id.kulka 28.04.10, 13:50 Moi drodzy, pytanie z "drugiej ręki" :-) Czy moglibyście mi polecić jakiś fajny hotel w Wiedniu, ** lub ***, w centrum, ewentualnie blisko centrum, ewentualnie z łatwym dojazdem do centrum :-)) Pozdrawiam :-)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bluemar Re: Wiedeń - hotel 28.04.10, 18:26 W centrum to jest drogo ,nie wiem jaki masz budżet. Ja spałam w takim hotelu Alpha na tyłach ratusza-nie mam namiarów bo nie zajmuję się organizacją i raczej nie gromadzę - dla przeciętnej grupy to i tak chyba zbyt drogo. Spróbuj- taniej wyjdzie- na dojazd z Bratysławy lub Czech. Bo jak spać pod Wiedniem ale w Austrii i dojeżdżać to na to samo wychodzi.Od np Bratysławy masz dobry dojazd-z Czech jest trochę zamieszania -robią autostradę ale też nie najgorzej. Chyba ,że przy autostradzie ale co wtedy zrobisz z grupą wieczorem? Odpowiedz Link Zgłoś
smerv Re: Wiedeń - hotel 28.04.10, 22:55 Jest jeszcze wariant ze spaniem na Węgrzech, może mało popularny, ale wart propagowania - Mosonmagyarovar, na nazwie miejscowości można sobie język złamać, ale do Wiednia jest 80 km autostradą, a hotel można dostać po 15 euro od duszyczki. Odległość porównywalna z Bratysławą, a dojazd o niebo lepszy, nie trzeba się przebijać przez miasto. A jeśli ktoś jeszcze trafi na Senec, myśląc, że to Bratysława, to w ogóle prze.... Jest jeszcze Hegyeshalom, ale nie znam tam bazy noclegowej. No i Fertod, o czym pisałem przy okazji roku Józefa Haydna. Ale droga gorsza i 100 km do Wiednia Odpowiedz Link Zgłoś
justynaciupa Re: Wiedeń - hotel 29.04.10, 15:39 www.hotel-admiral-wien.at/admiral/de/virtual-tour.php www.terminus.at/hotel-terminus/index.php?lang=de www.stalehner.at/hotel-stalehner/de/index.php?cid=19 www.lenas-hotel.at/ Odpowiedz Link Zgłoś
bluemar Re: Wiedeń - hotel 29.04.10, 16:05 Admirał ma dobre położenie tylko jest problem z "wypakowaniem grupy" i pokoje są mocno zróżnicowane (z wc i bez a w niektórych masz kabinę prysznicową ... w pokoju)-grupa może mieć pretensje i nie ma restauracji-jedynie śniadania;to jest ten sam właściciel co Stalehner-ten drugi hotel jest lepszy tylko dalej od centrum. Nie lubię tych hoteli. Hoteli Terminus i Lenas nie znam. A może spróbuj w tym nowym hostelu -ja nie byłam ale słyszałam,że jest ok : www.alibihostel.com/prices.htm Odpowiedz Link Zgłoś
id.kulka Re: Wiedeń - hotel 29.04.10, 18:10 Dziękuję za odpowiedzi serdecznie! Przekażę zainteresowanej, pozdrawiam serdecznie i życze udanej majówki:-))) Odpowiedz Link Zgłoś