idasia-2 21.03.14, 22:40 Czy ktoś był na wycieczce z Sigmą w Chinach ? Jakie wrażenia ? Czy pilotka jest ok ? Będę wdzięczna za każdą informację . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pitahaya1 Re: chiny z Sigma 23.03.14, 09:28 Ja byłam, ale kilka lat temu. Mieliśmy pilota, nie pilotkę. Wycieczka w porządku, trochę za dużo tych wycieczek do fabryk jedwabiu i tym podobnych (za dużo czasu na miejscu). Ale, że grupa była mocno nastawiona na zakupy, pilotowi też było to na rękę, pozostało nam czekać aż ludziom limity na kartach się wyczerpią;) Ogólnie nie było źle. Masz jakieś pytania szczegółowe? Odpowiedz Link Zgłoś
idasia-2 Re: chiny z Sigma 23.03.14, 11:25 Dzięki za odp . To dopytam jeszcze -czy przejazdy męczące byly i pociag czy byl w komfortowy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaho Re: chiny z Sigma IP: 89.190.89.* 23.03.14, 15:25 A może by tak z Ctpoland? Odpowiedz Link Zgłoś
pitahaya1 Re: chiny z Sigma 24.03.14, 14:51 Przejazdy nie były męczące. W porównaniu z innymi krajami Azji, te w Chinach to nawet przyjemne były. Jeśli chodzi o pociąg, na spokojny sen nie ma co liczyć. Katastrofy nie było, ale trzeba pamiętać, że wszystko jest dopasowane do malutkich i drobniutkich Chińczyków:) Żartuję:) Łóżka w miarę wygodne (ja spałam akurat na górnym i na głowę nikomu nie spadłam), pościel czysta. W każdym wagonie były takie wielkie termosy z gorącą wodą (w razie czego można sobie herbatę czy inną chińską zupkę zrobić, bo tego akurat jest od diabła i każdy wiecznie z czymś do tego termosu biegał). Łazienki dość małe, ale podstawową toaletę można było zrobić. Jak na jedną noc, nie było źle:) Pociąg jedzie bardzo szybko i te większe odległości bez problemu można przespać. Odpowiedz Link Zgłoś
idasia-2 Re: chiny z Sigma 27.03.14, 11:15 Bardzo dziękuję za pomocne odpowiedzi . Odpowiedz Link Zgłoś
pitahaya1 Re: chiny z Sigma 28.03.14, 12:00 Mam nadzieję, że cokolwiek z tego zrozumiałaś, bo ja sama siebie nie potrafię:) Jeszcze raz inaczej napiszę: - nie wiem, czy w każdym wagonie tak było, ale w moim była tradycyjna toaleta oraz większa łazienka (2-3 osobowa), w której można było się w miarę po ludzku umyć, przebrać (były umywalki, duże lustra i miejsce do przebrania się), - przedziały tradycyjne 4-osobowe (podobne do naszych), zamykane od wewnątrz (lepiej się dobierzcie w czwórkę i zgłoście to wcześniej przewodnikowi, żeby potem nie było jak u nas, że nam dorzucali obcokrajowców, żeby zapełnić przedziały) - nie wiem, czy ten wrzątek był darmowy (pewnie nie, ale nie sprawdzałam), - jeśli ktoś śpi płytko, niech coś weźmie na noc, bo chyba jedynym minusem takiej podróży jest to, że po sąsiednim torze często pędzą pociągi zdecydowanie szybciej niż u nas:) Ja się wybudzałam co chwilę. Odpowiedz Link Zgłoś
yendras0 Re: chiny z Sigma 23.03.14, 17:52 Byłem na tej wycieczce trzy i pół roku temu. Do dzisiaj wspominam ją jako jeden z moich najlepszych wyjazdów. Możesz o niej poczytać w wątku: forum.gazeta.pl/forum/w,25876,115458365,,Sigma_Travel_Chiny_16dni.html?v=2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cybulka Re: chiny z Sigma IP: *.tktelekom.pl 29.03.14, 10:36 Widzę że poniżej wpisują się "moderatorzy" CT ;) Yendras, napisz jak wyglądała ogranizacja wycieczki, pilot, dodatkowe koszty itp. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
maigold Re: chiny z Sigma 29.03.14, 11:34 Słabe wnioskowanie. Rainbow, Itaka, Ct Poland robią różne wycieczki i mogę być uznana za ich "moderatorów". Jeśli jesteś zdecydowana na jedno biuro to jaki sens zadawać pytania na forum dyskusyjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cybulka Re: chiny z Sigma IP: *.tktelekom.pl 31.03.14, 12:16 >Jeśli jesteś zdecydowana na jedno biuro to jaki sens zadawać pytania na forum dyskusyjnym Przeciż to jest wątek o wycieczce do Chin z Sigmy Travel, a nie CT. Odpowiedz Link Zgłoś
yendras0 Re: chiny z Sigma 29.03.14, 21:03 Wycieczka zorganizowana była profesjonalnie. Nad wszystkim panował pilot Wojtek Gmur (wyrazy uznania za sprawne prowadzenie grupy w zupełnie obcym dla nas - kulturowo i językowo - kraju). Porównywałem wtedy ceny i tylko jedno biuro było tańsze (ale były różnice w programie). Sięgnąłem do notatek: 6090 PLN + 180 PLN wiza; na miejscu: 400 USD + 45 USD napiwki. Nie było (nagminnych obecnie) punktów programu przerzucanych do dodatkowo płatnych fakultetów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daria Re: chiny z Sigma IP: *.dynamic.chello.pl 23.03.14, 18:41 Jeżeli Chiny to tylko CT Poland, takich pilotów, programu i organizacji nie ma w żadnym innym polskim biurze podróży (oczywiście jeżeli chodzi o zwiedzanie Chin) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aka Re: chiny z Sigma IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.14, 02:45 Ja mam pytanie do Darii - z iloma biurami byłaś w Chinach? Tak łatwo potwierdzasz, że CT Poland jest najlepsze (nie kwestionuję), ale które inne przedstawisz do porównania, bo wiesz, bo byłaś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: chiny z Sigma IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.14, 12:36 ja byłam z ecco holiday byłam bardzo zadowolona i cena była bardzo w porządku ck Poland chyba jest dosc drogie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: chiny z Sigma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.14, 13:23 CT Poland faktycznie nie jest tanie, ja byłam z nimi na Trasie Prezydenckiej. REWELACJA, wycieczka warta każdych pieniędzy. Za tę kasę ma się się bardzo dobre hotele o wysokim standardzie, pyszne jedzenie, świetnego pilota z niesamowitą wiedzą o Chinach, super atrakcyjny program, a wszystko perfekcyjnie dopracowane. Przy porównywaniu ofert różnych biur warto zwrócić uwagę co już wchodzi w cenę, a co jest za dopłatą. Jak się już jedzie taki kawał świata, to raczej nie po to, żeby wieczorami siedzieć w hotelu, więc lepiej mieć w cenie np. Operę Pekińską . Trzeba prześledzić ofertę i zobaczyć, czy pod spodem małymi literkami nie jest napisane "dodatkowo - obowiązkowa opłata paliwowa...Obowiązkowe bilety wstępu i opłaty dla przewodników...Obowiązkowe ubezpieczenie", a w tekście - jakie posiłki są wliczone (w CT były 3 dziennie, aż do przesytu, czyli bez konieczności dokupywania czegokolwiek) i czy pojawia się magiczny zwrot "dla chętnych" ("dla chętnych" to może być lot balonem albo przejażdżka na słoniu, bo niektórzy się boją, ale jeżeli "dla chętnych" jest półdniowa wycieczka w ciekawe miejsce, to znaczy, że bez dopłaty nudzisz się na miejscu). Odpowiedz Link Zgłoś
maigold Re: chiny z Sigma 28.03.14, 18:39 Mogę się podpisać pod tym. Jeśli ktoś chce się przejechać, zaliczyć to znajdzie taniej, ale jeśli faktycznie zależy mu na atrakcjach wliczonych w cenę to CT wychodzi ...najtaniej. Odpowiedz Link Zgłoś