Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Fahnenberg & Nier ???

03.11.08, 13:30
    Co powiecie na temat tej firmy, jak wygląda ich asortyment i jaka jest ich
    pozycja na rynku winiarskim w naszym kraju ? Z pewnych źródeł dowiedziałem
    się, że mają jedne z lepszych win, ich oferta jest ciekawa i mają szeroką gamę
    różnych dodatków związanych z winem. Jeśli ktoś ma jakiekolwiek informacje w
    tym temacie piszcie !!!
    Obserwuj wątek
      • Gość: kris Re: Fahnenberg & Nier ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.08, 13:42
        co to są "pewne zródła"?
        • Gość: Janek Re: Fahnenberg & Nier ??? IP: *.adsl.inetia.pl 03.11.08, 16:35
          Cwany spam to też jest spam
        • kris_14_pl Re: Fahnenberg & Nier ??? 03.11.08, 18:09
          "pewne źródła" to temat podany przez kilka osób, więc może być mało wiarygodny,
          dlatego też pytam, chciałbym dowiedzieć się coś więcej,przeglądałem stronę i
          jest możliwość zamówienia degustacji to mnie interesuje. To wszystko i nie wiem
          w czym rzecz z tym spamem ???
          • Gość: metełor benhałer Re: Fahnenberg & Nier ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.08, 19:10
            spam robaczku to jest innymi słowy kryptoreklama, a więc dokładnie to co
            wyczyniasz tu i teraz na tym forum

a gdybys chciał bardziej dosadny komentarz, to zawsze służę, nie tylko ja, ale
            Janek też.....na pewno

metełor benhałer
            • kris_14_pl Re: Fahnenberg & Nier ??? 03.11.08, 22:11
              Orientuje się, na pewno nie tak dobrze jak Wy ale, coś jednak się orientuję na
              temat spamu inaczej też kryptoreklamy, jednak wydaje mi się, że Wasza opinia
              jest troszkę "przewrażliwiona". Mnie interesuje temat degustacji wina w w/w
              firmie, obiektywna opinia itp. Więc jeśli to kryptoreklama to jak najbardziej
              nieświadoma i obiecuję, że następnym razem popracuję więcej nad sformułowaniem
              mojego pytania tak, aby Was nie ugodziło w żaden sposób.
              • Gość: TWA Re: Fahnenberg & Nier ??? IP: 217.116.102.* 03.11.08, 22:57
                Bo widzisz Kris kolego, tutaj mogą padać nazwy tylko tych firm z którymi
                związani są w ten czy inny sposób "mentorzy" i "starzy wyjadacze"forum, każda
                inna traktowana jest jako spam, nachalne narzucanie się, łamanie regulaminu itd.
                itp.
                A podając nazwe firmy jak ta w tytule tudzież Pieroth tudież coś tam jeszcze z
                Jacobem w tytule zaklasyfikowany zostajesz jako przedstawiciel tejże (co w 90%
                przypadków jest akurat trafne).
                Więc jeśli należysz do tych 90% to moja rada powiedz o tym wprost i zachęć do
                zapoznania się z ofertą, która (i tu informacja dla Ciebie jeśli należysz do
                pozostałych 10%) zazwyczaj jest dużo droższa niż rzeczywista wartość win.
                Specyfika funkcjonowania takich firm polega na tym że w ofercie mają wina
                niedostępne gdzie indziej (co by nie było porównania) zazwyczaj małe podrzędne
                winnice produkują wina tylko dla nich a dystrybucja odbywa się na zasadzie
                sprzedaży bezpośredniej (czyli łapiemy leszcza który ma kase i niedaj Boże zna
                się na winach i wciskamy kit o wyjątkowości przeciętnego wina a wszystko to
                opakowujemy w otoczke doradztwa indywidualnego specjalisty, który dobierze wino
                na każdą okazje) ;)
                • kris_14_pl Re: Fahnenberg & Nier ??? 03.11.08, 23:46
                  No właśnie o coś takiego mi chodziło, kilka słów od kogoś, kto może coś
                  doradzić, teraz jestem już mądrzejszy w dwóch kwestiach - pewnych zasad na forum
                  i specyfikacji działania firmy, lubię konstruktywną krytykę, ona zawsze czegoś
                  uczy, dziękuję za fachowe doradztwo !!!

I jeszcze jedna ważna rzecz, bynajmniej nie mam zamiaru tutaj narzucać się,
                  łamać regulamin itd., a już tym bardziej zachęcać kogoś do kupna czegoś, ja
                  jestem tutaj raczej po tej drugiej stronie.
                  • winoman Re: Fahnenberg & Nier ??? 04.11.08, 00:46
                    A dlaczego nie przyznasz się od razu, że chodzi Ci o pracę w tej firmie?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23&w=86747128&a=86747128
                    • kris_14_pl Re: Fahnenberg & Nier ??? 04.11.08, 14:20
                      Oj niestety nie trafiłeś, choć tok myślenia prawidłowy, post owszem założony
                      przeze mnie przyznaję, ale jak poczytasz na stronie tej firmy to dowiesz się, że
                      taki właśnie handlowiec przyjeżdża na degustacje, liczyłem, że nawiąże kontakt z
                      taką osobą i dowiem się tego co chcę.

Dlaczego wszyscy szukają wszędzie podtekstów i spisków, znajomi odradzali mi
                      szukania informacji na forum ale nie wierzyłem im, teraz już sam się przekonałem
                      jakie tutaj panują zwyczaje.
                      W takim razie bawcie się dalej, życzę powodzenia w dalszych "śledztwach", dla
                      mnie temat właśnie się już skończył.
                      Pozdrawiam !!!
                • Gość: Janek mentorzy i wyjadacze? IP: *.adsl.inetia.pl 04.11.08, 01:32
                  Ja do nich nie należę. I jestem zwyczajnym winopijcą, nie znam osobiście żadnej
                  firmy. Post pana TWA jest stekiem bzdur. Po prostu treść postu krisa wyraźnie
                  wskazuje na to, że usiłuje przemycić reklamę firmy i tyle.
                  • Gość: metełor benhałer Re: mentorzy i wyjadacze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.08, 02:30
                    jak u "cioci na imieninach" (kris) + spiskowa teoria dziejów (TWA) = taplamy się
                    w niepowtarzalnym polskim bagienku :)

metełor benhałer
                    • Gość: TWA Re: mentorzy i wyjadacze? IP: 217.116.101.* 04.11.08, 21:50
                      Oj chyba za bardzo Ci wyobraźnia szaleje o tej porze ;), a wdawanie się w
                      dyskusje z kimś kto stosuje relatywizm forumowy jest ciężkie i zbyt ambitne jak
                      dla mnie, to też tylko pozdrowie.
                  • Gość: TWA Re: mentorzy i wyjadacze? IP: 217.116.101.* 04.11.08, 21:45
                    > Ja do nich nie należę.

A ktoś Ci to zarzucił?? ....

> I jestem zwyczajnym winopijcą,

I chwała Ci za to

> nie znam osobiście żadnej firmy.

Taa a wino pod drzwi podrzuca Ci polny skrzat :)

> Post pana TWA jest stekiem bzdur.
                    > Po prostu treść postu krisa wyraźnie wskazuje na to, że usiłuje przemycić
                    reklamę firmy i tyle.

A Ty celnik jesteś czy co ?:) A czy polecanie na wzajem sklepów handlujących
                    winem wskazanyh z nazwy i adresu nie jest przemycaniem reklamy? Albo zapraszanie
                    na degustacje organizowane przez konkretne firmy nie jest taka reklamą? Nikogo
                    nie chce bronić ale troszke dystansu i obiektywizmu przyda się każdemu...nawet
                    jeśli tyczy firm które nie mają dobrej opini wśród forumowiczów.
                    Przepraszam że tak "na Ty" ale trzymam się zasad że w necie wszyscy są "na Ty"
                    Pozdrawiam
                    • Gość: Janek Re: mentorzy i wyjadacze? IP: *.adsl.inetia.pl 04.11.08, 23:41
                      Kurczę, twa, skąd ci sie bierze taka retoryka? Kto mi podrzuca wino pod drzwi?
                      Toż to bełkot. W moim mieście nawet nie ma sklepu z winem, w internecie dla mnie
                      za drogo (przesyłka) i kupuję wino tylko będąc w innych miastach, sam i tylko
                      sam szukając takich, które mi się spodobają.
                      Co do reklam - to ewidentne reklamowanie tez mnie wkurza, ale gdy ktos poleca
                      sklep albo zaprasza na degustację, to przynajmniej wiemy o co chodzi. Natomiast
                      co jakiś czas takie nieprzejrzyste osobniki jak kris podrzucają takiego
                      "szczura", ściemniają - i mnie to brzydzi.
                      • Gość: metełor benhałer Re: mentorzy i wyjadacze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.08, 04:01
                        janek,

daj sobie spokój, szkoda czasu i klawiatury. On jest po prostu "nieprzemakalny".

a propos, czy TWA, to jest od Trans World Airlines, bo oni kilka lat temu z
                        hukiem splajtowali, czego i Tobie, drogi TWA, z całego serca zyczę.

Natomiast moja wyobraźnia jest WYŁĄCZNIE MOJĄ WYOBRAźNIĄ i nic Ci do niej.

Tak samo jak nawet taka nadęta miernota jak Ty, nie ma ani prawa ani tym
                        bardziej podstaw zarzucać mi, jakichkolwiek tajemnych konszachtów z
                        wyimaginowanymi importerami win, czy to dostarczanymi na progi domów czy to
                        kupowanymi w sklepach, albo (uchowaj Boże) w supermarketach.

pozdrawiam

metełor benhałer
                      • Gość: metełor benhałer Re: mentorzy i wyjadacze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.08, 04:05
                        janek,

daj sobie spokój, szkoda czasu i klawiatury. On jest po prostu "nieprzemakalny".

a propos, czy TWA, to jest od Trans World Airlines, bo oni kilka lat temu z wielkim
                        hukiem splajtowali, czego i Tobie, drogi TWA, z całego serca zyczę.

Natomiast moja wyobraźnia jest WYŁĄCZNIE MOJĄ WYOBRAźNIĄ i nic Ci do niej.

Tak samo jak nawet taka nadęta miernota jak Ty, nie ma ani prawa ani tym
                        bardziej podstaw zarzucać mi, jakichkolwiek tajemnych konszachtów z
                        wyimaginowanymi importerami win, czy to dostarczanymi na progi domów czy to
                        kupowanymi w sklepach, albo (uchowaj Boże) w supermarketach.

pozdrawiam

metełor benhałer
                        • Gość: TWA Re: mentorzy i wyjadacze? IP: 217.116.104.* 05.11.08, 08:31
                          Straszne i żałosne zarazem ....
                          • Gość: metełor benhałer Re: mentorzy i wyjadacze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.08, 09:09
                            całkowicie się zgadzam

metełor benhałer
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka