Dodaj do ulubionych

Maroko z Logosturem objazdówka

IP: *.rzeszow.mm.pl 23.02.10, 17:14
Szukam świeższych opinii niż te sprzed wielu lat. Dowiedziałam się, że nie ma
lotu bezpośredniego tylko z przesiadką na jakimś lotnisku europejskim. A może
wyjazd z kim innym?
Ale nie interesuje mnie 7+7 tylko max. 2 dni wypoczynku, zwiedzanie i wyjazd
na 2 tygodnie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Nubijska Re: Maroko z Logosturem objazdówka IP: 83.151.36.* 23.02.10, 22:45
      Baaaaaardzo dobra wycieczka, bogaty program, wszystko dopięte na
      ostatni guzik. Byłam we wrześniu 2008. Lot wyglądał wtedy tak:
      Warszawa - Rzym - Casablanca (AlItalia). Przesiadka w Rzymie nie
      była w żaden sposób uciążliwa. Bardzo polecam LogosTour i Maroko,
      ale tylko całe, czyli z Atlasem Średnim i Wysokim, Zagorą, Erfoud,
      Ouarzazatem, Ergiem Chebbi, itd. a nie same Cesarskie Miasta. Jeśli
      zawiodła Cię Itaka (bo to Ty byłaś z Panią Beatą w Turcji, prawda?),
      przeniesienie się na półkę pod tytułem LogosTour to bardzo dobre
      posunięcie :)
      • Gość: ines Re: Maroko z Logosturem objazdówka IP: *.rzeszow.mm.pl 23.02.10, 23:05
        O Itace na tej trasie nawet nie myślę, choć cenię to biuro za wycieczki włoskie
        i francuskie.
        Inna sprawa, że nie jestem z Warszawy i ten lot z przesiadkami skoro można bez
        przesiadek zastanowił mnie.
        Maroko liznęłam, byłam w Ceucie i Tangerze.
        A jak udała się wyprawa turecka?
        • Gość: Nubijska Re: Maroko z Logosturem objazdówka IP: *.client.duna.pl 24.02.10, 08:44
          W Poszukiwaniu Zaginionej Arki udało się bardzo, ale my nie
          podróżowaliśmy z Panią Beatą... Mijaliśmy się na trasie z jej grupą
          i faktycznie miny mieli nienajlepsze. Nam wycieczka udała się nawet
          bardziej niż bardzo :)podobnie jak pilot i przewodnik turecki. trasa
          cudna, bardzo dobre hotele, bardzo fajna grupa i zwiedzanie bez
          niepotrzebnego pośpiechu.
          • Gość: ines Re: Maroko z Logosturem objazdówka IP: *.rzeszow.mm.pl 24.02.10, 16:21
            Pilotka zaczęła się zmieniać na lepsze pod koniec wyjazdu. Jedyne minusy tej
            wycieczki wynikały z jej pracy(i przewodnika tureckiego), bo trasa, hotele,
            wyżywienie rewelacyjne były. Do dziś jak wspomnę gonitwę po Mardin to jestem
            trochę zła. To była jedna objazdówka, na której wracało się często o 17 do
            hotelu. Ta pilotka chyba należy do grupy "zepsutych byciem rezydentem".
    • Gość: Sahara Re: Maroko z Logosturem objazdówka IP: 217.149.244.* 24.02.10, 12:27
      byłam w listopadzie 2009 i bardzo polecam... przesiadka była w Paryżu, ale
      ponieważ obydwa loty są dość krótkie, nie stanowiło to żadnego problemu...
      program niezwykle bogaty, a sama wycieczka zorganizowana na wysokim poziomie i
      doskonale zrealizowana, także dzięki pilotowi, Pani Agnieszce... z Logostourem
      jeżdżę od kilku lat i nigdy nie miałam na co narzekać :-)
      • Gość: ines Re: Maroko z Logosturem objazdówka IP: *.rzeszow.mm.pl 24.02.10, 16:24
        Ale tak czy owak 2 loty to nie to samo co jeden bezpośredni. Czyli czeka mnie
        cały dzień w podróży, bo jeszcze 5 godzin dojazdu do Warszawy.Ciekawe dlaczego
        przynajmniej w sezonie nie dogadają się z jakimś biurem, które wynajmuje czartery?
        • Gość: Sahara Re: Maroko z Logosturem objazdówka IP: *.aster.pl 24.02.10, 18:51
          dlatego, że Logostour z zasady nie korzysta z czarterów...
          • Gość: ines Re: Maroko z Logosturem objazdówka IP: *.rzeszow.mm.pl 24.02.10, 20:32
            No trudno. To tłumaczy dość wysoką cenę wycieczki. Opinie jak widzę są
            niezmiennie dobre. Świetnie też oceniali tę wycieczkę moi znajomi(byli w 2007).
            Mam nadzieję,że będę mieć szczęście do pilota, bo tak samo było z wycieczką w
            poszukiwaniu zaginionej arki Itaki. Znajomi i forumowicze byli zachwyceni, a ja
            jednak 1 raz zawiodłam się trochę na Itace.
            • Gość: ines Re: Maroko z Logosturem objazdówka IP: *.rzeszow.mm.pl 12.03.10, 16:40
              I jeszcze pytanie o termin lipcowy lub sierpniowy. Bardzo ciężko znieść temperatury?
              • Gość: Krysia Re: Maroko z Logosturem objazdówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 22:51
                Wiem, że nie na temat, skoro pytasz o lato, ale ja byłam w majowy
                weekend i to był strzał w dziesiątkę: temperatura w sam raz, zieleń
                i kwiaty kontrastujące z glinianą zabudową i rudawą ziemią. Myślę,
                że kiedy zieleń zostanie spalona przez słońce i będzie tylko bązowo-
                rudo może już nie być tak pięknie. A najpiekniej było w
                Antyatlasie...
                • Gość: ines Re: Maroko z Logosturem objazdówka IP: *.rzeszow.mm.pl 17.03.10, 19:41
                  Wiem,że lepiej byłoby wiosną, ale nie mogę na początku maja jechać aż na
                  tyle(mam "tylko- aż" 6 dni wolnego).
    • Gość: oro11 Re: Maroko z Logosturem objazdówka IP: *.171.243.42.static.crowley.pl 16.03.10, 21:12
      Ja bylem w Maroku z Logostourem w październiku. Polecam bardzo,
      szczególnie część "krajoznawczą" - tzn nie miasta, choć też mają
      swój urok.
      Lipiec czy sierpień są bardzo gorące. powiem tylko że w październiku
      w niektorych miejscach bylo 40 st w cieniu.
      Ale ogólnie wycieczka świetna
      Przesiadka w Paryżu, ale dość krótkie oczekiwanie
      • Gość: ines Re: Maroko z Logosturem objazdówka IP: *.rzeszow.mm.pl 17.03.10, 19:45
        Gość portalu: oro11 napisał(a):

> Ja bylem w Maroku z Logostourem w październiku. Polecam bardzo,
        > szczególnie część "krajoznawczą" - tzn nie miasta, choć też mają
        > swój urok.

Ja do tej pory preferowałam miasta i miasteczka, wytwory kultury , ale ciekawi
        mnie głąb Maroka.
        Dziękuję wszystkim Wam za wpisy i proszę o jeszcze. Może jakieś praktyczne uwagi?
    • Gość: ines Re: Maroko z Logosturem objazdówka IP: *.rzeszow.mm.pl 03.05.10, 15:40
      Mam jeszcze pytanie co do liczebności grup. No i poproszę o jakieś wskazówki
      praktyczne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka