Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wina z Prioratu

13.06.11, 14:29
    Trochę czytam ostatnio o winach z Prioratu. To bardzo ciekawy region, dający interesujące (ponoc) wina. Maiłem do tej pory okazję pić zaledwie jedną butelkę i to niestety z Lidla. Tamto wino miało niesamowicie alkoholowy nos oraz barzo mocno wyczuwalny alkohol w ustach, jak dla mnie nie do przejścia (nawet po przewietrzeniu), stąd zakończyłem "degustacje" na 1 kieliszku. Chciałbym przymierzyc sie do jakiegoś bardziej przyzwoitego wuina z tego regionu. Czy możecie polecić coś ciekawego, w miarę ogólnodostępnego (czerwone). Wiem że w tym regionie jest z uwagi na terroir wieksza zawartosc alkoholu w winie ale nie powinien on wychodzić przezd szereg jak w wyżej wspomnianym winku z Lidla
    Obserwuj wątek
      • Gość: Biedronka Re: Wina z Prioratu IP: *.play-internet.pl 20.06.11, 22:53
        Znakomite wina z Prioratu kupisz w sklepach Galerii Wina . Są mn w Warszawie i Krakowie .
        Jesli kupisz 6 butelek/ nie koniecznie tego samego rodzju / masz upust 50 % .
        Robią , mają małych producentów , i świetna selekcję .
      • kissmygrass Re: Wina z Prioratu 21.06.11, 00:03
        www.winkolekcja.pl/winoferta/katalog/art,39,priorat.html
        Tanio niestety nie będzie (taka już przypadłość dobrych win z Prioratu), więc nie wiem, czy łapią się na kategorię "ogólnodostępne" ;)
      • Gość: z_branzy Re: Wina z Prioratu IP: *.centertel.pl 21.06.11, 00:35
        www.wina.pl/Mas_de_Subira_Priorat,produkt,976.html
        Jedno z ciekawszych win z Priorat na polskim rynku, cena też nie jest przesadzona.
        • Gość: piotr Re: Wina z Prioratu IP: 195.187.253.* 21.06.11, 15:30
          O prioracie:

FILM
      • Gość: wein-r Re: Wina z Prioratu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.11, 02:45
        Polecam od Mielżyńskiego Cims de Porrera "Solanes". Dostępny chyba 2005. Za 82,3 zł. Nie piłem, ale kilka wcześniejszych roczników było na SUP. Cena też sporo podskoczyła. Pozostały wspomnienia. Znakomite!

Rocznika nie znam.

PZDR

wein-r
        • wein-r Re: Wina z Prioratu 25.06.11, 02:47
          Ja to pisałem. Biorę więc na klatę komentarze ;)
          • Gość: Helena K. Re: Wina z Prioratu IP: *.star.net.uk 03.07.11, 22:59
            A i tak najlepsze wina są w Biedronce, Tesco i Winotece Domowej. Piszcie, co chcecie, ale takich ofert na polskim rynku nie ma.. i można znaleźć wina dobre wina poniżej 30 zł i nie trzeba się wstydzić.To nie cena decyduje o jakości wina i przestańcie się snobować na drogie a beznadziejne wina od niepoważnych dostawców. Helena
            • kissmygrass Re: Wina z Prioratu 04.07.11, 00:54
              Gość portalu: Helena K. napisał(a):

> A i tak najlepsze wina są w Biedronce, Tesco i Winotece Domowej. Piszcie, co ch
              > cecie, ale takich ofert na polskim rynku nie ma

Rozumiem, że w Winotece Domowej (czyżby przypadkowa zbieżność domeny .co.uk z krajem, w którym jest zarejestrowana firma Laithwaites Wine?), Biedronce czy Tesco win z Prioratu jest zatrzęsienie? Ot, ciekawostka...
      • Gość: star Re: Wina z Prioratu IP: *.pan.wroc.pl 03.07.11, 23:25
        Zajrzyj do galerii Franka Korte dla wrażen estetycznych:
        www.frank-korte.de/reportage_priorat/wein.html
        a potem na SstarWines, gdzie może znajdziesz jakiś namiary na wino z Prioratu:
        www.sstarwines.pl/rejon_Priorat
        Pzdr, star
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka