Dodaj do ulubionych

bookings.net i Barcelona

IP: *.crowley.pl 14.10.05, 00:16
Witam, mam 2 pytanka,

1.czy rezerwacje hoteli za pomocą bookings.org czy tez .net lub .com jest
bezpieczna, ktoś korzystal?

2.czy ktos zna i poleca 4 gwiazdkowy hotel w barcelonie?Wybieram sie w
listopadzie...
Obserwuj wątek
    • Gość: bartek Re: bookings.net i Barcelona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.05, 18:06
      wit@m

w tych serwisach możesz tylko złożyć zapytanie o hotel i (być może) powierdzą Ci
      rezerwację : ) Polecam skorzystanie z serwisu <a
      href="http://www.octopustravel.pl">www.ocopustravel.pl</a> gdzie nie dość, że
      cały proces rezerwacji przebiega po polsku, to jeszcze można zapłacić przelewem
      bankowym (!) a to już unikalne na rynku rozwiązanie. Potwierdzenie i voucher
      otrzymasz praktycznie natychmiast.

a sam hotelik 4* polecam w centrum Barcy - zobacz link:
      <a
      href="http://www.octopustravel.com/at/Enter.jsp?siteid=googlepl&start=SearchHotels.jsp?&dest=ABCN1&Country=PL&Currency=PLN&Lang=PL">www.octopustravel.pl
      </a>

pozdrawiam i życzę miłego dnia,
      bartek,
      octopustravel polska
      www.octopustravel.pl
      • Gość: jotem Re: bookings.net i Barcelona IP: *.crowley.pl 15.10.05, 12:03
        acha, plusem octopusa jak widze jest podawanie cen ze sniadaniem i vatem :)
    • Gość: jotem Re: bookings.net i Barcelona IP: *.crowley.pl 15.10.05, 12:00
      dziekuje bartku za podpowiedź. Co oznacza,ze tylko mogą mi potwierdzic hotel?
      Nie rezerwuja? Juz wczesniej zapoznalam sie z tym portalem octopustravel, ale
      szczerze nie rozumiem czym on sie róni od tych pozostalych?opisy są slowo w
      slowo identyczne, tak samo jak na bookings na wpol po ang jaki i po polsku,
      forma rezewacji identyczna, jedynie na octopus jest duzo mniejszy wybor hoteli.
      I co znaczy "na zyczenie"? Oczywiscie niezaprzeczalnie mozliwosc przelewu dla
      osob nie posiadajacych kart kredytowych jest sporym ulatwieniem.

Znalazlam hotel ktory mi chyba odpowiada na bookings.net i dlatego pytam sie
      czy ktos korzystal z tego portala?
      • adamp54 Re: bookings.net i Barcelona 17.10.05, 10:33
        Korzystałem z bookings.be (Hotel Madaleine w Brukseli) - wszystko bez problemu.
        Zarezerwowali hotel - płatność była na miejscu. Cena była bardzo atrakcyjna.

Pozdrawiam
        Adam

Drugi portal, z którego korzystałem to www.venere.com również godny
        polecenia.Ma bardzo przydatne opinie o hotelach - płatność również dopiero w
        hotelu.
      • Gość: bartek bookings.net VS octopustravel.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.05, 10:43
        wit@m

pytałeś o różnice pomiędzy oboma portalami (Bookings / Octopsutravel), więc po
        krótce:

1) oferta hoteli.
        W Bookings możesz czasem, w niektórych miastach, znaleźć więcej hoteli ponieważ
        w Octopustravel wyświetlane są wyłącznie obiekty dostepne w danej dacie
        przyjazdu (nie ma tzw. pustych ofert). Inaczej skonstruowany jest proces
        rezerwacji - najpierw wybierasz datę przyjazdu do hotelu a później sam hotel. W
        Bookings jest na odwrót : )

2) przyjazność portalu / firmy
        na naszą - OctopusTravel - korzyść przemawia polska obsługa od A do Z. Od
        polskich warunków rezerwacji, przez sam proces rezerwacji aż po jedyne w polsce
        (dla portalu rezerwacji) Call Center umiejscowione w Warszawie (dzwonisz za 1
        impuls i rozmawiasz po polsku : )

3) pewność rezerwacji hotelu
        tu trafiamy na dośćistotny punkt. W Bookings (i innych portalach) nie dokonujesz
        fizycznie transakcji zakupu pokoju hotelowego lub innych usług. Wyłącznie
        <b>rezerwujesz</b>, natomiast w Octopustravel płacisz za hotel w momencie
        rezerwacji (lub w 48h - w przypadku przelewu bankowego). Części osób może taka
        procedura nie podobać, lecz dzięki niej Turysta ma pewność zakupu hotelu i
        otrzymuje pocztą voucher.

4) rezerwacja na życzenie
        Octopustravel opiera się na bazie hotelowej wykorzystujacych tzw. "allotment",
        czyli określoną liczbę miejsc w kazdym z hoteli. Dzięki temu możemy oferować i
        potwierdzać miejsca on-line z "naszego" pakietu miejsc! Jesli wykorzystamy
        wszystkie "nasze" pokoje w hotelu, każda następna rezerwacja musi być
        potwierdzona przez hotel (w 99% potwierdzają się tego typu rezerwacje)

Nie chcę kwestionować Twojego wyboru - znalazłeś dobry hotel, więc życzę miłego
        wypoczynku i zwiedzania Barcelony!

pozdrawiam, bartek
        [URL=www.octopustravel.pl]www.octopustravel.pl[/URL]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka