Dodaj do ulubionych

Malta-wrzesień 2005

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.05, 13:47
Witam, planuję wybrać się we wrześniu na Maltę w podróż poślubną. Czy
polecacie jakiś hotel. co ciekawego można zobaczyć na Malcie itp. Z góry
dzięki za info
Obserwuj wątek
    • Gość: Magda Re: Malta-wrzesień 2005 IP: *.etad.com 25.04.05, 12:39
      Bylam na Malcie w marcu 2005. Pytaj konkretnie, to chetnie odpowiem.

Polecam hotel Santana w Bugibbie - znakomicie polozony, 500 metrow od dworca
      autobusowego, prawie w centrum, ale w bocznej uliczce, wiec cichy.
      Jedna bardzo wazna rzecz - nie wykupuj w hotelu jedzenia. jest okropne. i to
      nie tylko w tym hotelu, ale z tego co slyszalam, w wiekszosci. znacznie
      bardziej oplaca sie zywic sie na wlasna reke.
      • dunia77 Re: Malta-wrzesień 2005 25.04.05, 15:43
        Jaka jest pogoda w marcu na Malcie ?
        Wedlug statystyk bardzo taka sobie, ale jakie byly Twoje doswiadczenia ?
      • Gość: zara Re: Malta-wrzesień 2005 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.04.05, 21:15
        ja chciałabym wyjechac na Maltę na 3 miesiące - uczyć się angielskiego. Może
        wiesz jak można prywatnie wynajć mieszkanie?
      • Gość: ala Re: Malta-wrzesień 2005 IP: 213.25.149.* 10.05.05, 08:52
        witam, będę mieszkałam w Sliemie, jak najłatwiej i nie drogo dostać sie na Gozo
        i Comino, pozdrawiam Ala
    • Gość: kendal Re: Malta-wrzesień 2005 IP: *.citibank.com 25.04.05, 14:13
      Więc tak, chodzi mi o hotel, którego położenie byłoby naprawdę blisko morza.
      Jeśli chodzi o jedzenie, z tego co zauważyłem bardzo mało ofert z biur jest
      pełnym wyżywieniem:( A nas interesowałaby oferta All Inclusive. Ten hotel,
      który wymieniłaś, czy on położony jest daleko od morza, jak wyglądają pokoje,
      czy posiadają balkony itp.?
      • Gość: asia Re: Malta-wrzesień 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 22:00
        Byłam na Malcie w ubiegłym roku od 1 do 15 września. Upały były okropne ponad 40
        stopni co przy dużej wilgotności powietrza jest trudno wytrzymać. Temperatury w
        nocy spadają niewiele. Polecam hotel Melieha Bay w miejscowości Meliecha. Jest
        to jeden z niewielu hoteli na Malcie, który jest usytuowany z daleka od hałasu
        ulicznego (większość hoteli to hotele miejskie w ciasnej zabudowie), położony
        nad zatoczką Melieha. Hotel na duży teren zielony, niewielką piaszczystą
        prywatną plażę (większość plaż jest na Malcie jest skalista),dwa baseny, dobre
        jedzenie, pokoje z przepięknym widokiem na zatokę, klimatyzacja serowana
        indywidualnie (to podstawa bo można trochę odpocząć od wszędzie panującegu upału
        i zaduchu). Jedyne minusy to trochę zużyte wyposażenie i dość wyoka cena. Hotel
        jest w ofercie Neckermana. Jeżeli masz jeszcz jakieś pytania to pisz.
        • Gość: ron5 Re: Malta-wrzesień 2005 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.05, 06:34
          Byłem na Malcie w Lutym na 3 dni.Jest to bardzo ciekawe i sympatyczne
          miejsce,wiele ciekawych rzeczy do obejrzenia.Ale nigdy bym tam nie pojechałw
          lecie na wakacje.
        • Gość: dorka Re: Malta-wrzesień 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 23:00
          Hej,

wlasnie do tego hotelu chcemy wyjechac (tez na podroz poslubna), bo bardzo
          spodobal mi sie ze zdjecia w katalogu Neckermanna. Chce sie spytac, jak z
          jedzeniem: czy zamiawialiscie ALL Inclusive, czy dwa posilki dzienne, czy byl
          bufet. Czy masz jakies szczegolne rady odnosnie tego hotelu? W Neckermannie
          jest jakas opcja Ruletka - tansza od standardowej, czy wiesz moze o co chodzi?

Pozdr. i dziekuje z gory ze wszelkie rady.
        • Gość: iajspam Re: Malta-wrzesień 2005 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.05, 15:20
          ja tam mysle ze jak MALTA TO TYLKO z WWW.NETSORTRAVEL.PL wyloty codziennie
          na dowoalna ilość dni . tylko 4 -5 *
          • Gość: heheh Re: Malta-wrzesień 2005 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.05, 15:21
            www.nestortravel.pl
      • yellow10 Re: Malta-wrzesień 2005 03.05.05, 10:48
        Witam, ja ma Malcie byłam w październiku. Mieszkałam w hotelu Corinthia Marina,
        połozonym nad zatoką St. Julian's. Ofertę możesz zobaczyć na www.malta-
        katalog.com. Hotel pięknie położony.Jedzenie jak dla mnie urozmaicone angielsko-
        śródzimnomorskie. Na maltańskich stronach www można go sobie obejrzeć. Z
        atrakcji turystycznych polecam: nocną wycieczkę do Mdiny- miasta ciszy ( w nocy
        jest chłodniej ), zobaczyć Valettę, rejs stateczkiem na cały dzień do
        Błękintnej Laguny ( załatwić indywidualnie ) i jeep safarii na wyspę Cominio.
        Zwiedzanie budowli megalitycznych we wrześniu odradzałabym. Chyba ,że ktoś lubi
        się prażyć. Według mnie są trochę przereklamowane. Napis brzmi świątynie ,a tu
        parę olbrzymich kamieni i tabliczki z napisami, to już dla prawdziwych
        pasjonatów . Życzę miłych wrażeń.
        • Gość: kendal Re: Malta-wrzesień 2005 IP: *.citibank.com 04.05.05, 10:52
          A jaka jest pogoda we wrześniu, jest gorąco, czy troszkę chłodniej itp.?
          • Gość: yellow10 Re: Malta-wrzesień 2005 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.05.05, 09:14
            Wszystko zależy od tego co rozumiesz za gorąco. Dla jednych 27 C to dużo , a
            dla drugich 33 C jest OK. Ja byłam w pierwszym tygodniu października. W hotelu
            bez kilmy ciężko by było. W ciągu dnia ratował wiatr od morza i wspaniała woda
            do kapieli. Pamiętaj , że Malta leży niedaleko Afryki i ciepełko od niej
            dochodzi.
            • Gość: Lee Re: Malta-wrzesień 2005 IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 09.05.05, 13:53
              opcja ruletka oznacza ze nie wiesz do jakiego hotelu trafisz. wysla Cie
              poprostu tam gdzie ebda wolne miejsca i nie mozesz zaprotestowac. dlatego jest
              taniej.
              • Gość: bruner Re: Malta-wrzesień 2005 IP: *.att.com 10.05.05, 18:59
                Bylem na Malcie juz kilka razy, ale azwsze pod koniec zimy, lato jest
                zaaaaaaaaaaa gorace i wrzesien takze. I ja podobnie jak yellow zatrzymalem sie
                w St Julien w hotelu Corinthia Marina. Koszt taksowka 10 LM od lotniska. Jest
                nad samym morzem, bardzo dobry. Zwiedzania na Malcie bardzo duzo. Koniecznie
                musizs zaliczyc ich pierwsza stolice miasteczko MDINA.
                pozdrawiaki
        • aurl Re: Malta-wrzesień 2005 03.09.05, 10:43
          Jade na Malte w pierwszej polowie pazdziernika zastanawiam sie czy bedzie tam
          jeszcze cieplo w zupelnosci wystarczy ok 28 stopni. Tak zeby jeszcze mozna
          liczyc na sloneczna pewna pogode /chodzi mi o to zeby pazdziernik nie okazal
          sie jakims deszczowym okresem w tym regionie lub cos w tym stylu/. Interesuje
          mnie jeszcze czy ktokolwiek bedac na Malcie podrozowal statkiem na Sycylie ile
          takie podroze kosztuja i czy istnieje dobre polaczenie morskie z Sycylia.
    • aretse11 Re: Malta-wrzesień 2005 12.05.05, 16:38
      bardzo fajne miejsce..Malta jest mala..wiec na pewno zdazysz zobaczyz
      wszystko..co sie tylko da:)Bardzo mi sie podobalo..bylam 2 razy w maju i
      lipcu..super!!
      • Gość: Jolka Re: Malta-wrzesień 2005 IP: 213.25.149.* 13.05.05, 09:45
        czy możesz mi powiedzię jaka pogoda na Malcie pod koniec maja? Wykupiłam wczasy
        od 25 maja ale obawiam sie, że będzie zimno. Czy polar konieczny? Czy na
        piaszczystych plażach są łóżka do opalania? Czy w maju już można sie położyć na
        plaży? Amoże wiesz coś o miejscowości Sliema? Dzięki za jakiekolwiek wskazówki
        pozdrawiam Jola

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka