Dodaj do ulubionych

ostatniemiejsca.pl ? - proszę o opinie

04.10.12, 12:32
Witam,

planuję wyjazd w okresie sylwestrowym, natrafiłam w internecie na stronę ostatniemiejsca.pl . Wydaje mi się czytelna i ogólnie fajna ze względu na szeroką ofertę, ale... no właśnie- jakie są Wasze doświadczenia z ostatnimi miejscami? to będzie mój pierwszy wyjazd za granicę, który chcę odbyć przy pomocy biura...
Obserwuj wątek
    • Gość: oli Re: ostatniemiejsca.pl ? - proszę o opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.12, 12:55
      Są to pośrednicy. Mają oferty bezpośrednich organizatorów i je sprzedają.
      Jeśli masz już upatrzony hotel to możesz u nich kupić.
      • hania.nia Re: ostatniemiejsca.pl ? - proszę o opinie 04.10.12, 13:11
        Waham się nad kierunkiem, a co dopiero daleko do "upatrzonego" hotelu... chciałbym, żeby ktoś mi doradził. a przy okazji nie naciągał na wielkie kwoty
        • Gość: oli Re: ostatniemiejsca.pl ? - proszę o opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.12, 15:24
          Szczerze to ja nie trafiłam jeszcze na agenta czy biuro które zaoferowałby mi to czego oczekuję, mam wrażenie że "wciskają" to co słabo się sprzedaje czy z czego mają większa prowizję. Ale to moje doświadczenie.
          Wolę sama poszukać sobie hotel, poczytać o nim opinie np na holidaycheck , oceniacz-u itp, tam mam od razu porównanie cen z różnych biur. Jak mam już upatrzone hotele to wtedy ew o nie dopytuje w biurze.
    • luizka_85 Re: ostatniemiejsca.pl ? - proszę o opinie 04.10.12, 13:24
      Ostatniemiejsca mają też biura stacjonarne. Jeśli nie jesteś pewna czego jeszcze chcesz i to ma być twój pierwszy wyjazd, to może idź do biura stacjonarnego, czy to do ostatnichmiejsc czy innego agenta.
      Co do firmy - myślę, że możesz spokojnie u nich kupić wyjazd, tylko uważaj na Cypr Północny, bo często wciskają, tu masz wyjaśnienie: www.msz.gov.pl/Przypomnienie,informacji,na,temat,wyjazdow,turystycznych,do,,tzw.,Tureckiej,Republiki,Polnocnego,Cypru.,57732.html
    • Gość: hmm Re: ostatniemiejsca.pl ? - proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.12, 17:50
      Podobno lubią mieć długi u kontrahentów - wystarczy poszperać w necie - znajdziesz wypowiedzi ludzi, z którymi współpracowali, a także touroperatorów, którym ociągają się z wpłatami.

Pomyśl, czy warto ryzykować.
    • Gość: monia Re: ostatniemiejsca.pl ? - proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.12, 15:07
      już dwa razy chciałam coś zarezerwować ale zawsze coś było nie tak albo niedostępna oferta albo cena nie ta
    • Gość: kl Re: ostatniemiejsca.pl ? - proszę o opinie IP: *.net.stream.pl 05.10.12, 18:31
      Odradzam...
      • bizon14 Re: ostatniemiejsca.pl ? - proszę o opinie 30.10.12, 18:12
        Ja korzystalem ostatnio z ostatniemiejsca.pl w Tychach, jestem bardzo zadowolony. profesjonalna obsluga widac ze gosc zna sie na rzeczy wie co sprzedaje. teraz tylko dzwonie mowie co chce a gosc wyszukuje najlepsze oferty dla mnie - widac ze im zalezy bo propozycje wyjazdow nie koncza sie po 1 lub 2 tylko po pelnym zaakceptowaniu wszystkich skladowych wycieczki. ostatnio u mnie bylo 5 albo nawet 6 roznych ofert, a gosc sie tym nie zrazil zupelnie :) polecam
        a co do tych smiesznych oceniaczy.pl i holidaycheckow to zupelna bzdura ktora sluzy tylko robieniu kasy dla portali ktorzy to prowadza, otoz 25% wpisow to rzeczywiscie opinie ludzi odwiedzajacych a reszta to wpisy konkurencji, zarowno te zle jak i dobre tylko my klienci myslimy ze warto sie tym sugerowac - manipulacj tego nikt nie weryfikuje wpisujesz co chcesz i tyle. z drugiej strony jak jestes zadowolony to z reguly nie wppisujesz swojej opini, ale jak jestes wkurzony i hotel ci sie nie podobal to co ?? smarujesz opinie bynajmniej nie jest to na plus dla hotelu.
        aaa i dobra kawe z expresu maja w biurze om.pl:)
        • Gość: kola Re: ostatniemiejsca.pl ? - proszę o opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.12, 10:55
          >a co do tych smiesznych oceniaczy.pl i holidaycheckow to zupelna bzdura ktora sluzy tylko >robieniu kasy dla portali ktorzy to prowadza, otoz 25% wpisow to rzeczywiscie opinie ludzi >odwiedzajacych a reszta to wpisy konkurencji,

Ale bzdury piszesz.

Chyba sam jesteś tym pracownikiem w Tychach i robisz sobie darmową reklamę.
        • Gość: Epicharis Re: ostatniemiejsca.pl ? - proszę o opinie IP: 109.95.200.* 26.02.13, 15:59
          ... to ciekawe, a ile razy byłeś już na wakacjach od czasu wpisu? Błagam, OM w Tychach są od 2012r - daruj sobie autoreklamę.
      • luizka_85 Re: ostatniemiejsca.pl ? - proszę o opinie 31.10.12, 09:40
        ale się rozpisałeś!
        • luizka_85 Re: ostatniemiejsca.pl ? - proszę o opinie 31.10.12, 09:42
          to było do kl.
          • Gość: gość Re: ostatniemiejsca.pl ? - proszę o opinie IP: *.wtvk.pl 01.11.12, 16:26
            :)
      • iberia.pl Re: ostatniemiejsca.pl ? - proszę o opinie 13.07.13, 21:09
        Gość portalu: kl napisał(a):

> Odradzam...

Bo? Nie, bo nie czy masz jakies merytoryczne argumenty anonimie?
    • Gość: lilianna Re: ostatniemiejsca.pl ? - proszę o opinie IP: *.150.139.189.internetia.net.pl 03.12.12, 15:59
      Ja akurat mam o nich pozytywne opinie. Ja kupowałam i nich wycieczkę w oddziale w Tychach, koleżanka w Częstochowie i też była zadowolona. Jak dla mnie szybko, bezproblemowo, hotel jak najbardziej w porządku, cala organizacja również :)
      • Gość: elka Re: ostatniemiejsca.pl ? - proszę o opinie IP: *.adsl.inetia.pl 08.12.12, 19:48
        :/
        • Gość: bobi Re: ostatniemiejsca.pl ? - proszę o opinie IP: *.syrion.pl 14.12.12, 08:02
          trudny kontakt jeśli chodzi o szczegóły ,cena nieaktualna ostatecznie sporo więcej
    • Gość: SŁAWEK Re: ostatniemiejsca.pl ? - proszę o opinię a może IP: 79.162.201.* 05.01.13, 13:30
      A może BajeczneWakacje.pl mają wiecej organizatorów niż ostatnie korzystałem 2 razy i daja rade.
      • Gość: web Re: ostatniemiejsca.pl ? - proszę o opinię a może IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.13, 14:38
        pewnie nie wiecie, że wymieniany tutaj holidaycheck należy prawie caly do Itaki....
        Wiekszość agentów ma taka samą ofertę, ale tylko część wie co mówi.
    • Gość: Karolina Re: ostatniemiejsca.pl ? - proszę o opinie IP: *.ip.netia.com.pl 15.04.13, 13:23
      ja byłam za pośrednictwem bajecznewakacje.pl i byłam bardzo zadowolona. też są pośrednikami i mają wszystkich chyba organizatorów pod sobą. Miła obsługa. Panie wprost mówią które hotele i których organizatorów polecają szczególnie. Wszystko szybko i sprawnie. Polecam!
    • Gość: max Re: ostatniemiejsca.pl ? - proszę o opinie IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.04.13, 18:51
      beznadziejna obsługa, całkowity brak kompetencji - skoro "panienka" z biura mi mówi, że poleca wyśmienity hotel XXX zlokalizowany w centrum Agadiru w ... Egipcie, a do tego sadzi koszmarne błędy ortograficzne w rozmowie przez ich czat, to raczej polecałbym daleko posuniętą ostrożność. Poza tym, gdy nie zaaprobowałem oferty (tej w Agadirze nad Morzem Czerwonym :-) ), pani zapewniła mnie, że podeśle mailowo inne oferty w ciągu 24 godzi. Cóż, czas jest pojęciem względnym, bo w tym konkretnym przypadku 24 godziny przeciągnęły się do ponad miesiąca i ... trwają nadal :-))) Chwilo, trwaj!!!
      • Gość: a-aa Re: ostatniemiejsca.pl ? - proszę o opinie IP: *.dynamic.chello.pl 24.04.13, 15:25
        Żałosne próby kryptoreklamy ostatnichmiejsc.pl i bajecznych wakacji.
        • Gość: Max Re: ostatniemiejsca.pl ? - proszę o opinie IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.04.13, 17:46
          Żałośni to są pracownicy z "Ostatnichmiejsc" :-)
          • Gość: ja Re: ostatniemiejsca.pl ? - proszę o opinie IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.13, 15:03
            mnie tutaj oszukali, opis hotelu nie jest prawdziwy, dodają sobie na stronie więcej a w rzeczywistości oszukują! mnie oszukali, w opisie był basen, zabrałam dziecko a tam basenu nie było....dziecko się smażyło na słońcu bez wody. Najbliższa możliwośc kąpieli kilka km.
            • matanzas do ja ... 04.05.13, 08:35
              Gość portalu: ja napisał(a):

> mnie tutaj oszukali, opis hotelu nie jest prawdziwy, dodają sobie na stronie wi
              > ęcej a w rzeczywistości oszukują! mnie oszukali, w opisie był basen, zabrałam d
              > ziecko a tam basenu nie było....dziecko się smażyło na słońcu bez wody. Najbliż
              > sza możliwośc kąpieli kilka km.

Internet wyłączyli ....nie mogłaś/mogłeś sprawdzić co za hotel kupujesz....niepełnosprawny umysłowo .......
              • Gość: Sid1 Rezygnacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.13, 18:08
                Wezyr dziękuje Ostatnimmiejscom.pl

Sieć agencyjna Ostatniemiejsca.pl nie wywiązuje się z płatności wobec nas - uznał Wezyr Holidays i ogłosił zakończenie współpracy z nią

Oficjalny komunikat brzmi: "Wezyr Holidays zakończył współpracę z agentem Ostatniemiejsca.pl S.A. z powodu nie wywiązywania się agenta ze zobowiązań wynikających z umowy. I dodaje: "Pomimo tego faktu [zarząd] dziękuje Ostatniemiejsca.pl S.A. za wieloletnią współpracę i życzy sukcesów w dalszych działaniach".

"W związku z powyższym Wezyr Holidays informuje, iż Klienci, którzy do dnia 21.05.2013 dokonali rezerwacji usług turystycznych przez Ostatniemiejsca.pl S.A pozostają pod opieką Wezyr Holidays, jako organizatora wyjazdu, a dalszą, bieżącą obsługą rezerwacji Klienta zajmuje się bezpośrednio dział obsługi Klienta Wezyr Holidays (nie Ostatniemiejsca.pl S.A.)".

- Nie chcemy teraz komentować tej sytuacji - powiedziała nam współwłaścicielka Ostatnichmiejsc.pl Ewa Kozikowska.

Ostatniemiejsca.pl działają od 2005 roku. Początkowo opierały się tylko na sprzedaży ofert biur podróży za pośrednictwem strony internetowej o tej nazwie. Później jednak zorganizowały sieć współpracowników, którym dają franczyzę. W czerwcu 2012 roku spółka weszła na tzw. alternatywny parkiet (NewConnect) na warszawskiej giełdzie, pozyskując pół miliona złotych z akcji na rozwój.

Po rozstaniu się Wezyra ze spółką, z pierwszej piątki największych biur podróży został jej Neckermann.

W lutym Wezyr rozstał się z siecią Travelplanet, podał identyczny powód - trudności w rozliczeniach.

www.rp.pl/artykul/705167,1020909-Wezyr-dziekuje-Ostatnimmiejscom-pl.html
              • Gość: nnn Re: do ja ... IP: *.galatea.pl 15.09.13, 19:30
                to że w internecie można sprawdzić wszystko to oznacza że tacy oszuści jak oni mogą podawać fałszywe informacje na temat hoteli?! i kto tu jest niepełnosprawny umysłowo...
    • Gość: bankrut Re: Wezyr dziękuje Ostatnimmiejscom.pl IP: *.mit.edu 04.07.13, 16:40
      Sieć agencyjna Ostatniemiejsca.pl nie wywiązuje się z płatności wobec nas - uznał Wezyr Holidays i ogłosił zakończenie współpracy z nią
      www.rp.pl/artykul/1020909.html
    • Gość: Nina Re: ostatniemiejsca.pl ? - proszę o opinie IP: *.cdma.centertel.pl 10.07.13, 18:11
      Ma Slawek racje BajeczneWakcje.pl sa juz duzo lepsze
      • Gość: Sid1 Re: ostatniemiejsca.pl ? - proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.13, 10:57
        Ostatniemiejsca.pl w przebudowie

W ostatnim czasie pojawiły się niepokojące sygnały ze strony działalności Ostatniemiejsca.pl. Zauważyliśmy, że firma opierająca swoją działalność na sprzedaży imprez, w środku sezonu turystycznego rozpoczęła przebudowę, a raczej zamknięcie swojej strony internetowej na grubo ponad tydzień (strona próbnie zaczęła działać dziś, a my zauważyliśmy "przebudowę" już 3 lipca).

Kiedy okazało się, że podstrona biura www.rejsy.ostatniemiejsca.pl działała bez zarzutów, zwróciliśmy się z zapytaniem do MerlinX, który obsługiwał wyświetlanie ofert touroperatorów na stronie, z prośbą o udzielenie informacji na temat współpracy z biurem. Sprawa stała się oczywista, kiedy otrzymaliśmy odpowiedź z biura systemu rezerwacyjnego o następującej treści: Ostatniemiejsca.pl zalegają u nas z należnościami od 10.2012 i są zablokowani u nas w systemie.

Cały artykuł www.tur-info.pl/p/ak_id,43387,,ostatniemiejsca_pl,teja,tom,merlinx,oferta_turystyczna,serwis,strona.html
      • Gość: Sid1 Re: ostatniemiejsca.pl ? - proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.13, 11:03
        Informacja na temat bieżącej sytuacji Spółki

Zarząd OEM S.A. ("Emitent", "Spółka") informuje, że do siedziby Spółki wpłynęły wypowiedzenia umów od dwóch touroperatorów, których łączny udział stanowił ponad 20% przychodów Emitenta. Spółka dokonuje ostatecznych rozliczeń z tymi podmiotami.

Ponadto Emitent informuje, że zostały wypowiedziane warunki spłaty kredytu hipotecznego zaciągniętego przez Prezesa Zarządu, który był zabezpieczony hipoteką ustanowioną na nieruchomości należącej do Spółki. Łączna wysokość kredytu pozostałego do spłaty wynosi ponad 115.000 CHF.

Dodatkowo, bardzo trudna sytuacja w całej branży turystycznej powoduje powstawanie opóźnień w spływie należności i pomimo działań windykacyjnych podejmowanych przez Zarząd Spółki na dzień dzisiejszy zaległości w spływie należności wynoszą ok. 700.000 zł. Zarząd Emitenta będzie podejmował dalsze działania windykacyjne.

W związku z powyższym, Zarząd Emitenta informuje, że Spółka znajduje się w bardzo trudnej sytuacji oraz nie wyklucza, że w najbliższym czasie będzie zmuszony złożyć wniosek o ogłoszenie upadłości.

Podstawa prawna: § 3 ust. 1 Załącznika Nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu "Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect".

Osoby reprezentujące spółkę:
        Tomasz Kozikowski - Prezes Zarządu

biznes.interia.pl/news/informacja-na-temat-biezacej-sytuacji-spolki,1935583,4758
    • iberia.pl Re: ostatniemiejsca.pl ? korzystalam, 13.07.13, 21:07
      polecam.
      • Gość: Sid1 Re: ostatniemiejsca.pl ? korzystalam, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.13, 22:14
        Ale co polecasz, wpakowanie się w kłopoty?
        Przecież to już bankrut.
        Zarezerwować u pośrednika wakacje, który za chwilę ogłosi upadłość...,
        • Gość: realista Re: ostatniemiejsca.pl ? korzystalam, IP: 217.97.224.* 16.07.13, 12:40
          Absolutnie uciekajcie z ostatnich miejsc.
          Spółka jest już zawieszona w obrocie na giełdzie.
          Absolutnie trzeba uciekać. Potencjalny kandydat na kolejnego bankruta tego lata.
    • Gość: nnn Re: ostatniemiejsca.pl ? - proszę o opinie IP: *.galatea.pl 03.09.13, 21:13
      dla mnie to band oszustów i złodziei. Skoro ktoś dorabia się okradając innych to mam nadzieję że w końcu ktoś się za nich weźmie. "Pani prezes" udaje osobę na poziomie a tak naprawdę nie reprezentuje sobą nic prócz chamstwa i prostactwa. Dobrze radzę- lepiej trzymajcie się od ostatnich miejsc pl z daleka. Swoją drogą ciekawe dlaczego tak często zmieniają nazwę...
      • Gość: gosc portalu Re: ostatniemiejsca.pl ? - proszę o opinie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.09.13, 18:18
        Jezdze z tym biurem kilka lat zawsze oki .Od lat są pod jedną nazwą ostatniemiejsca.pl i dziwi mnie wpis że zmieniają często nazwy.
        • Gość: nnn Re: ostatniemiejsca.pl ? - proszę o opinie IP: *.galatea.pl 15.09.13, 19:28
          poczytaj trochę o tych złodziejach to będziesz wiedział o co chodzi. OEM SA- wpisz w google
          • Gość: omom Re: ostatniemiejsca.pl ? - proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.13, 18:31
            no i o jednych oszustow na rynku mniej
            www.bankier.pl/wiadomosc/OEM-Zlozenia-wniosku-o-ogloszenie-upadlosci-obejmujacej-likwidacje-majatku-2990827.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka