Dodaj do ulubionych

pytanie-tachykardia zatokowa+dusznosci

20.06.06, 13:30
Witam,
czy ktos moglby mi pomoc w zrozumieniu tego co siw ze mna dzieje?zaczne od
poczatku.Nigdy nie mialam zadnych problemow ze zdrowiem-do poierwszej ciazy,
ktora sie zakonczyla strata dziecka w wyniku gestozy ( nadcisnienie i
bialkomocz ). Po ciazy szmptomy predeklamspji zniknely.
Po poronieniu drugiej ciazy zaczely sie rozne klopoty ze dzrowiem. Najpierw
tachykardia zatokowa, na ekg nawet dostalam opis z aparatu, ze przezylam
zawal! Zrobilam 3 ek+g, na kazdym byla tachykardia ( 124 uderzenia serca,
potem 100, potem 102 ), a pozostale wartosci normalne. Zrobilam wiec USG
serca-wynik super, jedynie rejestrowane sa "paradoksalne ruchy septum" w
wyniku, wg lekarza, nieleczonych w dziecinstwie zapalanei migdalkow.
I teoretycznie wszytsko ok, dzrowa, ale-mam uczucie sicskania w klatce
piersiowej, po lewej stronie, nie, bol ale sciskanie i uczuucie twz.
scisnietego gardla.( gdzies czytalam, ze to uczucie scisniecia moze byc twz
globus syndrom-rezulktat stresu, szczegolnie, ze tego uczucie nie mam rano ,
po wstaniu i w wodzie ).Tarczyca robiona w grudniu (tsh ) byla ok, wiec ja
sama nie wiem co jest...Stres na pewno, ogromny, napady paniki, ale marwti
mnie to uczucie duszenia..co robic?
Obserwuj wątek
    • elijana Re: pytanie-tachykardia zatokowa+dusznosci 21.06.06, 10:50
      A nie jesteś czasem alergikiem?Takie przyduszanie to czesty objaw alergii
      wziewnej,ja tak mam jak pylą trawy i coś wczesną wiosną.
    • aka30 Re: pytanie-tachykardia zatokowa+dusznosci 23.06.06, 14:36
      Nie jestem lekarzem, ale sporo osób z nerwicą ma podobne objawy. Wejdź na stronę
      o nerwicy to sama zobaczysz i sobie porównaj.Zrób też może badanie Holtera, tak
      dla spokoju.Bierz magnez i potas.Pozdrawiam
      • bt29049 Do dragicy.. 25.06.06, 23:28
        Witaj dragica!

Mam ten sam problem co Ty. Rowniez mam tachykardie zatokowa i mecza mnie
        dusznosci, szczegolnie przed pojsciem spac. Wtedy tez zdarza sie uczucie
        gniecenia na klatke piersiowa. Czasem stoje kilkanascie minut na balkonie, zeby
        zlapac porzadny oddech, ale niewiele to daje :(
        USG ani Holtera nie robilam, ale w mojej ksiazeczce zdrowia przeczytalam ,ze
        kilka lat temu bedac dzieckiem mialam ataki dusznosci i stwierdzono u mnie
        niedomykalnosc zastawki mitralnej i szmer rozkurczowy. O dziwo tym razem tego
        nie stwierdzono. EKG robilam teraz tylko raz.
        Jak bedziesz cos wiedziala co z tym wszystkim poczac,daj znac prosze.

Pozdrawiam
        Betty
        • dragica Re: Do dragicy.. 26.06.06, 15:25
          Robilam USGserca-w porzadku jest. Mam niestrawnosc, moze stad bole.I bardzo,
          bardzo silna nerwice...Holter ekg nie robilam, bo na razei nie ma
          potrzeby...nie mecze sie latwo, ha, nawet w sobote wspielam sie barddzo szybkim
          krokiem na dosyc wysokie wzgorze i nic-zadnych boli, zadyszki...
          zrob usg serca, to powinno poakazazc wady, jeslis a. tak mysle.
    • 23tom Re: pytanie-tachykardia zatokowa+dusznosci 08.02.16, 15:19
      TSH to za mało. Można mieć dobre TSH i być chorym. Teraz się na to w zasadzie już nie patrzy. Gardło sciska prawdopodobnie powiększająca się tarczyca, która szuka jodu!!
      Serce to trzeba uzupełnić witaminy B6, B9 i B12 koniecznie, żeby obniżyć homocysteine. Sprawdzić witamine D3, żelazo i elektrolity jak jest ciśnienie wysokie.
      Tachykardia - zbadaj tarczyce i nadnercza!! Masz prawdopodobnie nadczynność tarczycy. Prawie zawsze tachykardia jest z tym powiązana. Selen, magnez (z tego co pamiętam 1200mg), miedź, cynk, B2 i B3 i koniecznie wtedy płyn lugola (jod z jodkiem). Według ksążki Jerzego Zięby 15-20 kropli na dobę (ja tak robię 3-4 razy po 5 kropli). Tachykardia się uspokoiła. Terapia 2 tygodnie często pomaga, ale to kwestia indywidualna. Najlepiej poszukaj dobrego endokrynologa który wie o co chodzi i zna tą metodę. Samemu lepiej nie kombinować, bo system endokrynologiczny jest bardzo, ale to bardzo delikatny i drobne wahnięcia mogą spowodować problemy z hormonami, powiększeniem się tarczycy. I koniecznie selen, żeby zapobiec skutkom negatywnym jak się weźmie za dużo jodu! Dobry selen jest w orzechach brazylijskich. NAjpierw zrób dokładne badania tarczycy. Wiele chorób serca ma podłoże tarczycowe!!!!!!!!!!! Ewentualnie metody trkie jak B.S.M. lub "Kod uzdarawiania" - dr Alexa Loyda. Leczy choroby WSZYSTKIE oraz wyeleminuje stres!!. Zdrowia życzę.
    • wozny1234 Re: pytanie-tachykardia zatokowa+dusznosci 05.12.21, 10:25
      Jest w Wrocławiu gabinet Herbasol, który specjalizuje się w diagnostyce oraz w terapiach na patogeny. To one poprzez produkcję toksyn mogą osłabiać organizm i dawać takie objawy jakie masz. Na stronie internetowej mają też dużo przydatnych informacji - może ci się przyda. Zawsze warto przynajmniej zadzwonić i pogadać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka