st.ives 18.05.10, 15:56 Podzielcie się wiedzą (doświadczeniem) na co powinnam zwrócić uwagę przy zakupie nawigacji. Wiem, że na pewno na mapy...:) Z góry dziękuję za podpowiedzi.:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nygus.travel Re: Coś o nawigacji... 18.05.10, 17:46 A nie lepiej nauczyć się czytać mapy. Dokładniejsze i prądu nie zabraknie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
malediwypiotrs Re: Coś o nawigacji... 18.05.10, 18:34 Jedno nie przeszkadza drugiemu... Zdecydowanie patrz na mapy. Ja używam najnowszej wersji AUTOMAPY i jestem bardzo z niej zadowolony. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
st.ives Re: Coś o nawigacji... 18.05.10, 18:56 Dzięki za podpowiedź.:) Właśnie o takie podpowiedzi mi chodzi... Sprawdzone mapy... Odpowiedz Link Zgłoś
st.ives Re: Coś o nawigacji... 18.05.10, 18:55 :))) Nie mam problemów z czytaniem map. Nawigację kupuję dla siebie jako kierowcy (w dużych miastach szczególnie). Jako pilot mam atlas samochodowy i plany miast. Spokojnie to mi wystarcza.:) Odpowiedz Link Zgłoś
id.kulka Re: Coś o nawigacji... 19.05.10, 16:50 Od kiedy sama usiadłam za kółkiem, przeprosiłam się z nawigacją:-) Potwierdzam, dobre mapy to podstawa. Odpowiedz Link Zgłoś
basia_wyb Re: Coś o nawigacji... 19.05.10, 20:44 Ja mam nawigację z firmy na m.. ale mapę jak wybierać to tylko automapa! Odpowiedz Link Zgłoś
st.ives Re: Coś o nawigacji... 19.05.10, 21:00 :))) Chyba wiem co to za firma na M...:))) Też chyba na nią się zdecyduję (sondaże wśród użytkowników za nią przemawiają). Jutro idę kupić!:) I Automapę! Odpowiedz Link Zgłoś
megazg1 Re: Coś o nawigacji... 22.05.10, 01:40 Zdecydowanie TOMTOM ! Uzywam AUTOMAPY, TOMTOMA I IGO Każde jest inne :) Tom Tom - ma super ułatwienia pilockie - szybka zmiana trasy, szybkie ominiecie korka, szybka kalkulacja od punktu A do B - tu Automapa sie chowa :)) Ale na Polsce korzystam głownie z Automapy. Problemem w Automapie jest zmudne przebijanie sie przez kolejne ekrany do ządanych funkcji. A w TT jak kupisz z opcja aktualizacji Traffic czyli ruchu drogowego masz na biezaco info o korkach - na trasie, autostradzie to SKARB ! POLECAM TT. Albo kup sobie małego Palma i wgraj wszystko :) Odpowiedz Link Zgłoś
malediwypiotrs Re: Coś o nawigacji... 26.05.10, 08:45 megazg1 napisał: > - ma super ułatwienia pilockie - szybka zmiana trasy, szybkie ominiecie korka, szybka kalkulacja od punktu A do B - tu Automapa sie chowa :)) To akurat zależy też w dużej mierze od samego urządzenia i jego mocy obliczeniowej czyli inaczej używanego procesera i wielkości posiadanej pamięci RAM. AUTOMAPA jest dość wymagająca i dlatego na słabszych urządzeniach działa nieco mniej sprawniej. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_wo Re: Coś o nawigacji... 27.05.10, 19:36 Ja postawiłam na Tom Tom'a. W zależności od potrzeb pilockich, możesz kupić też od razu w zestawie z mapą Europy i USA z Kanadą. Odpowiedz Link Zgłoś