Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

kobiety i wino

IP: *.chello.pl 22.02.05, 01:17
    Witam, czy na forum są kobiety? Z chęcią porozmawiam o przyjemnych winach
    typu Auslese czy Sauternes. To pierwsze jednak w przystępnej cenie podczas
    gdy drugie to niezły wydatek.
    Obserwuj wątek
      • sstar Re: kobiety i wino 22.02.05, 11:16
        podobno docg jest kobieta - na pewno z checia porozmawia o slodkich winach
        niemieckich - tak w ogole to on lubi wina niemieckie...

pozdrawiam
        star
        • Gość: docg Re: kobiety i wino IP: 212.160.147.* 22.02.05, 11:48
          sstar napisał:
          > podobno docg jest kobieta

• hania55 To może 22.02.05, 11:52
            Ja się wypowiem, jako przedstawicielka gatunku:

Nie lubię słodkich win.

PS. Raz na jakiś czas robię wyjątek dla Pedro Ximenez albo Tokaju. Sauternesa
            piłam raz w życiu jako towarzystwo do gęsiej wątroby.
            • Gość: willycoyote dla hania55 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 13:23
              Ja tez nie jestem bardzo zachwycony slodkich win, ale... polecam Maury Mas
              Amiel czerwony 100% Grenache, sprobuj z pikantymi oliwkami!
          • sstar Re: kobiety i wino 22.02.05, 12:08
            Gość portalu: docg napisał(a):

> sstar napisał:
            > > podobno docg jest kobieta
            >
            >
            • nie.my Słodycze i Montes 22.02.05, 13:24
              Ostatnio znaczy sie wczoraj pilem Montes Late Harvest, kandyzowane owoce i
              akacja, mi nieszczegolnie smakowalo a mojej kobiecie strasznie NIE smakowalo.

Pozdrawiam

NieMy

Aha inne Montesy tez srednio mi podeszly, najlepsze dla mnie: Montes CS, Montes
              Alpha CS i Montes Alpha Syrah (zamiast Shiraz bo za wzor stawiaja sobie Francje)
              Z bialych niezly Montes Sauvignon Blanc, Chardonnay jakos mi nie podeszlo za
              mocno maslane.
              Niestety nie podano Aplha M :-(
      • Gość: Nitka Re: kobiety i wino IP: *.chello.pl 22.02.05, 22:29
        Ja jestem zachwycona Auslese. BA jest juz za slodkie. Pilam winko z winnicy
        Rudolf Muller. Mysle o wyjezdzie nad Mozele plus Alzacja i może Szampania. Czy
        macie jakies wskazowki? Może Pan DOCG? Skoro lubi słodkie winko i sympatyczne
        Panie.
        Tylko spiewu brak :)
        • Gość: docg Re: kobiety i wino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 23:49
          Gość portalu: Nitka napisał(a): Może Pan DOCG?

• Gość: Nitka Re: kobiety i wino IP: *.chello.pl 22.02.05, 23:51
            Trzeba było wziąć oba, jedno na wspólną degustację.

PS
            A nie zepsute chociaż? ;-)
          • Gość: star Re: kobiety i wino IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 23.02.05, 00:53
            Panie DOCG: jakbys Panie byl jeszcze przypadkiem w Tesco i nadal byl ten eiswein
            to please - ja poki co moge sobie tylko popatrzec jak snieg za oknem wyglada ...
            a moze kupiles wiecej dla kolegow? chyba, ze dla nowej kolezanki:-)

Pozdrawiam Pana
            star
            • gagapisa Re: kobiety i wino 23.02.05, 07:13
              Pora dnia odpowiednia raczej na dyskusje o przewadze herbaty nad kawa...:)

Ja jestem (jeszcze, Deo) kobieta i lubie slodkie wina. Wszelkie muszkaty,
              recioto, vin santo. Milosc ta trwa krotko, bo od czasow Korsyki, gdy muszkat
              Cap di Corse pojawil sie w kieliszku.
              Chociaz ostatnio probowalam tzw. vino liquoroso z Kalabrii o smaku migdalowym i
              moje kubki smakowe stanowczo zaprotestowaly.

Pozdrawiam,

Gaga
              • Gość: docg Panie Star, Pani Gago! :-))) IP: 212.160.147.* 23.02.05, 08:33
                Star napisał:
                >Panie DOCG: jakbys Panie byl jeszcze przypadkiem w Tesco...

• hania55 Re: Panie Star, Pani Gago, Panie DOCG! :-))) 23.02.05, 09:24
                  Gość portalu: docg napisał(a):

>
                  • Gość: senin zielona herbata lepsza niz slodkie wino... IP: *.158.240.220.dsl.comindico.com.au 26.02.05, 09:29
                    wlasciwie to zdziwiona (i z lekka oburzona) jestem przypisywaniem kobietom
                    slodkich (slodkowinnych) upodoban.

jak dla mnie to jedynym slodkim ktore, pije jest shiraz (bo vermuth'ow do win
                    nie zaliczam, a pijam)

dzisiaj wlasnie po raz kolejny otworzylam butelke australijskiego "yellow tail"
                    Merlot tym razem, ale wspaniale , jak na merlot - dojrzale (moze im sie cos
                    pomylilo). Z aborygenska jaszczurka na etykietce - casello estate. 30% tansze
                    od BIN 555 Wyndham Estate i o tylez samo lepsze - takie shirazowe jakies ;))
      • coralin Re: kobiety i wino 28.02.05, 15:07
        Z tym przypisywaniem kobietom upodobania do słodkich win to prawda. Ja nie
        należę jednak do zwolenniczek słodyczy. Lubie mocno wytrawne czerwone. Ze
        słodkich posmakowało mi w czasie ostatniej podróży do Włoch vino santo pite z
        cantucci. Generalnie słodkie alkohole, słodkie "drinki" są dla mnie be.
        • Gość: ^^^ UP n/t IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 24.02.06, 10:50

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka