Gość: star IP: czech:* / 192.168.5.* 03.04.03, 13:20 Ciekawi mnie jakie wina kupiliscie (!) kilka razy ( powracaliscie do nich ) rezygnujac ( w pewnym stopniu ) z eksploracji na rzecz powtorki z rozrywki ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gaga Re: Powtorka IP: *.pool80181.interbusiness.it 03.04.03, 13:27 Niezmiennie od lat, "Corvo" Duca di Salaparuta. Gdzis w piwnicy mam jeszcze ze dwie butelki z 92 roku i ciekawa jestem, jak smakuje. Poza tym, Morellino di Scansano Macereto, Montepulciano d'Abruzzo Riparosso, Illuminati, Vermentino di Sardegna La Cala, Sella & Mosca. I pare innych by sie znalazlo. Pozdrawiam, Gaga Odpowiedz Link Zgłoś
giorgio_primo Re: Powtorka 03.04.03, 13:56 Nie sposob zliczyc. Duzo takich "powtorek". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: star Re: Powtorka IP: czech:* / 192.168.5.* 03.04.03, 17:53 Alez Giorgio nie trzeba nic liczyc wystarczy podac jedna , dwie nazwy (te do 100zl) - od liczenia sa inni np. winoman :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: docg Re: Powtorka IP: 212.160.147.* 03.04.03, 14:01 z tych, które pamiętam: biały servus, hoya de cadenas, jak jeszcze były roczniki 95 i 96, merlot od gandii chardonnay jacobs creek marokańskie z domaine el baraka (czy jakoś tak) merlot Porta jak widać, to są takie "codzienne" wina, jak mam kupić coś droższego, to wolę wybierać coś, czego wcześniej nie piłem pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hania_76 Re: Powtorka 03.04.03, 14:46 Gość portalu: docg napisał(a): > marokańskie z domaine el baraka (czy jakoś tak) Bardzo dobre wino :-) Odpowiedz Link Zgłoś
hania_76 Re: Powtorka 03.04.03, 14:44 1. Passo Doble od Masiego (GP, dziękuję za inspirację) 2. Rocca dei Bottari, Montepulciano d'Abruzzo 3. Vinas del Vero, Duque de Azara, Crianza To chyba najczęstsze powtórki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga Do Stara IP: *.pool80181.interbusiness.it 08.04.03, 13:57 Moge byc ciekawska i dowiedziec sie czegos o Twoich "powtorkach"? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: star Re: Do Gagi i nie tylko IP: czech:* / 192.168.5.* 08.04.03, 14:42 Oczywiscie. Spiesze doniesc, ze do zainicjowania watku zainspirowalo mnie wspomniane Bellevue la Foret i musze przyznac, ze poniewaz ew. decyzja kupienia nastepnych kilku butelek wykluczalaby ew. zakup nowych win w Nicolas ( a w katalogu i Rioja '95 Riserva Maceres za 80zl ( w PdV 120zl) i wspomniany Cahors i jeszcze jakies interesujace Cotes du Bourg, no i Bandol do 50zl ) z powodow ograniczonej zasobnosci portfela - powodowalo to pewna schizofrenie. Co do moich powtorek to: Riesling, Kabinett, Kurprinz, ok. 20zl (2x) Nobile di Montepulciano, Riserva, '97, Fattoria del Cerro (7x) Porta, '01, Merlot (3x) Frontera, '01, CS (2x) St. Emilion, Club de Sommelieres, 97-98-99 tak wiec raczej malo powtarzam - choc gdyby VNdM bylo u nas to ... Moze Giorgio posiada w swych zasobach ( lub inne ciekawe Nobile ) ? Pozdrawiam star Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: star Re: Do Gagi i tylko IP: czech:* / 192.168.5.* 08.04.03, 18:13 kiedys ( na chacie) mialem na mysli nie car ( macchina jak zaproponowalas :-)) a nazwe tej osady na dnie Lago di Vagli, ktora bedzie widoczna za rok - zdaje mi sie ze sie nazywa : Fabrica di Car... ( car nalezy dokonczyc) - no i jeszcze ta piekna miejscowosc ( lekko opustoszala ) powyzej Vagli di Sopra tuz pod skala pozdrawiam star Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga Re: Do Stara i tylko IP: *.27-151.libero.it 09.04.03, 09:39 Aha, to sie dogadalismy. :-) Mnie sie ten car skojarzyl z macchina , a fabbrica di... z automobile. Miejscowosc nazywa sie chyba Fabbrica di Careggi, a z pobliskich wiosek znam Vagli di Sopra i Vagli di Sotto. I lubie to miejsce jesienia, jak sa kasztany (slonce i gra kolorow). Troche przypomina Bieszczady we wrzesniu. Pozdrawiam, Gaga Odpowiedz Link Zgłoś