Gość: Marcin IP: *.ericsson.net 30.04.04, 11:40 Kiedy Norwegia, Oslo weszla do Uni? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tuptus Re: Co warto przywieźć z unijnych podróży IP: *.mif.pg.gda.pl 30.04.04, 17:53 Dokładnie, co z tą Norwegią?? :)))))) A z Rzymu to tylko dewocjonalia, jestem rozczarowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alkor Jak bysmy nie weszli to bysmy tego nie kupili? IP: *.idea.pl 30.04.04, 20:49 Czyli jak bysmy w Unii nie byli to by nam tego nie sprzedali, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piwosz Carlsberg i Tuborg IP: *.ch.tiscali.no 01.05.04, 01:15 Jezeli ktos mi mowi,ze Carlsberga i Tuborga nie oplaca sie przywozic z Danii to kiep. Moze i jest tansze w PL, ale to rozlewane u nas ma sie do orginalu jak piernik do wiatraka. Zawsze przywoze sobie 6paka Carlsberga i ciezko znalezc taki smak w PL. Z tym Oslo to faktycznie zenada, nie dosc, ze nie w EU to jeszcze zasowaj polaczku bo na pchlim targu rozdaja za darmo. No i wogole co to za poradnik - to jakies kocopoly. Co za palant to pisal. Tatus Ci zaltwil robote w Gazecie? Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kulczyk Re: Carlsberg i Tuborg 01.05.04, 12:52 Czepiacie się a taka naiwna dyskusja co i rusz tu wybucha. Owszem, nie jest w UE, ale podobnie jak np. Islandia czy Liechtenstein jest częścią Europejskiego Obszaru Gospodarczego. Oznacza to, że państwa te są uczestnikami europejskich układów m.in. o swobodzie zatrudnienia i wolnym przepływie towarów i osób. A to z kolei oznacza, że są częścią naszej europejskiej rodzinki, z tym że takie państwa jak Norwegia tak się mają do UE, (jak w tym starym dowcipie o Jugosławii), jak jądra do stosunku, czyli biorą udział, ale nie wchodzą. Sorry za tak obrazowe metafory, ale dobrze pamiętać o pewnych sprawach, zanim człowiek zacznie się wymądrzać na forum. Nie widzę w prezentacji Norwegii nic złego. Mam za to dwa zastrzeżenia: 1) Czemu to wszystko jest tak cholernie DROGIE???????? Nawet w Portugalii, która podobno jest biednym krajem.... 2) Czemu z krajów nowych opisano Litwę i czemu tylko ją? Albo trzeba było sobie dać spokój, albo opisać wszystkie, od Węgier po Cypr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vv ceny IP: 81.193.144.* 03.05.04, 15:30 niestety, takie właśnie są ceny w europie. w portugalii poza lizboną jest taniej, ale i tak drożej, niż w polsce. czemu tu się dziwić - ten "biedny" kraj ma o prawie 50% wyższe pkb na głowę od polski, itd. z tego, co wiem, opisano wybrane kraje, nie na zasadzie wyczerpującej listy, tylko paru ciekawych przykładów. j.k., masz rację, strasznie dużo czepialskich na tych forach. nawet na czekoladki narzekają. samemu trzeba pisać, proponować, tworzyć, zachęcać, a nie tylko krzywą gębę robić do roboty innych. to było dobre, kiedy nie pozwalali nic robić. ale teraz? to tylko męczące i przykre. coś się nie podoba? zaproponuj alternatywę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piwosz Re: ceny IP: *.ch.tiscali.no 01.06.04, 15:37 No przeciez pisze, ze Carlsberga wlasnie sie oplaca przywiezc, bo ten rozlewany w Pl jest z zupelnie innej bajki. A co do tego pchlego targu to podtrzymuje - co za debil proponuje turyscie odwiedzenie pchlego targu - "bo za darmo". Fakaj sie pan z taka informacja. Jezeli juz piszemy o No to moze by tak kilka slow o lumpenach lub norweskim kozim serze? A poza tym to ja jestem od czytania i od komentowania a nie od pisania art. o tym co warto przywiezc z No. j.k. - czyli co, do norwegii sie jedzie w ramach unijnych podrozy? co mnie obchodzi gospodarka jako turyste? swoboda zatrudnienia i wolnym przepływie towarów i osób? To ja zapraszam np. na przejscie graniczne w Kristiansand w No (Dania-Norwegia). Bedziesz wiedzial jak wyglada wyjazd z Uni. Trzeba wiedziec czlowieku o czym sie pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Co warto przywieźć z Brukseli IP: *.wol.be.prserv.net 01.05.04, 12:45 Nie wiem kto opisuje !! Ja sie tu urodzilam i wiem lepiej i Wam powiem ze najlepsze czekol. z Belgii, to sa "MARCOLINI", tez na Sablon. A o piwie, to najlepsze to "ROCHEFORT 10". Przepraszam !! Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: Co warto przywieźć z unijnych podróży 03.05.04, 19:20 Po przeczytaniu ? aż wyć się chce!!!!! Napisał to ktoś bardzo obeznany. gratuluję ortodox Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: TUBORG IP: 80.48.252.* 14.06.04, 08:02 Ciekawe gdzie tego Tuborga mozna kupic ????? Jezeli mnie pamiec nie myli to juz od 5 lat nie ma go w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: powrot 14.06.04, 11:47 najciekawsze sa doswiadczenia i nigdy nie kosztuje wiecej, niz sama wycieczka Odpowiedz Link Zgłoś