Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kluby wina

IP: 80.50.71.* 01.08.06, 10:17
    Kilka firm w Polsce oferuje klientom uczestnictwo w klubie, które uprawnia do
    zakupu zestawu win po korzystniejszej cenie, pod warunkiem jednak, że
    wydatkowania na ten cel np. co miesiąc stosownej kwoty (warunki w szczegółach
    mogą się oczywiście różnić). Do firm takich należą np. Dom Wina i Wine
    Express. Ponieważ nigdy nie korzystałem z takiej możliwości, będę wdzięczny
    za komentarze co do jakości oferowanych tym sposobem win. Innymi słowy, czy
    przystąpienie do takiego klubu jest dobrym rozwiązaniem, czy raczej pozostać
    przy własnych zakupach.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Mike Re: Kluby wina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 10:23
        Jeśli kupujesz co miesiąc wina w ilości kilku butelek, stawiając na jakość a
        nie na ilość, to proponowałbym zamawiać wina w niemieckich sklepach za
        pośrednictwem internetu. Do 2 litrów alkoholu przesyłając pocztą do Polski nie
        łamie się prawa, więc nikt się nie przyczepi jeśli zamówisz 2 a nawet 3 butelki
        wina na raz. Koszt wysyłki 2-3 butelek to ok. 25 euro. Biorąc pod uwagę różnice
        w cenach win wysokiej klasy w Polsce i Niemczech to będziesz i tak mocno do
        przodu w stosunku do jakiś rabatów czy członkowst w klubach. No i nie ma musu
        zamawiania co miesiąc.
        • Gość: GW Re: Kluby wina IP: *.radioalfa.pl 01.08.06, 22:27
          dzieki za radę. To jest do rozważenia. Chetnie jednak poznałbym także opinie
          tych, którzy z takich klubów korzystają lub korzystali. Pozdrawiam
      • skvvierzyna12 Re: Kluby wina 02.08.06, 16:55
        Gość portalu: GW napisał(a):

> Kilka firm w Polsce oferuje klientom uczestnictwo w klubie, które uprawnia do
        > zakupu zestawu win po korzystniejszej cenie, pod warunkiem jednak, że
        > wydatkowania na ten cel np. co miesiąc stosownej kwoty (warunki w szczegółach
        > mogą się oczywiście różnić). Do firm takich należą np. Dom Wina i Wine
        > Express. Ponieważ nigdy nie korzystałem z takiej możliwości, będę wdzięczny
        > za komentarze co do jakości oferowanych tym sposobem win. Innymi słowy, czy
        > przystąpienie do takiego klubu jest dobrym rozwiązaniem, czy raczej pozostać
        > przy własnych zakupach.

Zalecam korzystanie z najlepszego, zresztą nie tylko w Polsce, Clubu Vina
        prowadzonego w Nałęczowie przez znienawidzoną przez kohorty zazdrosnych
        handlarzyków winem z tego form, firmę Isabelle Daniel Vins.

Polecam też najbardzij profesjonalną stronę o winie w Polsce i nie tylko (jedna
        z najlepszych na świecie!):
        www.isabelledaniel.com/
        Tutaj przesłanie:

Wino nie potrzebuje zbędnych filozofii, samo jest filozofią. By ją zgłębić,
        należy poznać jej smak.

Zapraszamy Państwa na pierwszy tego rodzaju festiwal wina w Polsce. Wszyscy
        miłośnicy wina: znawcy, koneserzy, handlowcy, entuzjaści znajdą tu coś
        ciekawego dla siebie, a krytycy, być może, zmienią zdanie o winach.

Można będzie spędzić czas w gronie sobie podobnych "winolubów", czy osób
        zawodowo zajmujących się winami. Przede wszystkim skosztować i nabyć doskonałe
        wina.

Tu nikt nie będzie Państwu przeszkadzał w wyborze wina do swoich restauracji,
        hoteli czy domowych piwniczek. Osoby okazyjnie gustujące w winach będą miały
        ogromny wybór poprzedzony możliwością degustacji i prowadzenia rozmów ze
        znajomymi w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach. Wszystkie wina można
        będzie kupować również w małych porcjach.

Na poszczególne weekendy zostaną przygotowane stosowne dania kuchni danego
        regionu, aby konsumowane wina jeszcze bardziej trafiły do Państwa gustów oraz
        odkryły całe swoje oblicze. To tu, po raz pierwszy w Polsce będzie można
        skosztować wspaniałych potraw z grila polanych sosami Merlot, Cabernet,
        Chardonnay, Syrah, Sauvignon Blanc, Torrontes, Malbec.

Nieustannie będzie Państwu towarzyszyła muzyka danego kraju lub regionu oraz
        liczne ciekawe i zabawne imprezy towarzyszące, np.: koncerty muzyczne, w
        weekend francuski i włoski pokazy mody z Paryża i Mediolanu, nauka tańca Zorby
        w weekend grecki, przedstawienia teatralne w klimacie krajów prezentowanych win
        z Europy i wiele innych atrakcji.

Szczegółowe informacje na temat każdego weekendu będą zamieszczane cyklicznie w
        każdy poniedziałek poprzedzający dany weekend na stronach kalendarium
        festiwalu. W tym celu należy nacisnąć myszką link "wchodzę" lub na niedźwiadka
        przewodnika na stronie z plakatem festiwalu.

Festiwal został tak zaaranżowany, by Państwa rodziny i osoby towarzyszące nie
        nudziły się, nawet jeśli nie preferują win. Dla dzieci, bez względu na ich
        wiek, urządzony zostanie specjalny plac zabaw. Zatrudnieni opiekunowie będą
        mogli zająć się Państwa pociechami np. na huśtawkach, w basenie ze sztuczną
        rzeką i gejzerami, kręgielni, oraz innych miejscach zabaw. Natomiast dorosłym
        umożliwimy w tym czasie degustację wspaniałych win na terenie obiektu Klubu
        Atrium i jego naturalnego otoczenia. Osoby zmęczone codziennym trudem będą
        mogły korzystać ze specjalistycznych zabiegów relaksacyjych i rehabilitacyjnych
        w jednym z najnowocześniejszych SPA w Polsce, na terenie Uzdrowiska Nałęczów.

Zakres usług wraz z cennikami SPA Nałęczów znajdziecie Państwo na stronie
        www.spanaleczow.com.pl

Jeśli przyjedziecie tu Państwo pierwszy raz, dołożymy wszelkich starań, by
        oczarować Państwa naszym niepowtarzalnym miejscem i atmosferą dnia.

Zawodowi sommelierzy i enologowie doradzą Państwu w wyborze wina i ciekawie
        przybliżą jego specyfikę. Poznacie Państwo interesujących ludzi związanych ze
        światem winnic, a co najważniejsze smak najwspanialszych win. Będzie je można
        skosztować na miejscu, poznać i ocenić, i wedle życzenia zakupić w
        specjalistycznej piwnicy z winami.

Dla bibliofili zostaną przygotowane stoiska z literaturą dotyczącą wina.
        Zaprosiliśmy autorów, abyście mogli Państwo na żywo porozmawiać o treści
        wybranych lektur.

Przez ponad rok grupa enologów współpracująca z Isabelle Daniel Vins nie
        szczędziła swoich cennych rad w doborze win, a tym samym ich importerów i
        producentów. Z tych wskazówek skorzystano również w przygotowaniach do
        festiwalu. Zadbano o to, by znalazły się na nim wina nie tylko dobre , ale
        również na każdą kieszeń.

Teraz możemy śmiało napisać: na festiwalu zaprezentujemy 90 procent
        najlepszych win dostępnych w Polsce, i przede wszystkim będzie to jedyne
        miejsce w naszym kraju, w którym spotka się tak liczna międzynarodowa brać
        winna aby spędzić czas w wyjątkowej atmosferze.

Żeby jednak się o tym wszystkim przekonać, trzeba tu być.

Zapraszamy Państwa serdecznie

Isabelle Daniel Vins oraz Club Atrium

Gdy w połowie 2004 roku zgłosili się do Nas członkowie zespołu promocyjnego
        World Promotion Aliance wraz z firmą Isabelle Daniel Vins z prośbą o
        konsultacje i pomoc w organizacji na terenie Polski specjalistycznej Firmy
        winiarskiej, nikt z Nas nie wierzył, że tego rodzaju działalność oraz
        przedstawiony przez nich całkowicie gotowy projekt może odnieść sukces w kraju
        gdzie wino nie ma jeszcze racji bytu jak w krajach gdzie picie wina ma swoją
        wielowiekową tradycje. Było dla Nas wielkim zaskoczeniem, że w tym kraju i
        jednocześnie tak małym mieście, na tak małej przestrzeni podejmuje się budowę
        jednej z najdoskonalszych pod względem technologicznymi i logistycznym piwnic z
        winami, to samo dotyczyło wstępnych projektów cyklu imprez związanych z
        tematyką wina. Od samego początku pomysłodawcy tego przedsięwzięcia zabraniali
        Nam używania nazwy ,- specjalistyczny sklep winiarski czy też hurtownia
        winiarska. Nie wierzyliśmy do końca w przedsięwzięcie nawet wtedy, gdy
        dostarczono nam w dwa miesiące później zatwierdzony projekt przez francuski
        koncern Fondis specjalizujący się w produkcji urządzeń sterujących takimi
        pomieszczeniami, a także wstępną opinie francuskich specjalistów projektujących
        piwnice z winami w dużych aglomeracjach winiarskich. Jednak realizacja i ciągłe
        udoskonalanie pomieszczeń piwnicznych pod względem technologicznym, jak też
        realizacja całości przedsięwzięcia przekonało nas o prawdziwości i słuszności
        tego projektu.

To było między innymi powodem nawiązania pełnej współpracy z firmą Isabelle
        Daniel Vins, a także pełnych konsultacji w doborze win.

Na dzień dzisiejszy możemy powiedzieć tylko jedno. Poza rozmiarami, piwnice
        Isabelle Daniel Vins nie różnią się niczym od najlepszych pomieszczeń w
        winnicach producentów wina na świecie, a wina prezentowane przez nią oraz
        współpracujących z tą firmą importerów i producentów w swoich piwnicach jak i
        na tym festiwalu są jednymi z najdoskonalszych win w Europie jak też poza nią.
        Z wielką przyjemnością i słowami uznania za zrealizowanie tak ogromnego
        przedsięwzięcia, zapraszamy Państwa na ten festiwal wraz z jego organizatorami.

Grupa Enologów współpracująca z Universidad de La Rioja.

Szanowni Państwo

Jeszcze nigdy nikomu, przez ponad piętnaście lat naszej ścisłej współpracy
        ośmiu firm promocyjnych, a jesteśmy rozsiani po całym świecie, nie udało się
        nakłonić nas do wzięcia udziału w tworzeniu projektu w Polsce, głównie ze
        względów logistycznych. Zaangażowanie właścicielki firmy Isabelle Daniel Vins w
        rozwój technologiczno-logistyczny własnej firmy i jednoczesna chęć
        zorganizowania przedsięwzięcia promocyjnego na terenie swojego miasta wzięło
        górę nad naszą dumą i niedostępnością. Ogromna przychylność i zrozumienie dla
        idei tego fes
        • skvvierzyna12 Przesłanie ciąg dalszy! 02.08.06, 16:56
          Szanowni Państwo

Jeszcze nigdy nikomu, przez ponad piętnaście lat naszej ścisłej współpracy
          ośmiu firm promocyjnych, a jesteśmy rozsiani po całym świecie, nie udało się
          nakłonić nas do wzięcia udziału w tworzeniu projektu w Polsce, głównie ze
          względów logistycznych. Zaangażowanie właścicielki firmy Isabelle Daniel Vins w
          rozwój technologiczno-logistyczny własnej firmy i jednoczesna chęć
          zorganizowania przedsięwzięcia promocyjnego na terenie swojego miasta wzięło
          górę nad naszą dumą i niedostępnością. Ogromna przychylność i zrozumienie dla
          idei tego festiwalu ze strony Kierownictwa Klubu Atrium, jak też Zarządu
          Uzdrowiska Nałęczów jaszcze bardziej nas przekonały, że warto poświęcić nasz
          czas.

Idealnie układająca się współpraca firmy I.D.Vins z grupą enologów, czołowych
          polskich importerów wina oraz generalnych przedstawicieli producentów, a także
          dobór win przekonały nas, że Festival Cafe de Vins 2005 powinien odbyć się w
          Polsce a w szczególności w Nałęczowie, a nie we Francji jak wcześniej
          planowaliśmy.

W związku z powyższym podjęliśmy wszyscy zgodnie decyzję o przekazaniu całości
          logistyki tego festiwalu wina firmie Isabelle Daniel Vins. Jesteśmy pewni, że
          podjęliśmy słuszną decyzję, tak samo że gościnność Klubu Atrium w Nałęczowie,
          SPA Nałęczów, Uzdrowiska Nałęczów zostanie długo w Państwa pamięci.

Zapraszamy Państwa do udziału w tym winnym święcie.

Członkowie Rady Nadzorczej World Promotion Aliance i Dessmone Team
          • Gość: zaciekawiony Re: Przesłanie ciąg dalszy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 17:12
            P.Skwierzyna ale ta strona chyba cos nie dziala ,mozna prosić jakąs inną forme
            kontaktu
            • skwierzyna12 Re: Przesłanie ciąg dalszy! 03.08.06, 00:18
              Gość portalu: zaciekawiony napisał(a):

> P.Skwierzyna ale ta strona chyba cos nie dziala ,mozna prosić jakąs inną
              forme
              > kontaktu
              Jak już pewnie zauważyłeś, koledze bardzo nawalają złącza w głowie i lubi
              podrabiać kogoś nicki, tym razem zrobił to z moim pisząc literę w przez dwa v
              czyli vv. Ku woli twojej ciekawośći jak i mojej znajomośći firmy
              isabelle...Nikt kto nie ma statutu stałego klienta w tej firmie, nie może w
              niej kupować przez internet to samo dotyczy piwnic, więc poprostu wyłączyli
              swoją strone na stałe. To po pierwsze, po drugie jak zauważyłam firma ta od
              samego początku istnienia tego forum jest tu brutalnie ośmieszana.Dlaczego nie
              wiem, może dlatego że wina choćby z Włoch kupuje się u nich w cenie producenta,
              a może dlatego że firma mająca dużych partnerów w kilku krajach świata robi w
              Polsce około 250 degustacji w ciągu roku i komuś to nie pasuje. a może poprostu
              ktoś używając znaku tej firmy robi sobie dobrze...Zapewniam Cię o jednym, nie
              piszą tu, nie pisali i nie będą pisać pod jakim kolwiek nickiem, o czym zreszta
              powiadamiają na swojej stronie. Kliknij na znak i otworzy się podstrona.Dobra
              rada dla Ciebie zanim będziesz komuś tu pisał lub komuś zadawał pytania zobacz
              kim jest i jak długo tu pisze.
              Pozdrawiam
              Babcia Halinka
              • Gość: Marian Re: Przesłanie ciąg dalszy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 11:02
                skwierzyna12 napisała:

> Ku woli twojej ciekawośći jak i mojej znajomośći firmy
                > isabelle...Nikt kto nie ma statutu stałego klienta w tej firmie, nie może w
                > niej kupować przez internet to samo dotyczy piwnic, więc poprostu wyłączyli
                > swoją strone na stałe.

Dlaczego Pani tak obrzydliwie kłamie?

Ja miałem najpierw w Nałęczowie kartę stałego klienta w kolorze srebrnym i po
                kilku większych zakupach podczas Festival Cafe du Vins dostałem złotą. W tym
                tygodniu otrzymuję kartę platynową Clubu Wina i będę miał wstęp nie tylko do
                piwnicy gdzie wina odbywają kwarantannę termiczną, ale także do tych gdzie wina
                dojrzewają w spokoju.

> To po pierwsze, po drugie jak zauważyłam firma ta od
                > samego początku istnienia tego forum jest tu brutalnie ośmieszana.Dlaczego
                nie
                > wiem, może dlatego że wina choćby z Włoch kupuje się u nich w cenie
                producenta,

To prawda i akurat tu muszę się zgodzić. Najczęściej wina z Włoch są w
                Małęczowie w cenach znacznie poniżej cen w Niemczech i Włoszech. Nawet do 40-
                50% taniej. Niestety zdarzyło mi się, że etyliety i te błękitne paseczki z
                godłem Polski były wydrukowane na kolorowej drukarce atramentowej. Czy tak
                powinno być?

> a może dlatego że firma mająca dużych partnerów w kilku krajach świata robi w
                > Polsce około 250 degustacji w ciągu roku i komuś to nie pasuje. a może
                poprostu
                >
                > ktoś używając znaku tej firmy robi sobie dobrze...Zapewniam Cię o jednym, nie
                > piszą tu, nie pisali i nie będą pisać pod jakim kolwiek nickiem, o czym
                zreszta
                >
                > powiadamiają na swojej stronie.

O niczym ostatnio nie powiadamiają, bo jak sama Pani napisała, cytuję: "więc
                poprostu wyłączyli swoją strone na stałe." Czyżby miała Pani tak zaawansowaną
                sklerozę, że nie pamięta Pani co napisała parę wierszy wcześniej?

> Kliknij na znak i otworzy się podstrona.

W jaki znak? Nic się nie otwiera!
                • skwierzyna12 Re: Przesłanie ciąg dalszy! 03.08.06, 16:37
                  Gość portalu: Marian napisał(a):
                  >
                  > Dlaczego Pani tak obrzydliwie kłamie?
                  >
                  > Ja miałem najpierw w Nałęczowie kartę stałego klienta w kolorze srebrnym i po
                  > kilku większych zakupach podczas Festival Cafe du Vins dostałem złotą. W tym
                  > tygodniu otrzymuję kartę platynową Clubu Wina i będę miał wstęp nie tylko do
                  > piwnicy gdzie wina odbywają kwarantannę termiczną, ale także do tych gdzie
                  wina
                  >
                  > dojrzewają w spokoju.
                  Po pierwsze Panie Marianie , czy jak Panu tam.Nie mół Pan miec takiej karty juz
                  wtedy, ponieważ karty te zostały wprowadzane w życie od stycznia tego roku. Po
                  drugie wszyscy członkowie tego klubu i własciciele tych kart sie znają. co
                  miesięczne imprezy dla stałych członków klubu. Jakoś nie pamietam Pana Mariana.
                  >
                  > To prawda i akurat tu muszę się zgodzić. Najczęściej wina z Włoch są w
                  > Małęczowie w cenach znacznie poniżej cen w Niemczech i Włoszech. Nawet do 40-
                  > 50% taniej. Niestety zdarzyło mi się, że etyliety i te błękitne paseczki z
                  > godłem Polski były wydrukowane na kolorowej drukarce atramentowej. Czy tak
                  > powinno być?

Tu drogi Panie oskarża Pan poważna firmę i robi Pan to publicznie, a oskarża
                  pan firme o podrabianie wina i co najgorsza akcyz, a to juz może byc byc dla
                  Pana kłopotliwe.Ineternet nie jest do końca anonimowy. Po drugie pisze Pan
                  kolejne bzdury na temat procentów.

> O niczym ostatnio nie powiadamiają, bo jak sama Pani napisała, cytuję: "więc
                  > poprostu wyłączyli swoją strone na stałe." Czyżby miała Pani tak zaawansowaną
                  > sklerozę, że nie pamięta Pani co napisała parę wierszy wcześniej?
                  Tak ma Pan racje ,mam sklerozę. Zapomniałam że miałam nie odpisywać na debilne
                  posty. Pamięć za chwile mi wróci.
                  >
                  > > Kliknij na znak i otworzy się podstrona.
                  >
                  > W jaki znak? Nic się nie otwiera!
                  I to jest najlepszy przykład że nie ma Pan żadnych uprawnień, kart. Taka słodka
                  tajemnica tej firmy i stałych klientów jak otworzyć ta stronę, a może inną
                  stronę.
                  Tak od siebie, to forum zostało zamienione w jedna ogromna walkę z firmami IDV,
                  LPdV, Miełżynski. Ciekawa jestem dlaczego.
                  • Gość: GW Re: Przesłanie ciąg dalszy! IP: 80.50.71.* 03.08.06, 17:03
                    czy moglibyśmy wrócić do podstawowego wątku? Nadal w tej sprawie wiem niewiele,
                    a takie dyskusje w niczym mi nie pomagają. Z góry dziękuję i pozdrawiam
                    wszystkich.
            • Gość: edi bez problemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 11:17
              Gość portalu: zaciekawiony napisał(a):

> P.Skwierzyna ale ta strona chyba cos nie dziala ,mozna prosić jakąs inną
              forme
              > kontaktu
              Mnie tam działa bez problemu, chyba że to nie to
              • sosna28 Re: bez problemu 11.08.06, 19:02
                Ten cały skwierzyna12 to jakiś mitoman jest.
                Link nie działał, teraz działa ale nic ciekawego nie pokazuje. Gościu robi chyba napięcie. Buuuuu.
                Pisze o czymś czego niema - The X File :).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka