Gość: Marta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.04, 14:25 Witam, CHciałabym kupić w miarę porządny śpiwór letni za około 200zł. Coś na weekendowe wypady, na morskie rejsy itd. Czy możecie mi poradzić co kupić? Z góry dzięki Marta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Michal Re: Jaki śpiwór? IP: *.fornfyndet.se 17.07.04, 16:26 Witaj Marto, spiwory dzielimy na zakres temperaturowy ,tzn w jakiej tenmperaturze bedziemy jego uzywac.Inne sa zimowe puchowe gdzie temmperatura otoczenia moze dochodzic do OC -6C -10C lub -15C lub-20C. Jezeli jedziemy do krajow gdzie temperatura w nocy spada do+10C to wlasnie wystarczy taki spiwor miedzy +10C do +6C. Jako ciekawostka jezeli masz zime (obecnie nie grozi) i kupilas sobie spiwor do -10C i wieczorem napakujesz rzeczy na siebie i sie do niego wsadzisz ,to niespodzianka w nocy strasznie zmarzniesz.W spiworach zimowych sspimy tylko w mjteczkach a najlepiej na golasa. Wtedy gwarantowane ze bedzie goraco. Powietrze miedzy cialem a spiwoirem sie blysjkawicznie nagrzeje i trzyma temperature. QW innym przypadku zmarzniesz. Podobnie jest z letnimi do spiwora wchodzimy prawie na golasa.Odziesz osobista zdejmujemy w spiworze. W sklepie prosisz spowir o takiej i tajkiej temperaturze,te na nizsza temp sa drozsze. Pzdr.Michal Odpowiedz Link Zgłoś
ne.shi Re: Jaki śpiwór? 18.07.04, 17:30 to bardzo ciekawe, co napisales, nie wiedzialam o tym spaniu na golasa...za to mam swietna intuicje:)) Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: Jaki śpiwór? 19.07.04, 07:47 Michał napisał prawdę. W śpiworach najlepiej spać tylko w majteczkach. Niestety nikt z rodziny nie chce mie słuchać. Będąc kiedyś w Szwajcarii, gdy temperatura w nocy spadała poniżej zera, ja spałam w w śpiworze maksymalnie rozebrana, a reszta rodziny nakładała na siebie na cebulę: podkoszulki, koszule flanelowe, sweterki, dresy. I oni budzili się zmarznięci, a mnie było cieplutko.:0 A tak na marginesie, wcale nie mam śpiworów markowych. Kupiłam w Makro za 39 zł i uważam, że spełniają swoje zadanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ne.shi Re: Jaki śpiwór? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 08:26 a ja kupilam w tym roku nowy, taki malutki 1-kilogramowy z zakresem +4 do+25 ponoc w promocji za 99zl campusa w Max Centrum sport<czy jakos tak>. Wrócilam po niego, bo zajrzalam jeszcze do alpinusa i tam byl podobny, o takich samych parametrach za 179pln. juz go wyprobowalam - cieplutki:) Odpowiedz Link Zgłoś
fotograficzne_zero Re: Jaki śpiwór? 19.07.04, 23:36 Drodzy foracze! Mam Campusa One kilo bag i mi się trochę drze a teraz potrzeba nagli i muszę kupić coś dobrego. Zastanawiam sie na Fiordem Nansenem Arctic Lux oraz jedną z kilówek Małachowskiego. Nie wiem jak się nazywa.... Co o tym myślicie? Pozdr Fotograficzne_zero Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: Jaki s´piwór? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 20.07.04, 11:23 Malachowski jest swietny i tani wsrod konkurencji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszy Re: Jaki s´piwór? IP: 212.* / *.cza.warszawa.supermedia.pl 26.07.04, 10:27 ratunku ! a co to jest malachowski ? rodzaj spiwora czy nazwa firmy? mozna je dostac w zwyklym sklepie sportowym czy trzeba szukac sklepu firmowego? a moze wiesz, gdzie mozna je dostac w warszawie? (sorry, ale jestem noga campingowa a wybieram sie z corka w sierpniu pod namiot i nie chcialabym marznac...) pozdrawiam cieplo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Jaki s´piwór? IP: *.fornfyndet.se 26.07.04, 13:05 Jeszcze ciekawa rzecz,wedlug mnie lepiej kupic spiwor tani,po sezonie uprac jezeli sie trzyma to okej uzywamy jeszcze raz, w nastepnych sezonach kupujemy nowy.Zawsze mamy ostatni model i mozemy miec spiwory na rozne temperatury.Wspolczuje komus kto kupil arktyczny na lato,uwazam ze lepiej pojsc do sauny.Po prostu praktyczniej. Pzdr.Michal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: Jaki s´piwór? IP: *.pkobp.pl 27.07.04, 13:51 ja mam śpiworek Małachowskiego. To nazwa polskiej firmy produkującej śpiwory. W Warszawie można je kupić w sklepie podróżnika. Śpiworek jest bardzo fajny. Ma bardzo miękki i przyjemny w dotyku materiał, ładną kolorystykę i pakuje się do małych rozmiarów. gorąco polecam. Odpowiedz Link Zgłoś