ducale 16.10.02, 17:48 Czy ktoś z was pił może coś z Fattoria Selvapiana.Słyszałem od samych Włochów wiele dobrego, mówili o niej z wielka atencją, ale jakos dostepna mi literatura jest dosyc skąpa w rozważaniach Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
giorgio_primo Re: Wątek włoski cd. 16.10.02, 20:44 Niestety nie pilem nic od tego producenta niedrogich Chianti Rufina... Moje zrodla sa nieco bardziej "rozpisane" na ich temat, ale trudno sobie jakiekolwiek zdanie wyrobic na ich podstawie. Wloskie odnosza sie z duza rezerwa do ich win - zwlaszcza tych podstawowych. Natomiast amerykanskie sa nieco bardziej entuzjastyczne. Wedlug pierwszych przed tym producentem jest duza przyszlosc, ale po dokonaniu zmian w technice winifikacji, natomiast ci drudzy wskazuja na nierownosc rocznikow niewspolmierna do roznic obserwowanych u sasiednich producentow. Wedlug literatury ich najlepszym produktem jest Vin Santo. Jesli masz pytania o jakies konkretne wina, daj znac. Odpowiedz Link Zgłoś
ducale Re: Wątek włoski cd. 17.10.02, 08:46 najbardziej liczyłem na ciebie,literatura literaturą a wrażenia bezpośrednie to zgoła co innego.Interesują mnie dwie pozycje Riserva Bucerchiale i ich Pomimo Petrognano , pod którym podpisuje sie ponoc członek rodziny Antiniori Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaciejM Re: Wątek włoski cd. IP: *.umultowo.sdi.tpnet.pl 17.10.02, 09:22 ducale napisał: > Czy ktoś z was pił może coś z Fattoria Selvapiana.Słyszałem od samych Włochów > wiele dobrego, mówili o niej z wielka atencją, ale jakos dostepna mi > literatura jest dosyc skąpa w rozważaniach Podaj maila to wysle Ci opisy z Wine Spectatora pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joe_Stru Re: Wątek włoski cd. IP: gil:* / 192.168.0.* 17.10.02, 10:18 To propozycja z niższej półki , ale bardzo dobra , no , powiedzmy dobra. Chardonnay DOC Langhe , Villa Lanata 2000 , 29 złotych. Importowane przez Tim , więc chyba nie będzie kłopotów z zakupem. Nie jest to bardzo typowe Ch. ale na pewno warte spróbowania. Trochę miodowe w smaku , ale i wystarczająco kwasowe , pełne , w zapachu trochę cytrusów. Polecam , ale zdaje mi się , że to nie jest wino dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
ducale Do MaciejaM. 18.10.02, 14:53 jw. ducale@gazeta.pl :) ale chyba obawiam się ze wszystkie te opisy to ja znam, chciałem aby ktoś powiedzial mi coś o winie bo punkty ,best buy,parkery.... ale z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś