edyta881 18.03.04, 00:41 Proszę o informacje dotyczące podawania tego trunku. Zupełnie się na tym nie znam, a klient zapytał mnie jak ma ten specyfik podawać-czy na zimno czy na gorąco? Proszę o pomoc znawców tematu Pozdrawiam, Edyta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wojtekes Re: Sake IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.03.04, 01:06 i na zimno i na gorąco, choć nie wiem czy zależy to od rodzaju sake czy jedynie od upodobań pijącego. moje doświadczenia zadają mówić, że decydują upodobania. sam prawie zawsze wybieram/łem zimne. w restauracjach podawano mi (w domu nigdy nie piłem) w fajnych kubeczkach zrobionych z grubych pędów bambusa lub w drewnianych kwadratowych pudełkach – z tych na początku nie tak łatwo się pije, ale potem sprawia duża frajdę w. Odpowiedz Link Zgłoś
pioslo1 Re: Sake 18.03.04, 09:22 na ciepło i na zimno, w małych chyba porcelanowycz lub takich kamionkowych czarkach, trochę takich płaskawych. podgrzewa sie to w naczyniu z ciepła wodą i serwuje tez z palich porcelanowych lub kamionkowych butelek-karafek. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamwino Re: Sake 18.03.04, 09:45 edyta881 napisała: > Proszę o informacje dotyczące podawania tego trunku. Zupełnie się na tym nie > znam, a klient zapytał mnie jak ma ten specyfik podawać-czy na zimno czy na > gorąco? Proszę o pomoc znawców tematu > Pozdrawiam, Edyta Sake przechowuje sie przed otwarciem w chlodnym, ciemnym miejscu. Po otwarciu w lodowce. Sake do sushi podeje sie cieple. Japonczyk podgrzewa sake wstawiajac butelke do cieplej wody. Pije sie w miseczkach podobnych jak do zielonej herbaty lecz nieco mniejszych. Pzdr TT Odpowiedz Link Zgłoś