Dodaj do ulubionych

Portugalia-z jakim biurem i gdzie?n/txt

IP: *.forcom.com.pl / *.forcom.com.pl 17.01.06, 11:10
Obserwuj wątek
    • ines1313 Re: Portugalia-z jakim biurem i gdzie?n/txt 17.01.06, 12:22
      Bylam w zeszlym roku w Quarteirze z Orbis-Travel Time, hotel Atismar. Bylo OK.
      Sniadania troszke kiepskie (ale my malo jemy - hehe), pokoje czyste, przyzwoite,
      basen - maly - nie korzystalam, wiec mi wszystko bylo jedno, do plazy ok 30 m -
      bardzo blisko - na naszego pokoju na 7 pietrze bylo slicznie widac morze.

Ogolnie bylo SUPER! Portugalia jest cudowna, najlepsza. Ma swietny klimat -
      bryza od oceanu i cieplutko. Plaze piekne, w okolicy Quarteiry - niekonczaca sie
      i szerokie, puste!!!, a w Villamourze raczej krotsze, ale piekna przystan
      portowa i ekskluzywne sklepy. Ogolnie bardzo bardzo polecam Portugalie. Nie ma
      porownania do Hiszpanii czy Grecji (bleeeee) albo Francji.
      • Gość: hania Re: Portugalia-z jakim biurem i gdzie?n/txt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.06, 13:29
        Jaki był koszt Twojej imprezy, na tydzień? i w jakim terminie byłaś w Portugalii?
        • kasa76 itaka 17.01.06, 18:46
          Nawet jezeli nie zdecydujesz sie na ich oferte to przynajmniej bedziesz miala
          porownanie jak wyglada sprawa kosztow. Jezeli jestem mocno ograniczona
          terminami urlopowymi i nie mozesz sobie pozwolic na czekanie do ostatniej
          chwili to polecam rezerwacje GDZIEKOLWIEK (zeby potem nie bylo ze ITAKE
          reklamuje) juz teraz, sezon znizek za wczesne rezerwacje trwa. Dla porownania
          sprawdz tez oferty do Hiszpanii Costa de la Luz
        • ines1313 Re: Portugalia-z jakim biurem i gdzie?n/txt 19.01.06, 08:44
          Bylam 2 tygodnie. Za dwie osoby na dwa tyg zatem zaplacilismy 6800 zl (w tym
          juz oplaty i podatki lotniskowe).

Bylo naprawde super. Portugalia jest fantastycznym krajem, plaze przepiekne,
          ocean przystepny, bryza od oceanu cudowna, wspaniale zachody slonca i piekne
          czernowe "miekkie skaly" (niestety nie wiem co to material) przy plazach.
          Portugalia to jedno z tych miejsc, do ktorych na pewno wroce nie raz. CUDOWNY
          KRAJ i cudne Algarve.
          • ines1313 Re: Portugalia-z jakim biurem i gdzie?n/txt 19.01.06, 08:46
            ach i jeszcze jedno, rezerwowalismy w marcu! nie czekalam i nie lubie last
            minute.
    • babe2002 Re: Portugalia-z jakim biurem i gdzie?n/txt 21.01.06, 15:02
      osobiście nie polecam ORBISU (juz nie) W zeszlym roku zdecydowlam sie ponownie
      z niego skorzystac, gdyz wczesniej bylam zadowolona z jego uslug:( niestety
      jest to biuro ktore z roku na rok obniza standard swoich usug. Rezerwujac 2
      tygodniowe wczasy w Quaiteirze wybralam hotel Dom Jose przy ktorym w opisie
      bylo podane, ze "wszystkie pokoje sa z widokiem na ocean" - upewnialam sie pare
      razy czy tak jest w rzeczywistosci poniewaz wiem, ze pokoje z drugiej strony
      wychodza na waska uliczke - prawie ze zaplecze. Nietety na 24h przed odlotem o
      godzinie 17:55 (a wiec 5 minut przed zamknieciem biura w dodatku w piatek!)
      zadzwonila pani z biura ORBIS we Wroclawiu - Rynek informujac mnie, ze niestety
      ale pokoi z widokiem na ocean nie bede miala. Poinformowala mnie rowniez iz:
      1) nie moge zrezygnowac z wyjazdu nie tracac pieniedzy (kto by zrezygnowal
      bedac juz spakowanym)
      2)nie moge liczyc na jakis upust, bo o tym decyduje tylko kierownik
      3) nie moge rozmawiac z kierownikiem - gdyz wlasnie przebywa na urlopie
      3) nie moge interweniowac w sobote w biurze w Warszawie - gdyz w soboty biuro
      nie jest otwarte = ewentaulnie sa tylko dyzury
      4) w ramach rekompensty byc moze dostane upomniek do biura

a po 5) minela godzina 18 i pani poszla sobie do domu zostawiajac mnie z tym
      problemem

Do Portugalii dotarlam w bojowym nastroju. Na szczescie na miejscu okazalo sie
      ze jednak pokoj z widokiem sie znalazl, ale tylko dzieki kompetentnej
      rezydentce. Dowiedzialam sie rowniez ze to nie pierwszy taki przypadek -
      "przypadek" niekompetencji pracownikow firmy ORBIS.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka