Dodaj do ulubionych

malta-Comino

IP: *.aster.pl 04.02.06, 18:05
Czy wiecie coś o hotelu na wyspie Comino, jestw ofercie Necermanna pierwszy
raz i panie w biurze nic nie wiedzą. Opinie od zachwytu u Angoli do krytyki u
Niemców. Może ktoś widział osobiście
Obserwuj wątek
    • Gość: tullla1 Re: malta-Comino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 12:10
      Byłam tam jeden dzień... i moim zdaniem jest to wycieczka perfekcyjna własnie na
      jednodniowy pobyt. No chyba, że nie lubisz zwiedzać - bo za dużo zabytkó to
      delikatnie móiać tam nie ma, tylko wygrzewac się na słoneczku. Ja, osboiście,
      wybrałabym Maltę, przepiękna wyspa. Pozdrawiam
      • Gość: marafioti Re: malta-Comino IP: *.pool874.interbusiness.it 23.06.06, 15:32
        kochani planujemy 3 tyg kurs angielskiego na dla naszej rodziny- ja , moj m i
        corka 2 lata. chcielibysmy jechac na malte najlepiej gdzie sa piaszczyste
        plaze. czy pod koniec wrzesnia to dobry pomysl na wyjazd. poleccie cos. czekamy
        na kontakt od tych ktorzy byli, lub zyja na malcie (nie wazny jest cel).

a czy sa na malcie jakies wioski turystyczne lub campingi?

pozdrawiamy.
        mozecie tez pisac na skrzynke

marafioti@gazeta.pl

buziaki papapa
        • Gość: gosc Re: malta-Comino IP: *.chello.pl 07.07.06, 11:03
          sprawdzilam wszystkie szkoly na malcie te kursy to jedna wielka lipa a moge
          dodac ze ucze tego jezyka
    • Gość: jozefa1 Re: malta-Comino IP: *.crowley.pl 10.02.06, 08:39
      Dzięki za info. Czy uważasz, że pobyt na Malcie 2 tygodnie to nie za długo? Czy
      to prawda, że jest straszny tłok i ceny kosmiczne?Myślałam o hotelu na Comino
      ze względu na to, a dojazd z wyspy łódką zajmuje podobno tylko 20 min i jest w
      ramach ceny hotelu.
      • tullla1 Re: malta-Comino 10.02.06, 12:42
        Ja byłam na Malcie 3 tygodnie - z tym, że był to obóz językowy i wyglądało to
        nieco inaczej, ale na 2 tygodnie jeszcze raz z przyjemnością bym się wybrała.
        Dokładne zwiedzenie La Valetty zajęło mi 3 dni - jestem wciąż zauroczona tym
        miejscem, poza tym Mdina, niebieska grota, jeśli masz dzieci to Papaye village,
        megalityczne głazy, wycieczka na Comino i Gozo... Myślę że wyszłoby 7 dni
        odpoczynku, 7 zwiedzania... Ceny są faktycznie z kosmosu - kubek coli ok 8
        złotych, lody algidy np rożek ok 13. Na Malcie jest całe mnóstwo połączeń
        autobusowych - wszędzie można się dostać z łatwością... Ja bym wolała mimo
        wszystko Maltę, ale to moje subiektywne odczucie, może dlatego, że na Comino
        byłam tak króciutko. Bardzo, bardzo polecam w każdym razie ten region na
        wakacje... a skoro tylko 20 min łódką, która jest w cenie a hotel Ci się podoba
        to zdecyduj się na tą wyspepkę Ps.Ja płynęłam na comino ze 2 czy 3 godziny -
        podejrzewam , że miała być to dla nas atrakcja... jednak nie dla mnie:)
      • tullla1 Re: malta-Comino 10.02.06, 14:00
        Aha i co do tłoku to na Comino jest chyba większy... przynajmniej w Blue
        Lagoon... plaża śliczna ale człowiek na człowieku... a cemy to raczej takie sae
        - jeden kraj w końcu...
      • chiara76 Re: malta-Comino 23.06.06, 16:06
        Gość portalu: jozefa1 napisał(a):

> Dzięki za info. Czy uważasz, że pobyt na Malcie 2 tygodnie to nie za długo?
        Czy
        >
        > to prawda, że jest straszny tłok i ceny kosmiczne?Myślałam o hotelu na Comino
        > ze względu na to, a dojazd z wyspy łódką zajmuje podobno tylko 20 min i jest
        w
        > ramach ceny hotelu.

moim zdaniem Malta na 2 tygodnie jest OK (sama byłam w maju i jestem
        zachwycona). Jednak, jak ktoś napisał, na samej wyspie Comino chyba jeden dzien
        wystarczy. Dobre na wycieczkę, ale chyba nie na cały czas pobytu.
      • pchoinsk Re: malta-Comino 10.07.06, 10:34
        Pamiętaj że do 20 minut łódką należy dodać jeszcze około 30-40 minut autobusem
        na dojazd do centrum wyspy.
    • Gość: jolka Re: malta-Comino IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.06, 12:03
      Malta przepiękna ale Comino tylko na jeden dzień, wyobraź sobie 2 tygodnie na
      malutkiej skalistej wysepce, gdie największą atrakcją jest ogladanie
      przypływających tłumnie turystów. Wszyscy tłoczą sie na malutkiej plaży i
      zachwycają kolorem wody, jeden dzień wystarczy. Co będziesz robić wieczorami?
      Połączenie Malta Comino to rejsy wycieczkowe. Jeżeli wakacje to jedynie basen i
      plaża mjejsce urokliwe, ale wylegiwać sie na basenie mozna wszędzie a Malta jest
      na to za piękna Jola

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka