Dodaj do ulubionych

Praca w Butlins poprzez LSJ

24.07.14, 16:01
Chciałbym ostrzec wszystkich aplikujących do pracy w ośrodkach wypoczynkowych Butlins, w Wielkiej Brytanii, organizowanych przez agencję LSJ ze Szczecina, których reprezentować będzie przed wami Dawid Ratajczak i Karolina Wróblewska
Otóż oferta pracy jako Kelner, Kelnerka, Pokojówka, Bary, Sklep to oszustwo, a robota jest tylko przy sprzątaniu najgorszych brudów na tzw. Facilities czyli miejscach publicznych wg ichniejszej terminologii razem z kiblami w których jest po 20 (lub więcej) sraczy.
Do roboty idzie się na godz. 2-gą , 3-cią w nocy (to dlatego was kwaterują na ośrodku w barakach gdzie będziecie żyć w symbiozie z lokalną florą grzybową). No i nigdy nie wyrobicie pełnego etatu bo Butlins taką ma politykę (praca dla wszystkich). Ci co osiągają 30 godz to nieliczni szczęśliwcy, może się zdarzyć ze popracujesz 20 lub mniej godz w tygodniu. Płaca rzeczywista 5.3£/godz więc chyba tylko skrajny desperat co ma komornika na karku będzie zadowolony.
Kolejną ciekawostką jest fakt, że praktycznie nie zdarza się aby zapłacili tyle ile się przepracowało. Tzw księgowość ciągle ”gubi” czyjeś godziny (rzekomo niedopracowany software). Rozbieżności sięgają nawet 100£ na wypłacie. Jak się szybko nie upomnisz to przepada.
Na spotkaniu rekrutacyjnym nie dowiecie się o tym rzecz jasna, oczy otworzą się wam dopiero na miejscu w Anglii. Zapraszam na prywatny mail (kodarex@yahoo.co.uk) jak ktoś chce więcej szczegółów, chętnie udzielę wyczerpujących odpowiedzi na konkretne pytania.
Obserwuj wątek
    • aleksandra892 Re: Praca w Butlins poprzez LSJ 02.02.15, 09:51
      Witam,

a ja z kolei jestem bardzo zadowolona z pracy w Butlins, może wszystko zależy od miejsca lub ludzi na jakich się trafi. Pracowałam w Butlinsie Minehead 5 lat w accomodation (przygotowywanie pokoi dla gości hotelowych). Byłam zadowolona,dla mnie ta praca nie była ciężka. Wszystko zależy od Ciebie, jeżeli jesteś pracowity i nie myślisz tylko o tym jak przesiedzieć na tyłku cały dzień to nie będziesz mieć problemów ani z pracą ani z szefostwem. Wszystko zależy od tego jakie masz podejście do pracy i do ludzi. To przekłada się na to jak będziesz traktowany.
      Wg mnie warto spróbować.
      Powodzenia.
      • filaaaa Re: Praca w Butlins poprzez LSJ 02.02.15, 10:01
        Zgadzam się z osobą powyżej, wszystko zależy od ludzi miejsca i rodzaju pracy. Tam gdzie ja pracowalam byla dobra atmosfera wiec i ja dobrze sie czulam. Mialam fajnych ludzi w mieszkaniu, z ktorymi dobrze się mieszkało.
        Butlins jest swietny jesli chcecie sie gdzies w Anglii zaczepic. Popracowac powiedzmy rok czasu. Przyjechac gdzies w kwietniu/maju i zostac do konca roku.
        Jesli liczy sie dla was kasa i dluzszy staz to lepiej poczekajcie do poczatku sezonu i przyjedzcie na dluzej.
        Wiekszosc ludzi mysli, ze jak przyjedzie do anglii to dostanie gore pieniedzy za siedzenie na tyłku. Pozniej jednak okazuje sie ze tak nie jest i zaczyna sie bluzganie na forach.
        Nie chce mi sie rozpisywac teraz, ale jesli ma ktos jakies pytania to niech napisze ponizej, zajrze tu jeszcze i postaram sie odpowiedziec.
        Ja ogolnie rzecz biorac jestem zadowolona z mojego pobytu w butlinsie. O nic nie musialam sie martwic, poznalam fajnych ludzi. Dla mlodych ludzi to wedlug mnie dobry wybor.
        Pozdrawiam
        • Gość: Stanley Re: Praca w Butlins poprzez LSJ IP: *.dynamic.chello.pl 26.02.15, 06:31
          Witam ja zamierzam wyjechac w maju i zostac tam na jakies pół roku, jak jest w praktyce z zarobkami. niestety place tu kredyt jeszcze przez kilka miesiecy i nie moge do konca w iemno pojechac? terminowość wypłat jest ?
        • Gość: meggi Re: Praca w Butlins poprzez LSJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.16, 23:35
          W którym byłaś ośrodku? Jak w praktyce wyglądała współpraca z agencją i sama praca na co dzień?
        • Gość: agaaw14880 Re: Praca w Butlins poprzez LSJ IP: *.flash-net.pl 29.05.16, 13:34
          dostalam sie do pracy w ocean hotel w bognor regis i tak sie boje po tym co przeczytalam ze ciezko zenic nie zarobie i zetraktuja cie jak smiecia ze az mnie sparalizowalo a chcialam jechac tylko w teminie lipiec - pazdziernik
        • Gość: pracus@13 Re: Praca w Butlins poprzez LSJ IP: *.suwalki.vectranet.pl 20.06.16, 14:48
          Witam, zamierzam wyjechać pod koniec czerwca. Ubiegałem się o stanowisko Dream Team (Accommodation + guest service), zaproponowano mi pracę w dziale Environmental. Czego mogę się spodziewać, czy między działami Dream Team a Environmental jest skrajna różnica w obowiązkach/zadaniach?
      • Gość: Komentator Re: Praca w Butlins poprzez LSJ IP: *.freedom2surf.net 03.02.15, 05:59
        No gratulacje, moze takze weszlas w blizsza znajomosc z tym sku...synem brianem jacksonem, ze tak diobrze cie tam traktowali.
      • 1kodar Re: Praca w Butlins poprzez LSJ 03.02.15, 06:02
        Przeczytaj uwaznie moj wpis, to nie bedziesz bredzic ze jestem opie...czem.
        • adadzia87 Re: Praca w Butlins poprzez LSJ 04.02.15, 18:07
          czy ktoś z was pracował w Bognor Regis?jakie wrażenia?
          • Gość: mariano Re: Praca w Butlins poprzez LSJ IP: *.8-4.cable.virginm.net 05.02.15, 20:18
            Nie, nikt nie pracował a ci powyżej to tylko halucynacje.
          • Gość: mariuszzz Re: Praca w Butlins poprzez LSJ IP: *.free.aero2.net.pl 08.03.15, 23:18
            adadzia87 Aplikowałaś LSJ? Ja się zastanawiam.
    • Gość: Monika Wojciechows Re: Praca w Butlins poprzez LSJ IP: 195.59.71.* 26.07.16, 00:43
      Butlins Minehead.
      Na chwilę obecną również nie polecam Z powodu podniesienia stawki płacy najniższej krajowej do tzw. Living Wage zaczęły się tutaj dziać nieciekawe rzeczy, szczególnie na dziale Accomodation. Narzuca się pracownikom wymagania nie do spełnienia. Widać tzw. dokręcanie śruby. Cięcia budżetów sprawiają, że zatrudnia się mniej pracowników niż w poprzednim roku, a wymaga się więcej. Momentami wygląda to jak istne szaleństwo!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka