noegall 18.08.02, 11:34 Prosze o informacje na temat Bergamo i okolic co ciekawego mozna zobaczyc gdzie tanio mieszkac itp. bede wdzieczyny za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mela Re: Bergamo IP: 62.29.248.* 20.08.02, 18:30 Bergamo, mio amore :-) Byłam w tym mieście wiele razy. Gdzie spać? Najlepiej w nowym Ostello della Gioventu na północy miasta [dojazd autobusem nr 14 prawie spod dworca kolejowego]; cena ok. 14 Euro na zbiorówce, w tym śniadanie; jak we wszystkich włoskich schroniskach trzeba mieć międzynarodową kaertę IYHF - do kupienia w naszych oddziałach PTSM. Co zwiedzać? Całe Citta Alta: Piazza Vecchia, kościół s. Maria Maggiore, średniowieczne wąskie uliczki, pałace, lodziarnie... W pobliżu góry, widoki na Alpy, jeziora. Można urządzić 1-dniowe wycieczki do Mediolanu, Werony, itp. Jeżeli nie znajdziesz opisów w Internecie, to daj znać, coś wyszperam. Ciao :-) Odpowiedz Link Zgłoś
noegall Re: Bergamo 21.08.02, 19:03 czy moglbys w przyblizeniu podac ile moglby wyniesc koszt tygodniowego pobytu bez szalenstw zbytnich oczywiscie taka informacja byla by dkla mnie bardzo pomocna! z gory dzieki noegall Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mela Re: Bergamo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.08.02, 19:50 Nie byłam jeszcze w Bergamo w erze EURO, więc nie znam obecnych cen, ale spróbuję policzyć. Tydzień pobytu, szacunkowo na 1 osobę: 7 x nocleg = 100 EURO 7 x pizza :-) = 30 EURO 7 x lody... = 15 EURO Wycieczka pociągiem do Mediolanu + obiad (bez kosztów biletów wstępu do muzeów, na wieżę katedry) = 10 EURO Nie wiem, jaki jest cel wyjazdu i środek transportu, ale jeżeli ma być jeszcze taniej, to można coś samemu ugotować. Co prawda w schronisku nie ma kuchni, ale jest duży taras, na którym można postawić camping gaz. Na zachód od centrum jest tani supermarket Citta Mercato - można tam dojść na piechotę lub podjechać autobusem. Nie wiem, co jeszcze chciałbyś wiedzieć, więc pisz. A będąc w Bergamo pozdrów to miasto ode mnie - zwłaszcza widoki z murów okalających Citta Alta o zachodzie słońca... :-) Odpowiedz Link Zgłoś