Dodaj do ulubionych

Sigma Travel

IP: 212.160.145.* 07.08.03, 13:03
Czy ktos był z nimi na Sycylii albo gdziekolwiek? Czy mozna im zaufać?
Obserwuj wątek
    • miriam_73 Re: Sigma Travel 07.08.03, 13:41
      Na Sycyli nie byłam , ale byłam w Izraelu, Egipcie i w ub. r. w Grecji (objazd
      plus pobyt na Santorini)-to w ostatnich latach, zaś dawniej w Austrii i we
      Włoszech. Izrael mi podpadł, ale to była wina pilota (hotele i jedzenie były
      OK), natomiast z Egiptu byłam bardzo zadowolona, z Grecji w sumie również (małe
      zastrzeżenia tu i ówdzie). Zarówno jeśli chodzi o warunki jak i realizację. To
      co ważne, trzeba w Sigmie zawsze DOKŁADNIE przeczytać umowę i program, dlatego,
      że zazwyczaj jest tak, że na miejscu trzeba przeznaczyć określoną w progamie
      kwotę na wstępy, przewodników miejscowych itp. Ludzie tego nie czytają, a potem
      są pretencje typu "tanio czyli drogo". Na tyle na ile znam to biuro i jego
      właścicieli to mozna być spokojnym.
    • Gość: M. Re: Sigma Travel IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.03, 17:35
      Byłam w zeszłym roku z Sigmą we Francji i krótko mówiąc tak nieudanych wakacji
      jeszcze nigdy nie miałam. Wcześniej wiele dobrego słyszałam o tym biurze, ale
      widać ci, którzy je tak dobrze oceniali nie miali wątpliwej przyjemności
      trafienia na tą pilotkę. Być może gdyby pilot bardziej dbał o wszystko nie
      dochodziłoby do takich sytuacji. Np. na jednym noclegu (podobno awaryjnym)
      zamiast pokoju z łazienką - jedna łazienka dla dwóch pokoi, i to w dodatku
      brak wody w WC - do spuszczania wody dostaliśmy wiaderko i dobrą radę żeby
      wodę nosić sobei z umywalki.

Inny nocleg - brak światła w łazience, w brodziku stoi woda. Jest godzina 23,
      po całym dniu zwiedzania w upale marzy nam się kąpiel. Idę więc do recepcji i
      zgłaszam usterki pilotce. Zaraz ma ktoś przyjść. Ok. 24 idę jeszcze raz -
      recepcja zamknięta, nie wiadomo w którym pokoju jest szanowna pani pilot.
      Następnego dnia okazuje się, że usterki nie da się usunąć i - znów po całym
      dniu zwiedzania - musimy się przeprowadzać.

I takie sytuacje można długo mnożyć. Ktoś zgłasza fakt zniknięcia czegoś z
      pokoju - pilotka zwraca uwagę, owszem, ale nie obsłudze hotelu, ale własnie
      tej osobie, której coś zginęło ("czego pani jest taka nerwowa"). Szczytem
      wszystkiego było nazwanie klienta "jeleniem".

Generalnie - jeżeli chcesz mieć zmarnowane wakacje - Sigma Travel raczej Cię
      nie zawiedzie.
    • Gość: W6 Re: Sigma Travel IP: *.pl / 192.168.5.* 07.08.03, 18:28
      Gość portalu: She napisał(a):

> Czy ktos był z nimi na Sycylii albo gdziekolwiek? Czy mozna im zaufać?

W 2 polowe czerwca bylem z Sigmą na wycieczce objazdowej w Portugalii i Maroko.
      Powiem jedno.. wszystko dopiete na ostatni guzik!! Nie mam pojęcia czy to
      sprawa rewelacyjnej przewodniczki pani Joli, która potrafiła o nas zadbac czy
      firma jest naprawde ok.:)
      Kilka z osób "mojej" wycieczki byla z Sigmą juz pare razy i rowniez bardzo
      sobie chwaliło organizacje. A co do dodatkowych wydatków związanych z wejsciem
      do muzeum itp. to jest to w programie wyraznie napisane ok 30 $. Chyba, ze w
      wolnym czasie znajdzie sie pare osob chetnych na dodatkowe wycieczki poza
      programowe musisz liczyc sie z dodatkowa kasą.
      Z mojej strony firma godna polecenia i napewno z nimi spedze jeszcze wakacje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka