Gość: Merlotka96 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.03.04, 23:13 Co myślicie o tym,że może będzie możliwa reklama wina/jak piwa/,jak to widzicie?/Oczywiście po 1 maja/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: docg Re: Reklama wina IP: 212.160.147.* 24.03.04, 09:21 że niby w telewizji pokażą jak Adam Małysz jedzie na wózku do półki z winami, bierze Penfoldsa Grange, pospiesznie wyciąga korek, a potem popijając mówi: "uwielbiam to wino, jest takie pyszne i aksamitne"? no, chciałbym to zobaczyć :-) Deo, pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: docg p.s. - zapomniałem... IP: 212.160.147.* 24.03.04, 09:23 ..., że chyba już jest możliwa reklama, bo sam widziałem jak reklamowali w telewizji wyrób winomusującopodobny (w każdym razie alkoholowy) o nazwie cin-cin Odpowiedz Link Zgłoś
amsti Re: p.s. - zapomniałem... 24.03.04, 09:41 Gość portalu: docg napisał(a): > ..., że chyba już jest możliwa reklama, bo sam widziałem jak reklamowali w > telewizji wyrób winomusującopodobny (w każdym razie alkoholowy) o nazwie cin-ci > n To chyba po to, żeby promować polskie produkty ;) Pijąc Cin-Cin dajesz pracę, itd. (swoją drogą to chyba cały czas jest kryptoreklama, ale może się mylę. A z drugiej strony, to nie byłoby takie złe zobaczyć na kasku Małysza napisu Pefolds zamiast Red Bull :) Tylko, że pewnie producenci innych trunków byliby szybsi i raczej pojawiłyby się napisy Seagram, Bols, Smirnoff, Wyborowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: docg jaka kryptoreklama IP: 212.160.147.* 24.03.04, 09:54 amsti napisał: swoją drogą to chyba cały czas jest kryptoreklama, ale może się mylę. Odpowiedz Link Zgłoś
miszka44 Re: jaka kryptoreklama 24.03.04, 12:02 Byłaby to jedyna dobra rzecz zrobiona przez ten resort. Gorąco popieram! Pzdr M44 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebulba Re: jaka kryptoreklama IP: 213.134.152.* 26.03.04, 09:51 Palikot trochę racji ma. Spora grupa fachowców od żywienia uważa, że najzdrowszym jedzeniem jest to, które naturalnie rośnie w otoczeniu jedzącego. Poza tym klimat określa jadłospis. U nas jest chłodno, więc naturalne pożywienie jest dosyć tłuste. Dla naszego organizmu w takim wypadku lepsza jest czysta wódka, niż wino. Jest to dosyć ogólna zasada. Wiadomo, że australijskie kiwi szkody nie zrobi, podobnie jak kalifornijski zin. Poza tym to nie średniowiecze. Nie trzeba ratować się przed zimnem jedzeniem tłustego mięsa. Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: jaka kryptoreklama 26.03.04, 19:17 amsti napisał: > > BTW. to chyba obie marki należą już do tego samego człowieka, Pana Janusza Pali > kota. Co ten wybitny, bądź co bądź, reprezentant elitarnego klubu 100 najbogats > zych Polaków sądzi warto sobie poczytać, ale że sam tekst jest nieco przydługi > i generalnie dotyczy filozoficznych wynurzeń na temat własnego odbicia w lustrz > e, pozwolę sobie zacytować to co powinno stać się myślą przewodnią każdego miło > śnika wina: > > > "Jeżeli ktoś mówi w Polsce, że nie pije wódki, to jest to ucieczka w jakieś szt > uczne światy. Dopasowywanie się do innych, silniejszych być może - choć nie w p > rocentach - wzorów kultury" > > "Uwielbiam wino. Ale wyobraża pan sobie wino do bigosu albo do śledzia? > Po co udawać, że u nas dobrze się da pić wino, że ono pasuje do naszej kultury, > do naszego życia, klimatu?" > > "jak ktoś mi wyskakuje z tym, że potrafi rozpoznać rocznik wina i działkę, odpa > rowuję: takich starych win to ja nie pijam. Wolę wódkę, ona ma świeży smak." > > Cały artykuł: serwisy.gazeta.pl/df/1,34467,1976891.html?as=1&ias=7 > > Do tego pana należy również (pośrednio) marka "Wódka Żołądkowa" oraz cały szereg "nalewek" z niejaką Palikotówką włącznie. Cóż się dziwić, że tak wychwala napoje wysokoprocentowe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Merlotka96 Re: jaka kryptoreklama IP: *.aster.pl / *.acn.pl 26.03.04, 22:51 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Merlotka96 Re: jaka kryptoreklama IP: *.aster.pl / *.acn.pl 26.03.04, 22:59 Ja pytam poważnie,a Wy o Palikocie,nie o to mi chodzi.Zastanawiam się, czy będzie możliwe dotarcie do "zwykłych zjadaczy chleba" i przekazanie im sensu picia wina np./trochę pijesz-dłużej żyjesz,lub jakoś tak/ Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: jaka kryptoreklama 24.03.04, 22:59 Jestem za taką informacją od Ministra Zdrowia! Odpowiedz Link Zgłoś