Dodaj do ulubionych

Uwaga na Raibnowtours!!!

29.08.05, 11:29
Drodzy Turysci! Piszę z apelem w kwestii wyjazdu do Włoch z Rainbowtours.
Biuro oszukuje turystów, czego jestem kolejnym dowodem. Hotel Calispera to
dramat (to nie hotel tylko zaadoptowany były Eurocamping). Nie ma nawet
jednej gwiazdki (w katalogu są ***), wyżywienie dramatyczne (miał być bufet
była serwowana pizza i makaron), warunki potworne (robaki w pokojach, smród).
Po każdym turnusie mają stos reklamacji i skarg.
To tak dla ostrzeżenia wszystkich, którzy może się jeszcze wybierają z nimi!

Obserwuj wątek
    • Gość: mk Re: Uwaga na Raibnowtours!!! IP: *.idea.pl 29.08.05, 21:06
      masz racje my tez ostrzegamy przed BP RainbowTours - oszukują. w katalogu pisza
      cos innego a w rzeczywistosci jest cos innego, a przeciez katalog jest czescia
      umowy. Bylismy w Chorwacji (wszystko co bylo w katalogu dot. noclegu,
      wyzywienia, standardu hoteli) zostalo zmienione. Nawet program przewrocili do
      gory nogami.
      My z ich ofery nigdy juz nie skorzystamy nasi znajomi rowniez!!!!!!!!!!
      • Gość: anka Re: Uwaga na Raibnowtours!!! IP: *.iginet.net / *.iginet.net 30.08.05, 19:39
        nie zgadzam się z waszą (mk) opinią!byłam z RT w
        Grecji,Chorwacji,Monako,Hiszpanii i wszystko się zgadzało z ofertą
        katalogową;hotele,wyżywienie,wycieczki fakultatywne bez zastrzeżeń. często
        piszecie na formum przeciwko RT. czyżby była to nagonka na RT? tak w ogóle to
        czy kiedykolwiek byliście zadowoleni z jakiegoś biura? chętnie poznam waszą
        opinię.
        • Gość: mk Re: Uwaga na Raibnowtours!!! IP: *.idea.pl 31.08.05, 18:10
          to nie jest nagona na RT ale po swiecie juz troche podrozowalismy i cos o tym
          wiemy (np. Triada, TUI). I po raz pierwszy sie spotkalismy z tym ze o niczym na
          nie poinformowano wczesniej. Postawiono nas przed faktem dokonanym. Wiec jak
          pisze ze standard hoteli, miejsce zakwaterowania i wyżywienie zostalo zmienione
          to nie wymyslam bajek. Na dodatek pilotka na nasze proby aby cos zmienic -
          odpowiadala "... nic nie mogę dla Państwa zrobić...".Jedynie proponowala
          fakultety za ktory kazala slono placic. A biuro moglo chocby cos zaproponowac w
          ramach rekompensaty - ale niestety nic...tylko kasa sie liczy!
          Wiec my z tym biurem wiecej napewno nie pojedziemy
          Ps. Jesli chcesz poznac szczegoly zmian to moge je przedstawic.
          • Gość: anka Re: Uwaga na Raibnowtours!!! IP: *.iginet.net / *.iginet.net 31.08.05, 21:09
            dobra rada-przed podpisaniem umowy przeczytaj regulamin, w którym jest zapis
            m.in.że biuro zastrzega sobie prawo bez uprzedniego powiadomienia do zmiany
            programu lub usługi w wyjątkowych sytuacjach....Taką "furtkę" stosują wszystkie
            biura i to ich chroni. ja np. nie pojade już z Itaką. narka.
            • Gość: mk Re: Uwaga na Raibnowtours!!! IP: *.idea.pl 01.09.05, 13:41
              dzieki za dobre rady ale czytac umiemy i regulaminy przed podpisaniem umowy
              również czytamy.
              Jednym slowem Ty masz złe wspomnienia z Itaki a ja z Rainbow Tours, czyli
              poprostu biura w niektórych momentach nie przykładają się do swojej pracy!
              pozdrawiam
    • Gość: ja Re: Uwaga na Raibnowtours!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.05, 17:59
      byłam z nimi we Włoszech (7 dni) i nasz turnus był w porzadku, hotele czyste,
      jedzenie dobre, i wszystko zgodnie z planem. pilotka bardzo miła, a po
      objazdówce spodziewałam się gorzsztch warunków. ja polecam, ale w kazdym biurze
      znajdą sie przypadki złej organizacji turnusu, ....:)
      • ohkarol1 a ja polecam Rainbow Tours ;-)) 30.08.05, 18:48
        pomimo ostatnich zamachów wykorzystalem niskie ceny i poleciałem do sharm...
        wybrałem hotel Laguna Vista 5* - super waunki, piekny ogród, rewelacyjne
        jedzenie i niezłe... picie (bo all inclusive0
        jedyny mankament to rafa daleko daleko ....
        fajny rezydent poł Polak pól Arab - Amir - rowny gość i bardzo pomocny!

