Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Czarne porzeczki

14.03.04, 12:28
    Witam,
    wszystkim ktorzy maja tak jak ja problemy z wyczuciem aromatu w winie polecam
    wino Bonassia Cabernet Sauvignon 2002(39pln Bodegas de Varsovia), marokanskie
    ale rozlewane we Francji. Aromat czarnych porzeczek wprost wylewa sie z
    kieliszka (*), w smaku rowniez dominuja czarne porzeczki.

pozdrawiam

NieMy

* kieliszki mam marnej jakosci (niestety)
    --
    Co złego to NieMy
    Obserwuj wątek
      • docg bonassia 30.06.04, 18:01
        wina Bonassia, ale nie CS, tylko Syrah i Merlot pojawiły się we wrocławskim
        Nicolasie. Cena 25 zł. Z innych win, które ewentualnie można są Norton CS
        (nowość u nas),31 zł; Cono Sur Pinot Noir 2003, 27 zł. W ogóle w Nicolasie od
        pewnego czasu najlepsza jest ta półka ze zrzutami z Wielkiej Brytanii (tak to
        wygląda), w dodatku tam - w przeciwieństwie do francuskiej części Nicolasa - co
        pewien czas dochodzi coś nowego. Kuriozum.
        • giorgio_primo OT: Deo? Jestes na GG? n/txt 30.06.04, 18:06

• Gość: star PN IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 30.06.04, 23:21
          piles to PN od Cono Sur?
          star
          • Gość: docg a czy to w ogóle jest PN? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.04, 20:31
            piłem wczoraj i dzisiaj, smakuje jak shiraz. Jako PN mi nie bardzo smakowało,
            jako shiraz całkiem fajne :-)
            pozdrawiam
            • Gość: star chyba jest...chociaz IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.07.04, 02:26
              No jak miszczuniu? Jesli tak smakuje wino od najlepszego producenta PN w Chile
              (za Barrel 20 PN) to boje sie, ze od innnych moze smakowac jak Dolcetto czy
              Beaujolais? Ale kupie i sprawdze - poprzedni rocznik mi smakowaly ale czy jako
              Syrah czy jako PN musialbym sprawdzic w notatkach:-)
              Zreszta tu
              pensiero.hp.infoseek.co.jp/vino523.html
              wyraznie pisza ze smakuje jak DRC;-)
              Pozdrawiam
              star
              • Gość: docg co smakuje jak co IP: 212.160.147.* 02.07.04, 08:57
                kiedyś na bardzo światłej stronie internetowej przeczytałem, że koneserzy mylą
                Meia Pipa z Petrusem. Wtedy postanowiłem nie kupować nigdy Petrusa (no bo jak
                nie ma różnicy, to po co przepłacać?). Teraz wiem, jak smakuje DRC i prawdę
                mówiąc bardzo mi ulżyło, bo myślałem, że się tego nigdy w życiu nie dowiem :-)
                A co do tego Cono Sur PN, to w aromacie były suszone sliwki, zioła, pieprz i
                coś, co - gdyby mi na to pozwalało poczucie estetyki - nazwałbym surową
                wołowiną, w smaku było podobne, dość skoncentrowane, trochę mało kwasowe. I czy
                to może być Pinot? A gdzie truskawki, obora i zwiędłe róże??? Zresztą sam
                spróbuj, to pogadamy.
                pozdrawiam
                • sstar Re: co smakuje jak co 02.07.04, 10:01
                  > kiedyś na bardzo światłej stronie internetowej przeczytałem, że koneserzy mylą
                  > Meia Pipa z Petrusem. Wtedy postanowiłem nie kupować nigdy Petrusa (no bo jak
                  > nie ma różnicy, to po co przepłacać?).
                  A gdzie tak napisali - czy jest to gdzies jeszcze do przeczytania?
                  Cieszy nas twoja bohaterska decyzja o nie kupowaniu Petrusa:-)
                  w koncu taki zakup to stanie w kolejkach i niepotrzebna szarpanina.

Pozdrawiam
                  star

PS. Po Cono Sur na pewno sie wybiore - moze nawet dzis ale konsumpcja dopiero po
                  powrocie czyli po 24.07 - czy jest w NiIcolas jeszcze cos ciekawego?
                  • Gość: docg co jest w Nicolas IP: 212.160.147.* 02.07.04, 10:21
                    sstar napisał:
                    - czy jest w NiIcolas jeszcze cos ciekawego?

• Gość: star Re: co jest w Nicolas IP: *.fsmw.math.uni.wroc.pl / *.fsmw.math.uni.wroc.pl 02.07.04, 19:12
                      No i Duas Quintas! Sa tez nowe Madiran oraz Cahors od bodazje Margot.
                      Co do Cono Sur to dla 2002 mam notke: przydymiona czeresnia a przyprawowe to
                      bylo Pi z serii Nicolasowskiej pite rownolegle. No ale zakupilem 2003 no i
                      zobaczymy.
                      Pozdrawiam
                      star

• Gość: kobieta Re: Czarne porzeczki IP: *.mpn.pl / 212.122.213.* 23.07.04, 13:12
        szukam dobrego przepisu na wino z porzeczek .Czy mogę liczyć na pomoc?
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka