Gość: Paweł IP: *.piotrkow.net.pl 11.01.07, 15:41 Ktoś zna może to wino? Proszę o jakąś opinię... We Francji cena ponad 20 euro Pozdrawiam P. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Paweł Re: Chateau Petit-Figeac, Saint-Emilion Grand Cru IP: *.piotrkow.net.pl 11.01.07, 15:43 Dla uzupełnienia zamieszczam fotkę etykiety www.arwil.us.to/petit.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Chateau Petit-Figeac, Saint-Emilion Grand Cru IP: *.piotrkow.net.pl 13.01.07, 13:25 To może inaczej... Czy wina z Saint-Emilion, jakościowo powyżej przeciętnej, z rocznika 2001 mają jeszcze jakiś potencjał dojrzewania? Czy raczej nic lepszego z nich juz nie będzie? Pozdrawiam P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Chateau Petit-Figeac, Saint-Emilion Grand Cru IP: *.piotrkow.net.pl 29.01.07, 20:43 Skoro nikt z wytrawnych forumowiczów nie pił tego wina to chyba jednak nie warto dawać za nie ok. 30 euro, bo gdyby było to wino warte tej ceny to pewnie ktoś by się o nie, mniej lub bardziej, otarł? Ale żeby nikt z bywalców tego forum nie pił win podobnej klasy z Saint-Emilion z rocznika 2001, to trochę - nie ukrywam - mnie dziwi... Pozdrawiam P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: Chateau Petit-Figeac, Saint-Emilion Grand Cru IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.07, 09:29 sklep.dobrewino.pl/product_info.php?products_id=290 o cos takiego chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Chateau Petit-Figeac, Saint-Emilion Grand Cru IP: *.piotrkow.net.pl 30.01.07, 14:57 Tak, tyle że o rocznik 2001 Odpowiedz Link Zgłoś
marek_101 Re: Chateau Petit-Figeac, Saint-Emilion Grand Cru 30.01.07, 16:51 Piłem kilka win z Bordeaux rocznik 2001, wszystkie były doskonałe, m.in. z St. Emilion piłem Angelusa i Fombrauge. Obydwa zaliczały sie do najlepszych win jakie miałem kiedykolwiek przyjemność pić. Według mnie jest to strasznie niedoceniany rocznik, czytając też notki degustacyjne o winach z tego rocznika, na różnych formach internetowych utwierdzam się w tym poglądzie. Aha rozmawiałem z jednym facetem który pił Leoville Poyferre 2001 i też był pod wrażeniem. Sam jestem fanem tego rocznika w Bordeaux. Z tej posiadłości nic nie piłem ale jeśli jest dla ciebie wskazówką moje dobre doświadczenia z innymi winami z tego rocznika to możesz zdecydować się na kupno. Inna sprawa czy 30 euro to właściwa cena z to wino. Odpowiedz Link Zgłoś
ducale Re: Chateau Petit-Figeac, Saint-Emilion Grand Cru 30.01.07, 17:07 znam ta mala posiadlosc 1,6 ha ,nalezy do AXA MILLESIEME www.medocaine.com/ w ich portfolio raczej dobre wina pamietam iz wino bodajze z rocznika 1996 r. zostalo wykupione przez jakis bank i bylo nie do zdobycia,tzn nie bylo sprzedawane przez posiadlosc pilem 1995 bardzo mi smakowalo ,ostanich rocznikow szczerze nie znam ,ale mam sentyment do petit figeac :) Odpowiedz Link Zgłoś
ducale Re: Chateau Petit-Figeac, Saint-Emilion Grand Cru 30.01.07, 17:09 poprawka ,juz nie nalezy do AXA... Odpowiedz Link Zgłoś