pharam 07.08.08, 18:38 Moja koleżanka wpadła na pomysł, że się otruje lekami. Ostatnio wymachiwała mi przed oczami haloperidolem i pernazyną. Czy można się tym zatruć i czy jest to bardzo groźne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aaugustw Re: zatrucie lekami 07.08.08, 20:25 pharam napisał: > Moja koleżanka wpadła na pomysł, że się otruje lekami. Ostatnio wymachiwała mi przed oczami haloperidolem i pernazyną. Czy można się tym zatruć i czy jest to bardzo groźne? ______________________________________. Zatruc to mozna sie prawie wszystkim... W Google przeczytalem, (cyt.): >"... w zatruciach haloperidolem częstość zatruć zagrażających życiu jest znikoma..." < Tego drugiego gowna nie chcialo mi sie juz szukac...! A... Odpowiedz Link Zgłoś
pharam Re: zatrucie lekami 08.08.08, 17:56 A może ktoś mi więcej powie? Proszę, pomóżcie! Odpowiedz Link Zgłoś
jaktosik Re: zatrucie lekami 08.08.08, 21:58 Moje zdanie jest takie, że skoro wymahiwała to nie tyle chce popełnić samobójstwo co zwrócić na siebie uwagę. Ktoś, kto chce się zabić po prostu to robi. jeśli zwraca na siebie uwagę to nie znaczy, ze należy to zbagatelizowac Odpowiedz Link Zgłoś
lepsza5 Re: zatrucie lekami 12.08.08, 19:04 wiem na temat zatrucia lekami bardzo duzo, sama jestem uzalezniona od leków psychotropowych (dzieki mężowi) moje zycie teraz diametralnie się zmieniło, jestem juz cieniem tamtej kobiety sprzed zaledwie roku. Uporczywie szukam pomocy...wymioty czasami są naturalna obrona organizmu przez zatruciem, żeby popelnic samobójstwo trzeba wiedziec ile i czego wziąć. nadmieniam, że jestem ratownikiem medycznym (nie pracuje w zawodzie, żeby nie zaszkodzic komuś w potrzebie, moje pojęcie o medycynie jest dość dobre, sama miałam mysli samobójcze ale jest coś co powala mi je zwalczać - moje dzieci! Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: zatrucie lekami 12.08.08, 21:11 lepsza5 napisała: > wiem na temat zatrucia lekami bardzo duzo, sama jestem uzalezniona od leków psychotropowych (dzieki mężowi) - - - - - - - - - - - - - - Wciskal ci to do buzi...!? ________________________. lepsza5 napisała dalej: > ... nadmieniam, że jestem ratownikiem medycznym... > ... moje pojęcie o medycynie jest dość dobre... > ... miałam mysli samobójcze ale jest coś co powala mi je zwalczać - moje dzieci! _______________________________________. Kiedy pilem takze mialem mysli samobojcze i takze dzieci byly mocnym hamulcem, aby te mysli przegonic od siebie... - Coz mysli przeganialem, a problem pozostawal... - Dzis nie pije i nie pale... Mnie uratowala terapia, a potem Wspolnota AA... A, jak wyglada to u ciebie...? Co robisz w tym kierunku, oprocz mysli o mezu i dzieciach...? Nie opisuj mi tylko, prosze teorii (wiedzy medycznej, dzialania i skutkow tych lekarstw)... - Napisz mi, prosze co ty robisz, aby z tego wyjsc...!? A... Odpowiedz Link Zgłoś
lepsza5 Re: zatrucie lekami 12.08.08, 22:03 aaugustw napisał: > lepsza5 napisała: > > wiem na temat zatrucia lekami bardzo duzo, sama jestem uzalezniona > od leków psychotropowych (dzieki mężowi) > - - - - - - - - - - - - - - > Wciskal ci to do buzi...!? > ________________________. > lepsza5 napisała dalej: > > ... nadmieniam, że jestem ratownikiem medycznym... > > ... moje pojęcie o medycynie jest dość dobre... > > ... miałam mysli samobójcze ale jest coś co powala mi je zwalczać - > moje dzieci! > _______________________________________. > Kiedy pilem takze mialem mysli samobojcze i takze dzieci byly mocnym > hamulcem, aby te mysli przegonic od siebie... - Coz mysli > przeganialem, a problem pozostawal... - Dzis nie pije i nie pale... > Mnie uratowala terapia, a potem Wspolnota AA... > A, jak wyglada to u ciebie...? > Co robisz w tym kierunku, oprocz mysli o mezu i dzieciach...? > Nie opisuj mi tylko, prosze teorii (wiedzy medycznej, dzialania i > skutkow tych lekarstw)... - Napisz mi, prosze co ty robisz, aby z > tego wyjsc...!? > A... Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: zatrucie lekami 12.08.08, 22:16 Lepsza5 napisala: > walczę już nie tylko z przemocą psychiczną ale i ze sobą, swoim uzależnieniem...chcę żyć jak kiedyś - normalnie! nie wspominajmy o męzu bo to przez niego trafilam do Was uzależnionych..... radzę sobie , bo każdego dnia, kiedy sie budzę, zanim wstane wpajam sobie, że dzisiaj będzie lepiej, zwykle okazuje sie, że nie jest ale tak wlasnie zaczynam każdy mój potworny dzień. Moja kosmetyczka to juz nie tylko puder czy mascara ale głownie prochy....dążę do tego, żeby pozostały w niej tylko kosmetyki..... największym hamulcem jak to nazwałeś są właśnie dzieci! I tego się trzymaj w przeciwnym razie możesz skończyc na tamtym śiecie a dzieci będą już tylko ciebie wspominały :( ____________________________________________. Lepsza, mam prosbe do Ciebie: Posluchaj mnie - prosze i uwierz mi, ze sama sobie nie poradzisz... - W Twoim opisie sa tylko checi i teoria, nie ma czynow...! - Jako alkoholik bylem na bardzo glebokim dnie i lata dlugie sam sobie chcialem pomoc... - Moj rozum o malo nie doprowadzil mnie do katastrofy... - To, ze Ty jestes madra kobieta, to tylko Tobie przeszkadza, bo myslisz, ze i z tym swinstwem Twoja glowa da sobie rade, tak jak dawalas sobie rade w zyciu w pracy zawodowej... - Nic bardziej zwodniczego... - Nie dasz sobie rady... - Szukaj pomocy poza soba...! Idz, prosze do psychiatry i nie wstydz sie go... - Inni nie musza o tym wiedziec... Posluchaj raz tego, ktorego teraz nienawidzisz...! - A wogole rob wszystko teraz odwrotnie, jak do tej pory... Krok, po kroczku... A... Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: zatrucie lekami 13.08.08, 11:43 lepsza5 napisała: > ...od kedy nie ma mojego męża jestem spokojna....relanium czy oxazepam są mi przyjaciółmi, z którymi właśnie zrywam znajomość. Chcę znów świadomie pomagać potrzebującym, chcę znów być ratownikiem i jedyna droga do tego celu to właśnie "detoks" ______________________________________________. Tak "Lepsza", masz racje, nie ma innej drogi... - Nie ma drogi "na skroty", ale i ona ma swoj poczatek i koniec, po ktorym rozpocznie sie nowa, lepsza i w harmonii z innymi droga... - Wtedy Ty bedziesz juz pewnym ratownikiem dla innych, ale przede wszystkim dla swoich dzieci i siebie samej..! Cierpliwosci i konsekwencji Ci zycze: A... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś