krylas 23.07.08, 09:37 Witam!! Czy ktoś próbował odzwyczaić sie od palenia przy pomocy e- papierosa.Reklamują to urządzenie na Allegro. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aaugustw Re: e-papieros 23.07.08, 16:43 krylas napisała: > Witam!! Czy ktoś próbował odzwyczaić sie od palenia przy pomocy e- > papierosa.Reklamują to urządzenie na Allegro. ______________________________________________. Z ciekawosci zajrzalem co wymyslili kolejni specjalisci, aby wydrzec pieniadze od chorych, (czyt. uzaleznionych od nikotyny)... ;-)) Usmialem sie glosno...! ;-)) - Tak, to sa spece...! Wymieniaja oni tam wszystkie zalety tego wynalazku, oprocz tego jednego, jedynego zakazanego "owocu", ktory powoduje to, ze czlowiek grzeszy, mianowicie, tam nie ma zadnej mowy o nikotynie, ktora uzaleznia... - A bez nikotyny nie ma zaspokojenia ciala... A... Odpowiedz Link Zgłoś
katar-zynka Re: e-papieros 03.08.08, 01:21 Muszę zaprzeczyć że jest to wyciąganie pieniędzy. Ja używam tego papierosa od 2 tygodni i jestem w 100% zadowolona. Mogę palić puszczać dymka i nie narażać się na utratę zdrowia. Polecam z całego serca stronę www.mptech.com.pl. Katarzyna Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: e-papieros 11.03.09, 11:32 kupiłem wczoraj www.mild.pl pewnie, że jest to wyciąganie forsy! ale uważam ze gumy czy plastry to gorsze ŚWIŃSTWO - nie ma żadnych podstaw by kosztowały tyle ile kosztują. TU zarabia się na cudzej ułomności... Odpowiedz Link Zgłoś
harvest_moon Re: e-papieros 16.03.09, 00:37 Jeśli chcesz kupić e papierosa to rozczytaj się dobrze o nich, z tego co wiem na allegro jest wiele badziewia. Podobno na rynku są dzisiaj tylko dwie liczące się firmy DSE i Yanty, reszta to bubel. Nie paliłem ale interesowałem się i mam zdanie takie: plusy: 1. E papieros nie zawiera substancji smolistych. minusy: 1. Zawiera nikotynę. 2.e-palenie może osłabić chęc rzucenia ponieważ wpada się w złudne wrażenie o nieszkodliwości nikotyny. Tymczasem moze ona doprowadzić m.in do zawału i bardzo negatywnie wpływa na jakość życia. 3. E palacze często skarżą się na bóle głowy, bezsenność itp związane z przedawkowaniem nikotyny, e papierosy inaczej dawkują nikotynę niż analogi i przez to łatwo aplikowac nikotyny więcej niż wcześniej, pogłębiając w ten sposób uzależnienie. 4. E papieros jest jak na razie bardzo awaryjnym urządzeniem, często psuje się np atomizer, utrudnione jest kupowanie wkładów, przeważnie tylko w sieci, jest jeszcze mało sklepów internetowych to sprzedających itp... 5. Trzeba się twardo zdecydować że pali się tylko elektroniczne, popalanie jednych i drugich kończy się powrotem do analogów, e smoking jest jak na razie całkowitą egzotyką, zależy jaką jesteś osobą, jeśli potrafisz bez skrępowania wyciągnąć e cygara przy każdych okazjach to spoko, jeśli nie, poczęstujesz się analogiem i wrócisz do tytoniu. 6. Istnieje społeczność e palaczy która ma swoje dość aktywne forum, nie ma na nim ani jednego świadectwa osoby która rzuciła dzięki e papierosom nałóg. 7. Zmniejszanie dawki nikotyny za pomocą wkłady z coraz mniejszą jej zawartością jest trudne, nie zawsze są dostępne a poza tym wkłady uzupełnia się na dziko liquidem bo tak wychodzi taniej. 8 Światowa organizacja zdrowia do dziś nie wypowiedziała się w sprawie e papierosów, możliwe więc że wyda opinię negatywną. 9. Największy minus! Nadal tkwisz w tym gó...e jakim jest uzależnienie. Pozostajesz niewolnikiem zarówno fizycznym-nikotyna jak i psychicznym - nadal palisz. Mimo tak wielu minusów rozważył bym e papierosa, mimo wszystko jednak to coś nie ma w sobie tej strasznej smoły jeśli nie jesteś jeszcze gotowa na całkowite odstawienie. Ja kiedy zbliżała się zaplanowana data rzucenia palenia zacząłem kombinować jak koń pod górkę, wymyśliłem e papierosy, stąd tak dużo o nich wiem, na szczęście nie było czasu żeby sprowadzić przed wyznaczoną datą. Kiedy nadszedł dzień zero byłem tak ciężko przerażony że autentycznie pociłem się, chodziłem w kółko, bałem się przykleić plaster i chciało mi się zapalić tak bardzo jak jeszcze nigdy w życiu. W niczym nie przypominałem tych bohaterów z poradników. Ale plaster przykleiłem, nie ważne czy potrzebnie czy nie, za kilka dni minie 3 miesiące jak nie palę, nie jest łatwo, ale uwierz, da się i uda się. Odpowiedz Link Zgłoś
harvest_moon Re: e-papieros 16.03.09, 00:41 ups...nie zauważyłem że ten wątek to prehistoria...jakimś cudem wypłynął Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: e-papieros 18.03.09, 17:50 ja ten wątek "wypłynąłem" "palę" drugi tydzień. rzeczywiście palenie jest zupełnie inne. - ustalenie dawki trudne no i smak inny, już się przyzwyczaiłem. już po pierwszym dniu zauważyłem różnice w płucach i samopoczuciu. różnice na plus! pewnie, ze lepiej nie palić ale jeśli już ktoś musi- polecam e-faję! pewnie ze się psują ( moje jeszcze nie) ale i tak wyjdzie taniej niż palenie "analogowych" no i ten BRAK SMRODU!!! to prawdziwy plus! Odpowiedz Link Zgłoś
daleh Re: e-papieros 18.03.09, 18:07 drzej... ale i tak wyjdzie taniej niż palenie "analogowych" no i ten BRAK SMRODU!!! to prawdziwy plus! ----------------------- Ten smród to cala esencja palenia papierosa jest... Odpowiedz Link Zgłoś
harvest_moon Re: e-papieros 19.03.09, 23:07 nie prawda, cała esencja palenia to nikotyna. Odpowiedz Link Zgłoś