Gość: jozefa1 IP: *.aster.pl 04.02.06, 18:05 Czy wiecie coś o hotelu na wyspie Comino, jestw ofercie Necermanna pierwszy raz i panie w biurze nic nie wiedzą. Opinie od zachwytu u Angoli do krytyki u Niemców. Może ktoś widział osobiście Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tullla1 Re: malta-Comino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 12:10 Byłam tam jeden dzień... i moim zdaniem jest to wycieczka perfekcyjna własnie na jednodniowy pobyt. No chyba, że nie lubisz zwiedzać - bo za dużo zabytkó to delikatnie móiać tam nie ma, tylko wygrzewac się na słoneczku. Ja, osboiście, wybrałabym Maltę, przepiękna wyspa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marafioti Re: malta-Comino IP: *.pool874.interbusiness.it 23.06.06, 15:32 kochani planujemy 3 tyg kurs angielskiego na dla naszej rodziny- ja , moj m i corka 2 lata. chcielibysmy jechac na malte najlepiej gdzie sa piaszczyste plaze. czy pod koniec wrzesnia to dobry pomysl na wyjazd. poleccie cos. czekamy na kontakt od tych ktorzy byli, lub zyja na malcie (nie wazny jest cel). a czy sa na malcie jakies wioski turystyczne lub campingi? pozdrawiamy. mozecie tez pisac na skrzynke marafioti@gazeta.pl buziaki papapa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: malta-Comino IP: *.chello.pl 07.07.06, 11:03 sprawdzilam wszystkie szkoly na malcie te kursy to jedna wielka lipa a moge dodac ze ucze tego jezyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozefa1 Re: malta-Comino IP: *.crowley.pl 10.02.06, 08:39 Dzięki za info. Czy uważasz, że pobyt na Malcie 2 tygodnie to nie za długo? Czy to prawda, że jest straszny tłok i ceny kosmiczne?Myślałam o hotelu na Comino ze względu na to, a dojazd z wyspy łódką zajmuje podobno tylko 20 min i jest w ramach ceny hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
tullla1 Re: malta-Comino 10.02.06, 12:42 Ja byłam na Malcie 3 tygodnie - z tym, że był to obóz językowy i wyglądało to nieco inaczej, ale na 2 tygodnie jeszcze raz z przyjemnością bym się wybrała. Dokładne zwiedzenie La Valetty zajęło mi 3 dni - jestem wciąż zauroczona tym miejscem, poza tym Mdina, niebieska grota, jeśli masz dzieci to Papaye village, megalityczne głazy, wycieczka na Comino i Gozo... Myślę że wyszłoby 7 dni odpoczynku, 7 zwiedzania... Ceny są faktycznie z kosmosu - kubek coli ok 8 złotych, lody algidy np rożek ok 13. Na Malcie jest całe mnóstwo połączeń autobusowych - wszędzie można się dostać z łatwością... Ja bym wolała mimo wszystko Maltę, ale to moje subiektywne odczucie, może dlatego, że na Comino byłam tak króciutko. Bardzo, bardzo polecam w każdym razie ten region na wakacje... a skoro tylko 20 min łódką, która jest w cenie a hotel Ci się podoba to zdecyduj się na tą wyspepkę Ps.Ja płynęłam na comino ze 2 czy 3 godziny - podejrzewam , że miała być to dla nas atrakcja... jednak nie dla mnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
tullla1 Re: malta-Comino 10.02.06, 14:00 Aha i co do tłoku to na Comino jest chyba większy... przynajmniej w Blue Lagoon... plaża śliczna ale człowiek na człowieku... a cemy to raczej takie sae - jeden kraj w końcu... Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: malta-Comino 23.06.06, 16:06 Gość portalu: jozefa1 napisał(a): > Dzięki za info. Czy uważasz, że pobyt na Malcie 2 tygodnie to nie za długo? Czy > > to prawda, że jest straszny tłok i ceny kosmiczne?Myślałam o hotelu na Comino > ze względu na to, a dojazd z wyspy łódką zajmuje podobno tylko 20 min i jest w > ramach ceny hotelu. moim zdaniem Malta na 2 tygodnie jest OK (sama byłam w maju i jestem zachwycona). Jednak, jak ktoś napisał, na samej wyspie Comino chyba jeden dzien wystarczy. Dobre na wycieczkę, ale chyba nie na cały czas pobytu. Odpowiedz Link Zgłoś
pchoinsk Re: malta-Comino 10.07.06, 10:34 Pamiętaj że do 20 minut łódką należy dodać jeszcze około 30-40 minut autobusem na dojazd do centrum wyspy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: malta-Comino IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.06, 12:03 Malta przepiękna ale Comino tylko na jeden dzień, wyobraź sobie 2 tygodnie na malutkiej skalistej wysepce, gdie największą atrakcją jest ogladanie przypływających tłumnie turystów. Wszyscy tłoczą sie na malutkiej plaży i zachwycają kolorem wody, jeden dzień wystarczy. Co będziesz robić wieczorami? Połączenie Malta Comino to rejsy wycieczkowe. Jeżeli wakacje to jedynie basen i plaża mjejsce urokliwe, ale wylegiwać sie na basenie mozna wszędzie a Malta jest na to za piękna Jola Odpowiedz Link Zgłoś