Gość: ewik IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 29.06.04, 12:02 Kto leciał tymi liniami lotniczymi. Lęcę do Paryża z 9-cio miesięcznym dzieckim i troszkę się obawiam po tych wszystkich opowieściach. A jak wy wspominacie lot??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Anulka Re: Lot ze SkyEurope IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.04, 09:54 Nie przejmuj się opowieściami:)! Leciałam ze SkyEurope do i z Budapesztu ostatnio. Odprawa jest na Okęciu, na Etiudzie, czyli starej "Krajówce" (mijasz 'odloty' po prawej stronie, schodzisz na dół, mijasz wejście na taras widowkowy, idziesz dalej i dochodzisz do Etiudy. Tam jest check-in, po przejściu check-in'u nie ma żadnych sklepów wolnocłowych ani nic takiego, więc pozwalają jeszcze pójść sobie na spacerek zamiast siedzieć w poczekalni.Bagaż po prześwietleniu jedzie sobie na taśmę i masz spokój. Samoloty są maleńkie (może na 30 osób), za każdym razem jak leciałam, nie było kompletu, tylko jakieś 10-15 osób. Z Etiudy do samolotu dojeżdża się autobusem, wchodzi się po schodkach (nie idzie się rękawem) do samolotu. Na pokładzie nie dostaje się jedzenia, tylko kawę, herbatę albo wodę mineralną. Również o ile wiem nie sprzedają ani alkoholu ani jedzenia, ale SkyEurope lata na tak krótkich trasach, że to chyba nie problem. No i właściwie tyle. Nie wiem jak to wygląda w Paryżu, ale w Budapeszcie przylatuje się na Terminal 1, który głównie obsługuje tanie linie lotnicze,ale jest spoko, pełna kultura. To chyba tyle. Miłego lotu;) pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
lubawa1 Re: Lot ze SkyEurope 30.06.04, 11:14 Małe sprostowanie: Lot do Budapesztu obsługiwany jest przez węgierskie SkyEurope (kod 5P) 'maleńkim' samolotem Embraer 120, podczas gdy lot do Paryża to słowackie SkyEurope (NE) i Boeing 737-500. NE lata z Warszawy na Boeingu od niedawna a i rozkład ustawili sobie bardzo napięty i stąd te 'wszystkie opowieści'. Należy mieć nadzieję, że z czasem nabiorą wprawy. Co do Bobasa - to z pewnością nic mu się nie stanie. Bez obaw! Miłego lotu! Odpowiedz Link Zgłoś