera specjalizacje psychiatryczna, potem jak kazdy lekarz robi jakies tam stopnie- staze, specjalizacje itp. Psycholog to z kolei absolwent studiow humanistycznych, realizwoanych z reguly na uiwersytetach, o kierunku psychologia. takze z czasem wybiera specjalizacje- np psychologia kliniczna, seksuologia itp., choc nie musi- moze byc po prostu psychologiem ogolnym. Tyt natomiast mowisz o ludziach, ktorzy sa alkoholikami czy tez narkomanami, potem wychodza z nalogu jakos tam i znajduja nowe powolanie- czy to z potrzeby zadoscuczynienia, czy mniej lub bardziej swiadomej pokusy pojscia na latwizne- i albo jakos wieczorowo koncza studia z zakresu psychologii ( bardziej ambitnie), albo jakies kursy. Szczerze mowiac nigdy nie slyszalem o kims, kto zaocznie skonczyl medycyne i to w wieku powiedzmy lat trzydziestu kilku lub czterdziestu kilku- nie wiem, czy to w ogole jest mozliwe, jesli tak- to jest to bardzo rzadkie. Wiec jakby z natury rzeczy nie istnieje cos takiego jak psychiatra- nawrocony alkoholik, no chyba ze ktos jednoczesnie robi medycyne i szkoli sie we wlasnym alkoholizmie- czyli po prostu psychiatra czynny alkoholik, ktory kiedys tam przestaje pic. ale psychiatra alkoholik- to dosyc watpliwa rekomendacja. znal temat i sie wpierniczyl- dziwne. Ale moze ktos to uznac za atut, cholera wie. Za duzo mistycyzmu, rauchen, za duzo, czas zejsc na ziemie. p.s. jedno wyjasnienie- nie wiem, co to znaczy nie dostac sie na studia, bo ja takiego doswiadczenia w zyciu nie mialem, ale moze pisalas o Auguscie. Odpowiedz Link Zgłoś
beka.smiechu-w.sali.obok Re: nasz forumowy psycholog dyplomowany 08.04.08, 20:47 rauchen- jeszcze dodatek- nie wymienilas- a to jak siedziec na garnku o siostry i u matki? to dopiero cenne doswiadczenie- ktorego na pewno Ty w zycu nie przezylas. Powiem Ci jak to jest- kiepsko, nie radze. A odnosnie tych studiow to masz jakis kompleks ostry, ja od razu mowilem, ze zrobilem studia nieco z przypadku, nie ma czego zazdroscic, jakbym skonczyl Harvard o kierunku prawo to moglabys sie tak ciskac a tak to nie ma co, no chyba ze ty sama masz tylko jakas zawodowke jak podobno doradca podatkowy- to rozumiem, choc nie akceptuje, bo wyksztalcenie nie definiuje czlowieka i nie ma sie czego wstydzic, a zreszta zawsze mozna sobie dokonczyc:) Odpowiedz Link Zgłoś
rauchen Re: nasz forumowy psycholog dyplomowany 08.04.08, 21:09 pisz dalej, nie przeszkadzaj sobie...tylko czytaj uwazniej Odpowiedz Link Zgłoś
1962wolf Re: Elka, chcesz to masz......... 08.04.08, 21:47 chcesz powiedzieć rauchen ,że chodzisz tylko do takich stomatologów co sobie sami wpierw porobili dziury w zębach ,a potem je wybili? to zapewne mężczyzna jakiego sobie wybrałas, lub wybierzesz - najpierw był kobietą ,żeby rozumieć co to znaczy defloracja. powiem szczerze rauchen-Twoja głupota mnie poraża. Odpowiedz Link Zgłoś