pozdrawiam,
        Karol sharmancki
      • Gość: eva_walter a ja mam dobre wspomnienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 19:28
        bylam z nimi na Krecie-wszystko bez zarzutu, jak obiecali:-)
      • Gość: niki Re: Uwaga na Raibnowtours!!! IP: *.adm.us.edu.pl 08.09.05, 11:51
        Ja byłam znimi na objazdówie w Anglii i Szkocji, rewelka!! Hotele bez zarzutu,
        śniadania full wypas (wersja z jednym posiłkiem) a przewodniczka z prawdzwym
        zacięciem i do tego babka z jajem. Pozdro!!!
    • Gość: Turysta Re: Uwaga na Raibnowtours!!! IP: *.neting.com.pl / *.neting.pl 30.08.05, 20:40
      Calispera-zamiast bufetu rzeczywiscie byla czasem pizza,ale za to bardzo dobra-
      minus dla biura bo wprowadza turystow w blad (z tego co widze dalej to robi).
      Minus rowniez dla rezydenki p.Moniki arogancka baba.
      Jesli chodzi o warunki pobytu w hotelu to bez przesady nie byly zle.
      Za to widoki z hotelu oraz jego okolic przepiekne.
      Polecam wycieczke pociagiem do Tropei - koszt 2 euro (w obie strony)- takich
      widokow nie ma chyba nigdzie w Europie.
      • Gość: elkos Re: Uwaga na Raibnowtours!!! IP: *.chello.pl 31.08.05, 20:54
        Byłam w Egipcie,na objazdówce z rejsem poNilu-wszystko OK-sprawna
        organizacja,zakwaterowanie w porzadku,jedzenie jak to w Egipcie,przyzwoite,coć
        może nie całkiem w naszym guście,ale to nie wina BP tylko specyfika kuchni
        • Gość: Andrzej Re: Uwaga na Raibnowtours!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 14:56
          Jak to jest, ze jak tylko ktos napisze bardzo negatywna recenzje o RT to
          natychmiast dopisuja sie grona "zadowolonych", ktorzy albo nie rozumieja
          prostego faktu, ze MK nie pisze o ich wyjazdach tylko o swoim! To tak jakby
          ktos napisal, ze zatrul wczoraj sie stara kielbasa w restauracji X a kots mu
          odpisal, ze nieprawda bo w zeszlym roku jadl tam pierogi i nic mu nie bylo. Czy
          ty Anko nie dostrzegasz absurdalnosci swojego postu? Czy moze miesci sie to w
          ramach "kobiecej" logiki :-)? A moze zakresu obowiazkow w Rainbow Tours? Pewnie
          zaraz ktos zacznie narzekac, ze jak ktos pisze cos pozytywnego to posadza sie go
          o prace w tym pseudo biurze, ale cos w tym jest, prawda?

Rainbow Tours jest firma, ktora maksymalnie naciaga klientow, przekraczajac
          wszelkie granice, a to ze formuluja umowy tak zeby im uszlo w sadzie na sucho
          kazde oszustwo to w zaden sposob nie robi z nich uczciwej firmy, tylko
          pokazuje, ze to sa oszusci kuci na cztery nogi i bez skupulow.

Ja tez zostalem przez nich oszukany (nie dotrzymali 8 z 11 warunkow umowy)
          Dla odswiezenia wspomnien zapraszam na moj rainbowkant.blog.pl
          • Gość: anka Re: Uwaga na Raibnowtours!!! IP: *.iginet.net / *.iginet.net 01.09.05, 19:39
            Andrzeju!
            nie dostrzegam absurdalności swojej wypowiedzi i nie pracuję w RT, mam z tym
            biurem do czynienia tylko dwa razy w roku:kiedy zamawiam wycieczkę/wczasy i
            kiedy za nie płacę :)
            • Gość: Victor Re: Uwaga na Raibnowtours!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 23:26
              po Pani wypowiedziach na tym forum, także ma wątpliwości czy to aby nie
              parcownik biura,za penyjkę w ramach obowiązków lojalnie zza biurka wystukuje
              peany

ja też jestem niezadowolony z powodu wakcaji za które słono zapłaciłem ,
              przeczytałem umowę i w necie poczytałem sporo takich entuzjastycznie
              zakłamanych opinii nt. cudownych wyjazdów , wspaniałej obsługi , standardów ,
              niesamowitych rezydentów i kochanych pilotów

dzięki za post Andrzeja - szkoda , że czytając go myślałem, że to jednostkowy
              przypadek - i facet miał pecha

ale to nie przypadek - to stały numer tego biura !!!!!!!!!!!

szkoda mi moich wakacji - myśle , że spotkamy sie z biurem w sądzie !!!!!!!!
              • squirrel9 Re: Uwaga na Raibnowtours!!! 02.09.05, 11:35
                Czy nie zauważyliście,że gdy ktoś miał złe doświadczenie z jakimś biurem to
                pisze ogromnymi literami "to oszuści", "nie wyjeżdżajcie nigdzie z nimi", "Są
                beznadziejni" opisując własne doświadczenia np. z jednego wyjazdu a gdy ktoś
                inny ma z wyjadzu z tym biurem doświadczenia dobre to "na pewno jest
                pracownikiem biura". I jeszcze ta "dobra rada" by nie dopisywać dobrych
                doświadczeń po ten krytykujący pisze o własnych dotyczących tego wyjazdu. Ale
                ten krytykujący krytykuje nie tylko ten wyjazd, ocenia "całokształt" biura i
                mocno odradza. Gdzieś tu rozmywa się logika.
                Ja wyjeżdżam często z Neckermannem i zawsze jest ok a wyczytałam tu już wiele
                przykrych słów pod ich adresem. Czy nie powinnam się odzywać gdy ktoś pisze by
                nie wyjeżdżać z nimi?
              • Gość: anka Re: Uwaga na Raibnowtours!!! IP: *.iginet.net / *.iginet.net 02.09.05, 23:21
                moja opinia o RT nie jest zakłamana i nie jestem pracownikiem RT; ja miałam
                udane wakacje, szkoda że Ty nie. życzę szczęścia na przyszłość
          • Gość: Paulo Re: Uwaga na Raibnowtours!!! IP: 195.245.217.* 03.09.05, 12:41
            Czujesz się oszukany przez biuro, więc nie jesteś obiektywny. Gdyby przyjąć
            twój sposób rozumowania, to nie ma sensu pisać w ogóle żadnych postów, bo każdy
            był na innym wyjeździe i ma inną opinię.
            Ja rzeczywiście się dziwię, że jak ktoś napisze coś pozytywnego o tym biurze,
            to się go posądza, że tam pracuje. A może ci, co piszą negatywnie, pracują w
            konkurencyjnych biurach?
            Byłem w tym roku z Rainbow Tours we Włoszech i jestem bardzo zadowolony. I nie
            pracuję w tym biurze :)
          • Gość: revel Re: Uwaga na Raibnowtours!!! IP: *.media4.pl 10.09.05, 23:48
            pieprzysz kotus. nie trzeba brac najtanszych last minute a najlepiej all
            inclusive. w grecji było git, nie bylo sie czego czepić. lepiej uskładaj na
            porzadne wczasy, to i do pracy bedziesz mieć zapał rok cały.
    • znam_andrzeja znam andrzeja 02.09.05, 11:53
      Andrzej co tu pisze (jako andrzej i jako victor) i nie tylko tu - to znany
      manipulant...
      zajrzyjcie na stronę www.andrzejbatko.pl

pozdrowionka dla "guru" Batki
      i precz z oszołomami w rodzaju Batki !!!

- oszukana przez Batkę

J.K

• Gość: Rupert Re: znam andrzeja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.05, 11:24
        Zajrzalem, fajna strona, ale wynika z niej, ze jest psychologiem, ktory pisze
        ksiazki o manipulacji a to jest co innego niz "manipulant", wiec wedlug Twojej
        specyficznej logiki, mam nadzieje, ze nie piszesz ksiazek o zlodziejach,
        wariatach lub nierzadnicach :-)To taka tylko dygresja :-) Czy wg Ciebie oznacza
        to,ze Rainbow Tours nie oszukuje ludzi tylko ich obdarowuje?
        Ja kiedzs tez z nimi bylem i bylo bardzo podobnie (naciaganie na granicy
        oszustwa).

• Gość: Di Re: Rainbow Tours - do obrońców IP: *.mofnet.gov.pl 06.09.05, 14:32
          A ja może z "innej beczki". Od 1999 r. korzystam z usług tego biura.
          W tym roku miała być to moja kolejna wycieczka.
          Obok imprezy wykupiłam gwarancję zwrotu kosztów na wypadek rezygnacji. Niestety
          tak się złożyło, że zachorowałam. Biuro wmawia mi chorobę przewlekłą, choć jej
          nie mam. Nie oddaje mi pieniędzy. Łaskawie proponuje zadośćuczynienie, tj.
          następną wycieczkę do wykupienia z rabatem 10 %. Możliwe, że klientów traktują
          na tych z dużą kasą, ale są przecież turyści tak jak ja co jeżdżą co 2 lub 3
          lata, bo po prostu ich na coroczny wyjazd ich nie stać.
          Na pewno z z tym biurem już nigdy nie pojadę, bo oni by chętnie wsadzili do
          samolotu osobę półprzytomną byle by kolejnego turystę "odhaczyć" i oczywiście
          skasować.
          • Gość: Kiku_san Re: Rainbow Tours - do obrońców IP: *.kom / *.kom-net.pl 07.09.05, 11:30
            Przykre... Ja miałam inne doświadczenia: też wykupiłam koszty rezygnacji i
            złamałam rękę. Obawiałam się, że może będą mi wmawiać, że z łapą w gipsie można
            jechać i to nic nie przeszkadza, ale na szczęście nic takiego nie nastąpiło.
            Pieniądze mi oddali bez problemu. Może to zależy od pracowników? Poza tym z
            Rainbow Tours byłam tylko raz kiedyś w Rimini i było OK - co nie znaczy, że
            wszyscy byli naszego zdania ;-) Ludziska wykupili (jak my) najtańszy hotel w
            katalogu i chcieli, aby to był Hilton. Nie chcę tu kwestionować krytycznych
            wypowiedzi innych osób, tylko zwrócić uwagę, że każde biuro miewa wpadki (ja
            mam np. negatywne doświadczenia z Neckermannem). Niestety biura jakoś nie
            rozumieją, że b. ważne jest ich podejście do problemów zgłaszanych przez ludzi
            i że olewanie klientów skutkuje potem krytyką na forum a internet to potężna
            broń...
            • Gość: Mk73 Re: Rainbow Tours - do obrońców IP: *.adm.us.edu.pl 08.09.05, 12:17
              A ja polecam biuro Tęcza z Bielska Białej. Jeżdżę z nimi od 99 roku i jeszcze
              nigdy nie miałam zadnych zarzutów.
        • Gość: niki Re: znam andrzeja IP: *.adm.us.edu.pl 08.09.05, 12:48
          Również poczytałam stronę pana Batko. I jak mnie dla mnie to ten pan cierpi na
          jakąś paranoję albo conajmniej na manię prześladowczą i jest wielbicielem
          teorii spiskowych. A forma jego wypowiedzi raczej świadczy o tym, że po prostu
          lubi być na tapecie i robić wokół siebie zamieszanie. A może po prostu jest
          zły , że taki madrala a sam się dał wmanipulować;-)?
          • Gość: Forte Re: znam andrzeja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.05, 23:24
            No i co ztego, ze bylas na jego stronie i co ma do rzeczy na co on cierpi? Jak tez tam bylam dokladnie
            na tym turnusie i bylo gorzej niz udalo mu sie opisac-zdjecia w 100% sa prawdziwe (do obejrzenia na
            tej slynnej stronie rainbowkant.blog.onet.pl ) Podziwiaam, go ze mu sie chce, ale nie powinno im
            ujsc to plazem, bo to nie byla najtansza ofefrta tylko calkiem droga. I moja rodzina i sporo innych
            osob ktore tam byly wydalo calkiem spora kase jak na czas przed sezonem (mozna bylo pojechac w
            podobne miejsca za 50% tej ceny). Bylo tam 17 osob ( o tylu wiem z rozmow z nimi) ktore nie szukaly
            taniochy tylko dobrej oferty i w swoim mniemaniu taka kupily placac wiecej niz gdzie indziej a dostaly
            zaalosne g..., chamskie lekcewazenie i bezczelne klamastwa w zywe oczy (jak chocby propozycje
            zwrotu stukilkudziesieciu zlotych, ktorych nigdy nie dostalam).
    • Gość: Gosia Re: Uwaga na Raibnowtours!!! IP: *.pedhemat.am.wroc.pl 10.09.05, 23:52
      Na temat RT napisano na tym forum w ubiegłym roku setki krytycznych postów,
      dziwię się, że nadal ma klientów. W przeszłości 2-krotnie dałam się nabrać na
      przystępną cenę i katalogowe atrakcje. Z trudem wytrzymałam - raz objazdówkę i
      raz wczasy w Bułgarii. Z żadnym innym biurem nie byłam świadkiem i ofiarą
      jednoczesnie tylu wpadek i całkowitego lekceważenia ludzi. Zapłaciliście z góry
      więc możecie nam teraz... Nigdy więcej!
      • Gość: peter Re: Uwaga na Raibnowtours!!! IP: *.media4.pl 10.09.05, 23:57
        a nie lepiej dopłacić do all inclusive i sie nie stresować? gwarantuje Ci ze w
        AI jest bez zarzutu a taniocha to naciaganie i tak juz biednych.
    • Gość: kolendo Re: Uwaga na Raibnowtours!!! IP: 83.238.10.* 14.09.05, 11:38
      macie już odpowiedz?
    • bruke Re: Uwaga na Raibnowtours!!! 14.09.05, 20:56
      Byłem z tym biurem turystycznym już dwa razy na wczasach i zawsze coś było nie
      tak. Ostatnim razem wkurzyliśmy się i na miejscu nie zapłaciliśmy /cały
      autobus/ klimatycznego. Do dzisiaj śmieje się, gdy wspominam, jak kelner na
      stołówce mówił łamaną polszczyzną: "jedna osoba to jedno jajko", a przezież był
      to tzw. bufet szwedzki. Ponadto nie wszystkie pokoje odpowiadały standardom
      określonym w katalogu, więc jak się trafiło, takie było zadowolenie. Przed
      każdym wyjazdem na wczasy staram się coś dowiedzieć od osób wcześniej
      przebywających w danym hotelu i jadących z określonym biurem turystycznym.
      Dotychczas jakoś udaje mi się. Trzeba wiedzieć, że zawsze coś nie bedzie tak
      jak sobie wymarzyliśmy z winy biura turystycznego albo hotelu, czy też
      kierowców i pilota w przypadku wycieczki autokarowej.

• Gość: inka Re: Uwaga na Raibnowtours!!! IP: *.lublin.mm.pl 17.09.05, 13:00
      Właśnie wróciłam z 7-dniowej wycieczki po Chorwacji. Czyste pokoje, posiłki w
      formie bufetu, dobra pilotka, poza programem zwiedzanie Szybenika i
      fishpicnic.Sprawna organizacja. Wierzcie mi, nie było na co narzekać. To mój
      drugi wyjazd z tym biurem i jestem zadowolona.
    • Gość: americano Re: Uwaga na Raibnowtours!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 19:05
      Bylismy z RT w Chorwacji. Rzeczywicsie wiele rzeczy z oferty nie bylo zgodne z
      prawda, ale wycieczka byla fantastyczna. W ciagu 7 dni pilotka p. Agata zarazila
      nas swym uwielbieniem dla tego kraju. Robilismy dwa podejscia do zwiedzenia
      Plitvickich Jezior, nie udalo nam sie zobaczyc ich w sloncu, dlatego tez z pewno
      jeszcze raz tam pojedziemy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka