Dodaj do ulubionych

Które biura są zagrożone? Sprawdźcie ranking biur.

09.08.12, 23:15
www.rp.pl/galeria/705167,1,922193.html
Mam nadzieję, że wszystkim, którzy jeszcze nie wykupili wakacji, ta informacja pomoże w dokonaniu właściwego wyboru. Spędziliśmy super wakacje z jednym z sześciu niezagrożonych biur i innym też życzę miłych wrażeń i wspomnień. Co do tych, które mają problemy to chyba nie ma wielkiego zaskoczenia- może poza jednym...
Obserwuj wątek
    • junonna.02 Re: Które biura są zagrożone? Sprawdźcie ranking 17.08.12, 16:45
      też natrafiłam na ten ranking. Jest bardzo pomocny. mam nadzieje, że będą go uzupełniać na bieżąco. Dzięki niemu potwierdziło się tez, że biuro z którym byłam na urlopie nie ma problemów. I dobrze, bo zorganizowali mi super wyjazd ;)
      • aurinko5 Re: Które biura są zagrożone? Sprawdźcie ranking 17.08.12, 20:21
        Ciekawe tylko czy wiarygodny... Andrzej Betlej jest wspólnikiem p.dąbrowskiego, który jest dyr. w Neckermanie. A itaka jest sponsorem portalu :) Do tych 'raportów' niby z giełdy też mam wątpliwości. Ale ja na wszelkie rankingi patrze z przymrużeniem oka ;)
    • belli.causae Ten ranking to sponsorowany kit 18.08.12, 11:40
      Itaka jest tak słaba finansowo, że jej agenci składali się na ubezpieczenie.
      TUI Polska ma ładnych kilka milionów długu.
      Takie są fakty.
      • zulu2006 Re: Ten ranking to sponsorowany kit 18.08.12, 14:20
        czyli jak Itaka czy Tui (liderzy w Polsce) sa złymi biurami to według Ciebie lepiej kupic wycieczke w jakims Mati World czy aqua cos tam ?? Ja tam kupilem wycieczke do Turcji z ITAKI, zaplcilem karta i jakos spie spokojnie. Pani w travelplanet powiedziala ze kilka biur jeszcze upadnie ale napewno nie Itaka, tui, neckermann czy sunfun. Tylko te biura 'regionalne', i dobrze bo rynek sie oczysci.
        • yasemin1 Re: Ten ranking to sponsorowany kit 18.08.12, 19:26
          I do dup..y a nie dobrze. Ja kupiłam w "regionalnym" i jestem bardzo zadowolona z pobytu i nie przepłaciłam jak w Tui czy innym necermanie. Te wielkie biura mają zawyżoną cenę i tyle
          • alexred Re: Ten ranking to sponsorowany kit 19.08.12, 08:14
            Radziłbym nie wierzyć takim rankingom do końca. Jestem agentem i jak na razie wszystkie nasze prognozy się sprawdzały, a nasze obecne prognozy nie do końca są zbieżne z tym rankingiem.
            • warmianka35 Re: Ten ranking to sponsorowany kit 19.08.12, 12:05
              Jak jesteś faktycznie bezstronnym specjalistą w dziedzinie turystyki, to powiedz coś więcej, bo nadal nie jesteśmy tutaj na forum ani trochę mądrzejsi. Wymień nazwy tych biur, które według ciebie są oceniane zbyt dobrze, a nie powinny. W końcu na wakacje wybiera się jeszcze kupa ludzi no i pewnie ci, którzy wrócili, za jakiś czas zaczną myśleć o przyszłym roku. A liczba pokrzywdzonych turystów w tym roku jest niestety imponująco wielka i zapewne to jeszcze nie koniec w tym tym sezonie. Mam oczywiście swoje upatrzone duże biuro, jak do tej pory niezawodne, ale wiadomo, że czasami nic nie jest wieczne i może trzeba będzie w następnym roku wybrać inne biuro
              • janan2 Re: Ten ranking to sponsorowany kit 19.08.12, 12:47
                No to tu strzeliłaś znacząco obok tarczy.Nie można podać z nazwy,imienia i nazwiska oszusta indywidualnego czy też instytucji lub BP.Z sadów by nie wyszedł za naruszenie dóbr osobistych przekręciarzy.Ci mają wszelkie prawa i ochronę,a poszkodowani mogą mieć tylko kłopoty jak zbyt głośno upominają się o swoje.Polska to dziki kraj jak powiadał jeden z ministrów,przekrętem stoi i oszustwem.Nic w tym dziwnego.Jakie państwo takie jego prawa chroniące oszustów wszelkiego typu i zawsze bezkarnych.

Kupowanie w BP to rodzaj gry w loterii w tej chwili.Ma się szczęście ,no to pojedzie,ma się mniej,no to pojedzie się i wróci wcześniej na koszt podatnika.Najgorzej mają ci co wpłacili i stracili wszystko spędzając urlop pod fototapetą i rozważając cieniznę portfela,którego bynajmniej nie potraktował walec drogowy tylko oszust.No i na drugi rok pewna jest powtórka z rozrywki.Te same osoby powołują nową instytucję lub BP,pod inna nazwą i interes dalej się kręci.Na to trzeba uważać,choć nie ma pewności czy nie zmieni nazwiska jak w Amber Gold.Jakie państwo takie prawa,jaka MINISTRA od sportu i turystyki no to taki sport i turystyka.Nie ma też co namawiać do konkretnych wypowiedzi,bo nikt rozsądny tego nie zrobi.Tylko poczta pantoflowa i umiejętność czytania między wierszami,nawet tu na forum może ukierunkować w wyborze.
                • janan2 Re: Ten ranking to sponsorowany kit 23.08.12, 18:33
                  Do poprzedniej wypowiedzi!Jak się kręci lody na BP i gdzie się ma turystów!!!

Wiceprezes upadłego ponad miesiąc temu BP Aquamaris jest już szefem nowego biura podróży Galene.Tak wiec są następni do ogolenia!?Jakie znaczenie ma jakikolwiek ranking czy gdybania!?Tu idzie się całkowicie na żywca.Te same osoby,tego samego typu przekręt w przyszłości,bardziej niż prawdopodobny,kłopoty chętnych na wyjazdy i żadnej kontroli czy zakazu działalności!Niesłychane,ale to już działa jak matryca.Zmieniają się niuanse,ale nie osoby co już umoczyły.Podatnik zapłaci.Z poprzedniej upadłości kasa też nie wiadomo gdzie.I tak to się nam "biznes" turystyczny rozwija.Więc wnioski niezbyt budujące na przyszłość.Ale można powtarzać bez końca.Jaka MINISTRA sportu i turystyki,no to taki sport i turystyka.Wszystkie chwyty dozwolone,potencjalni jelenie też się znajdą.Ale za to na sporcie zna się nadzwyczajnie jak nikt,zresztą na turystyce jak widać jeszcze lepiej,więc po co to cholerne ministerstwo istnieje!?Zresztą jakie państwo,no to takie prawa dla swojaczków ,wujostwa i kolesi.Nikt niczego nie kontroluje ani nie nadzoruje.Ostatecznie najważniejszy jest stołek i pensyjka,reszta leży i kwiczy.
        • belli.causae Re: Ten ranking to sponsorowany kit 19.08.12, 12:32
          zulu2006 napisał(a):

> czyli jak Itaka czy Tui (liderzy w Polsce) sa złymi biurami

Liderem niekwestionowanym przez wiele lat była Triada. I pewnie dalej by była. Gdyby nie padła.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka