Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

TCHERGA 2002 - kto próbował?

25.01.05, 16:46
    czy ktoś tego próbował? Oryginalny design (jak pisza te różnokolorowe
    paseczki to "typical Bulgarian motley hand-made woven carpet". Na
    kontretykiecie napisano że to kompozycja trzech wykwintnych szczeów:
    Cabernet Sauvignon, Merlot i Rubin i że jest dziełem najleszych mistrzów
    sztuki winiarskiej w Winiarni Stra ZAgora. Kosztuje toto 22 zł ale pochodzi
    z Domaine Menada w Starej ZAgorz jak do tej pory miałem raczej niemiłe
    doświadczenia z tymi winami - więc zapytuję czy wrto wydać 22 zł czy może
    wspomniane pieniadze przeznaczyć na płytę z bułgarską muzyką ludową?
    Obserwuj wątek
      • bartek94 Re: TCHERGA 2002 - nie probowalem 26.01.05, 20:51
        Ja bym kupil z ciekawosci bo ostatnio kupuje wszystko co sie pojawi nowego z
        Bulgarii tak jakos mnie dopadlo, zreszta jak widze Menada wprowadza coraz
        wiekszy wybor win ostatnio spotkalem Oriachovitza Merlot-Cabernet Reserva 2002
        z Menady w bukiecie troche czeresni,czekolady ale wino raczej bez kraglosci i
        lekko wodniste,krotkie i ciut za drogie jak na to co prezentuje.
        pozdrawiam
        Bart
        • panowca Re: TCHERGA 2002 - nie probowalem 27.01.05, 10:56
          zreszta jak widze Menada wprowadza coraz
          > wiekszy wybor win ostatnio spotkalem Oriachovitza Merlot-Cabernet Reserva
          2002
          > z Menady w bukiecie troche czeresni,czekolady ale wino raczej bez kraglosci i
          > lekko wodniste,krotkie i ciut za drogie jak na to co prezentuje.

tu się zgodze podobnie Cabernet Sauvignon Reserve jest niesamowicie zdrewniały
          płytki brakowało mi w nim jakiejkolwiek owocowosci
          • Gość: hh Re: TCHERGA 2002 - probowalam IP: *.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.05, 14:49
            tak i polecam jest smaczne jesli lubi sie wytrawne, a bez tuby kosztuje 16, 50
            o ile sie nie myle:) pozdrawiam
        • Gość: swojak Re: TCHERGA 2002 - nie probowalem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 19:52
          Panowie jedno jest pewne wina z menady nie powalaja swoja jakoscia a to co
          pisza na swoich kontretykietach o mistrzach, ktorzy podobno tworzyli ich wina
          to jakas smieszna bajka.....ten kto zna sie choc troche na winach i probowal w
          swoim zyciu to czy owo napewno nie bedzie na dluzsza mete kupowal win z tej
          winiarni bo choc sam uwielbiam Bułgarskie wina to z całą pewnoscia omijać będę
          Domaine Menada! a wymieniana Oriachovitza i to jeszcze niby reserva to z cała
          pewnoscia wino o conajmniej przecietnym a nie wybitnym smaku i bukiecie. Jeżeli
          kupować bułgarie to tylko z Domaine Boyar (nie mylic z Domain Menada) albo
          jeszcze lepiej ze Slavyantsi
          pozdrawiam i zycze wielu doznan (ale pozytywnych) podczas picia wina.....bo
          wino z cala pewnoscia ma w sobie sporo magii
      • qmp1 Re: TCHERGA 2002 - kto próbował? 17.02.05, 01:28
        Pozdrawiam! Próbowałem , nie polecam.Oksyda, bardzo upakowane smaki, tak jakby
        miały w przyszłości rozwinąć się w coś jeszcze. Twarda wytrawność drewna i
        szypułek.Poszczególne fragmenty smakowe krótkie. Przypomina liofilizat wina. Po
        dolaniu wody nabiera smaku. /żart oczywiście/qmp1
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka