Dodaj do ulubionych

Etiopia - Rainbowtours

IP: *.toya.net.pl 08.07.13, 22:27
Rozważam wykupienie wycieczki "od Ahmarów do Hamerów" z Rainbow. Proszę o opinie na temat tej wycieczki. Organizacja, rady praktyczne, pilot, itp.
Obserwuj wątek
    • Gość: Walkana Re: Etiopia - Rainbowtours IP: *.dynamic.chello.pl 08.12.13, 23:55
      Byłam na tej wycieczce 3 lata temu i muszę powiedzieć, że jest absolutnie niesamowita. Warto wydać te pieniążki i się wybrać, bo wrażenia zostaną pewnie do końca życia. Poznaje się niesamowitą kulturę, widzi niespotykane wcześniej dzikie zwierzęta... Wycieczka pozwala poznać zupełnie inny świat. Do tego świetna przewodniczka i organizacyjnie bez zastrzeżeń. Godna polecenia.
      • Gość: gosc Re: Etiopia - Rainbowtours IP: *.adsl.inetia.pl 09.12.13, 15:21
        hmm.. 3 lata temu tej objazdówki nie było :) ale każda Etiopia jest cudna i naprawdę warto
    • Gość: Matrona Re: Etiopia - Rainbowtours IP: *.dynamic.chello.pl 03.02.14, 21:05
      Byłam na "od Amharów do Hamerów" z Rainbow Tours w ostatnie wakacje i mogę powiedzieć kilka słów na temat programu, organizacji itp. Przede wszystkim wycieczka jest bajeczna z tego względu, że pozwala na bliski kontakt z ludami, których wcześniej znaliśmy głównie z national geographic i rozmaitych programów przyrodniczych. Fascynujące przeżycie. Byłam już wcześniej na objazdówkach z innymi biurami, ale także w Afryce (Gambia, RPA) i tak nie było takiego podejśćia. Tutaj mam wrażenie, że "wsiąkłam" - żyłam tym co się dzieje wokół mnie, to było trochę magiczne. Nie wiem czy to zasługa Rainbow Tours, czy magia Etiopii, w każdym razie na pewno zapamiętam tą podróż na długo. Co to pilotki, to niestety nie pamiętam jak się nazywała (Kasia albo Ania, jak dla mnie sąto wymienne imiona, nie rozróżniam ich ;)), była bardzo profesjonalna, ale też była człowiekiem z ikrą i porywała nas mocno. Widać, że lubi swój fach. Co do kwestii organizacyjnych nie mam się czego czepiać, wszystko planowo, komfortowo i miło, żadnych karaluchów i potworów w pokojach, ogólnie ok :)
    • Gość: qubka Re: Etiopia - Rainbowtours IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.14, 17:46
      Przez Was mam ochotę od razu rezerwować lot! ;) Marzy mi się Afryka, ale odkąd pracuję nie ma czasu na porządny zaplanowany wyjazd :( a co Rainbow, to byłam z nimi tylko raz na wycieczce, ale było fantastycznie, a piloci - pasjonaci to ich największa zaleta :)
      • Gość: Mąciwoda Re: Etiopia - Rainbowtours IP: 37.48.85.* 15.03.14, 22:24
        Jeździć do Afryki!! Nie oszczędzać na zwiedzaniu i odkłądać na emeryturę! Podróżować, poznawać i żyć, nie spać, zwiedzać! Mam 40 lat i naszła mnie taka myśl, że przecież drugiego życia nie będę miała, a chcę zobaczyć ten świat na własne oczy, a nie na ekranie, a zwłaszcza poczuć, bo nie chodzi przecież tylko o zwiedzanie, ale i o poczucie klimatu. Ja z Rainbow w Etiopii byłam, ale na innej wycieczce: Na tropie Arki Przymierza. Świetna bo ma niestandardowy program, jest trochę dzika i nieokrzesana ;) Po drodze mnóstwo ciekawostek. Hotele też były ok, o wysokim standardzie, chociaż ja to tam mogłabym spać na sianie i też by było dobrze ;) Jeśli ktoś szuka przeżyć i niezapomnianych chwil to radzę jechać, a nie odkładać na emeryturkę, która, jak tak dalej pójdzie, może okazać się w wieku 70 - 75 lat (oby nie!).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka