Gość: AB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 22:33 Czy na odcinek od granicy czeskiej w Mikulovie jadąc tylko do Wiednia też trzeba wykupić winietę autostradowa austriacką ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ennka Re: Autostrady Austria 23.05.05, 22:43 Nie trzeba ,ta droga nie jest autostradą. Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: Autostrady Austria 24.05.05, 07:54 jezeli zostawisz auto pod wiedniem to nie musisz ale jezeli bedziesz chcial wjechac do wiednia to powinienes sam odcinek od granicy do wiednia jest "droga krajowa" a nie autostrada a zatem nieplatny ale kazdy most w wiedniu jest platny czyli poruszajac sie po samym wiedniu, zeby sie dostac do miasta musisz przejechac przez jakis most czyli teoretycznie przy odrobinie pecha mozersz sie zalapac skomplikowane ale prawdziwe Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: mosty w Wiedniu 24.05.05, 09:28 nie mam przed oczami mostow ale te przez Dunaj w miescie tez sa platne ? jestes tego pewna ? osobiscie nie mam z tym problemu i nigdy sie nad tym nie zastanawiam, zawsze mam wykupiona winietke czlowiek uczy sie cale zycie i glupi umiera Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: mosty w Wiedniu 24.05.05, 12:32 poprawiam sie, zobacz jak wlaczyles mi myslenie :) byla taka dyskusja o wszystkich mostach ale nie wprowadzili tego jeszcze , jest jeden most platny czyli nordbrücke (platny w sensie vinietki) a nie specjalnej oplaty przepraszam za pospieszne troche za szybkie i lekko skrzywione informacje szybkie myslenie spowodowane jest tym ze ja kupuje vignette na caly rok i temat umiera pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
liloom Re: mosty w Wiedniu tez platne 25.05.05, 11:03 wprowadzili tralalumpku, zobacz sobie: www.oeamtc.at/netautor/pages/resshp/anwendg/1056862.html jednym slowem trzeba miec wszedzie winietke i kuniec wyjatki (niestety mam tylko po niemiecku) A 6 Nordost-Autobahn im Abschnitt von der Landstraße B 50a bis zur Staatsgrenze bei Kittsee (im Bau). S 2 Wiener Nordrand-Schnellstraße im Abschnitt Wien (Hirschstetten/A 23 – Wagramer Straße) S 5 Stockerauer-Schnellstraße im Abschnitt zwischen der Anschlussstelle Kollersdorf und Krems (Landesstraße B 3, Landesstraße B 37) jednym slowem jak ktos jedzie bez winietki to moze liczyc tylko na szczescie Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: mosty w Wiedniu tez platne 25.05.05, 11:57 tak, tylko ze w tym przypadku ausgenommen oznacza : nie podlegajace oplatom pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: mosty w Wiedniu tez platne 25.05.05, 12:55 to tez napisales, sorry Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: mosty w Wiedniu tez platne 25.05.05, 13:02 no to ja was oboje pogodze: klub öamtc twierdzi ze tylko nordbrücke a liloom opiera sie na tymze klubie :) Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: mosty w Wiedniu tez platne 25.05.05, 13:50 pisza tak: * takze na wszystkich autostradach wewnatrz miasta obowiazuje winietka, Nordbrücke miedzy Knoten Nussdorf - zjazd Handelskai oraz Brünnerstrasse, od 1.04.2002 nie zwie sie B227 ale A22 w zwiazku z czym, staje sie czescia Donauufer Autobhn co oznacza obowiazek posiadania winietki mosty wolne od oplat: Brigittenauer Brücke Donaubrücke Krems * stacje benzynowe jak tez miejsca postojowe, znajdujace sie w obrebie ulic podlegajacych obowiazkowi posiadania winietki, zostaly uznane jako platne atustrady nawet wowczas, jesli mozna na nie wjechac z ulic nie podlegajacych obowiazkowi posiadania winietki i tu nastepuja juz wyzej wymienione wyjatki czyzby Austria byla az w tak duzym kryzycie ekonomicznym ? Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: kupic winietke .... 25.05.05, 13:58 poniewaz wyglada mi to na sprawe troche skomplikowana, szczegolnie dla tych mniej znajacych Wieden, proponuje wykupic winietke na 10 dni, koszt 4,30 euro co jest stosunkowo mala suma w porownaniu z ewentualnym mandatem plus koszt winietki tylko ktorej, tej za 4,30 czy tej za 29 euro, pewnie bedzie to zalezalo od humoru policjanta dzieki tralalumpek za zwrocenie na ta "bagatelke" uwagi Odpowiedz Link Zgłoś
ro_bb Re: kupic winietke .... 25.05.05, 15:02 Ale 10 dniowa na samochód kosztuje 7,60... Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: kupic winietke .... 26.05.05, 08:05 nie zmienia to jednak faktu, iz winietka jest zdecydowanie tansza niz mandad plus winietka Odpowiedz Link Zgłoś
liloom Re: kupic winietke .... 26.05.05, 09:29 wlasnie chyba ze ktos lubi ruletke Odpowiedz Link Zgłoś