wybredna1982 17.02.10, 17:21 Jak w temacie. Proszę o opinie ... :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wybredna1982 Re: fuerteventura czy lanzarote, kto był ? kto pom 17.02.10, 17:39 Pomóżcie proszę :) Jedziemy we 2, podróż poślubna :) Planujemy urlop sierpień - wrzesień, co z pogodą ? będzie ok ? Czy to prawda,że na F. są piękne plaże ? czy to prawda,że strasznie wieje wiatr, który wręcz uniemożliwia leżenie na plaży ? Czy to prawda,że nie ma co zwiedzać i nie ma zieleni ? Czy L. ma ciemne plaże ? Czy są gdzieś takie bialutkie jak na F. ? Jak jedzenie na wyspach kanaryjskich ? No i ostatnie: ile trzeba mieć pieniążków,żeby godnie;) i milo wypocząć ? pozdrawiam serdecznie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: fuerteventura czy lanzarote, kto był ? kto po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.10, 19:17 Zadaj sobie trochę trudu i poszperaj na forum Wyspy Kanaryjskie, znajdziesz odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: fuerteventura czy lanzarote, kto był ? kto po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.10, 20:46 Bardzo dziękuję za pomoc Maju ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: fuerteventura czy lanzarote, kto był ? kto po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 10:22 LANZAROTE - urocza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Re: fuerteventura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 22:31 Fuerta jest piekna i urocza krajobrazowo. Przepiekne plaze! Lanzarote wulkaniczne i być moze troche bardziej interesujace pod wzgledem zwiedzania. Ale mnie sie bardziej podobala Fuerta jest chodzi o wypoczynek. Na druga wyspe mozna sobie w prosty sposob poplynac i zobaczyc to co jest warte obejrzenia.POLECAM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scenic Re: fuerteventura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.10, 22:45 Optymalna jest wycieszka z fuerty na lanzarotte. Jeśli podróż poślubna to polecam hotel Rio Calma w Costa Calma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WYBREDNA1982 Re: fuerteventura IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.05.10, 11:36 Dziękuję za opinie. naprawdę Hotel Rio Calma Costa Calma jest taki boski ? Spodobal mi się :) Plaża też jest ładna ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: fuerteventura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.10, 17:41 Hotel OK, w końcu to 5* :) jednak przy nim nie ma plaży. Jest położony na skale i do piaszczystej plaży trzeba kawałek dojść, im dalej na południe tym plaża jest coraz ładniejsza. Mieszkałam w Taro Beach i z tego hotelu wychodziło się prosto na plażę. Jeszcze lepszy wydał mi się Melia Gorriones tylko jest już sporo droższy ale plażę ma cudną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the door wspaniale i z tlumaczem w cenie! IP: *.Red-80-59-66.staticIP.rima-tde.net 16.03.10, 12:19 ktoregos razu pojechalam na 7 dniowa wycieczke i dzisiaj jestem jej wiernym mieszkañcem zakochalam sie w tej wyspie .jaki kolwiek miesac jest wspaniale jesli chcesz zwiedzic wszystkie piekne miejsca i miec spokojna glowe i rozkoszowac sie wszystkim znam tu na miejscu biuro ktore to wszystko organizuje nawet cie odbiora z lotniska itp ceny sa niskie bo jest na miejscu i niema posrednikow jesli potrzebujesz tlumacza niema problemu wszystko dostaniesz na tej stronie www.fuerteventura-excursiones.com i pod tym adresem reservas@fuerteventura-excursiones.com popros o tlumacza pytaj o co chcesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adela Re: fuerteventura czy lanzarote, kto był ? kto po IP: *.mofnet.gov.pl 08.05.13, 11:09 Plaże na Fuercie są koloru żółtego (piasek z Sahary), czasem czarne, a na pewno nie bialutkie jak na Karaibach, natomiast Lanzarite już tylko lawa - czyli ciemne. Krajobrazy księżycowe, mało zieleni. Wiatr na Fuercie jak nad Bałtykiem, całkiem znośny, ew.porywa kapelusze z głów;). Zresztą przy hotelach zazwyczaj są osłonięte tarasy-solaria, więc zawsze można się tam schronić. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: fuerteventura czy lanzarote, kto był ? kto po 20.02.10, 22:28 Byłam na obu wyspach. Po tygodniu na kazdej. Byl to wyjazd łączony z Itaki.. Bardzo milo wspominam. Wyspy są bardzo ładne, kazda inna. Lanzarote bardziej wulkaniczna a Fuerteventura bardziej pustynna. Bylismy w pierwszej polowie wrzesnia... pogoda super... bylo bardzo cieplo. W hotelach mielismy all. Za duzo kasy nie stracilismy bo nie bylo na co... Mozna wynając auto i w dwa dni objechac cale wyspy. My korzystalismy z wycieczek fakultatywnych i tez objechalismy wyspy dookola:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi73 Re: fuerteventura czy lanzarote, kto był ? kto po IP: 94.75.124.* 21.02.10, 16:25 Czesc, bylismy rok temu z zona na Lanzarote. Wypozyczylismy auto na 4 dni, objechalismy L i potem promem na F ktora tez prawie w calosci objechalismy. Wiec kilka moich uwag: 1. Zalezy jak lubicie spedzac urlop - czy tak jak my zwiedzajac - przyrode, historyczne miejsca czy po prostu piekne widokowo czy tez stacjonarnie. 2. Czy cenicie bardziej luksus i rzadko bedziecie wyjezdzac? Jesli chodzi o L to jest dosc niesamowita - bardzo mloda, wulkaniczne i ..mala. Mozna ja dokladnie objechac w 3 dni. Jest bardzo czysta, zadbana. Obejrzyl film Almodovara - przerwane objecia - jest tam sporo scen z tej wyspy. Polecam wycieczke do Parku Narodowego Timanfaya aby obejrzec wulkaniczne piekno wyspu. I obowiazkowo El Golfo. Z miejscowosci najladniejsza jest chyba Playa Blanca - ladne promenady, ladne widoki na F. Na L masz piaszczyste plaze lub wulkaniczne prawie w kazdej miejscowosci - nawet jak naturalnie sa wulkaniczne to sztucznie zwiezli piasek wiec masz komfort anyway :-) My mieszkalismy w Costa teguise - spokojniejsze miejsce ktore bardzo milo wspominamy. L generalnie jest bardziej surowa i ciekawa ze wzgledu na przyrode - wulkany. Jesli chodzi o F - ma duzo plaz, szczegolnie na polnocy piekne piaszczyste plaze - wydmy jak w Algierii. Charakter wyspy bardziej gorzysty i bardziej...wiejski. Pokryte lakami gory, ladne widoczki- sielankowo. Duzo miejsc jak w zapomnianych regionach poludniowo zachodniej Hiszpanii. Poludnie jest ciekawsze pod wzgledem turystycznym - wiecej plaz,troche gorek, lepsze hotele np na Costa Calma Moim zdaniem na podroz poslubna wezcie przede wszystkim piekny hotel - ktos wspomnial Costa Calma lub Rio2Calma bo to na pewno poprawi wspomnienia z wyjazdu. Poza tym samochod i zwiedzanie...To na tyle nieduze wyspy ze mozecie sami regulowac ilosc atrakcji. A do ladnego hotelu zawsze milo wrocic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: fuerteventura czy lanzarote, kto był ? kto po IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.10, 13:18 Zdecydowanie Fuerteventura ,wczoraj wróciliśmy i jesteśmy bardzo zadowoleni,piękna pogoda wiatr nie był straszny a hotel Rio Calma fantastyczny,zdecydowanie polecam na taką podróż.Na Lanzarote pojechaliśmy na wycieczkę objazdową i to wystarczy by poznać tę całkiem inną wyspę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Lanzarotte IP: 87.204.108.* 04.04.10, 11:58 Na Lanzarote masz bardziej kameralnie i intymnie. Wyspa zapewni wam niezapomniane wrażenia Polecam ten hotelik: Rio Playa Blanca ----- Last minute i nie tylko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Haneczka40tka Re: Lanzarotte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.10, 12:20 I jak zawsze... ile osób tyle opinii:) Dla mnie absolutnie Lanzarote na pierwszym miejscu (nie surfuję i nie lubię leżec godzinami na plazy) Wiele pieknych miejsc do obejrzenia, konsekwencja w architekturze i stylu całej wyspy, dzięki Cezaremu Manrigue niesamowity charakter ma ta wyspa, wspaniale przygotowane miejsca turystyczne, krajobrazowe, widokowe... Na Fuerte tego zdecydowanie nie znajdziesz, dla mnia tam jest totalny bajzel w architekturze i charakterze... Ale jeslu lubisz wielogodzinne leżenie na plaży, łażenie po knajpkach, surfing i lenistwo to i na Fuerte będziesz zadowolona. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oluśka Re: Lanzarotte IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.10, 13:47 Też na Lanzarote bezapelacyjnie polecam. Zakochałam się w tej wyspie. Jadę tam po raz trzeci ale dopiero w październiku. Odpowiedz Link Zgłoś
asiaaab Re: fuerteventura czy lanzarote, kto był ? kto po 06.05.10, 10:23 Byłam na Fuerteventura. Zwiedziłam wyspę samochodem. Naprawdę warto:) Na jeden dzień wybrałam się na wycieczkę fakultatywną na Lanzarote. Piękna wyspa. Wystarczył jeden dzień na zobaczenie całej wyspy. www.qtravel.plwww.qtravel.pl/wyniki?query=Fuerteventura Odpowiedz Link Zgłoś
wybredna1982 Re: fuerteventura czy lanzarote, kto był ? kto po 06.05.10, 12:01 I która wyspa CI się bardziej podobała ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: fuerteventura czy lanzarote, kto był ? kto po IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.10, 16:17 Ja byłam na obu wyspach i zdecydowanie Lanzarote polecam. Hotelik Mansion Nazaret wiele już osób polecało. Wszędzie blisko i nie ma koszmarnego natłoku turystów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: fuerteventura czy lanzarote, kto był ? kto po IP: *.neti.gsm.pl 24.05.10, 16:16 Witam. 22.05.2010 wróciliśmy z Lanzarote właśnie z tego hoteliku,tylko że płaciliśmy 1369zł za osobę tydzień HB.Polecam super kameralny hotelik,byliśmy z Itaką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marko Re: fuerteventura czy lanzarote, kto był ? kto po IP: *.ists.pl 24.06.13, 00:02 Czerwiec 2013r. - Powrót z Lanzarote - oferta Last Minute z Itaki Hotel Cay Beach Sun w Playa Blanca- ciekawy z dobrym jedzeniem - miłą obsługą - opcja All Inclusive. Leżaków nie brakowało, podczas jednego dnia deszczowego (tak tak) można korzystać w hotelu z basenu i jacuzzi pod dachem Lanzarote to spokojna wyspa z ciekawym krajobrazem wulkanicznym - czujesz się jak na Marsie albo księżycu, nie ma dużo zieleni -mnóstwo wody idzie na ich podlewanie a jeśli plaże to w Playa Blanca. Playa Dorada trochę zatłoczona ale ok i przepiękna promenada ze sklepami i knajpkami - spacer około godzinny... Warto kupić oryginalne perfumy taniej o 40% niż w Polsce i Europie!! Zakochałem się w plażach Papagayo. Są Trochę daleko od hotelu ale warto (zobaczcie zdjęcia)! i mimo że wiatry na Lanzarote czasem przeszkadzają a fale oceanu są wzburzone to przeżycia niezapomniane..... Do tego podróż do Parku Timanfaya i przejazd przez wulkany na długo zapada w pamięć. Można w Playa Blanca wejść na krater jednego z 300 wulkanów na wyspie! Odpowiedz Link Zgłoś
readyforboarding Re: fuerteventura czy lanzarote, kto był ? kto po 03.12.16, 20:38 A czemu nie można łączyć? Promy pływają często, rejs trwa około 30 minut. Jeśli jesteś tydzień, spokojnie można na jeden/dwa dni przepłynąć na drugą. Jeśli dwa, to jeden na Fuercie, drugi na Lanzarote :) Polecam nasz poradnik o Wyspach Kanaryjskich: www.readyforboarding.pl/wskazowki-praktyczne/ktora-wyspe-kanaryjska-wybrac-i-czym-sie-roznia.html Odpowiedz Link Zgłoś
readyforboarding Re: fuerteventura czy lanzarote, kto był ? kto po 03.12.16, 20:39 A czemu nie można łączyć? Promy pływają często, rejs trwa około 30 minut. Jeśli jesteś tydzień, spokojnie można na jeden/dwa dni przepłynąć na drugą. Jeśli dwa, to jeden na Fuercie, drugi na Lanzarote :) Polecam nasz poradnik o Wyspach Kanaryjskich: www.readyforboarding.pl/wskazowki-praktyczne/ktora-wyspe-kanaryjska-wybrac-i-czym-sie-roznia.html Odpowiedz Link Zgłoś
she_5 Re: fuerteventura czy lanzarote, kto był ? kto po 29.12.16, 19:47 Piękniejsza od Kanarów jest Madera Odpowiedz Link Zgłoś