winoman Sklepy, których nie polecamy 21.07.03, 02:43 Niestety wysłałem w świat pusty post, może to opatrzność chciała mnie przestrzec, ale jednak zaryzykuję. Kiedyś stworzyłem tutaj taki wątek, wtedy pisałem o sklepie "Chateau" w Tesco na warszawskich Kabatach, dziś również Kabaty, tym razem słynny już w pewnych kręgach sklep "Bachus", bazarek na Wąwozowej, mieszczący się w lokalu zajmowanym kiedyś przez "Grand Cru". Poszedłem tam w sobotę, spojrzałem na ceny i ... Oszczędzę czytelnikom brzydkich wyrazów, dam tylko kilka przykładów. Kalifornijskie wina firmy Gallo z serii Turning Leaf, wszędzie poniżej 50 zł, tam w okolicach 75 zł. Dobre Crozes Hermitage "Les Jalets" Jabouleta, gdzie indziej 60-70 zł, tam 110 zł. Ceny jak widać zbójeckie, komentarza sobie oszczędzę. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
hania_76 Re: Sklepy, których nie polecamy 21.07.03, 10:26 Na pewno nie polecam sklepu "Alkohole Świata" w Alejach Solidarności w Warszawie (vis a vis sądów). Nieuprzejma obsługa, ceny przeważnie 20-30% wyższe niż gdziekolwiek indziej. Nie przepadam również za La Passion du Vin w Galerii Mokotów - tam obiektywnie mogę zarzucić jedynie wyższy poziom cen, a subiektywnie (więc nie wiem, czy to się liczy) ogólną atmosferę zadęcia. Mało przyjaźnie. Pozdrawiam! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ducale Re:Bachus? 21.07.03, 11:55 Czy to chodzi o sklep z warszawskiej sieci 'Bachus'? (Auchan Puławska,Saska Kępa,Tesco Mory)pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
miszka44 Re:Bachus? Nie, Bacchus 21.07.03, 12:05 ducale napisał: > Czy to chodzi o sklep z warszawskiej sieci 'Bachus'? (Auchan Puławska,Saska > Kępa,Tesco Mory)pozdr Nie, sieć to "La Cave de Bacchus" - niby podobnie, ale nie identycznie. A co do rzeczonego Bachusa na Wąwozowej: wystrój sklepu bardziej niż OK, za to ceny i obsługa... "Może jakieś winko panu polecić?" Zgroza! Ceny wzięte z sufitu. Ale ponoć szkolił ich Porowski z kolejnego sklepu nie-do-polecenia, więc dziwić się nie ma czemu. Zabawne, ale jakiś czas temu chłopaczkowie z Bachusa twierdzili, że Campofiorin Masiego kosztuje coś troche ponad 40 zeta. Nie wziąłem, bo ich nie lubię, ale pewnie cosik im się w kompie popieprzyło :-) M44 Odpowiedz Link Zgłoś