wote 22.03.08, 20:23 Witajcie. Poszukuję chłodziarki na 25-30 butelek, najchętniej dwustrefowej.. czy ktoś z Was może coś ciekawego polecić? Będę zobowiązany. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
shogun_smutku Re: Chłodziarka do wina 23.03.08, 09:59 Witaj, nie wiem ile chcesz wydać, ostatnio szukając innych sprzętów trafiałem na różne chłodziarki, dostępne są we wszelkich mediamarktach czy innych saturnach, koszt ok 900zł, wybór duży nie jest (na pewno widziałem Philipsa, innych niepomne)w tej cenie bywają już dwustrefowe, jak już się zobaczy jak wygląda na żywo warto poszukać w internecie, a nóż taniej się trafi?;) Odpowiedz Link Zgłoś
wote Re: Chłodziarka do wina 24.03.08, 09:49 Szukam czegoś ciekawego. Myślałem tak do 1500 zł. Masz jakieś konkretne doświadczenia?? Powiedz jaki model i gdzie?? Odpowiedz Link Zgłoś
shogun_smutku Re: Chłodziarka do wina 24.03.08, 21:16 wszelkie dane jakimi dysponuje to doświadczenia znajomych, klientów sam jakoś konsumuje na bieżąco, no, parę butli czeka na otwarcie ale nie skusiło mnie to jeszcze do zakupu chłodziarki. w tej cenie dobrym rozwiązaniem myślę, że mógłby być Haier, uznana firma, nikt nie narzeka, pojemność taka jak chcesz, cena tylko ciut wyższa jedyny szkopuł: nie ma rzeczywistego rozróżnienia stref, tylko tyle, że na górze jest chłodno a na dole jeszcze chłodniej. Prócz tego pozostaje Bosch, który po prostu robi dobre lodówki (to wiem od osoby, która na lodówkach się zna) ale jak to ma się do dbania o szczegóły dotyczące przechowywania wina tego już nie wiem. Pomyśl, czy zależy Ci, żeby przechowywać przez dziesiątki lat, czy lata, no i pamiętaj, że wina nie lubią ostrych zapachów, właściwie żadnych, które mogą się przez korek przedostać i wpłynąć na jego smak oraz wysokich skoków temperatury, trzymanie czerwonego w niskiej temperaturze razem z białym nie będzie zbrodnią. www.skapiec.pl/site/cat/308/comp/114015 jeśli chodzi o miejsce zakupu zawsze możesz upewnić u producenta. dobre opinie słyszałem też o vestfroście a jak będziesz chciał przyszaleć z gotówką i poczekać z zakupem na lepszy czas to wtedy uderzaj w Liebhera... popytam jeszcze w tygodniu jak ktoś coś nowego dopowie to dam znać. oi! Odpowiedz Link Zgłoś
edyta881 Re: Chłodziarka do wina 26.03.08, 16:28 Ja proponuję Liebhera, ale sprzęt jest dość drogi... Z tego co się orientuję Mirek Pawlina będzioe miał w sprzedaży niebawem chłodziarki do win, więc się zainteresuj. Jeśli będziesz zainteresowany, wyślę ci na PW namiary do niego. Pozdrawiam,e Odpowiedz Link Zgłoś
shogun_smutku Re: Chłodziarka do wina 27.03.08, 16:56 co do Haiera, rozmawiałem dziś z właścicielem 7letniej chłodziarki, chodzi "jak czołg". oi! Odpowiedz Link Zgłoś
maramis Re: Chłodziarka do wina 30.03.08, 15:44 Mogę się mylić, ale chyba ostatnio widziałam promocję lodówki do wina Bosch w Media Markt, można to sprawdzić... Chociaż zazwyczaj wyszukanie tego typu sprzętu na Skąpcu bardziej się kalkuluje. Odpowiedz Link Zgłoś
wote Re: Chłodziarka do wina 01.04.08, 19:08 Dzięki za wszystkie podpowiedzi :) Kto to jest ten Marek :) daj namiary sprawdzę co ma w ofercie :) Odpowiedz Link Zgłoś