Gość: Anka IP: *.adsl.alicedsl.de 12.12.10, 18:45 Witam, potrzebuje kupic szampana do 30 euro, znajdzie sie cos w tej cenie czy dobry szampan kosztuje duzo wiecej?Bardzo prosze o pomoc poniewaz kompletnie nie znam sie na szampanach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vintrips Re: Szampan 12.12.10, 19:55 19.- € T.T.C. CHAMPAGNE DRAPPIER CARTE d'OR BRUT Adres odbioru: Pommard, Burgundia Pozdrawiam vintrips Odpowiedz Link Zgłoś
alur Re: Szampan 12.12.10, 23:50 Sprobuj rozejrzec sie za Veuve Clicquot Ponsardin - Brut Yellow Label. Najbardziej uniwersalny i smaczny szampan non-vintage jaki piłem w tej kategorii cenowej. Odpowiedz Link Zgłoś
miko_why Re: Szampan 13.12.10, 01:09 za 30 euro kupisz, za 120 zł w kraju nad Wisłą będzie gorzej Odpowiedz Link Zgłoś
hien61 Re: Szampan 14.12.10, 16:24 Aniu, Polecam dwa szampany w cenie do 100 zł. Jeden to Michel Lenique Selection Brut , a drugi to Vranken. Te dwa szampany w ostatnim numerze magazynu Wino zostały wybrane jako najlepsze w kategorii jakość –cena. Uderz do MJA. Oni to sprzedają. Powodzenia Artur Odpowiedz Link Zgłoś
vintrips Re: Szampan 15.12.10, 04:16 > Witam, potrzebuje kupic szampana do 30 euro, znajdzie sie cos w tej cenie czy d > obry szampan kosztuje duzo wiecej?Bardzo prosze o pomoc poniewaz kompletnie nie > znam sie na szampanach. Anka, O ile nie uda Ci się kupić odpowiedniej butelczyny, to może przynajmniej poczytaj w te zimne wieczory kilka słów o królu. Królu Szampanie : SZAMPAN pozdrawiam vintrips Odpowiedz Link Zgłoś
vwc Re: Szampan 29.12.10, 16:18 Jeśli nie jest jeszcze za późno to zajrzyj tutaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszusći z VWC Re: Szampan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.10, 21:56 Wciskasz kit z dyskontu? To w marketach za 80 PLN jest: www.champion.be/wach/wine/detail.jsp?wineid=12251 Odpowiedz Link Zgłoś
vwc Re: Szampan 30.12.10, 08:12 Do twojego nicku pozwolę sobie się nie odnieść - nie ten poziom. Co do przytoczonej butelki to nawet niewprawne oko zauważy, że etykieta jest zupełnie inna, a jeśli wysilimy się jeszcze bardziej i odnajdziemy nazwę to nie powinniśmy mieć wątpliwości, że jest to zupełnie inne wino, choć od tego samego producenta. Powszechną praktyką, nawet wśród wytwórców tak szlachetnego trunku, jest robienie linii specjalnie pod markety. Szczególnie w czasie kryzysu, który tak mocno uderzył w rynek dóbr luksusowych producenci imają się wszelkich środków pozwalających utrzymać się na powierzchni. Oczywiście skala kontrahenta ma tu też ogromne znaczenie. Ale co ja się będę rozwodził, wystarczy spojrzeć tu: www.wine-searcher.com/find/autreau+de+champillon+premier+cru+brut/1/europe Ufając w matematyczne zaawansowanie mojego przedmówcy pozostawię mu przeliczenie niecałych 19GBP na PLN, a biorąc pod uwagę, że przy zakupie skrzynki oferuję 10% rabatu to chyba nie "oszukuję", aż tak bardzo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kłamca z VWC Re: Szampan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.10, 09:16 Ślepy to Ty jesteś. To jest to samo wino, tylko fotka tak wyszła ciemno na waszej stronie. Jakbyś nie był oszustem, to porównywałbyś ceny kontynentalnej Europy a nie UK. Wiadomo dlaczego. W normalnym świecie nawet wino (Reserve) znacznie wyżej cenione przez tego producenta (nota bene do jeden z najgorszych szampanów!) kosztuje 80 złotych: www.exquisiteweine.de/product_info.php?info=p1131_Autreau-de-Champillon-Grand-Cru.html W tym całym vwc to i tak nie tak źle z tym szampanem, zwykle ceny u nich to 2-3 razy więcej niż normalnie. Byłem na ich degustacji i to co wyprawiał jakiś pajac w koszuli z krótkim rękawem (to chyba tylko w Polsce można dostać takie kuriozum) było bardziej ordynarnym naciąganiem niż Amway. Odpowiedz Link Zgłoś
vwc Re: Szampan 30.12.10, 11:04 Nie będę udowadniał, że nie jestem wielbłądem, ale TO NIE JEST TO SAMO WINO. Za to przyznaję się, jestem oszustem, bo znalazłem rzeczone wino jedynie w GB, a nie znalazłem NIGDZIE na kontynencie. Jestem też oszustem ponieważ u mnie przytoczony Grand Cru kosztuje 146,28PLN + koszt transportu 20PLN, co daje w sumie 166,28PLN. Zamawiając na podanej stronie mamy to samo już za 158PLN po dzisiejszym kursie EUR (bez uwzględnienia ryzyka kursowego), czyli rozbój w biały dzień! Uprzejmie proszę o przytoczenie przykładu gdzie cena w moim sklepie jest 2-3 razy wyższa niż normalnie. I co rozumiesz pod pojęciem "normalnie", bo z tonu Twojej wypowiedzi wynika, że coś zupełnie innego niż ja. Proszę też o informacje gdzie i kiedy byłeś na naszej degustacji na której próbowane Cię tak perfidnie oszukać oraz w jaki sposób miałoby to oszustwo mieć miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciul z vwc Re: Szampan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.10, 12:26 Oczywiście że to jest to samo wino, od tego samego, nędznego producenta. Dziwne że nie znalazłeś na kontynencie, bo okupuje półki różnych dyskontów w ilościach dużych. Niezależnie od ilości butelek (od 1 do 18 butelek) koszt wysyłki wina (droższego i lepszego w mniemaniu producenta) w podanym sklepie wynosi zawsze 6,5 euro za paczkę. Chyba nie chcesz porównywać wysyłki poza granice kraju w którym sklep działa, bo jeśli tak to podaj też za ile wyślecie JEDNĄ butelkę (bo tak idiotycznie przeprowadziłeś te swoje śmieszne kalkulacje) do Niemiec. Z wysyłką na terenie kraju gdzie działa sklep, czyli tak jak ten cały wasz Club, cena tamtego wina wyniesie maksymalnie 110 złotych (przy kartonie oczywiście koszty transportu można już pominąć). Nie ośmieszaj się. Nie mogę podać żadnego przykładu bo właśnie wyłączyłeś stronę internetową i na 100% zmieniasz ceny. Z pamięci nie będę próbował, bo macie tam tak paskudne wina, że czym prędzej z pamięci je wyparłem. Degustacja była w wyjątkowo obrzydliwym hotelu System (kto organizuje cokolwiek w takich miejscach? może trzeba było w Etapie to zrobić) i już ty dobrze wiesz gdzie. Bo coś mi się wydaję że to właśnie ty jesteś tym szpakowatym, niskim pajacem z koszuli z krótkim rękawkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
vwc Re: Szampan 30.12.10, 13:12 Fantastycznie się dyskutuje z osobą, która próbuje udowodnić całemu światu, że wie o czym mówi, choć nie ma o tym zielonego pojęcia. Nie jestem Niemcem i nie mam niemieckiego adresu. Nie jestem również wielbłądem o czym pisałem już w poprzednim poście. Za to mając adres w Polsce mogę je kupić tylko za takie pieniądze jak napisałem w poprzednim poście. I to starałem się udowodnić. Strona działa poprawnie, a ceny faktycznie będę musiał zmienić, ale już po nowym roku. A ponieważ będę zmuszony je podnieść ze względu na wzrost stawki VAT to stanę się jeszcze większym oszustem, kłamcą i ciulem (cokolwiek by to nie znaczyło). Widzę, że obejrzałeś filmik na blogu sklepu na tyle dokładnie, żeby wyłapać nazwę hotelu w którym w ubiegłym roku mieliśmy degustację we Wrocławiu. Brawo! Nie mniej koszula z krótkim rękawem była w Gdyni i w Łodzi, a co było we Wrocławiu? Skąd miałbyś to wiedzieć, przecież tego nie ma na filmie! Jednakże gdybyś faktycznie tam był to wiedziałbyś, że to nie ja ją prowadziłem... Kończę tą dyskusję przewidując, że jej dalszy ciąg będzie wyglądał tak: - Jesteś głupi! - Nie! - Jesteś głupi! - Nie jestem! - Jesteś głupi! - Nie jestem głupi! - Jesteś głupi zamawiam! - Nie jestem głupi 3 palce na sercu! - MAMOOOOOOOOOO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BeneLe Re: Szampan IP: unknown 30.12.10, 12:34 vwc napisał: > Jeśli nie jest jeszcze za późno to zajrzyj [url=http://www.voyagerwineclub.pl/P > roducts/44-szampan-champagne-autreau-de-champillon-premier-cru-brut.aspx]tutaj[ > /url] Powaznie ktos kupuje to wina za te pieniadze? Te kluby rozne to zawsze zdzieraja, ale to juz przesada. U mojego dostawcy to wino kupuje za 17,50 € z VAT: www.young-charly.com/products/champagne_autreau_brut_premier_cru.aspx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BeneLe Re: Szampan IP: unknown 30.12.10, 12:39 To chyba taka zwykla cena tego wina, bo jak wyguglowalem to wszedzie ono kosztuje od 17 do 19 €. online.letouquet-vins.com/product.php?id_product=23 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Venka Re: Szampan IP: *.dynamic.chello.pl 05.01.11, 01:30 Może już troszkę za późno, ale poleciłabym na przykład tego szampana SZAMPAN. Sama w tym roku zostałam nim poczęstowana na przyjęciu, cena nie jest może niska, ale wydaje mi się wart ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cavist Re: Szampan IP: *.ip.netia.com.pl 09.01.11, 14:51 Witam może troszke nie wporę sie odzywam ale polecam sprawdzić pod ten adres TUTAJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morg Re: Szampan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.11, 18:27 Nie polecam. Złodzieje z cavist, to najgorszy sklep na świecie. Ceny bandyckie, obsługa to debile. Odpowiedz Link Zgłoś