Gość: Nitka IP: *.chello.pl 22.02.05, 01:17 Witam, czy na forum są kobiety? Z chęcią porozmawiam o przyjemnych winach typu Auslese czy Sauternes. To pierwsze jednak w przystępnej cenie podczas gdy drugie to niezły wydatek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sstar Re: kobiety i wino 22.02.05, 11:16 podobno docg jest kobieta - na pewno z checia porozmawia o slodkich winach niemieckich - tak w ogole to on lubi wina niemieckie... pozdrawiam star Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: docg Re: kobiety i wino IP: 212.160.147.* 22.02.05, 11:48 sstar napisał: > podobno docg jest kobieta Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 To może 22.02.05, 11:52 Ja się wypowiem, jako przedstawicielka gatunku: Nie lubię słodkich win. PS. Raz na jakiś czas robię wyjątek dla Pedro Ximenez albo Tokaju. Sauternesa piłam raz w życiu jako towarzystwo do gęsiej wątroby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: willycoyote dla hania55 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 13:23 Ja tez nie jestem bardzo zachwycony slodkich win, ale... polecam Maury Mas Amiel czerwony 100% Grenache, sprobuj z pikantymi oliwkami! Odpowiedz Link Zgłoś
sstar Re: kobiety i wino 22.02.05, 12:08 Gość portalu: docg napisał(a): > sstar napisał: > > podobno docg jest kobieta > > Odpowiedz Link Zgłoś
nie.my Słodycze i Montes 22.02.05, 13:24 Ostatnio znaczy sie wczoraj pilem Montes Late Harvest, kandyzowane owoce i akacja, mi nieszczegolnie smakowalo a mojej kobiecie strasznie NIE smakowalo. Pozdrawiam NieMy Aha inne Montesy tez srednio mi podeszly, najlepsze dla mnie: Montes CS, Montes Alpha CS i Montes Alpha Syrah (zamiast Shiraz bo za wzor stawiaja sobie Francje) Z bialych niezly Montes Sauvignon Blanc, Chardonnay jakos mi nie podeszlo za mocno maslane. Niestety nie podano Aplha M :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nitka Re: kobiety i wino IP: *.chello.pl 22.02.05, 22:29 Ja jestem zachwycona Auslese. BA jest juz za slodkie. Pilam winko z winnicy Rudolf Muller. Mysle o wyjezdzie nad Mozele plus Alzacja i może Szampania. Czy macie jakies wskazowki? Może Pan DOCG? Skoro lubi słodkie winko i sympatyczne Panie. Tylko spiewu brak :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: docg Re: kobiety i wino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 23:49 Gość portalu: Nitka napisał(a): Może Pan DOCG? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nitka Re: kobiety i wino IP: *.chello.pl 22.02.05, 23:51 Trzeba było wziąć oba, jedno na wspólną degustację. PS A nie zepsute chociaż? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: star Re: kobiety i wino IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 23.02.05, 00:53 Panie DOCG: jakbys Panie byl jeszcze przypadkiem w Tesco i nadal byl ten eiswein to please - ja poki co moge sobie tylko popatrzec jak snieg za oknem wyglada ... a moze kupiles wiecej dla kolegow? chyba, ze dla nowej kolezanki:-) Pozdrawiam Pana star Odpowiedz Link Zgłoś
gagapisa Re: kobiety i wino 23.02.05, 07:13 Pora dnia odpowiednia raczej na dyskusje o przewadze herbaty nad kawa...:) Ja jestem (jeszcze, Deo) kobieta i lubie slodkie wina. Wszelkie muszkaty, recioto, vin santo. Milosc ta trwa krotko, bo od czasow Korsyki, gdy muszkat Cap di Corse pojawil sie w kieliszku. Chociaz ostatnio probowalam tzw. vino liquoroso z Kalabrii o smaku migdalowym i moje kubki smakowe stanowczo zaprotestowaly. Pozdrawiam, Gaga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: docg Panie Star, Pani Gago! :-))) IP: 212.160.147.* 23.02.05, 08:33 Star napisał: >Panie DOCG: jakbys Panie byl jeszcze przypadkiem w Tesco... Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: Panie Star, Pani Gago, Panie DOCG! :-))) 23.02.05, 09:24 Gość portalu: docg napisał(a): > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senin zielona herbata lepsza niz slodkie wino... IP: *.158.240.220.dsl.comindico.com.au 26.02.05, 09:29 wlasciwie to zdziwiona (i z lekka oburzona) jestem przypisywaniem kobietom slodkich (slodkowinnych) upodoban. jak dla mnie to jedynym slodkim ktore, pije jest shiraz (bo vermuth'ow do win nie zaliczam, a pijam) dzisiaj wlasnie po raz kolejny otworzylam butelke australijskiego "yellow tail" Merlot tym razem, ale wspaniale , jak na merlot - dojrzale (moze im sie cos pomylilo). Z aborygenska jaszczurka na etykietce - casello estate. 30% tansze od BIN 555 Wyndham Estate i o tylez samo lepsze - takie shirazowe jakies ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: kobiety i wino 28.02.05, 15:07 Z tym przypisywaniem kobietom upodobania do słodkich win to prawda. Ja nie należę jednak do zwolenniczek słodyczy. Lubie mocno wytrawne czerwone. Ze słodkich posmakowało mi w czasie ostatniej podróży do Włoch vino santo pite z cantucci. Generalnie słodkie alkohole, słodkie "drinki" są dla mnie be. Odpowiedz Link Zgłoś