Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Nowa Hiszpania w Biedronce

IP: *.toya.net.pl 23.08.10, 14:59
    Chyba jest coraz lepiej. I taniej!!!
    Np. wino Sumarroco z Penedes, które jeszcze niedawno kupowałem po 25 zł w
    sklepie importera (w innych sklepach dobrze ponad 30 zł), w Biedronce kosztuje
    15 zł. A warto nad nim pochylić nos.

Piłem też Verdejo. Bardzo orzeźwiające, ciekawe aromaty.

Ciekaw jestem opinii o innych winach z tego biedronkowego rzutu
    Obserwuj wątek
      • Gość: zbawiciel Re: Nowa Hiszpania w Biedronce IP: 212.160.157.* 25.08.10, 13:40
        Straszna szkoda, że nie wrzucają tych swoich ulotek do sieci.

Kompletnie bez sensu...
        • Gość: ddd Re: Nowa Hiszpania w Biedronce IP: *.e-wro.net.pl 29.08.10, 07:55
          Witam, po wczorajszej wizycie w Biedronie wyjechałem z kartonem
          nowej Hiszpanii.Na początek Torre Beratxa 2009 w rewelacyjnej cenie
          9,99!stosunek jakości do ceny powala!idealne wino do lekkiego
          obiadu, pomidorowego makaronu, pieczonego kuraka czy polędwiczek
          wieprzowych.polecam
          • Gość: Janek Re: Nowa Hiszpania w Biedronce IP: 81.219.5.* 31.08.10, 23:16
            Ilość wykrzykników i przesadnie entuzjastyczny ton w notce powyżej budzi podejrzenie o związki autora postu z Biedronką.
      • Gość: pr0methe0 Re: Nowa Hiszpania w Biedronce IP: *.t6.ds.pwr.wroc.pl 03.09.10, 06:10
        Verdejo z zieloną etykietą rzeczywiście bardzo przyjemne, zdecydowanie warte
        tych 15pln. Biedronka daje rocznik 2009, a wydłubałem informację, że za 2005r
        Penin dał temu winu 88pkt.

Seniorio del Real Gran Reserva 2004 za 9,99pln jest co najwyżej pijalne, bez
        żadnych szałów. Tak naprawdę nawet nie czuć że to wino jest niby tej klasy.

Tertius z Toro do wypicia się nadaje, ale jak na roble 6 mcy powinno być nieco
        ostrzejsze zwłaszcza bacząc na region z którego pochodzi. Tylko odrobinę
        taniczne, delikatna beczka, nieco przesadzona kwasowość.
        • Gość: sstar Re: Nowa Hiszpania w Biedronce IP: 83.238.44.* 03.09.10, 16:35
          Proszę Cię Prometheo o kontakt mejlowy, na adres sstar na gazeta.pl.
          Pzdr, sstar.
      • Gość: walet Re: Nowa Hiszpania w Biedronce IP: *.adsl.inetia.pl 05.09.10, 14:37
        Pilem 3 z aktualnie promowanych:
        Avaniel - tinto z Ribera
        Tamaron - tinto z Ribera
        Finca Amalia - tinto z Rioja

Żadne nie jest dla mnie tzw. winem interesującym, nawet biorąc stosunek jakości do ceny
        aczkolwiek wszystkie są pijalne.
        Na razie promocja hiszpańska nie zachwyca - szczególnie w porównaniu z promocją włoską ;
        no ale Hiszpania to w końcu nie Włochy :)

Wszystkim , którzy zachwycają się niskimi cenami Biedronki podaje kontrprzyklad z NRD ;
        sklep NORMA - Berberana Carta de Plata - EUR 2,29

Pozdrawiam z zachodniopomorskiego.

• krzysztofbajar Re: Nowa Hiszpania w Biedronce 07.09.10, 11:37
        To prawda. Wina w Biedronce są świetne - wreszcie można za śmiesznie niską cenę rozkoszować się pysznymi winami z wyższej półki. Ot, choćby takie wina jak Cape Town czy Real Forte - oba kosztują niecałe 10 zł a są naprawdę wyborne. Podobnie jest z winami w LIDL'u - również do 10 zł można znaleźć coś ciekawego. Dodatkowo w Biedronce, gdy wchodzi nowa >>kolekcja<< win, można przy półce z trunkami znaleźć ciekawą gazetkę na temat tych tych win, ich pochodzenie, przepisy na potrawy, do których dane wino warto zaserwować i tak dalej. Gorąco polecam.
        • nchyb Lidl... 09.09.10, 21:57
          > Podobnie jest z winami w LIDL'u - również do 10 zł można znaleźć coś ciekawego.

właśnie zastanawałam się nad lidlowymi winami. W mojej okolicy teraz w Lidlach (pewnie gdzie indziej też) w promocji zauważyłam Montepulciano D'abruzzo 2009 i Chianti Corte Alle Mura 2007. Cena powalająco niska, włoskie wina lubię, pił ktoś może i napisze, czy warto kupić, czy lepiej dołożyć i coś innego kupić?
          • Gość: falco Re: Lidl... IP: 213.180.137.* 29.09.10, 15:22
            Corte alle Mura mnie rozczarowało. Z promocji w Lidlu, ale ze słodkich, wg mnie bardzo warty uwagi jest Zweigelt.
      • jck.x Re: Nowa Hiszpania w Biedronce 14.09.10, 09:08
        Piłem Camparron (1996).
        Moim zdaniem - b. dobre, a biorąc pod uwagę cenę (15 zł), stosunek cena/jakość wydaje się wręcz rewelacyjny.
      • Gość: falco Re: Nowa Hiszpania w Biedronce IP: 213.180.137.* 14.09.10, 10:13
        @Paweł: Proszę, napisz opinię o Sumarocca na winofil.pl. Próbuję rozkręcić ten blog, a Biedronka od pewnego czasu jest głównym "dostawcą" win w moim domu. Te ich promocje są naprawdę OK.
      • takapustka Re: Nowa Hiszpania w Biedronce 06.10.10, 10:38
        oj tak polecam!!!
        dotrzechdych.pl/villa-narcisa-czyli-wiosna-jesienia/
        • Gość: cava Re: Nowa Hiszpania w Biedronce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.10, 14:22
          dajcie jakiś namiar na sklep B. w wawie...oczywiście ten ktory prowadzi sprzedaż win

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka