Gość: kendal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.05, 13:47 Witam, planuję wybrać się we wrześniu na Maltę w podróż poślubną. Czy polecacie jakiś hotel. co ciekawego można zobaczyć na Malcie itp. Z góry dzięki za info Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Magda Re: Malta-wrzesień 2005 IP: *.etad.com 25.04.05, 12:39 Bylam na Malcie w marcu 2005. Pytaj konkretnie, to chetnie odpowiem. Polecam hotel Santana w Bugibbie - znakomicie polozony, 500 metrow od dworca autobusowego, prawie w centrum, ale w bocznej uliczce, wiec cichy. Jedna bardzo wazna rzecz - nie wykupuj w hotelu jedzenia. jest okropne. i to nie tylko w tym hotelu, ale z tego co slyszalam, w wiekszosci. znacznie bardziej oplaca sie zywic sie na wlasna reke. Odpowiedz Link Zgłoś
dunia77 Re: Malta-wrzesień 2005 25.04.05, 15:43 Jaka jest pogoda w marcu na Malcie ? Wedlug statystyk bardzo taka sobie, ale jakie byly Twoje doswiadczenia ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zara Re: Malta-wrzesień 2005 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.04.05, 21:15 ja chciałabym wyjechac na Maltę na 3 miesiące - uczyć się angielskiego. Może wiesz jak można prywatnie wynajć mieszkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Malta-wrzesień 2005 IP: 213.25.149.* 10.05.05, 08:52 witam, będę mieszkałam w Sliemie, jak najłatwiej i nie drogo dostać sie na Gozo i Comino, pozdrawiam Ala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kendal Re: Malta-wrzesień 2005 IP: *.citibank.com 25.04.05, 14:13 Więc tak, chodzi mi o hotel, którego położenie byłoby naprawdę blisko morza. Jeśli chodzi o jedzenie, z tego co zauważyłem bardzo mało ofert z biur jest pełnym wyżywieniem:( A nas interesowałaby oferta All Inclusive. Ten hotel, który wymieniłaś, czy on położony jest daleko od morza, jak wyglądają pokoje, czy posiadają balkony itp.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Malta-wrzesień 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 22:00 Byłam na Malcie w ubiegłym roku od 1 do 15 września. Upały były okropne ponad 40 stopni co przy dużej wilgotności powietrza jest trudno wytrzymać. Temperatury w nocy spadają niewiele. Polecam hotel Melieha Bay w miejscowości Meliecha. Jest to jeden z niewielu hoteli na Malcie, który jest usytuowany z daleka od hałasu ulicznego (większość hoteli to hotele miejskie w ciasnej zabudowie), położony nad zatoczką Melieha. Hotel na duży teren zielony, niewielką piaszczystą prywatną plażę (większość plaż jest na Malcie jest skalista),dwa baseny, dobre jedzenie, pokoje z przepięknym widokiem na zatokę, klimatyzacja serowana indywidualnie (to podstawa bo można trochę odpocząć od wszędzie panującegu upału i zaduchu). Jedyne minusy to trochę zużyte wyposażenie i dość wyoka cena. Hotel jest w ofercie Neckermana. Jeżeli masz jeszcz jakieś pytania to pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ron5 Re: Malta-wrzesień 2005 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.05, 06:34 Byłem na Malcie w Lutym na 3 dni.Jest to bardzo ciekawe i sympatyczne miejsce,wiele ciekawych rzeczy do obejrzenia.Ale nigdy bym tam nie pojechałw lecie na wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorka Re: Malta-wrzesień 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 23:00 Hej, wlasnie do tego hotelu chcemy wyjechac (tez na podroz poslubna), bo bardzo spodobal mi sie ze zdjecia w katalogu Neckermanna. Chce sie spytac, jak z jedzeniem: czy zamiawialiscie ALL Inclusive, czy dwa posilki dzienne, czy byl bufet. Czy masz jakies szczegolne rady odnosnie tego hotelu? W Neckermannie jest jakas opcja Ruletka - tansza od standardowej, czy wiesz moze o co chodzi? Pozdr. i dziekuje z gory ze wszelkie rady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iajspam Re: Malta-wrzesień 2005 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.05, 15:20 ja tam mysle ze jak MALTA TO TYLKO z WWW.NETSORTRAVEL.PL wyloty codziennie na dowoalna ilość dni . tylko 4 -5 * Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heheh Re: Malta-wrzesień 2005 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.05, 15:21 www.nestortravel.pl Odpowiedz Link Zgłoś
yellow10 Re: Malta-wrzesień 2005 03.05.05, 10:48 Witam, ja ma Malcie byłam w październiku. Mieszkałam w hotelu Corinthia Marina, połozonym nad zatoką St. Julian's. Ofertę możesz zobaczyć na www.malta- katalog.com. Hotel pięknie położony.Jedzenie jak dla mnie urozmaicone angielsko- śródzimnomorskie. Na maltańskich stronach www można go sobie obejrzeć. Z atrakcji turystycznych polecam: nocną wycieczkę do Mdiny- miasta ciszy ( w nocy jest chłodniej ), zobaczyć Valettę, rejs stateczkiem na cały dzień do Błękintnej Laguny ( załatwić indywidualnie ) i jeep safarii na wyspę Cominio. Zwiedzanie budowli megalitycznych we wrześniu odradzałabym. Chyba ,że ktoś lubi się prażyć. Według mnie są trochę przereklamowane. Napis brzmi świątynie ,a tu parę olbrzymich kamieni i tabliczki z napisami, to już dla prawdziwych pasjonatów . Życzę miłych wrażeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kendal Re: Malta-wrzesień 2005 IP: *.citibank.com 04.05.05, 10:52 A jaka jest pogoda we wrześniu, jest gorąco, czy troszkę chłodniej itp.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yellow10 Re: Malta-wrzesień 2005 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.05.05, 09:14 Wszystko zależy od tego co rozumiesz za gorąco. Dla jednych 27 C to dużo , a dla drugich 33 C jest OK. Ja byłam w pierwszym tygodniu października. W hotelu bez kilmy ciężko by było. W ciągu dnia ratował wiatr od morza i wspaniała woda do kapieli. Pamiętaj , że Malta leży niedaleko Afryki i ciepełko od niej dochodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lee Re: Malta-wrzesień 2005 IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 09.05.05, 13:53 opcja ruletka oznacza ze nie wiesz do jakiego hotelu trafisz. wysla Cie poprostu tam gdzie ebda wolne miejsca i nie mozesz zaprotestowac. dlatego jest taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruner Re: Malta-wrzesień 2005 IP: *.att.com 10.05.05, 18:59 Bylem na Malcie juz kilka razy, ale azwsze pod koniec zimy, lato jest zaaaaaaaaaaa gorace i wrzesien takze. I ja podobnie jak yellow zatrzymalem sie w St Julien w hotelu Corinthia Marina. Koszt taksowka 10 LM od lotniska. Jest nad samym morzem, bardzo dobry. Zwiedzania na Malcie bardzo duzo. Koniecznie musizs zaliczyc ich pierwsza stolice miasteczko MDINA. pozdrawiaki Odpowiedz Link Zgłoś
aurl Re: Malta-wrzesień 2005 03.09.05, 10:43 Jade na Malte w pierwszej polowie pazdziernika zastanawiam sie czy bedzie tam jeszcze cieplo w zupelnosci wystarczy ok 28 stopni. Tak zeby jeszcze mozna liczyc na sloneczna pewna pogode /chodzi mi o to zeby pazdziernik nie okazal sie jakims deszczowym okresem w tym regionie lub cos w tym stylu/. Interesuje mnie jeszcze czy ktokolwiek bedac na Malcie podrozowal statkiem na Sycylie ile takie podroze kosztuja i czy istnieje dobre polaczenie morskie z Sycylia. Odpowiedz Link Zgłoś
aretse11 Re: Malta-wrzesień 2005 12.05.05, 16:38 bardzo fajne miejsce..Malta jest mala..wiec na pewno zdazysz zobaczyz wszystko..co sie tylko da:)Bardzo mi sie podobalo..bylam 2 razy w maju i lipcu..super!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka Re: Malta-wrzesień 2005 IP: 213.25.149.* 13.05.05, 09:45 czy możesz mi powiedzię jaka pogoda na Malcie pod koniec maja? Wykupiłam wczasy od 25 maja ale obawiam sie, że będzie zimno. Czy polar konieczny? Czy na piaszczystych plażach są łóżka do opalania? Czy w maju już można sie położyć na plaży? Amoże wiesz coś o miejscowości Sliema? Dzięki za jakiekolwiek wskazówki pozdrawiam Jola Odpowiedz Link Zgłoś