21.08.04, 17:24
Witam
Czy ktoś mogłby napisać cos na temat kempingow, kwater na Słowenii (nad
Adriatykiem).
Zaproponować jakies ciekawe miejsce?
Jakie są ceny?? Wybieram sie we wrześniu.
Dzieki

PS. A może lepiej jechac do Włoch???
Obserwuj wątek
    • Gość: Malgoch Re: SŁOWENIA IP: 213.241.45.* 23.08.04, 09:27
      Cześć,
      byłam w Słoweni kilka razy co prawda służowo, oglądałam wybżeże i nie polecam.
      Zdecydowanie ciekawiej jest po drugiej stronie półwyspu Istria w Chorwacji.
      Jeśli chodzi o ceny to Słowenia jest raczej droga. Nad morzem miejsca warte
      zobaczenia to Portoroż (typowy kurort) i Piran (małe urocze miasteczko).

• jachoo23 Re: SŁOWENIA 23.08.04, 23:14
        dzięki może coś jeszcze??
        • Gość: Malgoch Re: SŁOWENIA IP: 213.241.45.* 24.08.04, 14:25
          jeśli zdecydujesz się jednak jechać do Słoweni polecam odwiedzić jaskinie w
          Postojnej. Nie jestem wielką fanką jaskiń, ale ta mnie zachwyciła. Warto też
          pojechać do Bledu, który znajduje się ok. 40 km od Lubliany. Jest tam urocze
          jezioro z wyspą na której zbudowano kościół. Wszystko otoczone jest Alpami.
          Dech zapiera. Najpiękniejszy jest widok z zamku, który oczywiście zbudowano na
          wysokiej skale. Życzę miłych wrażeń.
    • Gość: Maja Re: SŁOWENIA IP: *.lubin.dialog.net.pl 25.08.04, 08:33
      Właśnie wróciłam ze Słowenii! Pojechałam przyczepką na pole campingowe "Lucija"
      w miejscowości Lucija przejeżdzając przez Portoroz (wszystkie nazwy
      miejscowości i nie tylko pisane są po słowieńsku i po włosku - to niemalże
      drugie Włochy). Camping mimo, że dwu gwiazdkowy jest bardzo porzadnie
      utrzymany, sanitariaty w bardzo dobrym stanie, blisko do morza (pogoda
      zapewniona)! Jeżeli chodzi o ceny to za 10 dni za trzy osoby zapłaciłam w
      granicach 1.600 zł. Camping czynny do końca września! Cena za osobę dorosłą za
      dobę to ok.2.400 tolarów, czyli gdzieś w granicach 45-48 zł! + energia za dobę
      700 tolarów, czyli 12-13 zł! Poza tym jest to dosyć drogi kraj, nastawiony na
      Włochów - których jest tam naprawdę bardzo dużo!...Słowenia jest prześliczna
      (byłam również w Chorwacji - także mam porównanie), Piran cudowny - polecam!!!
      • Gość: Kowal Re: SŁOWENIA IP: *.bydgoski.pl 27.08.04, 14:45
        Witaj
        Byłem na Słoweni króciótko w lipcu. Spałem na campingu Belweder (o ile dobrze
        pamiętam), w miejscowosci Isola. Jak chcesz blizsze szczegóły, to pisz:
        rkowalski@interia.pl
    • anet_18 Re: SŁOWENIA 29.08.04, 11:50
      Hej!Ja w tym roku bylam w Slowenii przez 2 tygodnie.Ciekawe miejsca do
      zobaczenia to Bled, Ljubljana, Maribor, Ptuji - baseny termalne jest tam rowniez
      camping,cena 12E za osobe.Catez - baseny termalne tez jest camping.Najpiekniesza
      jednak byla Rzeka Soca - goraco polecam wybrac sie tam na rafting, przezycie
      niesamowite.
      Jesli masz jakies pytania to z checia odpowiem.
      Moj e-mail: aneta1983@op.pl
    • Gość: coffee Re: SŁOWENIA IP: 80.51.249.* 29.08.04, 12:04
      zwiedzilam kawalek wybrzeza w zeszlym roku..ale prawdopodobnie cale wyglada
      podobnie.bez watpienia pozycja obowiazkowa jest Piran,cudne miasteczko z
      niepowtarzalanym klimatem- zreszta wiele osob juz sie nim zachwycalo takze i na
      tym forum;)my spalismy w Izoli,na campingu Jadranka.ok,choc bez rewelacji,ale
      blisko do centrum- ceny ok 1400 SIT za osobe( czyli gdzies kolo 7 euro)..plaze
      faktycznie betonowe,ale same miasteczka wszystko wynagrodza;)naprawde godna
      polecenia jest strona www.slovenia-tourism.si ,znajdziesz tam linki do
      wszystkim campingow,lacznie z cenami i zdjeciami.radze placic w walucie
      slowenskiej,bo w przeliczeniu na euro "zycza sobie" troszke wiecej;)honoruja
      karty ISIC, obsluga mowi kilkoma jezykami..nieglupim rozwiazaniem jest
      zakwaterowanie sie w jednym miejscu a potem (jesli nie wlasnym autem)
      skorzystanie np z promow,ktore w porownaniu ze statkami plywajacymi po naszej
      Wisle sa zdecydowanie bardzo tanie;)a jakie widoki..a jesli chodzi o Wlochy,to
      z Izoli super widac w nocy oswietlony Triest i to mi wystarczylo;)bez
      kompleksow i mrugniecia okiem polecam Slowenie!!!!tak wybrzeze jak i Alpy z
      Bledem i Planica..choc sama stolica takze jest bardzo sympatycznym
      miasteczkiem ,taki Amterdam w miniaturze;)ok.to tyle ode mnie.zycze udanej
      wyprawy i gwarantuje super wrazenia.w razie pytan,sluze pomoca.pozdrowienia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka