verdana 10.04.13, 14:34 Mnie fascynuje wręcz jedno zagadnienie - czy facet wierzy w to, co mówi, czy jest tak cyniczny? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
meduza7 Re: Maciarewicz 10.04.13, 14:57 Nie wiem, która opcja gorsza. Acz powiedziałabym, że wyraz oczu ma raczej cyniczny niż szalony, więc... Odpowiedz Link
the_dzidka Re: MaciErewicz 10.04.13, 15:02 O nie, dla mnie on ma ewidentnie obłęd w oczach. Odpowiedz Link
meduza7 Re: MaciErewicz 10.04.13, 15:05 Btw, Verdano, cały czas przekręcasz jego nazwisko, to jest Macierewicz. Odpowiedz Link
sebalda Re: MaciErewicz 10.04.13, 15:11 Ja na przykład wiem, że Macierewicz, ale cały czas wyraźnie słyszę tam "a". Nie dziwię się Verdanie. Ja zdecydowanie widzę obłęd w jego oczach. Cyniczni to są Kaczyński, Hoffman, Błaszczak i większość panów występujących na co dzień w Tiwi. Ale z tej ferajny najbardziej nawiedzony, w moim odbiorze, jest właśnie Macierewicz. Podobne odczucia mam też w stosunku do Dorna. Odpowiedz Link
ginny22 Re: MaciErewicz 11.04.13, 10:14 > Ja na przykład wiem, że Macierewicz, ale cały czas wyraźnie słyszę tam "a". Bardzo wiele osób, polityków, tak to nazwisko wymawia. Nieustannie mnie fascynuje, dlaczego. Odpowiedz Link
mmoni Re: MaciErewicz 11.04.13, 15:42 Że wygrzebię z zakamarków pamięci resztki wiadomości z fonologii: bo środkowa samogłoska "e" jest pomiędzy dwiema przednimi "ć" i "r"? Może coś kręcę. Odpowiedz Link
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: MaciErewicz 11.04.13, 17:00 No właśnie nie rozumiem. Ja też słyszę tam wyraźnie E. Może to kwestia przyzwyczajenia do jakichś drobnych regionalnych różnic w wymowie? Odpowiedz Link
anndelumester Re: Maciarewicz 10.04.13, 15:17 Intryguje mnie to bardzo, czy mamy do czynienia z prostym świrem, czy jest to wyrafinowana postać politycznego gracza. Ale te same pytania dotyczą na przykład Robespierre'a. Odpowiedz Link
bi_scotti Re: Macierewicz 10.04.13, 15:27 Szalony byl juz w '68 roku a moze i wczesniej ... Z wiekiem "te rzeczy" sie poglebiaja. Ale jak zawsze, sa jakies "ktosie", ktorym jego szalenstwo jest na reke. One way or the other ... To przeklenstwo losu takich postaci jak AM Odpowiedz Link
jhbsk Re: Maciarewicz 10.04.13, 15:27 Niezależnie od tego, czy to człowiek chory czy nie, powinien przestać pełnić funkcje publiczne. Tyle szkód już Polsce narobił. Odpowiedz Link
mary_ann Re: Maciarewicz 10.04.13, 21:17 Nie wiem, też nie wiem: cynik czy świr. Ale jeśli to świr, to w najbliższym otoczeniu musi być pełno cyników Odpowiedz Link
rufus-28 Re: Maciarewicz 11.04.13, 08:08 Forum powinno zmienić nazwę. Najlepiej na "Stowarzyszenie upadłych psychiatrów", te dogłębne analizy Macierewicza sa na to idealnym przykładem. Jak widać okreslenie "przemysł pogardy" jest jak najbardziej zasadne. Odpowiedz Link
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Maciarewicz 11.04.13, 17:10 mary_ann napisała: > Nie wiem, też nie wiem: cynik czy świr. Ale jeśli to świr, to w najbliższym > otoczeniu musi być pełno cyników Linkowany tu wyżej pan Hofman jest najbardziej błyskotliwym przykładem. Odpowiedz Link
rufus-28 Re: Maciarewicz 11.04.13, 12:47 ginny22 napisała: > Boję się, że wierzy... Lepiej wierzyć pseudo - "autorytetom" z GW? Nie ma w Polsce bardziej antyzachodniej partii niż PO i bardziej antyeuropejskich mediów niż TVN i „Gazeta Wyborcza”. Zachód to nie promowanie gejów czy plucie na polskość, jak usiłuje się nam wmówić. To niezawisłe sądy, sprawna prokuratura, wolne media i politycy ponoszący odpowiedzialność. Bez prawdy o Smoleńsku grzęźniemy w dzikim, wschodnim postkomunizmie. Nasze dzieci nam tego nie wybaczą. Odpowiedz Link
hankam Re: Maciarewicz 11.04.13, 20:02 Sądzę, że świr. Jednak. Myślę, że ma jakąś własną koncepcję prawdy. Odpowiedz Link
rufus-31 Re: Maciarewicz 12.04.13, 16:39 Nie wiem, czym się tak podniecacie. W pewnych kręgach wiadomo nie od dziś, że Macierewicz ma jakby lekką paranoję. Jest jednak użyteczny. Odpowiedz Link
rufus-32 Re: Maciarewicz 12.04.13, 19:16 rufus-31 napisał(a): > Nie wiem, czym się tak podniecacie. W pewnych kręgach wiadomo nie od dziś, że M > acierewicz ma jakby lekką paranoję. > Jest jednak użyteczny. Jest - lewactwo ma na kim jeździć. Życzę powodzenia, w końcu macie za soba wieloletnia praktykę. Zwłaszcza w tuszowaniu prawdy. Odpowiedz Link