barbarasz3 31.03.09, 20:16 powiedzcie mi bardzo proszę jaka jest reakcja organizmu alkoholizm a cukrzyca? dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
7zahir Witaj :-) 02.04.09, 19:49 Poczytaj tu: www.przychodnia.pl/cukrzyca/index13.php3?t=13 Odpowiedz Link Zgłoś
szacki witajcie 02.04.09, 20:13 organizm świetnie reaguje na obficie posłodzoną wódkę = polecam Odpowiedz Link Zgłoś
barbarasz3 Witaj szacki 06.04.09, 07:19 Dziękuję Ci za szczerość,akurat ja nie mam problemu z alkoholem i cukrzycą/uwolniłam sie tez od nikotyny/Mam znajomego,który tak postępuje teoretycznie wyczytałam w internecie dużo,ale chciałam dowiedzieć się troszkę jak się mają sprawy w praktyce.Może za dużo chciałam?Pozdrawiam i życzę pogody ducha na każdy dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
szacki Re: Witaj szacki 06.04.09, 09:58 no dobra dobra przyjajczylem sobie troche tak sie dobrze sklada ( dla Ciebie nie dla mnie) ze mam w rodzinie alkoholika z cukrzyca. Picie dla diabetykow jest zgubne. Nie wolno tego robic zwlaszcza przy niektorych lekach. Alkohol zwieksza albo zmniejsza ilosc cukru nie mam zielonego pojecia w kazdym badz razie na 100% wiem ze szkodzi. Zadowolona? ;) pozdro 600 100 900 Odpowiedz Link Zgłoś
barbarasz3 Re: Witaj szacki 07.04.09, 17:44 Z odpowiedzi jestem zadowolona, potwierdza się to co piszesz,w tym przypadku chyba zwiększa sie poziom cukru po spożyciu nalewek, również podwyższone jest ciśnienie krwi.Obserwuję na swoim osiedlu czynnych alkoholików,nie potwierdza się teoria chyba siara ich trzyma i konserwuje chyba ,że trzustkę trafi szlak.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś