Gość: zanunia IP: *.teleaudio.pl 12.04.07, 11:26 Witam, Mam pytanko do wszystkich, którzy odwiedzili ten park rozrywki o ich wrażenia? Wybieram się na majówkę i zaczynam bać się o moje serduszko :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aga Re: Heide Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 20:15 hejka myśmy z rodziną byli tam w zeszłym roku w Soltau w heide Parku było bosko i nie masz co się bać o seduszko nawet powiem więcej jest tak cudownie że wrócisz bardziej wypoczeta niż przyjedziesz tam, są super kolejki, zajefajny rolercoster no i najwieksza na świecie drewniana kolejka górska.mysmy " zaliczyli" z mężem wszystko co się dało a było tego dużo. super jest zjazd w pontonach 4-8 osobowych na sztucznej rzece pośród zrobionych wodospadów oraz zjazd łódką po wodzie bawiliśmy się przednio.są tam rózne rozrywki dla dziecki tak bym powiedziała od 2-3 lat aż do ......100?? super jest delfinarium. najważniejsze jest to że płacisz tylko raz przy wejściu a potem kozystasz już ze wszystkiego za darmo i ile razy chcesz . jedzonko możesz zabrać ze sobą nikt ci nic nie powie ,jest tam wiele ławeczek gdzie możesz swobodnie usiąćć i zjeść ,można nawet przy wejściu wypozyczyć takie małe wóżeczki w których ludzie wozili turystyczne lodówki i prowiant. jeśli jedziesz autem to dolicz koszt ok.4 euro za parking na miejscu no i oczywiście wejściówka na jeden dzień 27 euro na dwa dni 42 od osoby. myśmy byli na dwa dni z noclegiem na niedalekim świtnym campingu- jest on spacerkiem jakieś 800m czyli 15 min. drogi od heide parku bo na ich terenie są też domki ale bardzo drogo jak pamiętam to 60 euro za dobę a nas namiot wynióśł ok30 za dobę na 4 osoby. jesli chcesz zdięcia to ci mogę parę podesłać na meila poza tym jest super i żałuję że nie ma u nas w Polsce czegoś takiego z miłą chęcią bym tam wróciła ponownie najważniejsze jest to żebys miała pogodę bo tak jak napisałam niektóre atrakcje są wodne i wychodzisz "troszkę "zmoczona więc wskazane byłoby żebyś szybko wyschła .Myśmy byli w połowie lipca i pogoda była suuuuper Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zanunia Re: Heide Park IP: *.teleaudio.pl 13.04.07, 09:10 Dzieki za odpowiedź ( zanunia@o2.pl ) oczywiście czekam na fotki :) Uspokoiłaś mnie troszkę - kiedyś nie bałam się niczego a z wiekiem zaczynam wszystko analizować :) My wykupiliśmy nocleg własnie na tym Camp-ie w HeideParku tylko dlatego że mozna bylo załatwić to przez polskie biuro podróży...A jak droga i ile mniej więcej jechaliście ( My jedziemy z Warszawy )? Szczeże przyznam że podrózy też troszke się boję :) Pozdrawiam i czekam na foteczki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Heide Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 19:09 mysmy jechali z Zielonej Góry równe 5 godz. z domku mieliśmy ok.510 km. ,najgorzej jest do granicy( wiadomo nasz drogi) a potem pod sam Soltau praktycznie mkniesz autostradą , droga jest bardzo dobrze oznaczona , dwa razy jak pamiętam(chyba) trzeba zjechać z jednej autostrady na drugą i do samego heide parku prościutko zasuwasz .jak coś będziesz jeszcze chciała to służę pomocą . co do tego kampu to nie wiem czy wiesz ale musicie wykupić dodatkowo śniadanie chyba za 4 euro od osoby . zdięcia wysyłam na meila aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Heide Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 19:21 www.heide-park.pl polecam tę stronkę ale pewnie ją już widziałaś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fin Re: Heide Park IP: *.bartpl.com 21.04.07, 20:56 byłem, polecam, obowiązkowo przejeżdzka na Collososie :D robi wrażenie, fajna jest tez kolejka krzesełkowa i wieża, mozna przyjemnie spedzic dzień Odpowiedz Link Zgłoś